Hur man fyller en varmvattenflaska

Varmvattenflaskor är ett relativt säkert, naturligt sätt att hålla varma eller lätta värk och smärta. De kan ofta köpas på livsmedelsbutiker eller drogbutiker och ta bara några minuter att förbereda.

Steg

Del 1 av 2:
Fyller en varmvattenflaska
  1. Bild med titeln Fyll en varmvattenflaska Steg 1
1. Välj din varmvattenflaska. Varmvattenflaskor är vanligtvis relativt lika, oavsett varumärket, och består av en tjockt fodrad, platt, ofta gummi vattenflaska, med någon form av vaddering eller lock på utsidan. Vissa flaskor kan ha ett tjockare omslag gjord av ett annat material så välj en som fungerar bäst för dig. Se till att du köper en vattenflaska med ett lock, eftersom du behöver lite separation mellan den direkta värmen från vattenflaskan och din hud.
  • Innan du fyller din vattenflaska, se till att locket är redan på flaskan. Det kan bli lite våt, men om du försöker hålla din flaska utan omslag medan du fyller upp det, kan gummit vara för varmt på dina händer.
  • 2. Skruva av kontakten från varmvattenflaskan. Din vattenflaska kommer sannolikt redan att vara i det locket, och kommer att ha en plugg på toppen av flaskan som förhindrar att vatten spolas ut. Börja med att skruva loss kontakten så att du kan fylla den med vatten.
  • Om du vattenflaska har lite vatten kvar i det, se till att du häller ut det. Du vill uppnå den bästa värmen från din vattenflaska, och med hjälp av kylare, kommer äldre vatten att göra det svårare för din varmvattenflaska att värma upp.
  • 3. Låt vatten värmas upp. Du kan använda vatten från din kran, men ofta gånger blir det inte tillräckligt varmt för din vattenflaska. Men kokande vatten från en tekokare är mycket för varmt för en vattenflaska. Försök att inte överstiga 100 grader Fahrenheit eller 42 grader Celsius med ditt vatten.
  • Om du använder en tekokare kan du låta vattenkoka och låta det sitta i några minuter. Detta ger dig varmt vatten, men det blir inte för varmt att det brinner din hud.
  • Med hjälp av vatten som är för varmt kan inte bara skada din hud, men det kan minska livsflaskans livslängd. Gummi som utgör varmt vattenflaskor kan inte tåla mycket varmt vatten under lång tid, så att använda vatten som är en temperatur mindre än 100 grader Fahrenheit är bäst för livets livslängd.
  • Olika vattenflaskor har olika temperaturkrav, så se instruktionerna för din speciella flaska innan du använder den.
  • 4. Fyll din flaska med vatten, ungefär två tredjedelar fulla. Detta steg måste ske försiktigt, för att du inte vill bränna dig själv med varmt vatten. Om du använder en tekokare, häll långsamt vatten i din varmvattenflaska, så att den kan fylla i två tredjedelar fulla. Om du använder en kran, stäng av den när den blir varm, sätt sedan öppningen av vattenflaskan upp med kranen. Slå den tillbaka långsamt, så att vattentrycket inte sprayar på dina händer.
  • Se till att du håller varmvattenflaskan i nacken för den mest stabilitet. Om du håller den med kroppen kan toppen floppa över innan den är full, vilket kommer att få varmt vatten att spillas på din flaska och dina händer.
  • Du kan överväga att ha på sig handskar, eller något annat skydd på dina händer om du oavsiktligt spolar lite av vattnet på dig själv. Du kan också stoppa din vattenflaska så att den står sig själv genom att placera saker runt det för att hålla det upp - så att du kan hälla ditt vatten i flaskan utan att riskera dina händer.
  • Bild med titeln Fyll en varmvattenflaska Steg 5
    5. Ta bort din flaska från vattenkällan. När din flaska är mest fylld (du vill inte ha den fylld på toppen eftersom du behöver lite utrymme för att klämma ut en del av luften och en fullvattenflaska kan spill enkelt) Slå av din kran. Ta sedan försiktigt bort flaskan från under kranen, se till att du inte spolar något av vattnet.
  • Om du använder en tekokare, sätt tepetten ner medan du håller vattenflaskan upprätt i din andra hand, se till att du inte spolar vattenflaskan eller lutar den till sidan.
  • 6. Krama luft från vattenflaskan. Se till att din vattenflaska står upprätt, med botten som rör en plan yta. Därefter trycker du långsamt på vattenflaskans sidor, utvisar luften från flaskan. Gör det tills du ser vattnet i flaskan stiger till flaskans öppning.
  • 7. Skruva kontakten tillbaka till varmvattenflaskan. När du har utvisat luft från vattenflaskan, skruva topparen tillbaka i vattenflaskan, se till att den är tätt. Vrid kontakten tills den inte kan vridas längre och sedan för att testa den, vrid långsamt vattenflaskan upp och ner för att se om något vatten kommer ut.
  • 8. Placera flaskan på önskat område. Du kan använda din vattenflaska för att lindra smärta, eller för att ge värme på en kall natt. När du har fyllt på den, lägg din flaska på din kropp eller i din säng och låt den sitta i 20 till 30 minuter. Flaskan kan ta några minuter att värma upp, men kort efter att du fyller den, ska den nå sin maximala värme.
  • Se till att du inte lämnar varmvattenflaskan på din kropp längre än 30 minuter. Direkt värme under en lång tid kan vara skadlig för din kropp, så du vill vara så säker som möjligt. Om du använder flaskan för att lindra ont och fortfarande upplever smärta efter, ta flaskan av efter 30 minuter och byt ut den igen efter att ha väntat 10 minuter eller så.
  • Om du placerar din flaska i din säng, placera den under dina filtar 20 till 30 minuter innan du kryper in i sängen. Då, när du går och lägger dig, ta bort vattenflaskan. Om du lämnar vattenflaskan i din säng medan du sover, riskerar du risken för att bränna dig själv eller dina lakan.
  • 9. Töm din flaska efter användning. Töm din vattenflaska ut efter att vattnet har svalnat och häng det upp och ner för att torka, vilket lämnar öppningen urkopplad. Innan du använder din vattenflaska igen, kontrollera efter läckage eller skador genom att fylla den med kallt vatten.
  • Luft inte din vattenflaska ut i ett område som upplever temperaturfluktuationer (t.ex. ovanför spisen), under diskbänken eller i direkt solljus, eftersom dessa kan minska kvaliteten på din vattenflaska.
  • Del 2 av 2:
    Använda varmvattenflaskor
    1. Bild med titeln Fyll en varmvattenflaska Steg 10
    1. Lätta menstruationskramper. En varmvattenflaska är mycket populär när det gäller att lindra kramper som orsakas av din menstruationscykel. Värme kan hjälpa till att blockera smärtmeddelanden som skickas till hjärnan, genom att slå på värmebehållarna i det drabbade området. Dessa receptorer förhindrar kemiska budbärare som orsakar smärta att detekteras i kroppen. Så, om du upplever smärtsamma kramper, fyll upp en vattenflaska och placera den på ditt nedre bukområde i trettio minuter eller så.
  • Bild med titeln Fyll en varmvattenflaska Steg 11
    2. Lindra ryggsmärta eller andra värk. Om du upplever ryggsmärta, eller andra värk i dina leder eller muskler, kan en varmvattenflaska ofta hjälpa till att lindra dessa spänningar. På samma sätt som att lätta dina kramper hämmar värme på dina drabbade områden smärtmeddelanden från att nå hjärnan. Det hjälper också att stimulera blodflödet, vilket ger läkande näringsämnen till dina Achy-områden.
  • Ofta kan en kombination av kall och varm behandling lindra smärta i dina muskler också. Kontrasten av den kalla behandlingen och den heta behandlingen orsakar stimulering och starka känslor utan mycket rörelse, vilket är fördelaktigt för att lätta smärta. Du kan bara använda en varmvattenflaska, eller du kan växla mellan att placera ett ispaket på din smärta i några minuter och sedan en varmvattenflaska.
  • Bild med titeln Fyll en varmvattenflaska Steg 12
    3. Behandla huvudvärk. Värme kan hjälpa till att lindra smärta och muskelspänning som kan orsaka huvudvärk. Placera en varmvattenflaska på pannan, tempel eller nacke. Prova några ställen att se vilka lindrar den mest spänningar och lämnar värmekällan där i 20 till 30 minuter eller tills smärta börjar sänka.
  • Bild med titeln Fyll en varmvattenflaska Steg 13
    4. Värma upp i sängen. På de kalla vinternätterna kan en varmvattenflaska bara vara tricket för att hålla fötterna eller kroppen varma. Placera varmvattenflaskan i slutet av sängen nära fötterna, eller under dina filtar nära var du kommer att ligga så att ditt sängkläder värmer upp. Varmvattenflaskor är också bra om du är sjuk och upplever frekventa temperaturförändringar i din kropp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Placera inte tryck på din vattenflaska medan det är varmt. Till exempel, sitta inte eller ligga ner på din vattenflaska. Om du behöver din varmvattenflaska för att applicera värme i ryggen, försök att ligga på magen eller din sida. Du kan också placera den på det drabbade området och sedan slå en tyg runt den och din kropp för att hålla den på plats.
  • Avstå från att använda varmvattenflaskor på små barn eller spädbarn eftersom värmen kan vara för dramatisk för sin hud.
  • Fyllning av din vattenflaska med kranvatten kan försämra din vattenflaska snabbare på grund av kemikalierna i vattnet. Om du vill att din varmvattenflaska ska ha det längsta livet, försök använda renat vatten.
  • När du använder en varmvattenflaska, se till att du följer säkerhetsanvisningarna så att du inte riskerar att skada dig själv eller andra.
  • Använd aldrig en varmvattenflaska om du misstänker att det är skadat eller ha läckage. Testa alltid det med kallare vatten först och även om du fortfarande inte är säker, riskera inte det. Köp en ny vattenflaska om du känner att din kommer inte att fungera ordentligt.
  • Om du har känslig hud, var försiktig när du använder en varmvattenflaska. Prova en lägre temperatur till att börja med, och sedan öka den som du kan.
  • Några varmvattenflaskor kan värmas i mikrovågsugnen, men kontrollera alltid förpackningen först. Många vattenflaskor kan inte värmas i mikrovågsugnen eller ugnen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande