Hur man väljer vitt vin för matlagning

Receptet på din maträtt kräver matlagning med vitt vin, men det kan vara överväldigande med vinavdelningen. Vitt vin är reserverat för matlagning av mat som grönsaker, vitt kött, skaldjur och grädde såser, så försök en annan rutt om du piskar upp lite rött kött. De flesta recept kommer att kräva ett torrt vitt vin, vilket betyder att det har låga sockermängder och är inte typiskt sött. Kanske viktigast, undvika något märkt "matlagning vin", eftersom dessa är mycket lägre i kvalitet och kan förstöra smaken av din måltid.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av rika torra vita viner för vitt kött, gravier och grädde
  1. Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 1
1. Använd rika torra vita viner för vitt kött. Ett tjockare vin med mer märkbara smaker är ett måste för att laga kyckling eller något annat vitt kött. En Chardonnay är det mest populära och lättillgängliga tjockare vinet.
  • Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 2
    2. Använd rika torra vita viner för gravies och grädde. Matlagningsgravier och såser kan kräva lite mer finess än kyckling eller grönsaker. Du vill vara försiktig för att balansera skålens surhet. Eftersom gravier och såser är flytande baserade rätter måste du också noggrant övervaka hur mycket vin som har minskat under matlagningen. Några pålitliga sorter av Chardonnay inkluderar:
  • Indaba Chardonnay
  • Root 1 Chardonnay
  • Lismore Range Chardonnay
  • Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 3
    3. Ersättare sherry i sås och sås. Sherry är en av de mest mångsidiga vinerna i spelet. Det kan vara bra för degazing en panna och lägga till ett djup av smaker till en krämsås eller sås.
  • Metod 2 av 3:
    Använda skarpa torra vita viner för skaldjur
    1. Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 4
    1. Använd skarpa torra vita viner för skaldjur och skaldjur. Dessa är perfekta för att lägga till en lite fruktig eller jordig smak för dina skaldjursrätter. Många sura viner kan faktiskt bryta upp de fattigare delarna av fisken, så övervaka din surhet eller du riskerar att överdriva proteinet. Pinot Grigio är typiskt den mest populära versionen av ett skarpt torrt vitt vin.
  • Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 5
    2. Använd Vinho Verde som en ersättare. Om du inte är i Pinot Grigio, fungerar Vinho Verde bra på sin plats. Det är vanligtvis en ganska kostnadseffektiv ersättning. En flaska från någon av de stora producenterna (Gazela, Nobilis eller Blanka) borde inte köra dig mer än $ 10 på din lokala mataffär.
  • Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 6
    3. Ersätt Assyrtiko för en creamierstruktur. Assyrtiko har haft lite bommen i popularitet under de senaste 15 åren. Detta kommer att fungera bra för både skaldjur och skaldjur, lägga till en lite creamier konsistens och några citrus smaker till din maträtt. GCW och Sigalas är förmodligen de mest populära varumärkena av en Assyrtiko.
  • Metod 3 av 3:
    Använda ljustorka vita viner för grönsaker
    1. Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 7
    1. Använd ljusa vita viner för grönsaker. Dessa är vanligtvis några av de enklaste vinerna att laga mat med, så du kommer inte att stå inför stora risker när du bara lagar grönsaker. En Sauvignon Blanc är ett populärt alternativ. Dessa har vanligtvis blommiga och fruktiga aromer som kommer att lägga till ett enkelt, men inte överväldigande, element till dina grönsaker.
  • Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 8
    2. Använd Verdejo som en ersättare. Detta skulle kvalificera sig som en "hip" pick, eftersom det inte är för många människors första eller andra val. Exklusivt kommer från en liten region i Rueda, Spanien, har detta vin starka citrus- och limefriser. Som en allmän regel, om din måltid har några lime smak noter, kommer Verdejo att förbättra dessa smaker! Vissa varianter inkluderar:
  • Argami Rueda Verdejo
  • Demimo Rueda Verdejo
  • Marques de Cáceras Verdejo
  • Bild med titeln Välj vitt vin för matlagning Steg 9
    3. Substitute Grüner Veltliner för en peppar smak. Denna exotiska vin sort kommer säkert att lägga till grön paprika och lime smaker till din grönsaksrätt. Det kan också vara lite på den kryddiga eller pepperiga sidan, så var försiktig så att du inte överdriver det när du lägger till en Grüner Veltliner till din måltid.
  • Tips

    Vitt vin är vanligtvis inte parat med röda kött.
  • Ha tillräckligt med vitt vin till hands för att servera med middagen som du skapade vinet med.
  • Om du inte är mycket av en vindrinkare men vill använda vin i din måltid, leta efter en mindre flaska vitt vin.Om du har en större flaska matlagning med, var noga med att korka flaskan och lagra i kylskåpet i högst två veckor.
  • Var inte rädd för att be om råd från spritbutikens anställd eller sommelier. Dessa människor är här för att hjälpa till en anledning och brukar ha någon bra inblick i matlagning med viner.
  • Undvik någonting märkt "Matlagningsvin."Matlagningsvin är i allmänhet lägre i kvalitet och kommer att påverka smaken av din maträtt negativt. I de flesta fall har de lagt till onödiga ingredienser som ättika och salt, vilket enkelt kan förstöra din smak av din middag. Du vill definitivt inte para dem av dessa med din maträtt.
  • Välj ett vin som parar bra med din maträtt. Det här är ett enkelt sätt att ta reda på vad som kommer att ta fram de bästa smakerna i din maträtt. De flesta recept kommer inte att ringa efter en hel flaska vin, så du borde ha lite extra vin. Detta är ett utmärkt tillfälle att servera några glasögon med middagen du just gjort.
  • Var försiktig med alkoholhalten. Som tidigare nämnts minskar kokprocessen vanligtvis alkoholhalten. Detta är viktigare för att erkänna hur länge din maträtt måste laga mat för att sluta prova som sprit. Högre alkoholkoncentrationer kräver längre tillagningstider än lägre koncentrationer.
  • Varningar

    Koka aldrig vin över hög värme.Om du använder i en måltid, bör vinet simma i maträtten - om det används som en minskning, till exempel, bör det värmas över låg värme.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande