Hur man konverterar pund till euro

Pounds (GBP) (£) är den valuta som används i Förenade kungariket, medan euro (EUR) (€) är den vanliga valutan i många andra europeiska länder, inklusive Österrike, Frankrike, Tyskland, Irland, Nederländerna, Portugal, Spanien, och mer. Ett pund kallas också en "sterling" och kan delas upp i 100 pence. Lyckligtvis är det lätt att konvertera mellan de två såväl som utbyte en för den andra.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör valutaomvandlingar
  1. Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 1
1. Hitta den aktuella växelkursen online. Valutakurser varierar från dag till dag, månad till månad och år till år, så det är viktigt att hitta den mest aktuella kursen för att göra dina omvandlingar. Gör en enkel sökning efter "Valutakurser" och välj "GBP till EUR" eller besök https: // x-priser.com / räknare /?från = GBP & till = EUR & Belopp = 1.
  • Per den 31 augusti 2018 är konverteringsfrekvensen 1.00 pund = 1.116479 Euro.
  • Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 2
    2. Runda växelkursen till 3 decimaler. Även om växelkurserna kan ha upp till 6 decimaler, är det okej att använda endast 3 decimaler när du gör valutaomvandlingar.
  • Så istället för att använda 1.116479, du kan använda 1.117.
  • Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 3
    3. Multiplicera antalet pund med den aktuella växelkursen. I det här fallet är växelkursen 1.116, så multiplicera det angivna antalet pund med 1.116 För att ta reda på hur många euro pund är värda.
  • Till exempel, om du har 50 pund, multiplicera 50 med 1.116, vilket motsvarar 55.85 euro.
  • Om du har 10 000 pund, multiplicera 10 000 med 1.116, vilket motsvarar 11,170 euro.
  • Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 4
    4. Använd en online-konverteringsräknare för ett snabbt, bekvämt alternativ. Om du inte vill göra konverteringen för hand finns det massor av online-kalkylatorer som du kan använda gratis. Faktum är att många av de platser som tillhandahåller valutaomvandlingar innehåller kalkylatorer, inklusive https: // x-priser.com.
  • Metod 2 av 2:
    Utbyte av valuta
    1. Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 5
    1. Kontrollera den aktuella konverteringsfrekvensen online. För att ta reda på om du får en hel del på utbytet från en valuta säljare, utbyte kontor, bank eller annan återförsäljare, kolla upp konverteringsfrekvensen online. Sök bara efter "nuvarande GBP till EUR-växelkurs."Du kan då jämföra denna kurs till den kurs som säljaren eller bytekontoret erbjuder dig.
  • Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 6
    2. Jämför priser mellan valutasäljare och utbyte kontor för att hitta den bästa. Olika valutasäljare kommer att ha mycket olika priser, så du måste göra några läxor för att hitta en hel del. Sök bara efter "valutaförsäljare nära mig" online och se priserna från banker, postkontor, mäklare och andra återförsäljare. När du har hittat den bästa kursen, följ instruktionerna på webbsidan för att ta reda på hur du byter ut dina pengar.
  • Om du har tid kan du beställa pengarna online. Om inte, kan du besöka en återförsäljare för att göra utbytet direkt.
  • Var medveten om att vissa företag tar ut en avgift för utbyte av pengar, så var noga med att ta hänsyn till det när du letar efter den bästa kursen.
  • Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 7
    3. Ta ut pengar från en bankomat i ett land som använder euron för ett enkelt alternativ. Om du besöker ett land som använder euron kan du helt enkelt ta ut euro från ditt bankkonto när du behöver pengar. Men du kommer att fastna med vilken växelkurs som banken erbjuder på den dagen.
  • Bild med titeln Konvertera pund till euro Steg 8
    4. Undvik att göra valutautbyten på flygplatsen. Även om det kan tyckas som det enklaste alternativet om du går på semester i ett land som använder euro, håll dig borta från växelräknare på flygplatsen. Priserna kommer inte att vara till din fördel och du får mindre euro än vad du skulle från andra återförsäljare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande