Hur man hittar billiga tandimplantat

Om du har några saknade tänder kan din tandläkare ha rekommenderat att du får tandimplantat. Medan dyrt är dessa implantat ett av de bästa sätten att permanent ersätta en saknad tand (eller till och med flera tänder). Tyvärr kan ett enda implantat kosta tusentals dollar, vilket är för mycket för många att ha råd med. Vi har sammanställt några sätt att leta efter billiga tandimplantat för att få det procedur du behöver.

Steg

Metod 1 av 10:
Få citat från flera tandläkare.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 1
1. Prissättningen kan variera från tandläkare till tandläkare. Prata med varje tandläkare om detaljerna i proceduren, inklusive eventuella röntgenstrålar och CT-skanningar, anestesi, modellering, kirurgi, vilken typ av material som behövs, och vilka andra förfaranden kan vara inblandade. Du bör få en omfattande nedbrytning och kostnadsberäkning för varje del av processen.
  • Tandläkare, periodontister och orala kirurger är alla kvalificerade att utföra tandimplantatoperationer.
Metod 2 av 10:
Kontrollera lokala tandläkarskolor.
  1. Bild med titeln Hitta lågkostnad Dentalimplantat Steg 2
1. De erbjuder ofta billiga eller rabatterade tjänster. Du kommer att arbeta med tandläkare istället för kvalificerade utövare, men de kommer att ses noga av sina instruktörer. Tänk på att tandläkare vanligtvis är öppna under dagen, vilket kan vara obekvämt att schemalägga runt arbete eller andra förpliktelser.
  • Vissa tandläkare erbjuder endast sina tjänster till låginkomsthushåll.
Metod 3 av 10:
Kontrollera med din tandläkareförsäkringsleverantör.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 3
1. Vissa planer täcker kostnaden för tandimplantat. Andra planer kan täcka några av kostnaderna, men inte allt. Ring din försäkringsleverantör på telefonen för att prata om vad som är täckt och vad som inte är.
  • Din tandläkare kanske också vet hur mycket din försäkring som vanligtvis täcker för tandimplantat.
  • Om du kvalificerar dig till Medicare eller Medicaid, kan du också kunna få dina tandimplantat som delvis betalats för.
Metod 4 av 10:
Titta på priser i närliggande städer.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 4
1. Tandläkare i större städer tar ofta ut mer än landsbygdsområden. Om du bor i en stad, utöka din sökning för att inkludera flera av de mindre städerna som omger dig. Du kanske måste köra ett sätt, men det blir värt att spara lite pengar.
Metod 5 av 10:
Kontrollera priserna på implantat utomlands.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 5
1. Tandimplantat i andra länder kan vara mycket billigare. Till exempel, den genomsnittliga kostnaden för att få tandimplantat i U.S. är ungefär $ 4000, medan det kan vara så lite som $ 1600 i Mexiko och $ 850 i Indien. Några av de mest populära destinationerna för tandimplantatkirurgi är Europa, Indien och Filippinerna, men andra alternativ inkluderar Argentina, Costa Rica, Afrika, Ungern, Polen och Spanien. Om du ska resa utomlands, var försiktig och se till att du kommer till en välrenommerad tandläkare med certifieringar och träning.
  • Se till att du fyller resetiden, maten och levnadskostnaderna i din slutliga kostnad.
  • Dubbelkontroller att tandläkaren du ska bli ansedd och säker. Kontrollera sina recensioner och certifieringar online innan du gör ett möte.
Metod 6 av 10:
Se om du kan sättas under lokalbedövning.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 6
1. Din tandläkare kommer att döma en del av din mun istället för att sätta dig under. Generellt är det här alternativet mycket billigare eftersom du inte behöver en anestesiolog för att vara närvarande. Men om du får flera implantat, kanske det inte är ett alternativ för dig.
  • Lokala anestesi betyder också att du inte behöver ta en tur där och tillbaka.
Metod 7 av 10:
Fråga din tandläkare om finansieringsalternativ.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 7
1. Du kanske kan anmäla dig till en betalningsplan. Vissa tandläkare erbjuder betalningsplaner för dyra förfaranden under dessa omständigheter. Du kommer sannolikt att betala en månadsavgift tills hela din faktura betalas av.
  • Tänk på att du sannolikt måste betala ränta och andra avgifter om du går med det här alternativet.
  • Det finns också organisationer som Dentalloans.com som kan hjälpa dig att finansiera dina tandimplantat Om din läkare inte erbjuder en betalningsplan. Dessa typer av tjänster kommer att ge dig ett lån för att täcka dyrt tandläkare (förutsatt att du uppfyller sina kvalifikationer), splittra kostnaden i mer hanterbara månatliga betalningar, snarare än en stor klumpsumma.
Metod 8 av 10:
Registrera dig för en rabatt Dental Plan.
  1. Bild med titeln Hitta lågpris tandimplantat Steg 8
1. De är medlemsbaserade planer med en årlig avgift. I utbyte mot denna avgift får medlemmarna rabatter mellan 10% till 60% på tandläkare. Avgiften är vanligtvis någonstans från $ 100 till $ 300, men det beror på vilken plan du väljer. När du registrerar dig för en tandplan måste du gå till specifika tandläkare i nätverket, så du kommer inte att kunna handla så mycket.
  • Du kan leta efter rabatt Dental-planer i ditt område genom att söka "dental planer" + din stad.
  • Tandplaner är ett bra alternativ, men de är inte lika bra som traditionell tandvårdsförsäkring. Använd dem som en sista utväg om du inte kan få försäkring eller din försäkring inte täcker tandimplantat.
  • Se till att du kontrollerar användarvillkoren för den plan du registrerar dig för försiktigt.
Metod 9 av 10:
Nå ut till tandläkarorganisationer och välgörenhetsorganisationer.
  1. Bild med titeln Hitta lågkostnad Dentalimplantat Steg 9
1. Många tandläkarorganisationer erbjuder diskonterad vård till låginkomstpatienter. De kan också erbjuda hjälp till dem i vissa demografiska grupper, till exempel offer för hushållsmissbruk och funktionshindrade. Dessutom kan det vara välgörenhetsorganisationer i ditt område som erbjuder bidrag för tandläkare.
  • Till exempel erbjuder programmet kosmetiska tandvårdsbidrag bidrag till personer för kosmetiska dentala förfaranden som inte kan täckas av sin försäkring.
  • Om du är offer för hushållsmissbruk, ansöka om bidrag via American Academy of Cosmetic Dentistry för att få dina implantat som omfattas.
Metod 10 av 10:
Skapa en fundraising kampanj.
  1. Bild med titeln Hitta lågkostnad Dentalimplantat Steg 10
1. Om inget annat pannar ut, kan det här vara din bästa satsning. Webbplatser som IndieGogo.com och gofundme.com tillåter dig att starta en kampanj för att samla in pengar för en personlig fråga. Skriv ett stycke eller två detaljerade vilka procedurer du behöver och hur de skulle förbättra ditt liv, skicka sedan länken till vänner, familjemedlemmar och bekanta.
  • Du kan sedan dela den här sidan med dina vänner och familj via sociala medier som Facebook och Twitter.

Tips

När du letar efter en tandläkare kan du också fråga din familjedoktor eller apotekspersonal.De kan också ge dig en användbar rekommendation.

Varningar

Försök alltid din tandläkare kvalifikationer noggrant för att du får högkvalitativt arbete.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande