Hur man blir en reflexolog

Någon med en passion för läkningskonst kan bli en reflexolog. Den mjuka konsten av reflexologi fokuserar massage på specifika reflexpunkter som ligger på dina fötter, händer och öron som motsvarar alla delar av kroppen. Det är ett växande fält och kan vara en givande karriär. För att bli en reflexolog måste du förstå kraven för att träna i ditt geografiska område, hitta ett kvalitetsprogram, och eventuellt bli certifierat och ta en undersökning.

Steg

Metod 1 av 4:
Undersöker krav och förberedelser
  1. Bild med titeln Bli en reflexolog Steg 1
1. Lär dig kraven i ditt geografiska område. Vissa stater tillåter dig att träna som en reflexolog utan certifiering eller licens, medan andra stater kräver certifiering och / eller så många som 1000 timmars instruktion och passerar en skriftlig licensexamen. Slå upp kraven för staten, landet eller geografiskt område där du vill träna.
  • Kontakta reflexologinsammanslutningen av Amerika (RAA) eller din statliga hälsoavdelning för att lära dig vad dina lokala krav är.
  • Du måste vara 18 år eller äldre för att bli en reflexolog.
  • Bildtiteln blir en reflexolog Steg 2
    2. Vet om du behöver certifieras. Medan det inte finns något examensprogram i reflexologi finns det certifieringsprogram. I många jurisdiktioner måste du uppfylla certifieringskraven innan du kan träna reflexologi. Till exempel kräver American Reflexology Certification Board (ARCB) att fotreflexologinutbildning omfattar minst 110 timmars praktiska instruktioner eller en kombination av college-level-kurs i fysiologi och anatomi med hands-on-träning.
  • Det finns olika certifieringar för foten och handen. Generellt måste du passera fotprovet innan du kan börja handcertifieringen.
  • Även om ditt tillstånd inte kräver certifiering kanske du vill bli certifierad ändå. Arbetsgivare kan föredra certifierade utövare.
  • Bilden med titeln Bli en reflexolog Steg 3
    3. Fråga respekterade reflexologer där de studerade. Tala med några utövare du är bekväm med och respekt. Fråga om de kan berätta om deras pedagogiska erfarenhet, någon bakgrund och inblick i branschen, och kvaliteten på utbildningen som erbjuds av olika institutioner.
  • Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 4
    4. Sätt undan undervisningspengar. De flesta reflexologiska skolorna kan slutföras på 6 till 12 månader. Ett program kostar vanligtvis cirka $ 1500 till $ 3.500. Börja spara nu, eller överväga att ansöka om ett studielån om du behöver ekonomiskt stöd. Kostnader och krav kan variera mellan geografiska områden.
  • Du kommer förmodligen också att behöva köpa ett massagebord eller massage stol, och eventuellt läroböcker. Detta kan kosta flera hundra dollar.
  • Bildtiteln blir en reflexolog Steg 5
    5. Få reflexologibehandlingar för att lära dig vad du vill. Gå till flera reflexologer för behandling för att få en uppfattning om olika tekniker. Inte varje reflexolog utför en session på exakt samma sätt. Om möjligt, behandla dig själv till varje form av reflexologi. Det kan hjälpa dig att bestämma om du vill specialisera till fots, hand eller öronreflexologi. Om du stöter på en professionell, vars övning du tycker om mer, fråga dem om deras utbildning och utbildning.
  • Metod 2 av 4:
    Välja en reflexologi skola eller program
    1. Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 6
    1. Skapa en lista över reflexologiska skolor nära dig. Sök de gula sidorna eller få tillgång till en dator och leta efter skolor online. Sök efter reflexologiska skolor i ditt område - begränsa din sökning med din stad eller postnummer eller söka efter ackrediterade skolor. Ring skolorna eller besök deras webbplatser för att samla information och be dem att skicka information om sina program.
    • Bestäm om du vill fokusera på en typ av reflexologi (hand, fot eller öra), eller lära dig allt, sedan hitta det lämpliga programmet.
    • Det finns hundratals webbplatser på internet som erbjuder reflexologiutbildning. Du måste vara känslig när du väljer pedagogiska resurser som hjälper dig att börja en ny karriär som en reflexolog.
  • Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 7
    2. Kolla in skolans läroplan. Din reflexologi skola ska ge utbildning i historiens historia, teori, övning och tekniker. De bör täcka klassarbetet i anatomi och fysiologi, reflexologi kartor över fötterna, händer och / eller öron, östliga och västerländska modaliteter, etik och professionella standarder, marknadsföring och affärer och hur man anpassar sessioner till kundernas specifika behov.
  • Undvik något program som inte innehåller praktisk träning. Du kan inte lära dig en reflexologi utan verklig praxis. Ditt program ska ha övervakat klinisk praxis.
  • Bildbetaget blir en reflexolog Steg 8
    3. Fråga reflexologiska skolor om du kan göra informationsintervjuer. Kontakta skolor för att begära diskussioner med sina instruktörer och tidigare kandidater. Detta kan hjälpa dig att avgöra om programmets struktur och tillvägagångssätt kommer att uppfylla dina behov.
  • Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 9
    4. Fråga om antalet praxis timmar du kommer att behöva slutföra. Vissa reflexologiska skolor bygger träningstid i sina kurser. Andra ber att du tränar utanför skolmiljön och skickar bevis på träningstid genom en feedbackform från dina patienter. Ta reda på vad din skola kräver så att du kan planera i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Bli en reflexolog Steg 10
    5. Bestäm om skolan behandlar de ämnen som omfattas av den slutliga undersökningen. Om du måste ta en licensiering eller certifiering av examen för att träna reflexologi, leta efter en skiss eller "ritning" av vad som är på tentamen. Du kan hitta det på webbplatsen för organisationen som ger provet. Välj en skola som är tillräckligt förberedda för den undersökning du kommer att ta.
  • Exempelvis kan en undersökning omfatta kategorier som omfattar bedömning och utvärdering, behandlingsplanutveckling, behandlingsfrågor och ämnen som är relaterade till professionellt ansvar och etik.
  • Metod 3 av 4:
    Få din reflexologi certifiering
    1. Bild med titeln Bli en reflexolog Steg 11
    1. Ansök om att ta certifieringsundersökningen. Ta reda på om du behöver lämna in dokumentation, till exempel ett certifikat för programförändring, en CPR-certifiering, bevis på träningstimmar eller bevis på medborgarskap. Du kan ansöka om att ta provet och betala provavgiften på Arcb-webbplatsen på http: // arcb.Net / Take-the-Arcb-examen /. Fotprov kostar $ 295 och handtentamen kostar $ 150.
  • Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 12
    2. Studera för och ta licensundersökningen. Granska ditt reflexologiprogrammaterial, studie med andra, eller hitta ytterligare studieresurser. Innan du examinerar från ditt reflexologiprogram, be dina instruktörer att rikta fokus på den specifika information som omfattas av din jurisdiktions certifieringsundersökning.
  • Vissa studiematerial kan vara tillgängliga från arcb på deras hemsida.
  • Du kommer sannolikt att behöva ta separata tentor för handreflexologi och fotreflexologi. Examiner erbjuds endast vid vissa tillfällen och platser, så planera.
  • Bilden med titeln Bli en reflexolog Steg 13
    3. Driva fortbildning. Om du är certifierad måste du få minst 12 timmars fortlöpande utbildning varannan år. Du kan få dessa timmar genom självständig studie eller kurs på fältet. Besök Arcbs källa för fortsatt utbildning för att hålla din kunskap fräsch och uppdaterad, på http: // arcb.Netto / fortbildning / certifikat /.
  • Metod 4 av 4:
    Få övning i fältet
    1. Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 14
    1. Gå med i en etablerad reflexologikpraxis. Du behöver inte oroa dig för startkostnader och marknadsföring om du går med i en övning, vilket ger dig den tid du behöver för att vidareutveckla dina färdigheter och interagera med andra reflexologer. Reflexologer kan träna på kiropraktorns kontor, fitnesscentra, salonger och andra hälso- och hälsocenter.
  • Bild med titeln Bli en reflexolog Steg 15
    2. Börja din egen övning. Etablering av din egen privata praxis kräver mer marknadsföringsinsats, men låter dig etablera din egen behandlingsfilosofi, priser och driftstimmar.
  • Bildbeteckningen blir en reflexolog Steg 16
    3. Överväg att välja en äventyrlig position. Ansök om positioner på Hotel Spas eller på kryssningsfartyg om du är öppen för att resa.
  • Bild med titeln Bli en reflexolog Steg 17
    4. Gå med i en professionell organisation. Överväg att gå med i Raa eller få ett annat professionellt medlemskap. Dessa organisationer erbjuder ofta nätverksmöjligheter, utbildningsevenemang eller resurser, och ett närvaro på nätet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande