Hur man lämnar ett jordbävningsförsäkringskrav

Jordbävningsförsäkring bör vara en viktig del av din täckningsportfölj beroende på var du bor. När du har fått försäkring från ett välrenommerat och pålitligt företag, kommer du att kunna lämna in en fordran när en jordbävning orsakar skador på ditt hem eller personliga tillhörigheter. Om du inte håller med ditt försäkringsbolags täckningsbestämning, kommer du att kunna bestrida det beslutet med din försäkringsgivare, med en statlig byrå eller i domstolarna.

Steg

Del 1 av 3:
Erhålla jordbävningsförsäkring
  1. Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 1
1. Tänk på var du bor. Du bör bara överväga att köpa jordbävningsförsäkringar om du bor i ett område som är benäget att relativt frekventa eller potentiellt farliga jordbävningar. Medan de flesta av USA är mottagliga för jordbävningar, möter många av dessa områden endast mindre eller otroligt sällsynta. Förutom att överväga ditt geografiska läge, bör du också överväga vilken typ av bostad du bor i. Vissa byggnader är mer benägna att skada än andra.
  • Kalifornien har de vanligaste skadliga jordbävningar och Alaska har de största jordbävningarna. I allmänhet, men inte alltid, förekommer jordbävningar väster om de steniga bergen.
  • Byggnader av tegelsten, träramhem och bostäder med flera berättelser är mest mottagliga för skador. Dessutom tenderar äldre bostäder att vara farligare.
  • Du kan bedöma ett antal av dessa faktorer genom att besöka den amerikanska geologiska undersökningswebbplatsen. Du kan komma åt webbplatsen på http: // ugs.gov /. Där kommer du att stöta på information inklusive riskkartor och kartor av fellinjer.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 2
    2. Förstå jordbävningsförsäkring. Försäkringstäckning täcker i allmänhet vissa typer av skador medan de exkluderar andra. När du tittar på olika planer är det också viktigt att förstå självrisk och premier.
  • Jordbävningsförsäkring täcker i allmänhet din bostad, din personliga egendom och ibland ytterligare levnadskostnader (ALE-täckning). Bostadsdekning kommer att innehålla skador på ditt hem, upp till ett visst belopp (kallat begränsa). Jordbävningsförsäkring täcker vanligtvis inte landskapsarkitektur, pooler, staket eller separata byggnader på din egendom. Personlig egendom täcker vanligtvis objekt som dina tv-apparater, möbler och dina datorer. Det täcker vanligtvis inte Kina eller Crystal. ALE täckning hjälper till med kostnaden för att förskjutas medan ditt område evakueras eller när du reparerar ditt hem.
  • Varje försäkringspolicy har undantag, vilket är saker som politiken inte kommer att omfatta. Det är inte ovanligt att ha en jordbävningspolitik som utesluter brandskador, landskador, fordonsskador och översvämningsskador. Alla dessa saker är vanligtvis täckta i andra typer av politik.
  • Varje politik kommer att ha olika självrisker, vilket är den del av de skador du kommer att ansvara för att betala. Vanligtvis kommer du att ha annorlunda avdragsgilla för olika delar av din täckning. Till exempel kan du ha en självrisk för bostadsskada som motsvarar 10-15% av din gräns. En självrisk för personlig egendom kan vara hundratals eller tusentals dollar beroende på dina täckningsgränser.
  • Premier är dina årliga kostnader för att ha täckningen. Du brukar faktureras två gånger om året för din policy. Så länge du håller dig uppdaterad på dina premier, kommer du sannolikt att ha täckning när du behöver det. Din premie beror på olika faktorer, inklusive ditt hems ålder, vad det är uppbyggt, dess läge, den typ av jord som den sitter på, kostnaden för att bygga upp det, och avdragsarna.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 3
    3. Handla för täckning. I en stat som Kalifornien, om du har husägare försäkring, måste ditt försäkringsbolag erbjuda jordbävningsförsäkring regelbundet. Om du hyr kan du behöva täckning för din personliga tillhör och ALE-täckning. Om du äger en lägenhet kan du behöva täckning för dina personliga tillhörigheter och ALE-täckning, samt täckning för att täcka eventuella bostadsavgifter för hemförbundet.
  • Om du bor i Kalifornien är shopping för försäkring relativt enkel. California Earthquake Authority (CEA) ger en majoritet av täckningen. Medan du inte köper direkt från CEA, kommer du att köpa från CEA-medlemsförsäkringsbolag. Dessa företag erbjuder endast CEA-politik.
  • Om du bor utanför Kalifornien i en stat benägen för jordbävningar (e.g., Alaska, Hawaii, Nevada eller Washington), du kan handla för försäkring genom att kontakta din statens försäkringsavdelning. Till exempel, i Nevada och Alaska, kan du ladda ner en försäkringsguide från varje statens regeringens webbplats. Guiderna hjälper dig att förstå var och hur man får jordbävningsförsäkring.
  • Bild med titeln Fil En jordbävningsförsäkringskrav Steg 4
    4. Bestämma kostnaden för täckning. Du kan bestämma kostnaden för täckning genom att kontakta din mäklare direkt eller genom att använda en online-kalkylator. Om du kontaktar din försäkringsmäklare, sätt dig ner med dem personligen så du förstår exakt vilket skydd du får för vilket pris.
  • Om du bor i Kalifornien, erbjuder CEA en premiumkalkylator på deras hemsida. Du kommer att följa anvisningarna på skärmen och svara på en rad frågor. När du är klar kommer CEA-kalkylatorn att visa dig vad din premie kan vara.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 5
    5. Titta på försäkringsalternativ. Om du inte har råd med jordbävningsförsäkring finns det ett antal saker du kan göra för att minimera den potentiella skadorna på ditt hem, och därför dina rättegångskostnader. Det vanligaste alternativet är eftermontering. När du retrofit ditt hem gör du det säkrare och starkare. Du kan eftermontera ditt hem genom att bunta det till stiftelsen, bräcka skorstenen, stärka vattenvärmaren, sätta i automatiska gasavstängningsventiler och använda plywood för att stärka crippelväggarna. Bortsett från eftermontering av ditt hem kan du också:
  • Säkra brytbara föremål med Museum Cutty-
  • Använd lås på skåp-
  • Bult långa möbler till studs i väggen- och
  • Slå ner datorer och tv.
  • Del 2 av 3:
    Arkivering av ett försäkringsanspråk
    1. Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 6
    1. Kontakta ditt försäkringsbolag. När en jordbävning inträffar och om du misstänker eller ser skador, kontakta din försäkringsagent så snart som möjligt. När du kontaktar ditt försäkringsbolag öppnar de omedelbart ett krav.
    • Ett krav är din förfrågan att få försäkringsbolaget att omfatta vissa förluster eller skador.
    • När du pratar med ditt försäkringsagent kommer de sannolikt att fråga dig allmänna frågor om vad som hände och vad som var skadat.
    • I Kalifornien har du ett år att starta ett krav eller försäkringsbolaget kan förneka det. Se till att du startar ditt påstående så snart som möjligt efter att du har hittat skadan.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 7
    2. Prata med dina fordringsjusterare. När ett påstående är öppet kommer ditt försäkringsbolag att tilldela dig en fordringsjusterare. Den här personen arbetar vanligtvis för försäkringsbolaget och ansvarar för att bedöma skador och förluster och uppskattning av kostnader. Kravjusteraren kan också vara en oberoende entreprenör.
  • Arbeta med fordringsjusterarens undersökning och träffa dem när de kommer att bedöma skadan. Men vara medveten om att det är deras jobb att minimera det belopp som betalas till dig av försäkringsbolaget. Medan de måste göra det inom vissa juridiska gränser, var försiktig med att de bedömer din situation rättvist och helt.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 8
    3. Dokumentskada. Före, under, och efter att du har tilldelats en fordringsjusterare, dokumentera skadan själv. Ta bilder och videor av krackade väggar, skadade fundament och trasig personlig egendom. Gör det så snart som möjligt efter det att det är säkert att bedöma situationen. Håll allt på plats när du dokumenterar skadan och rör inte någonting om du inte behöver. Du kan också hålla en lista över all den personliga egendom som bröts eller skadades under evenemanget.
  • Denna information kan hjälpa fordringsjusteraren fatta ett beslut om din betalning. Det kan också hjälpa dig om du inte håller med omkretsjusteraren och du måste bestrida ett beslut.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 9
    4. Få din egen inspektion gjort. Om du inte håller med din fordringsjusterans beslutsamhet om hur mycket skada som uppkommit eller betalningen som ska godkännas, bör du begära att du har gjort din egen inspektion. Du borde kunna få en entreprenör till din egendom och få dem att ge dig uppskattningar om hur mycket det skulle kosta att få din egendom reparerad.
  • Denna information kan vara en bra resurs om du måste bestrida dina fordringar i framtiden.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 10
    5. Håll fullständiga register över all korrespondens. När du pratar med någon i försäkringsbolaget, inklusive personer som de kontraherar med, bör du hålla detaljerade anteckningar som inkluderar vem du pratade med, när du pratade med dem, och vad konversationen bestod av. Om du är i kontakt med e-post eller annan skriftlig korrespondens, behåll kopior av dessa dokument.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 11
    6. Utvärdera din täckning. När fordringsjusteraren har gjort sitt jobb, kommer de att sammanställa sina anteckningar och bestämma vilken skada som är täckt och vad som inte är. Även om detta kommer att göras av försäkringsbolaget och deras personal är det viktigt att du kontrollerar sitt arbete. Dra ut din försäkring och noggrant bestämma vilken typ av skada som är täckt och vad som inte är. Du bör också utvärdera mängden av din självrisk för att avgöra om efterföljande med påståendet är till och med värt det.
  • Om din policy inte täcker brandskador och din källare brändes allvarligt på grund av en trasig gaslinje som orsakade en eld, kanske inte skadas av din policy.
  • I ett annat exempel, anta att din policy täcker bostadsskador upp till en gräns på $ 100.000. Avdragsgilla på din policy är $ 10.000. Om din bostad bara uppstod $ 4000 av skador på grund av en jordbävning, är det vanligtvis inte värt att följa med ett krav. Bedöm dessa saker innan du fattar några slutliga beslut.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 12
    7. Ta emot din ansökan om betalning. Din betalning kommer i form av en check och skickas till dig av försäkringsbolaget. Tillsammans med din betalning kommer en detaljerad beskrivning av vad skadorna var och vad som är täckt och vad som inte är. Om du hävdar betalning är större än din självrisk, kommer försäkringsbolaget att subtrahera din självrisk från deras betalning.
  • Till exempel, om din ansökan är $ 30.000 och din självrisk är $ 10.000, kommer du att få en check för $ 20.000 ($ 30.000 - $ 10.000).
  • Del 3 av 3:
    Bestrida en försäkringsgivares beslut
    1. Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 13
    1. Lösa skillnaderna med din försäkringsgivare. Om du inte håller med ditt försäkringsbolagets slutliga beslut om betalning till dig, börja med att diskutera dina bekymmer med din försäkringsagent. Visa dem din oberoende bedömning, som kommer att innehålla din oberoende inspektion, dina foton och videor av skadan, och all korrespondens som du höll mellan dig själv och försäkringsbolaget.
    • Du bör alltid begära en skriftlig förklaring om deras beslut. De brukar ge detta till dig när du får din betalning. Analysera deras resonemang noga och fråga saker som inte är meningsfulla.
    • Du bör också kontrollera din policy för en bedömningsklausul om du inte håller med om värdet av ditt krav. En bedömningsklausul tillåter antingen parten till kontraktet att begära att egendom och skada bedöms av en tredje part. Klausulen kommer då att diktera hur bedömningen kommer att hanteras efter det att det inträffar.
    • Ditt försäkringsbolag kan också ha en intern granskningsprocess. Om så är fallet, lämna ett formellt klagomål med ditt försäkringsbolag och vänta på ett svar.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 14
    2. Fil ett klagomål med din statens försäkringsavdelning. Om ditt försäkringsbolag inte svarar på dina bekymmer kan du kontakta din statens försäkringsavdelning för hjälp. I Kalifornien är detta California Department of Insurance (CDI). För att lämna ett klagomål med CDI, gå till deras hemsida och klicka på länken för arkivering av a "Konsumentklagomål online."
  • En gång där kommer du att kunna välja vilken typ av försäkringsskydd du klagar på.
  • Du måste då infoga din personliga information samt försäkringsbolagets information. Du kommer också att kunna beskriva ditt klagomål och bifoga någon dokumentation du har.
  • När du har skickat ditt klagomål, kommer CDI att undersöka det och skicka dig ett beslutsbrev som stavar ut sitt beslut.
  • Bild med titeln Fil Ett jordbävningsförsäkringskrav Steg 15
    3. Skicka in en stämning. Om alla andra aveny har misslyckats, kanske du vill överväga att stämma ditt försäkringsbolag. I allmänhet kommer du att stämma på en teori om kontraktsbrott, brott mot konsumentskyddslagar eller ett brott mot "dålig tro" lag. Dessa typer av fall kan bli ganska komplicerade och kan innebära flera parter. Därför, om du tänker på att stämma ditt försäkringsbolag, borde du anställa en kvalificerad advokat för att hjälpa till.
  • För att anställa en advokat, besök din State Bars hemsida och använda sin advokat referenstjänst. Till exempel, i Kalifornien, kan du prata med en individ som kommer att fråga dig allmänna frågor om ditt ärende och de kommer att få dig i kontakt med kvalificerade advokater i ditt område.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande