Hur man mår bra om dig själv

Känner verkligen bra om dig själv betyder att älska den person du faktiskt är, inifrån och ut. Det tar hårt arbete och några stora justeringar att lära sig att acceptera dig själv och att ta itu med olycka i ditt liv. Om du vill må bra om dig själv, börjar det med att identifiera tankar, känslor och beteenden som kan blockera dig från att känna dig bra om dig själv. Därefter kan du arbeta med att skapa en livsstil som gör att du känner dig värdefull, älskad och uppfylld. Om du vill veta hur man mår bra om dig själv, följ några enkla steg för att vara på väg.

Steg

Del 1 av 4:
Växande självkärlek
  1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 1
1. Omfamna din individualitet. Försök att undvika att jämföra dig med andra och omfamna din individualitet. Att jämföra dig med andra kommer inte att få dig att må bra om dig själv eftersom du är annorlunda än någon annan person. Det finns ingen där ute som du, som har vuxit upp med dina erfarenheter och som har dina talanger.
  • Om du försöker jämföra dig med andra människor, kommer det inte att påverka ditt självkänsla, eftersom du alltid kan hitta någon som är starkare, smartare eller snyggare än du. I stället fokusera på att vara den person du vill bli, inte som din granne, "Häftigt" människor i din skola, ditt jobb eller ditt grannskap. När du väl definierar din egen version av framgång, kan du uppnå det.
  • Du kan känna att alla runt dig har det bättre än du gör. Men du glömmer förmodligen alla dina fantastiska styrkor. Du kanske inte ens inser alla de saker du har för dig och att någon annan vill vara mer som du.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 2
    2. Utveckla ditt självförtroende. Förtroende är nyckeln att må bra om dig själv och älska den person du är och kommer att bli. Du kan göra ett försök att känna dig självsäker i vem du är och vad du kan uppnå, även om det kan ta tid. Du måste påminna dig om att du är en fantastisk person och att du förtjänar att vara säker på dig själv. Om du tror att du är värt det, då är du.
  • Att se mer självsäker, pek upp ditt kroppsspråk. Stå längre, ha bättre hållning och titta rakt fram istället för på marken. Försök att sitta still eller stå med en öppen upplevelse för att ge en mer positiv, tillnöjd atmosfär.
  • Hitta något att verkligen excel på eller arbeta med att utmärka sig i något du redan älskar. Om du redan är bra på något, fokusera på hur fantastiskt du är för att kunna göra de sakerna. Försök att fokusera på dina förmågor och hur kan du är. Du kommer att må bättre om dig själv om du är bra på något som du älskar.
  • När du kommer in i en okänd situation, fokusera på det bästa som möjligt kan hända istället för vad som kan gå fel.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 3
    3. Var stolt över dina styrkor. Varje person har något som de kan må bra om. Ta dig tid att sitta och göra en lista över alla saker du älskar om dig själv. Tvinga dig att sitta där tills du fyller en hel sida. Gräva djupt för att hitta saker som verkligen gör dig till en fantastisk person. Tänk på egenskaper som din medkänsla, din humor, din trovärdiga karaktär eller din arbetsetik. Ju längre och mer uppriktig listan, desto bättre.
  • Vissa egenskaper att beskriva dig själv kan älska, studious, hårt arbetande, vänlig, stark, smart, skarp, lättillgänglig och rolig. Du kan också lägga till saker om ditt fysiska utseende som du gillar lika bra, så länge de är uppriktigt viktiga för dig. Du vill täcka alla aspekter av dig i den här listan. Du bör också lägga till i listan när du tänker på något annat du är stolt över.
  • Håll den här listan i närheten och kontakta det ofta för att fortsätta känna sig bra. Du kan till och med vika upp det och lägg det i din plånbok.
  • Om du har problem med att göra den här listan, kontakta människor som känner dig bra. Be dina vänner eller medarbetare att beskriva dina styrkor - några av dem kan överraska dig!
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 4
    4. Förvänta sig att ha dåliga dagar. Ibland behöver du bara leva med de dåliga känslorna och förstå att de passerar. Människor tror att de måste känna sig fantastiska 100% av tiden. Om du har en dålig dag, speciellt om det är efter en sträng av stora dagar, undvik sedan att sätta dig ner om det och vet att detta också kommer att passera.
  • Om du känner dig väldigt ledsen, var noga med att prata någon som bryr sig om dig och som kommer att lyssna på dina problem. Om du har känt mig väldigt ledsen i minst ett halvt år, kontakta en medicinsk professionell.
  • När du är i dåligt humör vet din kropp också det. Tänk på vilken del av din kropp som kommer ut ur whack när du är crabby eller upprörd. Om du känner igen din kropps signaler kan du få reda på vad som stör dig och gör dig själv bättre.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 5
    5. Arbeta med att utveckla en positiv attityd. Detta kan vara svårt. Det kan ta tid att vara positiv hela tiden, Men du kan göra det mer en del av ditt liv. Att utveckla en positiv attityd är ett beslut som du måste göra dig själv och hålla fast vid varje dag. Om du har en mer positiv attityd, så mår du bättre om dig själv, liksom dina framtidsutsikter och allt du kan utföra.
  • Du kan arbeta med att känna igen när dina tankar är alltför negativa och vänder dem om för att leda dig till en hälsosammare tankegång. För varje negativ tanke som korsar ditt sinne, bekämpa det med minst två eller tre positiva tankar. Till exempel, om du tror, "Jag ser så trött ut idag," du kan säga, "Men mitt hår ser ganska bra ut och jag har fortfarande ett fantastiskt leende." Vara medkänsla mot dig själv. Prata Toyourself som du skulle personen / Animalyou mest kärlek när du skadar inuti.
  • På en djupare nivå, om du tycker något som, "Jag är bara så besvärlig i sociala situationer," du borde säga, "Men jag vet vanligtvis hur man får folk att skratta och folk verkar verkligen bekväma runt mig."
  • Arbeta på det varje dag. Även om din attityd går obemärkt, öva din positiva attityd. Du vet aldrig hur stor skillnad det kan göra, och öva kommer att göra det lättare att göra.
  • Öva att prata om dig själv positivt till dina vänner. Prata om något du har åstadkommit eller något du är glad över. Du kommer att upptäcka att din optimism är smittsam, och att du kommer att må bättre om dig själv bara genom att prata om det högt. Om dina vänner inte gillar att prata om de goda delarna av ditt liv, överväga om dessa människor verkligen gör dig lycklig och må bra om dig själv.
  • Besluta om betydelsen av saker innan de bestämmer sig för att bli upprörd. Till exempel blir många människor upprörd med oväntade, dålig trafik. Men bara ibland
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 6
    6. Vet att du har mycket att erbjuda. Även om du känner att ingen behöver dig eller att du inte är till hjälp, är det sällan fallet. Prata med dina nära och kära för att se hur du verkligen är och hur mycket folk uppskattar dig. Låt dina familjemedlemmar eller vänner veta hur du känner, och de kommer tillbaka till dig med en lista över alla fantastiska egenskaper som du har. Prata med dina vänner om dina problem och de kommer att berätta att du underskattar dig själv och att de behöver dig i sina liv.
  • Ju mer du kommer ihåg att du är en värdig person som någon har tur att veta, desto snarare inser du att du har så mycket att erbjuda. Och om du känner dig värderad, så kommer du att vara på väg att känna dig bättre om dig själv.
  • Även om du för närvarande är i en svår livsfas, har du fortfarande potential att expandera på vissa intressen och bli riktigt passionerade eller skickliga på någonting. Du kan till och med erbjuda möjlighet att dela din passion med andra. Det här är alla giltiga skäl att må bra om dig själv. Glöm inte den medkänsla självdialogen under dessa tider.
  • Bildbeteckningen är bra om dig själv Steg 7
    7. Gör en lista över alla saker du är tacksam för. Du kan känna dig dålig om dig själv eftersom du känner att du har absolut inget att vara glad över. Känner sig dålig om dig själv har att göra med din uppfattning om vem du är och med hur du känner om din omgivning. Börja med att göra en tacksamhetslista och skriv ner alla saker du är tacksam för, från din hälsa till dina syskon till det underbara väder utanför. Detta hjälper dig att se att du kan må bra för att det finns så mycket glädje, tur och hoppas allt runt dig.
  • Behandla den här listan som listan över kvaliteter du älskar om dig själv. Fyll en hel sida och läs den över ofta, lägga till det när du tänker på något annat.
  • Om det är svårt för dig att hitta saker att vara tacksamma för, vänd det här till en positivitetsövning. Tänk på vad du är arg på och tryck dig själv för att hitta 2 bra saker om varje dålig situation. Till exempel kan du motverka "Jag är arg att hunden skäller vaknade mig och barnet klockan 5 till idag."Med" 1. Jag tillbringade lite bindningstid med min son i morse, lugnar honom ner - varje ögonblick jag har med min son är special- och 2. Jag måste höra fåglarna chirp som solen steg."
  • Om du fortfarande kämpar, fråga andra vad de är tacksamma för. Du kanske har något gemensamt.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 8
    8. Fokusera mindre på ditt utseende. Alla är vackra på sitt eget speciella sätt. Det är bra att vilja se vad som förändras och att daydream om vem du blir. Men din självkänsla bör främst förlita sig på dina personliga egenskaper och karaktär - inte ditt fysiska utseende. Om du vill må bra om dig själv, så ska din huvudprioritet vara vem du är- och om det är relaterat, så är det du ser ut. Men gör övning en vanlig del av ditt liv. Du kommer att känna dig starkare fysiskt och emotionellt.
  • Begränsa din prep-tid. Om du spenderar all din tid som önskar att du såg perfekt ut, kommer du att fokusera på mindre positiva, konstruktiva områden i ditt liv. Bestäm hur mycket tid du ska spendera med ditt hår och smink och titta i spegeln innan du går ut. Hitta en rutin som passar in i den tiden. Om du spenderar mer tid än det på dig själv, är du bunden att hitta brister där ingen existerar.
  • Du har mycket mer självvärdet bortsett från ditt utseende. Du bör ta styrka och förtroende från dina handlingar och prestationer istället för ditt utseende. Till exempel har du en fantastisk dag där du blir lovordad för ett projekt som du har spenderat veckor som arbetar på. När du kommer hem får du äntligen en chans att se i spegeln och inse att du hade mascara smurt under ditt öga. Trots det faktum att du hade en fläck i ditt ansikte, uppnådde du fortfarande något bra och du borde vara säker på dina förmågor.
  • Om människor komplimangerar dig baserat på ditt utseende, känner du dig fri att ta komplimangen. Men ignorera negativa kommentarer, och erkänna att komplimanger din personlighet är mer betydelsefulla.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 9
    9. Betala mindre uppmärksamhet åt vad andra tycker. Bryr dig mer om vad du tycker om dig själv istället för vad andra tycker om dig. Fokusera på dina egna upplyftande, positiva tankar om dig själv istället för på andra åsikter om dig. I slutet av dagen är du den enda personen som måste leva med sig själv, så din åsikt borde vara mest.
  • Människor som förolämpar andra gör det vanligtvis att göra sig mer kraftfulla. Det betyder att de är förmodligen lika osäkra som du är. De är de som saknar förtroende, så försök att undvika kommentarerna och undvika att jabbing tillbaka med en förolämpning. Det bästa du kan göra är att leva ditt liv exakt hur du vill leva det utan att titta tillbaka.
  • Det kan vara lättare sagt än gjort. I stället för att vara i förnekelse om vård, fråga dig själv vad som är i hjärtat av att vilja behaga andra människor. Fråga dig själv om de människor som skadar dig är värt att imponera. Snart nog ser du att de bara är ett hinder för din lycka, inte ett medel mot det.
  • Vet vem att lita på, och när. Till exempel kommer de flesta att säga att de litar på sin egen mamma mest. Men få människor skulle blint lita på sin mamma att säga, flyga ett flygplan eller riggar lotteriet. Om du vill uppmärksamma vad andra tycker, välj dina betrodda rådgivare klokt.
  • Del 2 av 4:
    Adressering av osäkerhet
    1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 10
    1. Förstå var osäkerheten kommer ifrån. Vissa värdepapper blir ingrained i oss från en tidig ålder. Vissa barn är hård kritiserade eller ignorerade och har en tendens att utveckla låg självkänsla. Andra människor utvecklar osäkerhet när de misslyckas för första gången på något, eller är i en ny miljö. Vet hur dina osäkerheter utvecklas, och vad som gör dem värre, att hantera dem bättre.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 11
    2. Lär dig om kognitiv beteendeterapi. Det finns sätt att ändra ditt perspektiv på dig själv så att du kan börja känna dig bra om dig själv. Det är dock en lång process.Hjärnan kan växa och förändras länge efter att våra kroppar når sin permanenta storlek, ett fenomen som heter Brain Plasticity.Detta gör att du kan lära dig eller ändra dina tänkande mönster i alla åldrar.
  • Genom att ändra dina tankar kan du i slutändan ändra ditt beteende.
  • Du kan göra CBT av dig själv eller med en terapeut. Tänk på att om du hittar något av de svårigheter som är svåra, bör du se en terapeut som är kunnig om CBT för att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 12
    3. Identifiera dina tankemönster. Det första steget i CBT är att identifiera dina tankemönster. Många som har negativa tankar om sig själva tror att de inte är värda väldigt mycket, och de kommer också att tro att det finns lite de kan göra för att ändra situationen. Du måste börja ändra hur du tänker på dig själv genom att först erkänna hur du känner.
  • Att vara självmedveten kan vara svårt först. Väl betydelsefulla vänner som vill hjälpa dig kan bara berätta för dig att "komma över det" och känna igen dina styrkor.Det finns mer än det än att bara fatta beslutet att förändras.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 13
    4. Starta en tidskrift. Du bör starta en journal av alla tankar du har en dag, både positiv och negativ. Skriv ner de situationer som omringade evenemanget, vad dina känslor var och hur du hanterade situationen. Detta hjälper dig att undersöka dina tankemönster över tiden så att du kan börja ändra det negativa tänkandet.
  • Var ärlig med dig själv i tidningen. Du behöver veta alla dina olika tankar för att få en fullständig bild. Ju mer ärlig du är desto mer kan du ändra ditt beteende.
  • Var konsekvent. Skriv om allt du tycker är viktigt - eller allt som hände på jobbet - eller allt som du oroar dig kommer att hända med din make när du är borta.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 14
    5. Acceptera dina tankar som giltiga. En gång du journal ett tag ska du se tillbaka över vad du har skrivit. På det här sättet kan du uppnå mer objektivitet i förhållande till dina tankar så att du kan acceptera dem och komma överens med dig själv.
  • Försök att komma ihåg hur du kände när du skrev dem, och istället för att skämmas eller dåligt om dina negativa tankar, acceptera dem. Alla har dem och om du först accepterar dem, kan du börja ändra dem.
  • Genom att låta dig känna dina negativa tankar, kan du äga dem och börja göra ändringar. När du känner igen tankmönstret som orsakar att du har låg självkänsla, kan du börja ändra hur du tror.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 15
    6. Ändra dina tankar. När du är journal alla dina tankar och känslor i några veckor och accepterar dina känslor som giltiga, måste du undersöka dina tankar och börja ändra hur du tänker. Titta över din tidskrift, letar efter vanliga tankemönster. Hitta en gemensam tråd genom några av dina tankar eller välj en särskilt hård tanke. Ta den negativa tanken och försök vända den till något positivt.
  • Till exempel kände du dig dåligt eftersom du kom bakom på ett uppdrag på jobbet. I stället för att fokusera på dina korta framsteg, tänk på alla gånger du uppnått något bra på jobbet eller drog av ett hårt projekt. Tänk på dig själv, "Jag kan vända det här eftersom jag har en historia att göra bra jobb. Jag behöver bara fokusera och jag ska göra fantastiskt, precis som på mitt andra arbete."
  • Du vill ta saker som du känner och gör dem till positiva situationer. Vet att det är okej att känna dem, men erkänna att det finns mer produktiva sätt att se dig själv som hjälper dig att må bättre om dig själv.
  • Förlåt dig själv för tidigare misstag eller händelser. Det finns inget sätt att byta förflutna, och du måste ge dig möjlighet att förbättra. Vet du ordstävet, "klänning för det jobb du vill, inte det jobb du har"? Behandla dig själv enligt vem du vill vara, inte vem du var. Det blir lättare att bli den personen.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 16
    7. Lär dig Coping Färdigheter. När du tittar över dina aktiviteter kan du se att du saknar vissa situationer på grund av ditt låga självkänsla. Om du märker ett beteendemönster, som att vägra att gå in i vissa sociala situationer på grund av ångest och negativitet, bör du börja försöka flytta förbi dessa beteenden. När du ändrar tankeprocesserna kring dessa händelser kan du driva dig för att komma in i dem utan oro att det kommer att bli negativa konsekvenser.
  • Till exempel säger du ofta nej att gå ut med medarbetare eftersom du tror att de kommer att hitta dig tråkigt och du kommer bara göra en dåre av dig själv. I stället för att tänka på det här sättet, tänk på de positiva sakerna om dig själv och vad som kan komma ut ur det. Du har andra vänner som gillar dig och njuter av ditt företag, så du är intressant. Du kan också göra några nya vänner och bli närmare dem på jobbet.
  • Om du tänker på möjligheterna till en situation istället för de hemska sakerna som kan hända, kanske du också kan tänka på dig själv i ett positivt ljus.
  • Bild med titeln Känn dig bra om dig själv Steg 17
    8. Öva. Denna typ av tänkande kan ta tid att förändras. Att lära sig nya sätt att tänka på dig själv tar övning, men var inte rädd för att tänka positivt om dig själv. Det kan tyckas svårt först, men om du fortsätter att erkänna dina känslor och erkänna ditt negativa beteende, kan du göra små drag för att ändra det. Efter ett tag kommer du att hitta dig mer och mer till den punkt där du har mer positiva tankar på din dag än negativ.
  • Om du befinner dig med en svår tid med den här processen, kan du behöva se en terapeut. CBT stöds genom att ha en utbildad professionell som känner till metoderna och kanske kan se saker om dig själv att du inte kan.
  • I CBT-sessioner arbetar terapeuten i samarbete med dig när du arbetar mot dina mål.
  • Del 3 av 4:
    Vidta åtgärder
    1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 18
    1. Gör vad du anser rätt. Ibland har människor låg självkänsla eftersom de gör en handling som de själva anser fel eller ohälsosamma. Att hålla fast vid dina moraliska och etiska koder i vardagen hjälper dig att bygga självkänsla och förtroende.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 19
    2. Tala om din familj och vänner om dina prestationer.När du åstadkommer något är du väldigt stolt över, det är När du är på din vackraste. Bekräfta ditt hårda arbete, gratulera dig själv och fråga andra att gå med i din firande. Detta kommer att få dig att mera att känna dig bättre om vem du är, för att du får andra människor att cheera dig på.
  • Ring en morförälder eller e-post en favorit moster för att dela nyheterna så att du kan fira med familj och vänner.
  • Vet att det här är bra för dig och dem. Om du bara pratar med din familj eller vänner delar det med de du älskar. Och chansen är att om du vill må bra om dig själv, så har du mycket att berätta för andra om dina prestationer.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 20
    3. Acceptera komplimanger verkligen. När din vän säger,"Jag gillade din presentation," Försök att undvika att borsta henne med "Jag var så nervös, jag glömde en hel bild!." Bara säg "Tack," och låt orden sjunka i. Om du självprövas eller sätter dig ner när som helst, försöker du få dig att må bra, då kan de undvika att göra det i framtiden. Istället, nästa gång du hör något trevligt om dig själv, se och känna sig legitimt glad att höra det istället för att slåss det.
  • Titta på personen i ögat och tacka henne som att du verkligen menar det.
  • Om komplimangen gör dig obekväma, behöver du inte acceptera det. Men om du gillar komplimangen, acceptera det.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 21
    4. Fira att ta hand om dig själv.För vissa människor, kommer de i realtid och vård i sin hygien att få dem att känna att de är värda att ta hand om. Att ta hand om din kropp är lika viktig som att ta hand om ditt sinne, och många extrema hygienformer är också avkopplande.
  • Exempel är att ta ett långt bad eller skämma bort din hud med stor luktande tvål eller lotion.
  • Detta skiljer sig från att kasta på mycket smink eller köpa trendiga outfits. Detta innebär att din kropp ska ges tid och vård.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 22
    5. Bära bekväma kläder. Du vet vilken skjorta som gör att du känner självmedveten och vilka byxor får dig att squirm. Om du har dessa kläder är det dags att donera dem till välgörenhet. Bära din favoritfärg. Om du känner dig bra i det, kommer ditt förtroende att visa. Om någon retar dig om de kläder du bär, ropade det och säg, "Åh, åtminstone gillar jag dem!"
  • Kom ihåg att folk inte tittar på dig eller pratar om dig nästan lika mycket som du tror att de är.
  • Undvik att bära kläder som får dig att känna sig obekväma bara för att du tror att de är snygga. Gör vad som gör att du mår bra och alla kommer att se att du är mycket bekvämare i din hud på det sättet.
  • I vissa situationer kommer det faktiskt att vara mer bekvämt för dig om du klär dig enligt arenan. Till exempel, om du kommer till ett affärsmöte, bör du klä dig enligt din arbetsgivares uppförandekod, även om kläderna gör dig obekväma.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 23
    6. Utveckla din egen stil. Experimentera med kläder för att se vad som får dig att känna det bästa. Några dagar kan du känna dig snygg och andra dagar kan du känna dig mer bekväm. Det här är normalt. Försök att besöka en klädaffär med en vän och prova på några nya outfits i färger och stilar.Du kommer sannolikt att hitta något som faktiskt ser bra ut på dig.
  • Fokusera på ditt utseende är inte ohälsosamt när ditt utseende är ett uppfyllande uttryck för vem du är. Till exempel, bär din favoritfärg uttrycker en preferens.
  • Skratta alltid på de som kan vara mindre än idealiska. Kläderna kan bara vara mer lämpade för andra.
  • Ändra din stil kan hjälpa dig att upptäcka en sida av dig själv du aldrig visste att du hade.
  • Försök också en ny frisyr. De med långt hår kan fläta det, vrid det, eller bära det i en bulle. Experimentera för att hitta det bästa sättet du kan uttrycka dig genom ditt utseende och kom ihåg, det finns många rätt alternativ. De är alla du om du gillar det.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 24
    7. Var vänner med människor som får dig att må bra om dig själv. Om du är ute med vänner och de börjar prata om saker som gör dig obekväma, ändra ämnet. Om du alltid befinner dig i företag som obsesses över utseende, försök att ändra konversationen till mindre ytliga saker. Om det händer ofta, kan du kanske hitta några vänner med starkare värden.
  • Fråga dig själv om dina vänner mestadels komplimangerar dig och stöder dig, eller nit-plockar allt du gör. Om de är negativa om dig, måste du släppa dem så fort du kan. Detta kan låta hårda, men det kan leda dig att må bättre om dig själv.
  • Försök till exempel ändra ämnet om dina vänner börjar prata om deras vikt eller kost och du inte vill prata om det. Visa dem att det finns mer intressanta saker att prata om, till exempel hur deras fotbollslag gör och hur gammal deras lilla golden retriever pup är den här månaden.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 25
    8. Lära något nytt. Läs en artikel om något som händer i världen. Du kommer att känna att du är kunnig om några aktuella händelser, och hjälper dig också att komma ut ur din rutin och känna att du är förgrenad. Ta en keramikklass eller titta på en dokumentär. Gör något som inspirerar dig att lära dig och uppskatta världen. Snart kommer du att känna dig bemyndigad på grund av din vilja att förändras och all den kunskap du har fått.
  • Om du har lärt dig något riktigt intressant, dela det med andra. Det kommer att få dig att känna att du har ännu mer att erbjuda till världen.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 26
    9. Övning. Träning kommer att få dig att känna dig bättre både fysiskt och mentalt. Även om att gå ner i vikt eller komma i form kan vara en biprodukt, är övning i sig den viktiga delen och kommer att få dig att känna att du betalar mer uppmärksamhet åt din kropp och utvecklar en hälsosam rutin. Plus, rush of endorphins som gör dig lyckligare kommer att hjälpa. Övning i minst 30 minuter om dagen och lär dig att älska vad det än ska göra. Du mår bra om dig själv bara genom att göra den här enkla förändringen i ditt schema.
  • Få en träningspass eller två för att göra processen roligare och uppmuntrande. Du kommer att känna dig ännu bättre om du har en vän att cheering på dig när du vill sluta.
  • Om du inte är nöjd med din nuvarande träningsrutin eller inte hittat något du gillar, fortsätt att byta upp det och prova nya sporter. Det finns en träningsplan för alla - frågan är att hitta den som passar dig.
  • Billiga träningsformer inkluderar att springa i ditt grannskap eller parkera aerobics eller tyngdfria övningar-burpees.
  • Del 4 av 4:
    Gör det pinne
    1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 27
    1. Volontär. Volontärarbete är ett bra sätt att må bra om dig själv och ett bra sätt att ge tillbaka till samhället och se att du har så mycket att erbjuda till världen. Hitta en form av volontärarbete som passar dina talanger, oavsett om det lär människor att läsa eller bara prata med dem. Göra en vana att göra det minst några gånger i månaden. När du börjar volontärarbete ser du att det finns gott om människor som tror att du är värt, och att du inte borde ha spenderat så mycket tid på dig själv.
    • Du kan bli involverad av att undervisa vuxna eller barn att läsa, städa upp en lokal park, volontär på ett lokalt bibliotek eller bokhandel eller volontär på ett kök eller hemlöst skydd.
    • Beroende på din färdighetsuppsättning kan det finnas specifika former av volontärarbete tillgänglig för dig. Till exempel kan advokater ofta ta pro bono-fall, eller husarkitekter kan hjälpa till att bygga bostäder gratis.
  • Bildbeteckningen är bra om dig själv Steg 28
    2. Fortsätt att hålla en journal. Fortsätter att hålla en journal efter att du har gjort CBT, eller om du ännu har försökt CBT, eftersom det kan hjälpa dig att gå ner din väg för att må bra om dig själv. Du bör skriva i det minst en eller två gånger i veckan och kartlägga dina framsteg, notera de saker du gör för att du känner dig bättre såväl som de som får dig att känna dig sämre. Det kan hjälpa till att starta en väg till lycka, men det kommer alltid att finnas några hinder eller dagar när du känner dig mindre än ideal. Det är viktigt att vara ärlig och alltid fråga dig själv vad som kan få dig att må bättre.
  • Kom ihåg att du är på en resa och att det tar lite tid. Var tålmodig och snäll mot dig själv. Vet att det tar tider att arbeta.
  • Ta dig tid att läsa över din tidskrift minst en gång i månaden. Detta hjälper dig att se hur mycket du har vuxit.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 29
    3. Uppmuntra dig när du behöver det. Om du känner dig ledsen, acceptera att det är normalt och ibland även bra att känna sig ledsen. Men du kan också styra dina känslor och bestämma att du inte känner dig ledsen om du inte vill. Experimentera med vad som gör dig lycklig, eller fråga vänner för hjälp. De flesta har en go-to-aktivitet som får dem att må bättre.
  • Exempel är fiske, shopping, pågår vandringar, arbetar på ett husprojekt, mediterar, bowling, ser vänner, träning och skrivning.
  • Om det är dagtid, öppna fönstret och låt in lite frisk luft och solljus. Om det är natt, sätt på några rena pyjamas och curl upp med en favoritbok, film eller cd. Ta ett varmt bad eller dusch om du känner dig stressad. Föreställ dig att vattnet tvättar bort dina bekymmer.
  • Försök också att skapa egna fredsritualer. När du är arg eller stressad, ta tre långa, långsamma, djupa andetag. Slå på en del av din favoritmusik. Hitta sätt att lugna din ande och återvända till de här metoderna när du känner dig angelägen.
  • Vet att det är okej att vara upprörd. Ju tidigare du kan ta itu med problemet, desto snabbare kommer du att må bättre.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 30
    4. Starta en drömlista. Hitta en anteckningsbok och skriv ner platser du skulle vilja besöka, upplevelser du vill ha, folk du vill träffa och färdigheter du vill lära dig. En drömlista är en bra början att skapa ett liv fyllt med roligt, äventyr och intressanta upplevelser. Lägg en låda bredvid varje objekt på din lista så att du kan kolla av den när den händer. Att ha en spännande plan för framtiden, och det är en prioritet att faktiskt uppnå det, kan hjälpa dig att må bra om dig själv eftersom du känner att du har mycket att se fram emot.
  • Se till att äventyren på din lista är faktiskt uppnåelig, oavsett hur outlandish de är. Försök att undvika att avskräcka dig själv genom att skriva ner något du aldrig kan utföra.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 31
    5. Bli inspirerad av en förebild. Tänk på vad det skulle ta att leva som din förebild, oavsett om det är din mamma, Shakira, eller din matematiklärare. Tänk på hur generöst hon behandlar människor, hur hon reagerar på att besvikna eller förolämpande situationer, och hur nådigt han lever varje litet ögonblick och åtnjuter syftet med att leva. Speciellt om du känner dig låg, stäng dina ögon och föreställ dig hur din förebild skulle ha hanterat situationen.
  • Att använda en extern inspirationskälla kan hjälpa dig att tänka på vad du skulle göra i utmanande situationer, och kommer att få dig att känna att du kan övervinna motgång.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 32
    6. Upprätthålla ett starkt supportnät. Om du vill fortsätta känna dig bra om dig själv, kan du behöva hjälp. Du måste luta dig på dina vänner, syskon, föräldrar, en betydande annan om du har en, och alla andra viktiga människor i ditt liv. Detta kan inkludera dina medarbetare, grannar eller klasskamrater. Du måste vända dig till människor i krisetider och har ett lyssnande öra som hjälper dig när du behöver hjälp. Du vill också hålla bra, vänliga människor runt så att du kan känna dig upphetsad om vad livet har i butik för dig.
  • Även om du uppnår dina mål är det viktigt att det är socialt. Gör det till en vana att spendera tid med andra människor minst några gånger i veckan.
  • Det är viktigt att spendera tid med dina nära och kära, men det är alltid dags att träffa nya människor. Att ha en mängd vänner och kära i ditt liv kommer att förbättra ditt perspektiv och får dig att känna dig ännu bättre om dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande