Hur man är säker på ditt utseende

Din övergripande självkänsla kommer från en mängd olika specifika domäner, inklusive ditt fysiska utseende. Upplevda brister i ditt utseende kan leda till stor nöd, en uppmärksamhet med ditt utseende, överdriven grooming, som genomgår onödiga förfaranden för att förbättra ditt utseende och / eller social isolering (t.ex. vistas i huset, undviker bilder mm). I extrema fall kan en person utveckla kronisk psykisk sjukdom som kroppsdysmorfisk störning och ätstörningar med eller utan social ångest. I mindre extrema fall kan lågt självförtroende i ditt utseende helt enkelt sänka ditt humör och njutning av dagliga aktiviteter. Av dessa och andra skäl kan förstå och (om nödvändigt) förbättra förtroendet för ditt utseende vara viktigt för din övergripande mentala hälsa.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra ditt utseende självkänsla
  1. Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 1
1. Identifiera källan till din brist på förtroende. Att räkna ut varför du saknar förtroende kan hjälpa dig att rikta dessa känslor.Börja skriva en "självkänsla" Journal, där du noterar när du känner dig mer och mindre säker på hur du ser ut. Efter en vecka eller två, se tillbaka på dina anteckningar och försök hitta mönster till det sätt du känner.
  • Var du mer självsäker i någon av följande situationer: Efter att ha spenderat mer tid att grooming eller redo, om du klär på ett visst sätt, spendera tid i mindre grupper, spendera tid bort från vissa individer eller spenderar mindre tid på sociala medier eller tittar på kändismedia?
  • Finns det några "större" problem, till exempel din anställningsstatus eller personliga problem som verkar utlösa dina känslor av lågt förtroende? Vissa människor gör den här typen av ångest mot sin självuppfattning, vilket kan tyckas lättare att hantera än det "större" problemet med arbetssäkerhet eller personliga problem.
  • Om du inte ser några mönster eller du är fortfarande inte säker på vad som orsakar din brist på självförtroende, kanske du vill prova ett antal olika tips för att hitta vad som verkar hjälpa mest.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 2
    2. Adressera din kroppsbildsuppfattning. Droppe. Vivian Diller har ett antal olika kognitiva beteendemässiga tekniker för att förbättra ditt förtroende för ditt utseende, vilket hon kallar "skönhetssjälvkänsla."Dessa tekniker fokuserar på att utvärdera källan till ditt självkänsla, ifrågasätter din negativa åsikt av ditt utseende och tänker på sätt att tänka på ditt utseende mer positivt.
  • Fokusera på att sitta upp rakt med bröstet skjuts ut medan du gör följande steg för maximalt förtroende.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 3
    3. Skriv ner dina positiva attribut. Skriv de 3 sakerna om ditt utseende och de 3 sakerna om din personlighet som du gillar mest. Placera alla 6 objekt i storleksordning och skriv 1 mening om var och en. Till exempel, "Jag hjälper andra. Jag frivilligt varje vecka för en lokal välgörenhet och ring alltid mina vänner tillbaka direkt när de behöver prata."
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 4
    4. Analysera dina positiva attribut. Observera var de fysiska egenskaperna rankas i förhållande till dina personlighetsfunktioner - de flesta människor rankar personligheten ovanstående fysiska egenskaper, som inte bara betonar att vår självkänsla påverkas mer om hur vi känner för vår personlighet utan också att andras yttrande är troligt mer påverkad av personlighet också.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 5
    5. Ange dina bästa funktioner. Skriv ner de 3 fysiska funktionerna som du tycker är mest tilltalande för dig, med en mening för att beskriva var och en. Till exempel, "mitt långa lockiga hår - särskilt strax efter att jag lämnar frisören och ser så fullt ut och hoppar" eller "mina breda axlar, speciellt när min flickvän sätter huvudet på min axel för komfort."
  • Denna övning visar att alla har funktioner som de kan vara stolta över.Dessa funktioner kan accentueras av klädval.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 6
    6. Kolla i spegeln. Titta på dig själv i spegeln och se vilka tankar som kommer in i ditt huvud. Vars ord är de: din egen eller någon annans? Vilka ord påminner de om: En mobbning, en förälder eller en väns?
  • Fråga Noggrannheten i orden i ditt huvud: Är dina muskler riktigt mindre än de flesta människors? Är dina höfter verkligen så stora? Är du verkligen så mycket högre än andra människor? Gör något av de sakerna verkligen betyder något?
  • Tänk på hur du skulle prata med en vän. Hur är det annorlunda än ditt självtalande, och hur kan du få dig att tänka positivt om dig själv istället för att använda den kritiska eller negativa tonen som du sannolikt brukar börja med?
  • Hitta vad du tycker om dig själv i spegeln och från och med nu, när du tittar i spegeln, titta på det här attributet, snarare några upplevda negativa attribut som du normalt fokuserar på.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 7
    7. Vara skeptisk till media. Kom ihåg att mediens skildring av kroppen är utformad för att du ska känna dig dålig om dig själv, för det är det som får dig att köpa produkter och nya kläder. Inte bara är kroppsbilderna porträtterade inte genomsnittliga, de hjälper ofta av digital förbättring med hjälp av programvara som Adobe Photoshop. Människor som känner igen detta och är mer Media Savvy har ofta bättre självuppfattningar.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 8
    8. Arbeta med positiv re-ram.Om du befinner dig med negativa tankar om hur du ser, stoppa du själv och rysa det som något positivt.Till exempel, om du tror att din näsa är för stor, sluta och påminna dig om att du har en stark, unik profil.Om du tror att du är överviktig, tänk på dina fantastiska kurvor och planera vilka livsstilsförändringar du kan göra.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 9
    9. Håll en förtroende tidskrift.Varje natt innan du går och lägger dig, skriv ner 3 positiva saker om dig själv.Sedan på morgonen, läs dem och lägg till ytterligare två.Det är okej att upprepa vad du har sagt tidigare.Ju mer positiva självtänkande du har desto bättre blir ditt övergripande självkänsla.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende steg 10
    10. Söka rådgivning.Om din negativa självuppfattning kvarstår, kanske du vill överväga att se en terapeut.Dina tankar om hur du ser kan vara relaterade till djupare problem som du inte är fullt medveten om, och rådgivning kan hjälpa dig att ha ett hälsosammare självkänsla i allmänhet.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra din stil
    1. Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 11
    1. Bära kläder som gör att du känner dig bekväm. De kläder du bär kan verkligen ha en effekt på din självkänsla. Till exempel kan du få en superhjältdräkt öka förtroendet och få människor att känna sig starkare - kvinnor fungerar bättre på ett matteprov i en tröja än i en baddräkt - och en vit kappa ger människor mer "mental smidighet."
    • Fokusera på att ha på sig kläder som gör att du känner dig bekväm, till exempel en fin mjuk tröja, dina favorit jeans och en kostym och slips (eller något annat professionellt utseende).
    • Undersök din garderob och se till att dina kläder passar din stil. Om de inte gör det, kan du behöva shoppa!Om du inte gillar att shoppa offentligt eller inte vet vad som är i stil, överväga en tjänst som väljer kläder för dig och skickar dem till ditt hus eller hitta en online-återförsäljare med en lätt fri returpolicy.
    • Bära färger som du gillar.Att göra det kommer att bidra till att öka ditt humör. Om du inte kan bestämma dig om en färg du gillar, är en bra go-to-color blå eftersom människor general svarar positivt på det.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende steg 12
    2. Bära kläder som accentuerar de fysiska funktionerna du gillar. Hitta Outfits som kommer att se bra ut för dig när du tittar i en spegel eftersom de matchar din kroppstyp eller inkluderar tillbehör som visar dina bra funktioner. Det finns ingen perfekt kroppstyp, men det finns bra och dåliga kläder för speciella kroppstyper. Kläder som passar eftersom de matchar din typ är mer benägna att se bra ut på dig.
  • Om du är väldigt mager, undvik att ha mörka färger, som svart, som är bantning.Bära lättare färger istället.Slim kvinnor borde försöka skapa en kurva genom att byta en flödande klänning i mitten. Tunna män bör undvika att ha stora eller baggy kläder för att lägga till utseendet på bulk-dressing i lämplig storlek kommer att se bättre ut.
  • Om du har breda axlar och smala höfter, undvik halsdukar med mönster (uppmärksammar dina axlar), skjortor som accentuerar dina axlar och skor som ser små ut för din kroppstyp, men bära byxor som gör att dina höfter ser större ut och skor med Bredare klackar eller stövlar med spännen som uppmärksammar dina fötter.
  • Om din kropp är päronformad, bära ljusa färger eller mönster på topp och mörka, solida färger på botten och undvik horisontella ränder, särskilt på botten.
  • Om du har en rund kroppstyp, undvik för mycket tyg mitt i din kropp, bälten och kjolar mindre än knä längd, men bära detaljer över din bystlinje och under din hipline.
  • Om du har en kurvig kroppsform, prova kläder som är mager i midjan men flödigt på toppen och botten.Detta kommer att accentuera dina kurvor och nedspela dina ben lite.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 13
    3. Bära kläder i lämplig storlek eller få dem skräddarsydda.Att bära kläder som passar dig på din nuvarande vikt och höjd kommer att få dig att må bättre om hur du ser, även om kläderna inte är den ideala storleken du vill vara.
  • Särskilda orderkläder i storlekar som faktiskt passar dig.Om du är en mycket lång och mager man, till exempel, kan du behöva beställa medium långa storlekar online istället för att bosätta sig för kläder i butiken som är för bred och baggy på dig eftersom det är lämplig längd.
  • Har kläder skräddarsydda för längd eller bredd för att passa dig bra.Skräddare vet också tricks som att lägga till dart (vikta sektioner av tyg som skapar en smickrande form) till kläder för att accentuera positiva egenskaper som kurvor.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende steg 14
    4. Bära den högra läppstiftet. Med hjälp av läppstift betyder mer än bara att välja rätt färg. Det innebär också att du tar hand om dina läppar som en del av ditt övergripande utseende genom att exfoliera (t.ex. med en blandning av salt och mandelolja) och applicera balsam två gånger i veckan). För själva läppstiftet rekommenderar makeupartister följande:
  • Undvik läppstift som skimrar och gnistrar eftersom det tenderar att se billigt ut
  • Välj en ljus färg baserad på din läppfärg (t.ex. bleka läppar = körsbärsläppstift, naturlig = tranbär och mörka läppar = burgundy).
  • Välj en nakenfärg baserad på din hudton (välj något lite ljusare eller djupare än din hud).
  • Undvik blå eller svartbaserade nyanser, eftersom de tenderar att få dig att se äldre, svårare och ja, även skrämmande (tänk vampyr).
  • Liner är inte nödvändigt, men när du använder den, välj en färg som matchar dina läppar, inte läppstiftet.
  • Applicera läppstift försiktigt sedan smeka gränsen något för en mjukare effekt.
  • Applicera från mitten och blanda sedan färgen mot hörnen, försiktig så att du inte applicerar direkt på hörnen av din mun.
  • Applicera starka läppstift nyanser till bottenläppen och tryck sedan på dina läppar tillsammans för en lättare applikation.
  • Applicera läppstift en gång, blotta dina läppar på en vävnad och applicera igen för en längre varaktig effekt.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 15
    5. Applicera smink baserat på din ansiktsform. Även om smink inte är för alla, kan de som använder smink förbättra sin självbild genom att bli mer utbildad om hur man använder smink för att förbättra sitt förtroende för sitt utseende. Precis som med kläder är målet att matcha din form (i det här fallet ansiktsform) och rikta ögonen på de funktioner du vill accentuera. För att bestämma din ansiktsform, dra tillbaka ditt hår och titta i spegeln på din hårlinje och haka:
  • Hjärtformade ansikten (bred panna och spetsig haka) bör dra fokus från sina framträdande haka och kindben med mjuka toner på ansiktet och färgen på läpparna.
  • Avrundade ansikten (pannan och nedre ansiktet är samma bredd) bör hjälpa till att lägga till definition med smink på kinderna och ögonen (t.ex. med rökig ögonskugga).
  • Kvadratiska ansikten (vinkelkäft och hårlinje) ska använda mjuka färger på huden, mun och ögon för att mjuka ansiktsegenskaper.
  • Ovala ansikten (pannan och nedre ansiktet är samma bredd med längre sidor) bör applicera rodnad med horisontella slag och definiera ögonen och läpparna för att minska längden på deras ansikte.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 16
    6. Få en bra frisyr. En stor frisyr från en elegant salong eller respektabel barberbutik kan få dig att känna dig mer självsäker om ditt utseende och ger dig en mer aktuell, fashionabel stil. Som med smink är nyckeln till en bra frisyr att matcha formen på ditt ansikte:
  • Hjärtformade ansikten bör överväga smäll och siddelar med haklängdshår som hjälper till att runda ut ansiktet mer.
  • Runda ansikten bör överväga ett centrum eller något off-center-del och "ansiktsramande lager" som minimerar fullheten och skapar "en mer mejsad illusion."
  • Fyrkantiga ansikten bör överväga "ansiktsramande lager" och en siddel som drar uppmärksamhet åt kindbenen.
  • Ovala ansikten bör upptäcka att de flesta stilar fungerar för dem som teknikerna för andra ansiktsformer är avsedda att få ansiktet att se mer ut som ovalformade ansikten.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 17
    7. Håll dig välskött. Ser ut som om du tänkte på ditt utseende och tar hand om dig själv kan öka ditt självförtroende och kan uppnås med några enkla grooming tips:
  • Håll dina naglar trimmade och formade snyggt (kvinnor och män kan dra nytta av detta tips).Var noga med att dina nagelsängar är rena.
  • Borsta tänderna flera gånger dagligen, särskilt efter måltider med tandglanspotential.
  • Håll fuktiga torkdukar och rengöringsdukar med dig för att städa av smink, solskyddsmedel och svett, eller bara för att uppdatera dig efter några stressiga timmar. Se till att du också gör en fullständig ansikts tvätt var 2 till 3 dagar för att hålla din hud klar.
  • Använd en anti-aging fuktkräm, solskydd och concealer (till jämn hudton).
  • Använd dina fingrar (i motsats till borstar) för att tillämpa smink och få en bättre känsla (bokstavligen) för hur mycket smink du tillämpar som kan leda till ett mer naturligt utseende.
  • Använd Press-on Nails för ett snabbt manicurerat utseende. Även för personer som upplevde 80-talet, är de mer socialt acceptabla idag än vad du kan inse!
  • Applicera regelbundet av deodorant eller antiperspirant.
  • Använd naturliga oljor (t.ex. avokado, kokosnöt eller mandel) för att hålla din kropp och hår fuktig.
  • Metod 3 av 3:
    Förbättra din livskvalitet
    1. Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 18
    1. Välj dina vänner klokt. Var uppmärksam på dina vänner och hur de får dig att känna. Omgiv dig med människor som inte kritiserar eller dömer dig eftersom det kan påverka din kropps bild negativt.
    • Vänner kan till och med hjälpa dig att arbeta mot dina hälso- och fitnessmål, vilket kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker i ditt utseende också.Hitta en Gym Partner eller en vandringskompis.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 19
    2. Le och skratta så mycket som möjligt. Så enkelt och uppenbart som det låter, ler, även när du är tvungen att göra det, kan du sänka stress och få dig att må bättre om dig själv. Dessutom kommer folk att se dig som tilltalande och tillit.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 20
    3. Ta en komplimang. Om du får en komplimang, avböj inte det, ta det! Om du är osäker på ditt utseende kan det vara besvärligt att få komplimanger och din oroliga reaktion kan vara att avböja eller nere komplimangen. Till exempel, om någon komplimangerar din tröja, kan du berätta för dem att det är en hand-me-down som du bara bar eftersom alla dina andra kläder är smutsiga. Detta är en återspegling av din ångest om ditt utseende och kan göra både dig och den person som komplimangerade dig obekväma. Istället, säg bara tack och helt njut av komplimangen du tjänat.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 21
    4. Träna regelbundet. Oavsett om övning faktiskt ändrar ditt fysiska utseende, kan det förändra din uppfattning om dig själv, vilket kan leda till ökad självkänsla. En nationell undersökning av fysisk aktivitet och vikt har visat att människor som inte var nöjda med sin kroppsstorlek var mindre benägna att vara fysiskt aktiva, oavsett hur mycket de faktiskt vägde. Detta resultat tyder på att bara är fysiskt aktiv kan relateras till en bättre självbild.
  • Mängden övning behöver räcka för att ge dig en känsla av prestation och måste vara vanlig, men behöver inte vara någon specifik typ av övning eller göras för någon viss tid.
  • Bild med titeln vara säker på ditt utseende Steg 22
    5. Ät en hälsosam kost. Vissa livsmedel, som de höga i kolhydrater och socker, kan få dig att bli trög och negativt påverka ditt humör. Livsmedel som kan förbättra ditt humör är de som är låga i fett och släpper långsamt sin energi. Dessa livsmedel ger energi för långvariga perioder och har inte risk för viktökning, uppblåsthet och irritabilitet - de kan också leda till starkare hår och naglar, vilket kan förbättra din övergripande självbild.
  • Undvik att äta mat som är sugary, stekt eller alltför bearbetade.
  • Ät fler nötter och frön, baljväxter och färska frukter och grönsaker, särskilt producera med livfulla, rika färger.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Kom ihåg att vad andra människor tycker om att du inte spelar någon roll. Det viktiga är vad du, och bara du, tänker på dig själv.
  • Att säga positiva och självsäkra saker som är högt för dig själv kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker.
  • Om folk säger betyder saker för dig, kom ihåg att de bara visar den negativa sidan av sig själva, och deras kommentar säger mer om dem än om dig.
  • Var sant mot dig själv och hitta det som gör att du känner dig bekväm och självsäker.
  • Försök att inte jämföra dig med andra.
  • Se till att du behåller en detaljerad och regelbunden registrering av dina känslor och känslor och försöker hitta tid för journaling så ofta som möjligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande