Hur man lämnar ett bilförsäkringskrav

Om du är i en olycka eller upplever någon annan typ av bilskole, är det oerhört viktigt att känna till rätt sätt att lämna in ett bilförsäkringskrav.Underlåtenhet att göra det kan kosta dig hundratals eller till och med tusentals dollar och sätta din framtid i fara.Även om försäkringar ofta kan vara formulär och komplicerad, behöver inte arkivera ett krav.Kontakta ditt försäkringsbolag så snart som möjligt efter att ha varit inblandat i en olycka.Skydda dig själv genom att ta den andra förarens information innan du delar på vägar på en olycka.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att lämna in ett krav
  1. Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 17
1. Känna igen när du ska lämna in ett krav.Det finns ett antal situationer där du ska lämna in ett bilförsäkringskrav.Den vanligaste typen av situation där du behöver lämna in ett försäkringsanspråk är när din bil är inblandad i en bilolycka.Du bör dock också lämna in ett krav om din bil är vandaliserad eller stulen.
  • Bild med titeln Starta ett brev Steg 4
    2. Kontrollera din försäkring.Förklaringen och fint utskrift av bilförsäkringar verkar vara långvariga och verkar ofta extremt komplicerade.Det bästa att göra innan du fortsätter för djupt in i försäkringskonsekvensprocessen är att läsa och återläsa din policy.Du förstår då de invecklade vad ditt eget personliga ansvar är i händelse av en olycka eller annan bilskopia, och vad ditt försäkringsbolag är i en sådan incident.
  • Du kan behöva betala en självrisk - en avgift för att hjälpa till att täcka olyckskostnaderna - om du befanns vara fel.Om du inte är fel, kan ditt försäkringsbolag kunna hjälpa dig att återställa självrisken från föraren som är fel.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 24
    3. Kontakta ditt försäkringsbolag.Ditt försäkringsbolagets nummer ska vara på framsidan av ditt försäkringskort.Du kan också hitta den bland dina försäkringsdokument eller på försäkringsbolagets hemsida.Kontakta försäkringsbolaget så snart som möjligt så att du kan ta reda på vad deras specifika fordringsprocess innebär.
  • Många försäkringsbolag har online portaler där du kan lämna in ett krav, ladda upp relevanta dokument och kontrollera statusen för ditt krav.Be ditt försäkringsbolag om ett sådant alternativ.
  • Del 2 av 4:
    Fortsätter med fordringsprocessen
    1. Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
    1. Ange ditt försäkringsbolag med nödvändig information.Du måste ge information om både din policy och karaktären av fordran.Beroende på arten av ditt krav måste du ge olika typer av information.Ditt företag informerar dig om exakt vilken information de förväntar sig när du kontaktar dem via telefon.
    • Den grundläggande informationen du behöver ange innehåller ditt namn, policynummer, skada på ditt fordon, och början och slutdatum för din policy.
    • Kompletterande information kan innefatta väderförhållanden, tid och datum och namn och adresser till alla passagerare eller förare som är involverade i olyckan eller händelsen.
    • Om du var i en kollision med en annan förare, ge några detaljer om dem, till exempel deras namn, försäkringsbolag och policynummer, licensplatta och bilmodell och färg.Du bör också identifiera vem som var fel, om möjligt.
    • Om polisen var inblandad, ge en kopia av biljetten utfärdad och polisrapporten.
    • Vissa företag kräver ett svärd uttalande om detaljerna i ditt krav.
    • Inkludera bilder av skadan på din bil.
    • Håll kopior av allt pappersarbete och dokumentation Du tillhandahåller ditt försäkringsbolag i en mapp tillsammans med din försäkring.Du kanske behöver hänvisa till dessa dokument senare.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 16
    2. Rådfråga ditt företagsrepresentant.Efter att ha tillhandahållit försäkringsbolaget med relevant information kommer ditt krav att fortsätta till nästa steg, och du kommer att tilldelas en försäkringsanspråk.Denna individ kommer att undersöka bevis på skadeståndsanspråk och hjälper dig genom kravet.Ge all information du kan till den här representanten och styra eventuella frågor du kan ha om din policy och påstå dem.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    3. Ställ frågor om din representant. Även om du tror att du känner till svaren är det bäst att vara tydlig på policy och påståenden.Om du har frågor under ditt första samråd, fråga dem.Du bör dock definitivt ta tid efter ditt första samråd med ditt företagsrepresentant och gå över din policy för att tänka på frågor som kan klargöra processen. Du kanske vill fråga:
  • Hur lång tid tar fordringsprocessen vanligtvis?
  • Finns det en tidsgräns för arkivering av ett krav?
  • Vad är min politiska gräns och avdragsgilla?
  • Bild med titeln Få ett nytt födelsecertifikat Steg 7
    4. Besök en certifierad reparationsbutik för en uppskattning.Ditt försäkringsbolag, eller försäkringsbolaget för den person som orsakade olyckan, behöver veta reparationskostnaderna för ditt fordon. Även om olyckan var ditt fel, måste du informera försäkringsbolaget om kostnaden för reparation.Men gå vidare med din reparation tills ditt försäkringsanspråk har avgjorts.Annars kan du sluta betala mer för din reparation än du kommer från ditt försäkringsanspråk.
  • Om du tror att en viss reparationsbutik blåser upp kostnaden för reparation, var inte rädd för att ta ditt fordon till en annan butik.
  • Ibland kommer ditt försäkringsbolag att insistera på en viss reparation i ditt område, så se till att du diskuterar detta med din fordringsrepresentant.
  • Välj en reparationsbutik som ger garanterade priser och specifika tidslinjer för att reparera din bil.
  • Bild med titeln Gör ett försäljningssteg 17
    5. Ordna för fordringsjusteraren att titta på din bil.Kravjusteraren är ett agent för försäkringsbolaget som använder polisrapporter, reparationsberäkningar från den reparationsbutik du besökte, och den andra dokumentationen du gav för att bestämma fel och utfärda en kostnadsberäkning.När du kontaktar ditt försäkringsbolag, fråga när och hur man når påkraven.
  • I vissa fall kan företaget skicka en fordonsjusterare till olycksplatsen, eller att inspektera din bil efter det faktum.
  • En justerare kan också be dig att ta din bil till honom eller henne att inspektera och värdera det.
  • Del 3 av 4:
    Arkivering av andra typer av fordringar
    1. Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 13
    1. File en kroppsskada påstående.Om du har personskada (PIP) som en del av din bilförsäkring kan du få täckning på alla medicinska räkningar som uppkommit till följd av en bilolycka.Om du bröt din arm eller erfaren whiplash som ett resultat av din olycka, kan du dra nytta av din pip genom att lämna in ett kroppsskada.Inkludera skadeståndsrapporter och sjukhusräkningar bland de andra uppgifter som du skickar till ditt försäkringsbolag.Bilder av eventuella skador som du eller dina passagerare kan ha hållit är också användbara.
  • Bild med titeln File Bankruptcy i USA Steg 9
    2. File en fastighetsskada påstående.Om du hade värdefull egendom i din bil som skadades vid tiden för din olycka, eller till och med stulen ut ur din bil, kanske du kan lämna en fastighetsskador med ditt försäkringsbolag.Om du till exempel transporterade en helt ny dator hemma i din bagage och någon krossade sin bil i din bakifrån, krossade din nya dator, kunde du lämna in en fastighetsskador.Kontrollera med ditt försäkringsbolag för att se om din policy omfattar egendomsskador.
  • Denna typ av krav kan också täcka saker som båtar eller specialutrustning du kanske har dragit bakom din bil vid tiden för din olycka.
  • Fotografera skador på personlig egendom som inträffade som ett resultat av olyckan du lämnar in ett krav på.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 11
    3. File en fordran från tredje part.En fordran från tredje part är en där du lämnar ett krav med det andra förarförsäkringsbolaget.Detta är den gemensamma vägen när den andra föraren är fast besluten att vara fel.En fordran från tredje part fortsätter nästan identiskt med det för en standard påståenden att du skulle göra med ditt eget bilförsäkringsbolag, men det kan ta längre tid än det skulle när det gäller ditt eget företag.
  • Om företaget verkar dra sina fötter, kontakta företagets representant från ditt försäkringsbolag för råd om hur man ska fortsätta.De kan kunna ingripa och ta reda på mer information.Du kan behöva delta i subrogation, processen genom vilken ditt försäkringsbolag samlar kostnaderna för din olycka, betalar dem tillbaka till dig.
  • Om den andra förarens policy inte täcker dina totala utgifter, kontakta ditt försäkringsbolag om att lämna in en undersäkrad täckning.Detta gör det möjligt för dig att få skillnaden på dina kostnader från ditt försäkringsbolag.
  • Del 4 av 4:
    Komma tillbaka på vägen
    1. Bild med titeln Spara upp för en bil steg 14
    1. Få en hyrbil.Beroende på din försäkring, kan du kanske få en hyrbil för ingen extra kostnad medan din bil repareras.Fråga din försäkringsrepresentant om din policy innehåller uthyrnings ersättning.
    • Om du inte kan få kostnaderna för en bil som omfattas av ditt försäkringsbolag, betala för en av ficka, eller ha en vän eller familjemedlem ta dig var du behöver gå.
  • Bild med titeln vara ett hemligt medel Steg 9
    2. Slutför fordran.Fyll i något pappersarbete som justeraren presenterar och accepterar betalningskontrollen.Om tvister om fel följer, eller om du känner att du inte har fått tillräckligt med pengar för skadan på din bil, kan du kräva att ditt försäkringsbolag tar en närmare titt på ditt fall för att få en rättvis utbetalning.Om olyckan var ditt fel och du känner att du betalar för mycket för den andra partens reparationskostnader, kan det vara nödvändigt att vidta rättsliga åtgärder.
  • Om du och den andra drivrutinen har två olika historier om vad som hände, och dina försäkringsbolag inte kan komma överens om vem som var ansvarig, kan du behöva driva tvister.Konsultera en kvalificerad advokat om du tänker vidta rättsliga åtgärder.
  • Bild med titeln Spara upp för en bil steg 15
    3. Har din bil reparerad.Din försäkringspolicy kan täcka kostnaderna för alla eller några skador.Efter att ha fått din fordringskontroll, gå vidare med processen att ha din bil reparerad.Om din bil är förklarad unrepairable ("totalt") får du det blå bokpriset (ett standardpris som tilldelats begagnade bilar) justerat för vissa detaljer som bilens körsträcka och skick.
  • Med din check i handen behöver du inte gå till bilverkstaden som utförde din ursprungliga uppskattning.Om den automatiska reparationsbutiken du gick till var en försäkringsbolag, insisterade på, leta efter olika priser.Har din bil reparerats på den mest tillförlitliga ändå prisvärda butiken.
  • Reparera din bil med generiska auto delar istället för tillverkare rekommenderas eller certifierade delar för att spara pengar.
  • Tips

    Även om du inte lämnar ett påstående, bör du rapportera alla olyckor till ditt försäkringsbolag.Om du stämmer senare blir företaget bättre förberett för att hjälpa dig.
  • Aldrig omedelbart erkänna fel i en olycka, oavsett hur tydligt det kan vara.Polisen och försäkringsbolagen kommer att avgöra vem som är felaktigt, och erkänner felet är det svårt för dig att senare neka ansvaret om du upptäcker att du inte är fel eller är i en olycka utan fel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande