Hur man brygger öl med all kornmetod

Detta är en metod för att brygga öl med hjälp av maltade korn istället för att extrahera, med tonvikt på att få det gjort billigt men utan att offra kvalitet.

Ingredienser

  • Korn
  • Malt
  • Humle
  • Vatten
  • Jäst
  • Tillägg (honung, majs, havre malt, befästat vete, brunt socker, melass, etc.) (valfritt)

Steg

  1. Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 1
1. Välj kornen.Öl per definition måste innehålla minst 60% maltad korn som är basmalt för alla världens öl. Andra typer av korn kan tillsättas (havre, råg, vete, etc.). Dessa är kalladeadjuncts och bör bara göra upp till 30% av din kornräkning. Maltad korn görs genom att delvis groda kornen i varmt vatten och torka / laga den innan fröskivan.Kornen bearbetas på olika sätt för att få olika egenskaper.Vanligtvis vill du ha ca 8-15 kg (4-7 kg) basmalt per 5 gallon (18.9 l) (21 liter), beroende på vilken typ av öl du brygger.2-rad brittisk blek malt är bra att börja med.Tillsätt 1-2 kg (0.5-1 kg) specialkorn (kristall, karamell, etc.) för att få lite god smak.Lättare kristaller är bra att lägga till sötma.Rostad malt kommer att skapa mer av en malty kropp.Smaka på kornet när du formulerar receptet.Det här är en bra indikator på kornkvaliteten.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 2
    2. Mill korn.Kornet måste knäckas öppet för att få tillgång till stärkelse och enzymer inuti.Hem Brew Shop borde ha en kvarn att använda om det inte kan köpas eller konstrueras.Vanligtvis är dessa två rullar om .045" ifrån varandra matas spannmål.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 3
    3. Gör mashnappen.Kornet innehåller mestadels stärkelse som behöver konverteras till socker så att jästen kommer att ha något att fera.Enzymerna i kornet kommer att göra det och de gör det bra. Mashnappen håller kornet vid 68 ° C (154 ° F) i 1-2 timmar.Mash Tun kan göras på olika sätt men en 6 gallon (22 l) hink med en falsk botten (ett nät längst ner för dränering) blir det billigaste.En bra rekommendation för en billig Better Quality Mash Tun skulle konvertera en kylare.10 gallon (40 l) rund igloo eller gatorade kylare fungerar bäst.Falska bottnar säljs för billigt och enkelt att installera, eller göra din egen.För att göra din egen, få en 12" Toalettvattenlinje med rostfritt flätning på den och klippa ändarna.Ta bort den rostfria flätan.Crimp ena änden stängd med tänger och fäst den andra änden till en 3/8" Flex kopparstycke med slangklämma.Använd ett borrat gummipropp där hålet är nära botten av kylaren för att förhindra läckage.En ventil eller vinylslangklämma kan användas för att styra flödet av din heta sprit efter mosen.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 4
    4. Börja mashing. För varje 1 pund (0.5 kg) Kornvärme 1 US-Quart (950 ml) (1/4 gallon, 1 liter) vatten till 170 grader (76ºC). Häll den 170 grader (76ºC) vatten tillsammans med kornen omrör när du går. Du vill jämnt lägga till spannmålet tillsammans med vattnet så det blir inte för varmt eller bildar klumpar. Temperaturen ska vara var som helst från 148-158 grader (64-70ºC). Om det är någonstans i mitten är du gyllene. Betaamylasenzymerna är aktiva mot änden av 145 grader (63ºC), vilket gör fermenterbara sockerarter, vilket gör en torr öl. Alfa-amylasenzymerna är aktiva mot änden av 160 grader (71ºC), vilket gör likformiga sockerarter, vilket gör en söt öl. Balans-mash temperaturen - är upp till bryggaren och den typ av öl du gör. Isolera mashnappen genom att lägga upp den i en filt eller sovsäck eller jackor (ej nödvändig med en svalare mash-tun). Medan du är mashing, börja värma upp 2 amerikanska quarts (2000 ml) (1/2 gallon, 2 liter) vatten per pund (0.5 kg).
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 5
    5. Testa worten.Efter ungefär en timme kommer konverteringen från stärkelse till socker att vara komplett.Du kan testa detta med jod.Sätt en liten mängd wort på en vit yta (som en tallrik) och tillsätt en droppe jod.Om det ändrar att svarta stärkelser fortfarande finns och det behöver sitta längre.Obs! Kassera Wort med joden, lägg den inte tillbaka i veckan.Om det inte ändrar färg alls är konverteringen klar.Börja dränera av urorn från kornbädden långsamt.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 6
    6. Utföra sparging.Sparging är processen att skölja den heta vätskan av kornbädden.Den bästa ingen nonsensmetoden är att göra det i 2 steg.När den heta vätskan är klar, tillsätt hälften av spegeln vid 180-190 grader (80-90ºC) och låt det sitta 20 minuter. Dränera. Gör det igen. Du vill ha cirka 6 1/2 liter (25 liter) av varm vätska i slutet. Det här är ölört. Det mest effektiva sättet att spara är kallad kontinuerlig sparging.Med den här metoden styr du en långsam körning av din heta vätska medan du lägger till 170 graders vatten till toppen av kornbädden i samma takt.Ta de första paret quarts med varmvätska och häll tillbaka till kornbädden för att filtrera ut skal som orsakar smaker när de kokas.Fortsätt spolging tills din förkokvolym uppnås - en gång ca 6 gallon (23L) för en 60-minuters koka 5 gallon (21L) sats.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 7
    7. Koka.Ta temperaturen upp till kokning.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 8
    8. Lägg till humlen.Humle är en grön blomma från en hoppvin.De lägger bitterhet till öl som ger en balans mot sockersens sötma.Humle tillsätt också arom och smak.Det finns många olika sorter.Fuggle, East Kent Golding, och Cascade är bra sorter som du inte kan gå fel med.Ju högre alfa-syraprocent och tid kokas, desto mer bitter blir det.4-5% är ungefär genomsnittet och 10-12% är hög.Det finns beräkningar för att räkna ut IBU: s (internationella bitterhetsenheter) för att få en mer exakt bitterande uppskattning.10-20 IBU är låg till genomsnittlig bitterhet (tänk ljusaggregat) 40 är måttligt hög (tänk blek öl) och 50-60 + är mycket bitter (tänk i IPA).Vissa IPA-recept skryter över 100 Ibus.Ju längre hoppet kokar desto mer bitterhet kommer att extraheras.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 9
    9. Under tiden, få fermentorerna. Den billigaste fermentorn är en 6 gallon (22.7 l) hink med ett luftlock på toppen.Ett luftlås är en enhet som bara låter luft ut och inte i. De bör rengöras av någon kruka från föregående jäsning och sanitiserad med jodoforlösning (kontrollera din lokala homebrew-butik) eller en blekmedel, två matskedar per 5 gallon (18.9 liter) av kallt vatten.Skruva inte plastfermenterare!Mikroskopiska repor i plasthamn vilda jäst och bakterier som kommer att förstöra din öl! Låt detta sitta i 20 minuter sköljning med rent filtrerat vatten två gånger. Detta sanitiserande steg är bäst gjort medan Wort kokar, annars är det en timme som väntar inte att få något annat utfört.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 10
    10. Koka upp.Koka vorten i minst 1 timme vid en rullande koka. Ju mer kraftfulla koka desto bättre. När worten kokar lägger du smaksättningshopparna. 1 oz pellets är bra att börja med.Se till att du rör om att du får upp till temperaturen.Medan Wort är kokande, se till att fermenterna är rena och färdiga.10-15 minuter före slutet av timmen lägg till smaksättningshopparna vanligtvis ca 1/2 oz (15g). 5 minuter från slutet, lägg till aromhopparna 1/2 oz (15g). Aromhopps kan också läggas till The Wort innan du kokar, när du överför ölvästen från mashnappen till vattenkokaren (det här heter första worthopping). Detta gör det möjligt för aromerna att ligga i öl i ett tidigt stadium. De kommer inte att koka av som många aromer gör när de läggs till koka 5-10 minuter före kokarna.
  • Bild med titeln Brew Beer med alla kornmetod Steg 11
    11. Chill The Wort. Du kan köpa en Wort Chiller men det är onödigt om du har kokat mindre än 3 liter (11.4 liter).Chiller kommer att kyla ur down till 70-75 (20-24ºC) så att du kan kasta jästen.Utan en chiller kan du fortfarande få bra resultat genom att placera wort kokpotten i ett isbad, antingen i en stor handfat eller badkaret. Det är absolut nödvändigt att kyla den kokande dyk ner till under 80 grader så fort som möjligt. Öl är den mest mottagliga för infektion på, eller runt, 140 grader.Det är mycket viktigt att gå från 212 till 70 grader så fort som möjligt.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 12
    12. Fyll fermentorn.Häll den färdiga worten genom en sil för att avlägsna humleen i fermentationshinken. Om det behövs, lägg till bara rent rent vatten för att överst på fermentorn på lite över 5 liter (18.9 l).Försegla det och skaka heck ut ur det för att inkludera välbehövligt syre i urt. Detta är säkert att göra nu när gräskan är kyld och mycket viktig eftersom den ger det första syre för aerob jäståtergivning. När worten är 70-75 grader (20-24ºC) pitch yeast.Användning av ett filter är inte nödvändigt om en bubbelpool används.En bubbelpool är helt enkelt när du rör om du är hård och låt den snurra i koka vattenkokaren i 10 minuter precis vid flamma ut (oroa dig inte, vartet är fortfarande omkring 195 grader, men håll fortfarande locket på medan det snurrar för att undvika förorening).Denna process använder centrifugalkraft för att separera fasta ämnen från worten precis som en centrifug i ett kemi lab.Om worten dräneras från potten, kommer inga humle eller trubb att hällas i fermentorn.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 13
    13. Välj jäst.Om du använder en flytande jäst rekommenderas en starter för hälsosammare pitchningshastigheter, men det är inte nödvändigt.Om du använder torr jäst, rehydrera med varmt vatten innan du stiger.
  • Bild med titeln Brew Beer med alla kornmetod Steg 14
    14. Överför till en ren sekundär. Efter 1-2 veckor av primär jäsningsöverföring till en ren och sanerad sekundär för att rensa öl upp och låt det skickas.Använd en sanitiserad sifon för att få öl från primären till den sekundära.Ölen kommer att ha det mesta av alkoholen redan så det kommer att bli mer motståndskraftigt mot nasties i luften. Tips: Undvik att suga på sifonen och få munnen bakterier i öl. Definitivt undvika stänk i detta skede, eftersom alkohol lätt oxideras och kommer att göra ölskiktet. Om du kan pumpa lite CO2-gas (paintball patronstorlek kommer att göra) till och fylla den sekundära i förväg du är en ess och kommer att ha den bästa ölöverföringen möjlig. Var försiktig, men inser att du inte är redo att göra operation eller något.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 15
    15. Flaska eller keg ölen.Kegging mycket lättare än tappning.Det kostar mer pengar, men i slutändan sparar det dig mycket tid.Soda kegs används med en CO2-tank för att trycka på.Rengör och sanera kegen. Fyll den med CO2-gas för att åstadkomma en skyddande filt (CO2 är tyngre än syre och sänkor, vilket förhindrar att den alkohol som är närvarande från oxidation) och försiktigt sipprar ölet i.Försegla locket och kyla det i kylskåpet ner till minst 40 grader. (Detta är inte nödvändigt att kyla det, men det kallare det är ju mer gas upplöses in i det). Haka upp det till tanken för att trycka till 20 psi.Det tar ungefär 1 timme att rulla kegen runt under tryck (samtidigt som du rensar övertryck som bygger upp) för att få CO2 i öl om du vill dricka den genast.Annars, låt det sitta i några dagar på 30 psi.Om tappa är din metod att välja, blötflaskor i PBW eller din föredragna rengöringsmedel i några timmar för att ta bort organiska ämnen och göra avskalning av etiketter.Skölj väl, sedan blöt i jodafor eller din föredragna sanitizer i minst 5 minuter.Skölj inte.Placera flaskor på sanitär diskmaskin rack eller flaska träd för att droppa torrt.Siphon din öl från den sekundära karboyen till en tapphink tillsammans med en förkokad sockervattenlösning (1/3 till 1/2 kopp sockersocker till Prime beroende på önskad nivå av karbonering).Mössa varje flaska med saniterade kepsar (kokande fungerar bra) och låt sitta vid rumstemperatur i minst 2 veckor, mer om du har tålamod.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 16
    16. Tjäna.Sänka trycket till 12-15 psi genom att rensa lite gas från gasinloppet. Det enklaste sättet att servera använder en kall tallrik i en kylare.Inget kylskåp och det är bärbart.Kör linjerna genom den kalla plattan och kasta lite is på den.Kör sedan en linje med en kran ut ur kylaren. Det är fortfarande mycket viktigt att hålla en kall kg kall. Låt aldrig din öl värma upp onödigt.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 17
    17. Drick din skapelse.Lägg märke till hur frisk din öl är.Lägg märke till hur mycket bättre din färsk öl jämförs med även toppmikrobrews i ditt område.Om inte, försök igen.Du kommer dit.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är fantastiskt hur annorlunda din öl kommer att visa sig med olika stammar av jäst. Experimentera med olika saker-du kommer inte bli besviken.
  • Bli inte inslagna i fancy utrustning eller nit picky metoder tills du har begreppet en bra process först. Koncentrera sig på den övergripande grundläggande processen, hålla saker rena och kvalitets ingredienser.
  • Investera i soda kegs och bygga en kunskap, du har förmodligen mycket roligare än att röra med flaskor.
  • Hot sprit: Varm sockervatten, produkten av en mos
  • Wort: Hot-vätska som har kokats med humle
  • Brewing är kul och spännande och efter några bryggor under din bältesbryggning kommer det andra naturen.
  • Rengör allt som ölen kommer i kontakt med efter koka med PBW eller din renare av val, då din sanitizer av val.Fermenterare och flaskor ska rengöras noggrant och sedan sanitiseras.
  • Oxyclean sägs arbeta för rengöring som liknar PBW.Oxyclean är emellertid ett natriumperkarbonat och PBW är ett natriummetasilikat.De är inte samma.
  • Öl hög i humle och / eller maltålder väl i källartemperaturen.Försök att lägga undan några flaskor från varje sats och lagra dem i 6 månader till 2 år.Du kommer inte bli besviken!
  • Five Star Staran är en typ av sanitizer. Rekommenderas 1 oz per 5 liter (18.9 l).Skölj inte.Användaren akta dig, men det här är en syra sanitizer så använd försiktighet vid hantering.Många erfarna bryggerier använder inte denna sanitizer på grund av det är oönskat hög skummande nivå.Inte sköljning lämnar detta skum i dina fermenterare och flaskor, vilket ger din öl väldigt hård av smaker.BTF jodophor fungerar lika bra som Star San utan skum eller skadliga effekter på din hud, och tar bara 2 minuters kontakttid för att sanera.Använd ett lock fullt av jodofor per 5 gallon (18.9 l).
  • När du blir mer erfaren med enstaka infusionsmashing, prova nästa steg upp från det: Decoction mashing.Det är den gamla tyska metoden som används för att skapa Pilsers och Bocks, och ger dig en märkbar ökning av huvudretention, kropp och maltprofil.
  • En utomhusbrännare med en konverterad keg för kokning är en bra investering.Med en konverterad kg kan du dubbla din satsstorlek till 10 liter (37.9 l).
  • Varningar

    Renlighet är gudlighet men bara när du bryggar öl.
  • Var inte en hjälte och försök att dricka bortskämda satser öl.Vissa infektioner kan uppstå från svampar och bakterier som är skadliga för människor i tillräckligt stora doser.Bara dumpa det, lära av dina misstag och försök igen!
  • Var försiktig när du sköljer med kranvatten för att inte anta att din utrustning kommer att vara sanitär efteråt.De flesta kranvatten innehåller spårmängder av patogener som inte är skadliga för människor, men kommer att skämma bort en jäsning.Det är därför som de flesta sanitizers är "no-sköljning."
  • Förvirra inte "rena" med "sanitär."Ren betyder helt enkelt bara det -Clean.Sanitära betyder fri från patogener och svampar.Något som är rent kan inte vara sanitärt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande