Hur man får reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning

Här i USA betalar vi en hel del för sjukförsäkring, och vi vill alla att våra försäkringsleverantörer täcker det maximala antalet tjänster som vi har rätt till. Det är dock viktigt för dem som söker parterapi för att förstå vad deras försäkring faktiskt täcker, och vad det inte gör det. Kommer din försäkring att betala för äktenskapsrådgivning? Frågan är en bra, och den här artikeln kommer att gå igenom hur du får reda på och hur inte att fastna med en faktura som du inte förväntade dig.

Steg

 1. Bild med titeln Ta reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning Steg 1
1. Bestäm om du går för äktenskapsrådgivning eller individuellt fokuserad rådgivning, åtföljd av din partner. Äktenskapsrådgivning innebär att du går tillsammans för att arbeta genom relationsproblem, men om ditt fokus är individuell rådgivning, vill du bara att din make ska följa med, och stödja dig, för att hantera din egen psykiska sjukdom.I det första fallet kommer ditt äktenskap att vara fokus för uppmärksamhet.I det andra fallet, som hjälper dig och din make att lära sig bättre sätt att hantera utmaningarna i din psykiska sjukdom kommer att vara fokus.
 • Om du har bestämt att du vill ha hjälp till ett oroligt äktenskap, var medveten om att detta kommer att betraktas som ditt "diagnos." Denna diagnoskod är V61.1 relationella problem i DSM V.Att veta skillnaden mellan a "diagnostisk kod" och en "procedurkod" kommer att vara viktigt när du kontaktar ditt försäkringsbolag.
 • Bild med titeln Ta reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning Steg 2
  2. Läs ditt sjukförsäkringsavtal.De flesta kontrakt har en klausul som läser något så här: "Ett citat av förmåner eller godkännande garanterar inte betalning eller verifiera behörighet. Betalning av förmåner är föremål för alla villkor, villkor, begränsningar och undantag av medlemmens kontrakt vid tidpunkten för tjänsten."Det betyder att när du ringer upp ditt sjukförsäkringsbolag kan du inte lita på vad personen berättar för dig som en "faktum." Det kan vara, eller det kanske inte är.Du är skyldig att känna till din egen sjukförsäkringsplan.
 • Bild med titeln Ta reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning Steg 3
  3. Vara kunnig som du forskar. Du förväntas förstå vad din sjukförsäkringspolicy täcker, och vad det inte täcker.Detta kan vara förvirrande för de flesta.De flesta tror att om en person från ditt sjukförsäkringsbolag säger att det är så, då är det ett faktum.Inte så. Du måste vara en kunnig konsument och vet vad du ska fråga.
 • Många policyer anger att de endast betalar för behandling som de anser vara "medicinskt nödvändiga."Detta innebär att de har rätt att hålla tillbaka betalning om det anses utanför politikens omfattning.Detta är sant även om du har en "Behörighetskod."
 • Bild med titeln Ta reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning Steg 4
  4. Känn Lingo innan du ringer ditt försäkringsbolag:
 • "Datum och plats för service" är när och var du kommer att ses-
 • A "Procedurkod" är vem som ska ses.Kommer du att ses ensam, med din partner, eller med andra familjemedlemmar?
 • De "Diagnostisk kod" är vad patienten har för att söka behandling.Det beskriver behandlingens fokus, även om patienten har mer än en noggrann diagnos.Vad kommer din kliniker att vara inriktad på att hjälpa dig med?Detta är den diagnostiska koden.
 • Detta är den mest förvirrande delen för de flesta. Din försäkring kommer att betala för båda makarna som är i rummet (procedurkod) och clerk på telefonen kommer att säga "Ja, vi täcker par rådgivning", eftersom de ser procedurkoden "Par / familjeterapi" på deras datorskärm.Men en procedurkod (som är i rummet) sparar inte på fordran.Det är den diagnostiska koden som orsakar att anspråk avvisas.
 • Bild med titeln Ta reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning Steg 5
  5. Få dina frågor redo. När du läser din policy, eller ring upp ditt försäkringsbolag, fråga specifika frågor:
 • "Täcker du diagnostikkod v61.1 används för äktenskapsrådgivning?" Du vill avgöra om de överväger V61.1 relationella problem att vara en medicinsk nödvändighet.
 • Någon behandla kod v61.1 annorlunda än andra psykiska störningar diagnoser.Om de täcker det, fråga hur många sessioner de kommer att täcka.
 • Ibland kommer sjukförsäkringsbolag att täcka några sessioner som "V61.1 relationella problem," Och sedan efter dessa sessioner används, förväntar de sig äktenskapsrådgivaren att märka en av er som en diagnosbar psykisk störning. Du har rätt att bestämma om detta kommer att hända, när din rådgivare är ombedd att tillhandahålla en sådan etikett, och vad den diagnosen kommer att vara.
 • Bild med titeln Ta reda på om din sjukförsäkring kommer att betala för äktenskapsrådgivning Steg 6
  6. Utforska alternativa betalningsalternativ. Vissa människor bestämmer att de inte vill ges en diagnos av en psykisk störning, annat än V61.1.De kommer att förhandla med sin äktenskapsrådgivare för en överkomlig avgift, i stället för att få denna diagnos.Detta är din rätt.
 • De flesta kommer överens om att äktenskapsproblem är stressiga.Det betyder inte att du måste få en diagnosbar psykisk störning för att se en äktenskapsrådgivare.Om du går för äktenskapsrådgivning, bör det vara din diagnos. Om din sjukförsäkring inte täcker V61.1 Relationella problem, du kan leta efter en bättre plan, eller lägga dina problem skriftligen till dem.Långvarig äktenskaplig nöd är kopplad till fysisk sjukdom, och är inget att ta lätt.Betala nu för den här typen av hjälp ger bra affärsintresse, liksom sunt förnuft.
 • Tips

  Varför täcker vissa försäkringsbolag äktenskap och familjebehandling som en procedurkod? Det finns många goda skäl till att försäkringen skulle betala för en familjemedlem att ses. Till exempel kan de med schizofreni hjälpa till om deras föräldrar förstod mer om sjukdomen, och hur man är lugn och inte alltför känslomässig, när psykotiska episoder flare upp.Detta är viktig psyko-utbildning.Förfarandeskoden är att familjen ska ses, men diagnosen (den psykiska sjukdomen) är schizofreni.
 • Om du har depression har äktenskapsrådgivning visat sig vara till hjälp.
 • Varningar

  Många kommer att be dig att skriva ett pappersark som överväger att betala för sina tjänster, om din försäkring misslyckas med.
 • De flesta terapeuter som accepterar din försäkring kommer att anta att en auktorisationskod från ditt försäkringsbolag är giltigt, även om fordran senare avvisas.
 • Om det visar sig att din försäkring inte betalar för dessa tjänster, eftersom de "missförstod vad du frågade," Du måste själv betala för dessa rådgivningstjänster, även om du har fått många sessioner.Var försiktig med att veta vad som är täckt innan du börjar behandling.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande