Hur man väljer en kokkärl

En kokplatta är ett kök viktigt! Det finns ett brett utbud av olika kokplattor på marknaden samt ett brett spektrum av priser. Att välja rätt kokkärl kan vara en enkel process om du överväger vad du behöver, och titta på de 4 huvudmodellerna av kokplattor tillgängliga. Genom att leta efter försäljning online eller i butiker kan du till och med kunna få ett fynd.

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera vad du behöver
  1. Bild med titeln Välj en kokkärl steg 1
1. Mät det utrymme där du planerar att sätta din kokkärl. Använd ett måttband för att mäta bredden och längden på det platta området där du planerar att installera din kokkärl. Storleken på en kokkärl är i allmänhet beroende av hur många brännare det har. De flesta kokkärl har 4 eller 5 brännare som är lämpliga för allmän hemlagning. Men om du hoppas kunna använda spisen för att tillgodose stora grupper kan du hitta ett extra element som är användbart.
  • Skriv ner mätningarna av det lediga utrymmet så att du kan hänvisa till dem senare när du handlar.
  • De flesta kokkärl är ca 35 tum (89 cm), men du kan hitta mindre och större storlekar i specialiserade köksredskap.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl Steg 2
    2. Bestäm hur mycket du är villig att spendera. Detta är ett viktigt steg att ta tidigt i din forskningsprocess eftersom din budget kommer att begränsa eller förlänga din sökning. Induktion och jämnt elektriska kokplattor tenderar att vara den dyraste men erbjuder en mängd olika specialfunktioner. Gas och spole-toppkokare är billigare alternativ.
  • Tänk på de extra kostnader som energianvändningen och delutbytet. Dessa kostnader kan lägga upp på lång sikt. Induktion kokplattor använder betydligt mindre makt men har förskottskostnaden att behöva köpa nya köksredskap.
  • Ta reda på hur länge garantin på en kokkärl är och vad det täcker. Det kan vara värt att betala lite mer för en omfattande produktgaranti.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 3
    3. Bestäm om renbarhet är en prioritet för dig. Vissa kokkärl är mycket lättare att rengöra än andra. De släta ytorna på induktion och jämnt elektriska kokplattor gör dem enklaste att rengöra. Gas- och spolplattor har delar som måste avlägsnas innan du rengör dem. Om enkel städning är en hög prioritet för dig, är det bäst att undvika.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 4
    4. Tänk på vilken estetik du föredrar. Försök att välja en koktop som matchar färgschemat i ditt kök. Om köksbeslaget är främst rostfritt stål, så passar en rostfri kokkärl passar bra. Smidiga ytor fungerar bra i moderna bostäder och gas- eller spisplattor passar väl i mer traditionella hem.
  • Gemensamma färger på kokplattor inkluderar svart, vitt och rostfritt stål, men andra färger kan vara tillgängliga på begäran på specialskiktbutiker.
  • Del 2 av 3:
    Besluta vilken typ av kokkärl du vill ha
    1. Bild med titeln Välj en kokkärl steg 5
    1. Välj en gaskartong om du har rätt anslutningar. Om du redan har en gasanslutning i ditt hem, kan en gaskartong vara en bra idé. Gas föredras av många kockar när det värms upp snabbt och låter dig ändra uppvärmningsnivåer snabbt och exakt.
    • Om du inte har gas i ditt hem redan är det dyrt att få det installerat.
    • Observera att gaskartskakor kan vara knepiga att rengöra eftersom de vissa delar måste tas bort först.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 6
    2. Välj en spolskåp om du behöver ett billigt alternativ. Det här alternativet är en av de mest prisvärda på marknaden. De är ett bra val eftersom de är slitstarka och du kan använda dina befintliga krukor och kokkärl på elementen. Liknar gasspisaker, men de är dock svåra att rengöra.
  • Coil koktops tar lång tid att värma upp och inte ha så exakta värmevärden som gasspisar. Köp inte en spolskåp om du behöver omedelbar värme.
  • Bild med titeln Välj ett kokkärl steg 7
    3. Köp en smidig topp för moderna funktioner. Smidiga övre spisar har ytterligare funktioner, till exempel en digital skärm. Dessa platta toppkokare är estetiskt tilltalande och ser slående, särskilt i nya kök. De har ofta speciella funktioner, inklusive en uppvärmningsinställning eller möjligheten att gå med i brännare för att skapa stora element.
  • Om du letar efter ett billigt och hållbart alternativ kan det vara den bästa kokkärlet för dig. Smooth Top Electric SpeakTops är dyra och är lättare skadade eller färgade än andra alternativ.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 8
    4. Välj en induktions kokkärl för säkerhet och precision uppvärmning. Induktion kokplattor är det mest avancerade alternativet tillgängligt på marknaden. De värmer inte elementets yta så det finns ingen risk för brännskador. De tar ingen tid att värma upp och kan laga mat snabbt på exakta temperaturer. Dessa kan vara ett bra alternativ om du bor i ett litet hus eller varmt klimat, eftersom de inte släpper upp värme i rummet.
  • Induktion kokplattor är dyra och du kommer sannolikt att behöva köpa nya induktionskompatibla köksredskap. Om överkomlighet är din största prioritet, skulle det vara bättre att överväga andra alternativ.
  • Del 3 av 3:
    Köper en kokkärl
    1. Bild med titeln Välj en kokkärl steg 9
    1. Besök butiker för att se de modeller du är intresserad av. Hembutiker, rabattbutiker, varuhus och köksapparat lagrar alla vanliga lager kokkärl. Överväg att titta på modellerna i person, även om du vill köpa dem online, eftersom det ger dig möjlighet att testa funktionerna och se deras storlek.
    • Ta med dig måttet med dig för att se till att kokplattan passar storleken på ditt angivna utrymme.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 10
    2. Sök efter försäljning och bra erbjudanden online och i butiker. Sök online för produktnummer på kokplattor du är intresserad av. Detta hjälper dig att se de olika butikerna och webbplatserna som lagrar dem och låter dig jämföra priser. Kontrollera om igen online-butiker, eftersom olika butiker kommer att ha försäljning under hela året.
  • Om en kokkärl är lite ut ur ditt prisklass, försök använda den stora försäljningen, till exempel de på boxningsdagen, svart fredag ​​eller nyår.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 11
    3. Läs kundrecensioner online för att hitta ärlig feedback. Innan du köper en spishäll, sök efter de modeller du överväger online och läser feedback från andra köpare. Detta hjälper dig att utvärdera kokplattans hållbarhet, användbarhet och kraftverk. Skriv produktnummeret på kokplattan du är intresserad av i en sökmotor, följt av "kundrecensioner."
  • Granskning är normalt icke-förspända, vilket innebär att de ofta kan ge dig mer exakt information om kokplattans prestanda.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 12
    4. Gör ditt köp och kolla efter gratis leverans. Om du gör ditt köp i butik, fråga om de erbjuder gratis leverans eller installation. Om detta inte ingår i försäljningspriset kommer de sannolikt att kunna rekommendera någon som hjälper dig att leverera och installera kokplattan.
  • Bild med titeln Välj en kokkärl steg 13
    5. Håll alla kvitton och garantiinformation. Håll alltid kvittot bara om det finns en defekt i produkten eller något bryter strax efter ditt köp. Kvittot kommer att göra det möjligt för dig att få gratis reparationer eller en ersättningsprodukt, förutsatt att skadan inträffade inom garantiperioden.
  • Tips

    Vissa butiker ger paketresor, som gratis köksredskap eller tillbehör. Fråga alltid om det finns giveaways som du kan uppgraderas!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande