Hur man äter natto

Natto är en traditionell japansk maträtt av fermenterade sojabönor. Människor är vanligtvis tveksamma att prova delikatessen på grund av sin starka lukt som är i åldrad ost, bitter-böna smak och klibbig konsistens. Lastad med vitamin K, sojaprotein och kostfiber, kan den här hälsosamma maten faktiskt lägga till många kompletterande smaker och texturer till många livsmedel. Medan Natto är en vanlig frukostmat som ofta toppar vitt ris och ett ägg, finns det andra unika sätt att införliva denna superfood i dina dagliga måltider.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereda Natto
  1. Bild med titeln Ät Natto Steg 1
1. Köp ett paket med Natto på en asiatisk stormarknad nära dig. Natto är relativt billigt att köpa, och kan köpas för så lite som $ 0.89 USD (0.77 euro) eller så mycket som $ 3.00 USD (2.58 euro). Det erbjuds vanligtvis i små, runda enkla förpackningar, eller buntas i 3 medium, fyrkantiga paket.
  • Natto är ett kylt föremål och kan förstöra. Var noga med att kontrollera utgångsdatumet innan du köper.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 2
    2. Välj mellan ett stort, medium och liten sojabönorstorlek. De olika typerna av Natto präglas vanligtvis av sojabönorens storlek, sort och bearbetningsmetod. Recept inklusive Natto anger inte typiskt sojabönorstorleken, så välj en som du tror att du kommer att njuta av att äta mest. Stora sojabönor ger dig en större bit av den fermenterade smaken och klibbig konsistens, medan mindre sojabönor kan blanda mer subtilt med ris och andra rätter.
  • Förpackningen kan inte indikera bönstorleken direkt, men den lilla bönan är den som är mest kommersiellt använt. Om du köper ett paket med Natto, kommer det troligtvis att använda det lilla till medelstora sorten. De större bönorna är traditionellt svarta eller röda sojabönor. Om förpackningen nämner med någon av dem, vet då att sojabönorstorleken blir stor.
  • Natto erbjuds också som en spridning. Hikiwari Natto innebär att du pulveriserar sojabönor före jäsning av dem. Om du överväger att använda Natto som en spridning, hämta lite hikiwari natto istället för den traditionella natto.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 3
    3. Ta av packslocket och ta bort de två såspaketen. Det kommer att finnas en liten pil på en av lockets hörn för att ange var du vill öppna den. Pre-Made Natto-behållare brukar komma med ett litet paket tara eller sötad sojasås och en kryddig japansk senap som du kan använda för att mixa med din natto. Du är inte skyldig att använda dessa såser, men båda kommer att komplettera Natto snyggt.
  • Var noga med att hålla locket på förpackningen i närheten, eftersom det kommer att ge dig en plats att vila den klibbiga förpackningsfilmen senare.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 4
    4. Riva av den klara filmen från förpackningen för att avslöja Natto. Natto är extremt gooey, så om du inte är försiktig med att ta bort den klara filmen, kan du sluta med klibbiga händer verkligen snabbt. Vanliga metoder för att avlägsna filmen är genom att klämma fast mitten av filmen eller genom att försiktigt glida av filmen.
  • Nypa mitten av den klara filmen och lyft långsamt den från den natto. När du lyfter filmen, flytta din hand i cirklar över behållaren. Detta kommer att hjälpa till att samla de klibbiga strängarna från den natto som har fastnat på filmen. När strängarna är innehöll, vila den klara filmen på locket på förpackningen. Denna metod att ta bort förpackningen kallas ofta tornado-metoden på grund av den cirkelrörelse du gör med din hand.
  • För glidmetoden, ta en kant av den klara filmen och skjut den tills den överhänger ena sidan av behållaren. Sätt tillbaka locket på behållaren och dra ut filmen genom sömmen.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 5
    5. Använd en sked eller ätpinnar för att grundligt blanda natto. Natto kommer att vara svårt att röra först, men kommer så småningom att mjukna och lossa. Var inte orolig om blandningen börjar vända vita eller utveckla bubblor, eftersom det här är normalt för den natto som den lufterar. Sluta blanda Natto när du har nått en konsistens är du nöjd med.
  • De flesta rekommendationer är att röra natto i en riktning för att undvika att spilla det, och att röra den i minst 50 varv eller 60 sekunder.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Krydda natto
    1. Bild med titeln Ät Natto Steg 6
    1. Blanda i paket med sojasås och senap för en enkel smaksättning. Du kan klämma in så mycket eller så lite av båda såserna som du vill. Var noga med att blanda sig i såsagarna innan du äter det.
    • Försök lägga till såser före din första omröring av Natto. Vissa människor hävdar att Natto är mer smakfull och mindre slimig om du lägger till sojasås och senap, och sedan bara ordentligt rör den natto.
    • Istället för såspaketet kan du också lägga till några av dina favoritundersökningar. Experiment genom att lägga till Sriracha för att ge den natto någon värme, eller lägg till teriyaki sås för att göra den natto tangy och söt.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 7
    2. Använd ättika för att minska den djärva lukten och smaken av natto. Bara lägga till 1-2 teskedar (4.9-9.9 ml) Vinäger till Natto kommer att hjälpa till att runda ut lukten och smakerna. Risvinäger kommer att mildra Natto, men kommer inte att lägga till några märkbara smaker. Balsamiska ättika kommer att para snyggt med Natto och lägga till extra smak för det.
  • Några droppar sesamolja kommer också att lägga till smak till natto och minska lukten.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 8
    3. Lägg till tärnade gröna lök och ägg för en traditionell japansk smak. Medan det är anpassat att äta ett rå ägg eller en rå äggula med Natto, kan du återskapa en liknande upplevelse med en pocherad, over-lätt, eller soligt uppåt ägg istället. Äggulken och crunchen från de gröna lökarna kommer att mjuka och runda ut den unika smaken av Natto.
  • Andra standard toppings som parar snyggt med de gröna löken och ägget inkluderar sesamfrön för en extra crunch-katsuobushi eller bonito flingor, som torkas, fermenteras och rökt skipjack tuna- och kimchi, som är napa kål eller koreanska rädisor kryddat med chili pulver , scallions, vitlök och ingefära.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 9
    4. Värm natto för att mildra texturen och ta fram de naturliga smakerna. Om du inte gillar texturen av den kalla natto, försök att äta det varmt. Vila locket på behållaren och placera det i mikrovågsugn i 20 sekunder och rör sedan blandningen för att omfördela värmen. Varm eller varm Natto kommer att ha en starkare lukt, men vissa har funnit att värmen också förbättrar smakerna av de fermenterade sojabönor.
  • Se till att du tar bort den klara filmen innan du värmer natto i mikrovågsugnen. Filmens tunna plast kan smälta vid uppvärmning.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Parning med andra livsmedel
    1. Bild med titeln Ät Natto Steg 10
    1. Par natto med vanligt vitt ris för en enkel traditionell japansk maträtt. Du kan antingen äta natto och vit ris slätt, eller du kan lägga till ytterligare kryddor och påfyllningar. Om du väljer att krydda Natto, gör du det innan du lägger till riset för att göra blandningen av smakerna enklare.
    • Överväg att lägga till de kostnadsfria paketen med sojasås eller senap, eller lägga hackad grön lök och ett kokt ägg för en snabb frukosträtt.
    • I stället för vitt ris, lägg till natto till din favorit pastaform för att skapa en blandad nudelsallad. Blanda i några hackade gröna lök och paprika för att runda ut smakerna.
    • Gör ett stek-steka med stekt brunt ris och natto. Lägg till bitar av rostat fläsk, hackad morötter och till och med äggröra.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 11
    2. Blanda en nattlig sallad för att skapa en fyllningslunch. Plocka djärva smaker som antingen kommer att kontrastera den fermenterade smaken som perillablad, som är av mintsorten och har anteckningar av anis eller lakrits eller väljer subtila smaker som finns i söta, jordiska rotgrönsaker. Hur mycket av en ingrediens du lägger till är helt upp till din smak och texturpreferenser.
  • För hjärtlig, tangy sallad, blanda ingredienser som Wasabi, din favorit strimlad ost som cheddar eller peppar-jack, majonnäs, nori (tång), betade plommon och perilla löv. Säsong salladen med lite svartpeppar till smak, och tärning upp lite kokta tonfisk för tillsatt protein.
  • För en ljus och uppfriskande smak, marinera din beredda natto med strimlad rotgrönsaker som morötter, betor, kelp och daikon, som är en mild smaksatt vinterstråle-theaweed blöt i risvinäger, vilket är ett tangy, sött risvin - och sesamolja i 30 minuter. Innan servering, ge salladen en sista rör om att omfördela nattunens klibbighet och njut av.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 12
    3. Gör Natto Toast om du letar efter ett snabbt mellanmål. Detta är ett enkelt mellanmål som kan ätas vanligt, eller klä upp med andra toppings. Och om du slänger på lite ost, och en andra skiva rostat bröd, kan du till och med vända den till en grillad ostsmörgås.
  • Rostade upp din favorit typ av bröd som ett klassiskt vitt bröd eller ett hjärtligt helkorn för en extra crunch. Tjocka skivor bröd fungerar bättre än tunna. Natto och alla andra toppings du lägger till kan enkelt övervätta eller bli för tung för tunnare brödstycken.
  • Sked din önskade mängd natto på brödet. Det här är en bra tid att använda Hikiwari-natto som är spridbar, men du kan lika enkelt täcka toast med normal natto.
  • För tillsatt sötma eller konsistens, drizzle på lite honung eller strö cheese på toast medan det fortfarande är varmt.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 13
    4. Koka natto på spisen med ägg för en omelett fylld med protein. Ett standardpaket av Natto kan kokas med 1 till 3 ägg beroende på det förhållande du vill ha. Sedan få kreativitet och lägga till mer komplementära ingredienser som ost, spenat eller gröna lök, antingen i äggblandningen eller ovanpå den kokta omelet.
  • Bild med titeln Ät Natto Steg 14
    5. Överst ditt favoritkött med natto för extra textur. Natto går inte bara bra med ägg - det kompletterar faktiskt snyggt bara om något köttfärs. Prova att para på natto med skivor grillad kyckling, eller bitar av fläsk som är kryddat med sesamolja och ingefära.
  • Om du känner dig äventyrlig, blanda lite grillsås i med natto och sked blandningen på skivor av seared biff. Köttets värme smälter den nattoblandningen i en tunn glasyr.
  • Som en skål till kokad lax, blanda nattan med kale, tamari och citronsaft. Dessa neutrala smaker kommer att meldas ihop, och citronsaften hjälper till att skära den djärva smaken av natto.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Efter att ha öppnat behållaren, rör om den natto noggrant. Blandning av natto kommer att öka klibbigheten, och kommer att ge en mjukare konsistens när man äter.

    Varningar

    Om du har allergi mot sojabaserade produkter, prova Natto med försiktighet. Medan fermentationsprocessen bryter ner proteinerna som människor ofta har problem med, kan du fortfarande uppleva mindre allergiska reaktioner på det.
  • Mikrovågs inte Styrofoam. De skadliga kemikalierna kan läcka in i maten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande