Hur man väljer en mikrovågsugn

En mikrovågsugn är ett kök viktigt. Köp den rätta och du kommer att kunna laga mat samt uppvärma och avfrost mat på nolltid. Det finns för närvarande ett brett urval av mikrovågsugnar på marknaden som säljs för en mängd olika priser. Om du väljer rätt mikrovågsugn för att passa dina behov kan vara en relativt enkel process om du bara tar hänsyn till dina kulinariska mål och överväger det fullständiga spektret av alternativ som är tillgängliga för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Väger dina behov
  1. Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 1
1. Bestäm den externa storlek du vill ha. Mikrovågor finns i flera storlekar, som vanligtvis sträcker sig från 10x18x14in (25.4x45.7x35.6cm) (höjd-bredddjup) till 14x24x20in (35.6x61x50.8cm) (HWD). För att välja rätt storlek för dig, först etablera var du ska placera din ugn. Därefter, överväga hur stor din köksdisk är och hur mycket mat du förväntar dig att laga mat.
  • Mät det utrymme där du planerar att sätta din mikrovågsugn innan du köper apparaten.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 2
    2. Bestäm den interna kapaciteten du behöver. Den interna kapaciteten hos en mikrovågsugn kan sträcka sig från mindre än 1 kubikfot till över 2 kubikfot. Detta kommer typiskt att listas på rutan när du köper apparaten och kan hjälpa dig att avgöra om dina favoriträtter passar inuti mikrovågsugnen.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 3
    3. Bestäm hur snabbt du vill att din mat ska laga mat. Wattage är nyckeln här: Högre watt-ugnar matar vanligtvis mat snabbare och jämnare än lägre wattsugnar. Större mikrovågsugnar erbjuder vanligtvis en högre watt (makt) än mindre ugnar. Wattage är listad på lådan Mikrovågsugnen kommer in.
  • Del 2 av 3:
    Inköp av en mikrovågsugn
    1. Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 4
    1. Granska dina alternativ. Det finns många olika typer av mikrovågor på marknaden. Lär dig om vad varje typ kan erbjuda dig så att du kan fatta ett välgrundat beslut:
    • Bänkskiva mikrovågsugnar. Dessa tar upp diskutrymme men är vanligtvis billigare och enklare att installera än de andra två alternativen.
    • Övergripande mikrovågsugnar. Mikrovågor i denna kategori ventileras till utsidan och kräver vanligtvis installation av en elektriker. På den positiva sidan frigör de diskutrymme.
    • Inbyggda mikrovågsugnar. Dessa är utformade för att byggas in i en vägg eller omgiven av skåp. De är ett bra alternativ om du inte har Counter Space, eftersom de kan installeras i en mikrovågsugare under bänkskivan och de kan glida ut när du behöver värma din mat. De är dyrare, allt från $ 350- $ 1500, men kan se mer strömlinjeformat än de andra typerna.
    • Vissa bänkskivor kommer att ha ett inbyggt alternativ.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 5
    2. Ange en budget. Prissättning för mikrovågsugnar kan variera avsevärt beroende på typ, storlek och märke av mikrovågsugn. Till exempel kan en midsized bänkskiva mikrovågsugn kosta dig någonstans från $ 70- $ 500. Ange ett maximalt för hur mycket du är villig att spendera och avstå från att gå över det beloppet.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 6
    3. Leta efter erbjudanden. Du kan hitta bra erbjudanden genom att söka efter begagnade mikrovågsugn på webbplatser som Craigslist eller eBay. Håll ett öga ut för gårdsförsäljning, eftersom personer som flyttar kommer ofta att släppa priserna bara för att bli av med objekten snabbt. Vissa butiker erbjuder också repor och dent apparater, vilket kan ha skador på utsidan men är ofta billigare och kan titta och arbeta som nya.
  • Kontrollera noggrant alla begagnade mikrovågsugn som du överväger att köpa. Fråga säljaren om de kan visa att mikrovågsugnen fungerar och ser ut att köpa en mikrovågsugn från en säljare som erbjuder minst en 14-dagars returpolicy.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 7
    4. Läs recensioner. Innan du köper en mikrovågsugn, kolla upp de modeller du överväger online och läs recensioner av andra användare. Detta gör det möjligt för dig att mäta effektiviteten, användarvänligheten och livslängden hos apparaten utan kostnad för dig. Leta upp Användarrecensioner av den specifika modellen du tänker köpa på Amazon. Tillverkarens webbplats kommer ofta också att ha kundrecensioner.
  • Del 3 av 3:
    Utvärdera användarvänlighet
    1. Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 8
    1. Leta efter dina måste-har funktioner. Mikrovågsugnar erbjuder en mängd olika funktioner som avfrostning eller specialiserade matlagningsknappar som a popcorn inställning eller en TV-middag inställning. Dessa kan ta gissningen ut ur din måltidsplanering och förberedelse och kan därmed förenkla matlagningsprocessen.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 9
    2. Köp en mikrovågsugn med en skivspelare. Fördelen med att använda denna typ av ugn är att du inte behöver sluta och vrida maträtten när du lagar mat. Skivspelaren gör det för dig automatiskt, så att din mat kan laga jämnt.
  • Bild med titeln Välj en mikrovågsugn Steg 10
    3. Tänk på en modell med en metallstativ. Mikrovågor som inte har metallställ värmer ofta bara det bästa lagret av mat, så du slutar med en maträtt som är halv varm, halvkylning. En metallstativ kommer att höja maten. Värmen kommer sedan att distribueras jämnt runt din maträtt, vilket gör det möjligt för Allt av din mat att värma. Med den här funktionen, då kommer din mat att laga jämnare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Mikrovågsugnar kan vara 10 år eller mer. Du kan dock fortsätta använda mikrovågsugnen efter det om det fortfarande fungerar ordentligt.
  • Om du har barn, överväga att köpa en mikrovågsugn med en barnlåsningsfunktion. Vissa mikrovågor kommer att ha stans i en numerisk kombination innan dörren öppnas, vilket kan förhindra olyckor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande