Hur man undviker bedrägerier på craigslist

Craigslist är känd över hela världen för sina annonser för nästan vad som helst - från leksaker till möbler. Med några enkla klick och en e-postadress kan alla posta önskat och "till salu". Men alla måste vara medvetna om och skilja giltiga och bluffposter i Craigslist.

Steg

Del 1 av 2:
Spotting misstänkt försäljning
  1. Bild med titeln Undvik bedrägerier på Craigslist Steg 1
1. Prioritera inlägg med bilder över text-bara inlägg. Om du är intresserad av ett icke-bildpost eller vill ha mer information, kontakta affischen men gör inga erbjudanden tills du är helt nöjd. Om de inte kommer tillbaka till dig, leta efter något annat.
  • Bild med titeln Undvik bedrägerier på Craigslist Steg 2
    2. Kontrollera om säljaren har laddat ner bilderna från Internet. Scammers ladda ner ofta bilder från Internet för att använda i sina annonser. Du kan använda bilder.Google.com att söka efter det här. Kopiera länken till bilden i tillägget (högerklicka). Gå till bilder.Google.com och sök efter den här bilden URL. Kontrollera vilka webbplatser som returneras och om säljaren tog bilden själva. Om bilden är original, ska den inte visas på någon annan webbplats, men om du ser annonser försöker sälja samma objekt i Ryssland, Nigeria, etc, då är annonsen förmodligen falsk.
  • Bild med titeln Undvik bedrägerier på Craigslist Steg 3
    3. Ha lite kunskap om vad objektets vanliga pris är. Detta är vanligare att hyra en lägenhet eller köpa en bil över Craigslist. Om du inte är säker, bläddra igenom tidningen Classifieds, andra Craigslist-inlägg, använd Kelley Blue Book för fordon, eller fråga vänner till ett rimligt prisklass för det specifika objektet.
  • Del 2 av 2:
    Göra säkra betalningar
    1. Bild med titeln Undvik bedrägerier på Craigslist Steg 4
    1. Sök och bläddra i din egen region. Detta kommer att ge dig och säljaren möjlighet att träffas personligen.
  • Bild med titeln Undvik bedrägerier på Craigslist Steg 5
    2. Försök att byta ut i person istället för att skicka pengar. Till skillnad från E-Bay är Craigslist inte ansvarig för transaktions-olyckor. Det betyder att om du skickar pengar till någon, kan du inte rapportera det till Craigslist om du inte får det objekt du betalade för. Någon hänvisning till craigslist som säger "köpeskydd" eller "certifierad säljare" är falsk.
  • Bild med titeln Undvik bedrägerier på Craigslist Steg 6
    3. Insistera på kontanter. Falska kontroller och postanvisningar är vanliga, och bankerna kommer att hålla dig - inte säljaren - ansvarig. Torka aldrig pengar till någon under några omständigheter. De flesta betalningar gjorda av banköverföring är bedrägliga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Skicka inte pengar genom Western Union. Många bedrägerier från landet kommer att be om dina pengar på det sättet.
  • Om det är för bra att vara sant, är det förmodligen.
  • Ta inte det första intressanta föremålet som prioriterat det och bläddra runt.
  • Information som kreditkortsnummer, bankkontonummer, socialförsäkringsnummer och andra liknande nummer ska inte ges ut om du inte är positiv som kommer att få informationen och att den överförs via en säker server. Detta är viktigt eftersom denna information kan användas för identitetsstöld eller andra bedrägliga ändamål.
  • Om du har köpare kontakta dig via en tjänst som Listhd, kommer deras e-post att innehålla köparens IP-adress.Detta gör att du kan leta upp sin plats för att vara säker på att de är i närheten.
  • Om du inte hittar något i din smak, vänta till nästa dag eller använd en annan källa.
  • Många bedrägliga annonser på Craigslist kopieras enkelt och klistras från någon annanstans (eBay). Genom att kopiera en del av annonsen och söka igenom Google kan du snabbt kolla för att se om posten är en av dem.
  • Varningar

    När du hyr en lägenhet eller ett hus, var medveten om att det är olagligt för en hyresvärd att genomdriva någonting över den första månadens hyra för depositionen. Så om en lägenhet går för $ 1500 och den första månadens hyra är högre än det - det är en bluff.
  • Skicka inte pengar ut ur området för en deposition eller första månadens hyra. Träffas personligen.
  • Ibland kommer situationer att uppstå där den nödvändiga depositionen är 1.5 eller 2 gånger den månatliga hyran.Den vanligaste orsaken som uppstår är på grund av hyresgäster med dåliga kreditrapporter eller spotta uthyrningshistoria. En annan anledning kan vara djurskada.En tredjedel kan vara näve månadens hyra är "diskonterad" Att locka tidigt beläggning av en ny eller rehabbed-enhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande