Hur man väljer en hus sitter

Om du planerar att tillfälligt lämna ditt hus i dagar, veckor, eller till och med månader, kanske du vill överväga att anställa ett hus sitter för att ta hand om ditt hem medan du är borta. Men överlåta en främling med ditt hem kan verka som en skrämmande uppgift. När du väljer en hus sitter, fokusera på att hitta någon som är rätt för ditt hem, och var inte rädd för att vara picky!

Steg

Del 1 av 3:
Hitta rätt hus sitter
  1. Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 1
1. Upprätta vilka tjänster du behöver när du är borta. House Sitters kan erbjuda en mängd tjänster, inklusive att vattna dina växter, samla in ditt mail och gå och mata dina husdjur, om tillämpligt. Att veta vad du behöver under din frånvaro hjälper dig att hitta husets sitter som passar dig!
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 2
    2. Bestäm mellan en dagtid eller övernattningshus. Om du bara kommer att vara borta under en kort tid, kan du överväga att fråga en hus sitter att sluta med en gång om dagen för att se till att allt är i ordning. Men om du planerar på en längre ledig tjänst eller behöver din husdjur att göra mer frekventa uppgifter, som att mata dina husdjur, borde du förmodligen anställa en övernattningshus.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 3
    3. Ange en budget. Tänk på hur mycket du vill betala, och vad du erbjuder husets sitter i gengäld. Om du letar efter en kortsiktig övernattning, kan du förmodligen hitta ett hus sitter gratis i utbyte mot gratis logi. Men om du förväntar dig att ditt hus sitter för att täcka ditt hus under en längre tid, eller om du begär ytterligare tjänster, kommer du förmodligen att behöva betala dem.
  • Det genomsnittliga huset som sitter i USA varierar från $ 15 till $ 50.
  • Priset varierar också beroende på plats, hus sittande varaktighet och ytterligare tjänster.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 4
    4. Fråga vänner och familj om de känner till en potentiell hus sitter. Även om du inte känner till någon som kan vara en perfekt hus sitter, finns det en chans att dina vänner eller familjemedlemmar gör. Fråga om att se om någon känner till en hus sitter. Se till att ange om du planerar att betala ditt hus sitter och hur länge du kommer att vara borta.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 5
    5. Leta efter potentiella hus sitters online. Om du inte kan hitta någon från dina vänner eller bekanta, sök i ett av de många professionella huset som sitter på internet. När du har hittat en som passar din budget och har bra testimonials, skapa en profil, skriv in din information och vänta på potentiella hus sitter för att kontakta dig.
  • Akta dig för klassificerade annonseringsplatser! Att skicka en annons på dessa webbplatser låter potentiella tjuvar veta att ditt hus kommer att vara ledigt.
  • Del 2 av 3:
    Intervjuer din hus sitter
    1. Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 6
    1. Anslut med din potentiella hus sitter. Oavsett om du har valt att kontakta en vän eller bekant eller använda ett professionellt hus sittplats, nå ut till din potentiella hus sitter för att ställa in intervju. Om de är lokala, överväga att bjuda in dem till ditt hem för att lära känna dem ansikte mot ansikte. Om inte, fråga dem om videochatt med dig, så du kan bestämma om de är rätt sitter för dig.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 7
    2. Förbered intervjufrågor. Spendera lite tid på att tänka på de egenskaper du letar efter. Förbered frågor och bestämma om du har några affärsbrytare. Med rätt förberedelse har du enklare tid att komma till hjärtat av det du försöker lära dig.
  • Om du har en partner eller rumskamrat som kommer att intervjua med dig, se till att du är på samma sida.
  • Bestäm hur länge du vill att intervjun ska vara, och hur strukturerad du vill göra det.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 8
    3
    Intervju Din potentiella hus sitter. Leta efter hus sitters som verkar pålitlig, visa upp till intervjun i tid, tala med självsäkerhet och är villiga att ge referenser. Fråga dem varför de vill vara en hus sitter. Ge dem möjlighet att ställa frågor också, men ta försiktig med de frågor de frågar dig. Om något de gör väcker en röd flagga, överväga att anställa någon annan.
  • Vanligtvis är hus sitters författare, akademiker eller pensionärer, även om människor väljer att sitta på många skäl.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 9
    4. Har din potentiella hus sitter gå igenom vissa scenarier. För att få den bästa känslan av vad din hus sitter prioriterar, sätt upp scenarier och be dem att gå igenom vad de skulle göra. Vissa scenarier inkluderar att fråga dem vad de skulle göra om en toalett överflödas eller ett rör bröt. Du kan också fråga dem vad de skulle göra om de bröt något.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 10
    5. Fråga scenariofrågor om eventuella ytterligare tjänster som de tillhandahåller. Om din hus sitter också kommer att ta hand om ett husdjur eller en pool, eller ge några andra tilläggstjänster, fråga dem om deras erfarenhet i det området. Förklara några uppgifter som de behöver veta innan de frågar dem fler frågor. Till exempel berätta mer om ditt husdjur, och fråga dem vad de skulle göra om ditt husdjur blev sjuk eller sprang iväg.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 11
    6. Kontrollera deras referenser. Fråga din potentiella hus sitter för tidigare erfarenhet, referenser och testimonials. Var inte rädd för att vara picky! Det finns många fler potentiella hus sitter än att det finns hus, så oroa dig inte för att titta tills du hittar husets sitter som passar dig.
  • Del 3 av 3:
    Stänger affären
    1. Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 12
    1. Utkast till kontrakt. Ett kontrakt mellan dig och din hus sitter ger dig extra skydd. Inkludera i kontraktet vad du betalar husets sitter och vad din hus sitter måste göra under din ledig tjänst. Ange skriftligt om de kan använda saker som din bil eller pool, om tillämpligt.
    • Om du använder en online-byrå, är chansen att de kommer att ha byggt i ett kontrakt för dig. Om inte, nå ut till din advokat eller annan rättspersonal för att hjälpa till att utarbeta en.
    • Om du känner behovet, kan du också begära en deposition mot potentiella skador.
    • Traditionellt betalar husmitterar inte för någonting i själva huset, men om du är borta länge, kan du också överväga att be dem att betala för de verktyg de använder.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 13
    2. Exchange Contact Information. Se till att ditt hus sitter vet hur man kontaktar dig om det finns några problem med huset. Informera dem om alla nödvändiga detaljer, som alla som kan komma åt huset som en trädgårdsmästare eller renare eller hur ofta de ska mata eller gå ditt husdjur, om det är tillämpligt.
  • Bild med titeln Välj ett hus sitter Steg 14
    3. Fråga vänner eller grannar att checka in varje gång i taget. Om det här är första gången som anlitar en hus sitter, eller om du anställer en hus sitter som inte har för mycket erfarenhet, fråga någon du litar på att checka in ibland och se till att allt går smidigt.
  • Känn dig fri att kontakta husets sitter under din tid och se till att allt går smidigt.
  • Tips

    Dölj dina värdesaker. Medan majoriteten av hus sittande arrangemang går av smidigt, är det alltid bättre att vara säker än förlåt!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande