Hur man matar budgies

Varje budgieägare vill ha sitt husdjur, mer allmänt känt som en parake, att ha det bästa livet möjligt. En hälsosam kost är den bästa vägen för att hålla din budgie glad och levande. En näringsbalanserad diet kommer att se till att han får rätt näringsämnen som han behöver varje dag. Felaktig utfodring kan leda till näringsobalanser och så småningom sjukdom och i extrema fall död. Men om du lär dig att mata honom ordentligt, kommer han att ha ett gott och hälsosamt liv.

Steg

Del 1 av 2:
Välja rätt mat
  1. Bild med titeln Feed Budgies Steg 2
1. Köpa pellets. En av klammerna i en budgie diet är pellets. Du kan köpa pellets i din lokala sällskapsdjur som är lämpliga för budgies. Pellets är det bästa sättet för din budgie att ha en näringsbalanserad diet eftersom de innehåller massor av näringsämnen för fågeln.
  • När du köper pelletsna, se till att de inte har några konserveringsmedel, tillsatt sockerarter, konstgjorda färgämnen eller konstgjorda smaker i dem.
  • Pellets är det bästa alternativet för din budgie eftersom de inte kan välja ut de bästa bitarna och lämna de friska bitarna bakom.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 1
    2. Prova frön. Ett bra alternativ att mata budgies är frön. Men du borde inte låta din budgie fylla på frön, eftersom det kan förkorta en fågels livslängd. Detta beror på att de flesta fröblandningar inte ger tillräckliga näringsämnen din fågelbehov och kan orsaka cancer, fetma och andra hälsoproblem.
  • Frön bör bara utgöra 1/6 av din budgie diet.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 3
    3. Använd frukter och grönsaker. Frukt och grönsaker bildar en mycket viktig del av din budgie diet. Mörkgröna eller gula grönsaker ska erbjudas dagligen. Prova frukter och grönsaker som äpplen, pumpa, druvor, morot, persilja, broccoli, mango, sötpotatis, squash och spenat. Mata frukterna och grönsakerna till din budgie rå, eftersom matlagning tar bort vitala näringsämnen.
  • De kan serveras på något sätt som Budgie föredrar, som kan hackas, strimlad, tärnad, skivad, renad eller helhet. Prova flera sätt tills du hittar hur din budgie gillar bäst.
  • Ta bort vad din budgie inte äter efter två timmar, eftersom skära, råa grönsaker kan bli dåliga snabbt.
  • Det finns några frukter och grönsaker som du borde aldrig mata din fågel eftersom de är giftiga för honom. Detta inkluderar avokado, gropar och frön av frukt (äppelfrön innehåller cyanid och är särskilt giftiga), choklad, vitlök, lök, svamp, okokta bönor, rabarber och bladen och stjälkarna av tomater.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 4
    4. Mata dina budgie korn. Många ägare och uppfödare matar en blandning av blöta korn, som kallas "mjukmat", som en extra behandling i fågelns diet. Du kan lägga till några korn du vill ha, inklusive quinoa, brunt ris, knäckt vete eller korn. Du kan också lägga till ekologisk naturlig honung, frukter eller grönsaker till kornen för att göra det mer intressant.
  • Häll kornen i en maträtt och suga dem med vatten. Efter att de har puffat upp, dränera vattnet och blanda i vad du vill.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 5
    5. Ge hårdkokta ägg och riven ost. Även om det här kan låta ovanligt för en budgie, lägger den till en stor källa till protein för din budgie. Det lägger också till en liten sort till sin kost och ger fördelaktiga näringsämnen, vilket alltid är en bra sak.
  • Se till att du begränsar dessa speciella godis, dock. Du borde aldrig mata det här mer än ½ tsk i taget.
  • Del 2 av 2:
    Matar din budgie korrekt
    1. Bild med titeln Feed Budgies Steg 6
    1. Håll det fräsch och varierad. Din budgie borde ha många olika alternativ att äta varje dag. Foder som en allmän riktlinje, mata dina budgiefrön och pellets varje dag. Frukt, grönsaker och mjuka livsmedel ska matas till honom varannan dag, eller helst varje dag. Ägg eller ost ska matas till honom en gång i veckan eller en gång varannan vecka.
    • Förutom att hålla alternativen fräscha, bör du också ändra maten varje dag, hålla färsk mat i sin maträtt. Ta alltid bort den gamla maten innan du lägger till ny mat.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 7
    2. Använd en lämplig behållare. Din budgie måste kunna komma åt sin mat när han behöver. En budgie kan bli sjuk om han går utan att äta i 24 timmar, så han behöver alltid få tillgång till sin mat. Behållaren ska inte vara för djup så att budgien inte behöver gräva för djupt för att komma till maten. Det borde också vara på ett ställe nära sitt vatten så att han kan äta och dricka tillsammans.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 8
    3. Ge en bläckfon och ett mineralblock. Bläckstenar och mineralblock är nödvändigheter för din budgie. De innehåller nödvändiga mineraler och näringsämnen som din fågel inte kan få andra platser. Bläckbenet ska placeras i buret så att den mjuka sidan vetter mot fågeln så att han kan skrapa av benet.
  • Om antingen blir smutsig med droppe, äts, eller blir våt, kasta dem bort och ge färska.
  • Dessa ger också fågelberikningsaktiviteter. Budgies gillar att abborre på dem och ibland riva dem. Låt honom göra vad han vill med dem, så länge de är rena och torra. Han vet när han behöver använda dem, så oroa dig inte om han inte rör det ett tag. Hans mat kan ge honom tillräckligt med näringsämnen för tillfället.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 9
    4. Förhindra fetma. Din budgie behöver gott om burutrymme eller rum i ditt hus att träna. Du bör också vara uppmärksam på din fågelens dagliga matvanor för att hålla honom från övermålning. Detta kan leda till fetma. En obese fågel förlorar sitt strömlinjeformade utseende och kan bli lutande och lida hälsoproblem.
  • En erfaren aviär veterinär kan hjälpa dig att avgöra om din budgie är överviktig och hjälper dig att bestämma hur man hjälper honom om han är.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 10
    5. Balansera maten. Budgies har mycket känsliga system. Eventuella förändringar i hans mat bör ske gradvis under en lång tid. Om du vill ändra sina fröblandningar, lägg till lite mer av den nya blandningen i varje dag och ta bort lite mer av den gamla blandningen tills han helt har övergått till den nya maten.
  • Din budgie diet bör balanseras över tiden, inte allt på en gång i en måltid. Ge inte honom alla olika typer av livsmedel du matar honom på en gång. Följ de allmänna riktlinjerna för att mata honom och variera sin mat över tiden. Matar honom på en gång kan leda till att äta och göra din fågel olycklig eller sjuk.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 11
    6. Få honom att äta. Din budgie kanske inte vill äta, vilket kan bero på presentationen av livsmedel eller vad du matar honom. Om han inte äter de färska livsmedlen, hugga upp grönsaker och frukter och lägg dem i en tom matkopp. Häng koppen i hans bur med några blad av lummiga gröna eller en annan mycket älskad behandling pegged ovanför den.
  • Gör det varje dag tills din budgie äntligen vann över och han äter alla sina olika typer av livsmedel.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 12
    7. Titta på sjukdom. Du borde titta på konsistensen av din budgie avföring. Detta kan indikera om han blir för många färska livsmedel. Om hans avföring blir lös och vattnig, minska mängden färska livsmedel för en dag eller två. Han kan bli för mycket vätska från dem, vilket orsakar sådana problem.
  • Om diarréet kvarstår, se din veterinär för att identifiera andra orsaker.
  • Bild med titeln Feed Budgies Steg 13
    8. Byt vattnet dagligen. Alla fåglar behöver vatten hela dagen i en ren vattenbehållare. För att hålla rena och färska, byt vattenrätten varje dag med en ny maträtt. Rengör skålen endast med ättika och vatten. Använd aldrig tvål eller kemikalier för att rengöra det. Vinäger hjälper till att förhindra att bakterier byggs upp i skålen.
  • Lägg aldrig vitaminer i vattnet eftersom det kan leda till infektion eller bakterieuppbyggnad, och din budgie kan vägra att dricka vattnet. De enda saker du bör sätta i vattnet är mediciner, som antibiotika, enligt instruktioner av din veterinär.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande