Hur man känner sig självsäker före en tentamen

Många studenter hittar examen helt skrämmande.Om du kämpar med testangst, finns det strategier som kan hjälpa till, till exempel grundlig förberedelse, avkopplingsteknik och få hjälp från andra. Att veta att du har gjort allt du kan för att förbereda kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker innan du går in i en tentamen.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för tentamen
  1. Bild med titeln känner sig självsäker innan ett examen steg 1
1. Gör ett studieplan. För att du inte lämnar att studera i sista minuten, skapa ett schema för när du kommer att studera under dagarna eller veckorna före tentamen. Till exempel kan du begå att studera i en timme om dagen strax efter skolan i en vecka före tentamen.
  • Att göra ett studieplan kan hjälpa dig att undvika att andra aktiviteter kan studera.
  • Planerar att studera i ca 45 minuter åt gången. Det är svårt att koncentrera sig i mer än 45 minuter. Det kan hända att det är lättare att koncentrera dig om du tar korta pauser en gång i timmen.
  • Om testet kommer att täcka mycket material, överväga att använda "chunking" -tekniken. Bryt ditt ämne i sektioner så att du kan fokusera på var och en bekväm istället för att försöka täcka allt material i varje studieperiod. Du kan sedan planera dina studieresessioner kring specifika delar av materialet.
  • Bild med titeln känner sig självsäker innan ett examen steg 2
    2. Skapa, revidera och granska dina studieverktyg. Välj Verktyg som passar ämnet och din inlärningsstil. Alternativen inkluderar Flash-kort, konturer, tidslinjer, diagram och provprov.
  • Skapa en ensidig sammanfattning med de viktigaste idéerna, ekvationerna eller metoderna för tentamen. Processen med att skapa den här sammanfattningen kommer att uppmana dig att identifiera den viktigaste informationen som du behöver veta för provet, vilket hjälper dig att studera mer effektivt. Om examen är öppen bok kan detta sammanfattande ark också vara en bra guide till dina anteckningar eller lärobok medan du tar provet.
  • Håll din inlärningsstil i åtanke när du skapar dina studieverktyg. Till exempel, om du är en mer visuell elev, kan du behålla mer information genom att dra diagram eller mindmaps.
  • Bild med titeln Förbered dig för SAT STEP 1
    3. Förbered baserat på vilken typ av test du tar. Du måste förbereda annorlunda beroende på om din examen kräver att du skriver en uppsats eller svar på flera valfrågor. Se till att du vet vilken typ av test du tar och förbereder i enlighet med detta.
  • Om du tar ett standardiserat test, ta några övningar för att bekanta dig med testets struktur och tidpunkt. För nationella standardiserade tester som SAT, kommer du att kunna hitta kopior av tidigare versioner av testet som du kan ta för övning.
  • Om du kommer att ta en uppsatsexamen, träna att skriva uppsatssvar medan du studerar. Det kan vara till hjälp för dig själv så att du vet att du kan slutföra uppsatsen under den tilldelade testperioden.
  • Om ditt test innebär mycket memorerat material, kom ihåg att du förmodligen inte kommer ihåg allt vid första försöket. Memorisering och återkallelse förbättras med repetition.
  • Bild med titeln Beräkna KPI steg 2
    4. Samla dina tillbehör natten före provet. Se till att du har allt du behöver --Pencils, pennor, en räknare, dina anteckningar - för att ta testet förberedt och redo att gå natten innan för att undvika testdagsangst.
  • Om du använder en räknare eller annan elektronisk enhet, kontrollera batterierna och / eller ta med ett extra med dig.
  • Ta reda på vilka valfria objekt du får ta med, till exempel snacks eller din lärobok för ett öppet brev.
  • Del 2 av 3:
    Reducera testangst
    1. Bild med titeln Känn ganska steg 1
    1. Tänk positivt. Vetenskaplig forskning har visat att våra förväntningar kan påverka vår prestation. Om du förväntar dig att göra det bra på tentamen, måste du fortfarande studera - men om du förväntar dig att göra dåligt, kan det inte vara tillräckligt för att hjälpa dig att göra det bra.
    • Öva självbekräftelse - processen att omvandla dina tankar för att fokusera på den positiva och nedspela den negativa. Till exempel, påminna dig om att du arbetade hårt för att förbereda dig för detta test.
    • Utmana dina negativa tankar. Till exempel, om du tror att det är dåligt på provet kommer att förstöra ditt liv, berätta för dig själv att detta inte är sant. Sedan ersätt den tanken med en mer exakt - att misslyckas med ett test kan skada din betyg, men det är inte världens ände.
    • Om du har svårt att kväva negativa tankar, försök distrahera dig själv med hjälp av humor. Titta på en rolig film eller tv-show, läs en rolig bok eller komisk. Du kan även försöka komma ihåg alla skämt du vet.
  • Bild med titeln Förbered dig för SAT-steg 4
    2. Bibehålla perspektiv. Påminn dig om att din betyg på det här testet inte bestämmer din framgång eller misslyckande i livet. Även ett extremt viktigt test som barentamen kan tas igen om du inte passerar.
  • Forskning visar att viss ångest faktiskt kan hjälpa din testprestanda. Påminn dig om att hanterbara nivåer av ångest kan öka din alertness och energi.
  • För att bekämpa ångest som uppstår när du först med tanke på provet, se till att läsa över hela testet innan du börjar. Leta efter "lätta" frågor - när du är beredd, borde du inte ha problem med att hitta dem. Hitta de frågor du är säker på att du vet svaren på att hjälpa till att påminna dig om att du känner till materialet.
  • Bild med titeln Ange mål och uppnå dem steg 1
    3. Visualisera framgång. Medan du studerar, tänk dig själv att ta provet och svara på frågorna med förtroende. Föreställ dig att du får testet tillbaka med den betyg du vill ha. Medan visualisering inte kan ersätta förberedelser kan det hjälpa dig att känna dig mer självsäker, vilket kan förbättra prestanda.
  • Visualisering fungerar eftersom din hjärna och kropp reagerar på visualisering som om du faktiskt upplever händelsen du föreställer dig. Din hjärna bildar och stärker anslutningarna som ett resultat - i det här fallet mellan testupptagning och framgång.
  • Bild med titeln andas korrekt för att skydda ditt sångröst Steg 9
    4. Lugna din kropp. Rädsla släpper adrenalin, förbereder kroppen för att hantera fara. Din hjärtfrekvens och andningshastighet upp och du kan känna dig skakig, svettig och / eller yr. Allt du kan göra för att motverka dessa fysiska reaktioner hjälper dig att tänka tydligare och känna dig mer självsäker. Kom ihåg att använda dessa tekniker under testet om du känner dig ängslig. Lugnande tekniker inkluderar:
  • Andas. Andningsövningar kan hjälpa dig att koppla av, inklusive långsam, buk andning och "lika andning" - utjämning av tiden du spenderar andas in och andas ut.
  • Stretching. Du behöver inte göra en fullständig yoga rutin för att få fördelarna med att sträcka. Försök att sträcka armarna ovanför huvudet och bakom ryggen för att släppa axelspänningsbeständiga böjningar kan släppa tillbaka och nackspänningar.
  • Avkopplande dina muskler. Du kanske inte ens är medveten om att du håller spänningen i dina muskler. För att bli medveten, prova en kroppssökning, som innebär att fokusera på varje kroppsdel ​​i några sekunder, börja med tårna och gå upp progressivt till toppen av ditt huvud.
  • Gående. Att flytta din kropp hjälper till att rensa ditt sinne. Kom bara ihåg att vara uppmärksam på din omgivning - spendera inte hela promenader oroande för tentamen!
  • Bild med titeln Ät hälsosamt i högskolesteget 4
    5. Ät före tentamen. Hoppa inte över frukost för att studera. Se till att du äter något en timme eller två innan du tar provet. Välj proteinfyllda tilltugg och undvik socker, vilket kan ge dig snabb energi som kan gå ut i mitten av tentamen..
  • Ät något även om du känner dig illamående - prova crackers eller toast för att lösa din mage.
  • Undvik koffein och energidrycker, vilket kan öka ångest.
  • Bild med titeln fixa ditt sovande schema steg 8
    6. Få en god natts sömn före provet. Studier har visat att du kommer att göra bättre på en tentamen om du får tillräckligt med sömn än om du spenderar hela natten.
  • Om testet är senare på dagen eller kvällen, eller om du bara inte kunde få en hel natts sömn, ta en tupplur. Forskning har visat att en kort tupplur - mindre än en timme - kan förbättra vakenhet, minne, kreativitet, produktivitet och humör, och kan minska stressen.
  • Del 3 av 3:
    Utnyttja ditt testupptagningssystem
    1. Bild med titeln Fire En Lärare Steg 1
    1. Fråga frågor. Lita inte bara på dina böcker och anteckningar. Om du har en fråga som du studerar, fråga din lärare, förälder eller handledare. Du kommer att känna dig mer självsäker att veta att du har svaret på din fråga från den mest tillförlitliga källan.
    • Glöm inte att fråga din lärare vilka material som kommer att täckas. Fråga om provet kommer att baseras på läxor, läsuppdrag och / eller på klassens diskussion.
    • Om du har problem med att förstå ett ämne, kan du också be en bibliotekarie som hjälper dig att hitta andra resurser som du kan använda för förtydligande.
  • Bild med titeln Form en studiegruppsteg 7
    2. Bilda en studiegrupp. Se till att du studerar med andra studenter som är seriösa om att studera. Du kommer att känna dig mer självsäker om du har arbetat med andra studenter för att se till att du studerar rätt information och förstå materialet.
  • Bjud eleverna till en mängd olika förmåga i gruppen. Eleverna kan lära av att undervisa varandra.
  • Medlemmarna av en studiegrupp kan dra nytta av att dela klassanteckningar. Olika studenter kan ha noterat olika uppgifter under klassen - sammanställer och verifierar denna information från ett antal studenter kan hjälpa dig att känna till det material som kommer att vara på tentamen.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 1
    3. Lita på din supportgrupp. Vänner och familj kanske inte kan hjälpa dig att förstå Calculus eller lära sig franska, men de kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker.
  • Be en medlem av din supportgrupp att låta dig förklara det material som kommer att vara på provet till dem. Du behöver en solid förståelse för ett koncept för att kunna förklara det för någon som inte vet mycket om det. Om du kan förklara den andra lagen i termodynamiken eller orsakerna till det romerska rikets fall till din mormor, kan du känna dig mer övertygad om att du har ett grepp om materialet.
  • Vänner och familj kan också hjälpa dig på perifera sätt. Om du till exempel vet att du tenderar att sova genom din väckarklocka, fråga en pålitlig medlem i din supportgrupp för att ringa dig för att du är vaken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande