Hur är det mindre besvärligt

Är du tjejen som oavsiktligt har gått in i en skärmdörr framför ett rum fullt av människor, eller killen som var babbling på sin förälskelse och slutade prata om sin sällskapsdjur? Om så är fallet, oroa sig inte - obekvämhet är en del av livet, och alla har oroat sig för hur man är mindre besvärliga vid någon tidpunkt. Om du vill känna mindre självmedveten och förbättra dina sociala interaktioner, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Var mindre besvärlig i allmänhet
  1. Bild med titeln vara mindre besvärlig steg 1
1. Sätt dig där ute. Om du redan känner dig för besvärlig att ens veta hur man väl hälsar din nästa dörr granne, så är det sista du förmodligen du vill göra för att sätta dig där ute och spendera Mer Tid som interagerar med människor. Men desto mer tid du spenderar med människor, desto bekvämare kommer du att vara socialt, och desto mindre rädd kommer du att säga att du säger eller gör fel. Göra ett mål att spendera mer tid med människor och mindre tid i hemmet.
  • Möt en mängd människor genom olika nätverk, till exempel skoltidningen, tennislaget eller en ungdomsgrupp och lär dig hur man hänger med människor med olika intressen och bakgrunder.
  • Om du inte känner att du trivs i en gruppmiljö, bjuda in en vän eller en bekant för kaffe eller en liten utflykt först. Att lära känna människor på en individuell nivå kan hjälpa dig att bygga förtroendet att umgås i en gruppinställning.
  • Var inte tyst. Du kan fortfarande inte sätta dig där ute även om du är i ett rum fullt av människor. Även om du inte behöver försöka vara bollens bolle, om du är den blyga sorten av besvär, gör det ett mål att prata lite mer och att göra din närvaro så känt så att du är bekvämare med människor som reagerar på dig.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 2
    2. Sluta bry sig om vad folk tror - eller ser ut som det. Även om det är omöjligt för någon, till och med Justin Bieber eller Brad Pitt, för att någonsin helt sluta bry sig om vad folk tror, ​​kan du fortfarande göra ett försök att bry sig mindre om vad folk tänker på dig. Om du är förlamad av tanken på att göra något fel eftersom du inte vill förolämpa, bar eller irritera någon runt dig, så kommer du aldrig att kunna övervinna din sociala obekvämhet.
  • Nästa gång du pratar med någon, berätta för dig själv att du tar en risk och är dynamisk, och att det är bättre att få den reaktion du vill ha än att göra ingenting.
  • Människor kan också berätta om du är besatt av vad de tycker om du ständigt ställer frågor om vad de tycker. Om du alltid säger saker som, "Tror du att min nya frisyr suger?" eller "Tror du att jag borde sluta spela cello?" då ser du ut som om du inte har ett eget sinne.
  • Om du slutar bry sig om vad folk tror, ​​kommer du att vara på väg att utveckla ditt självförtroende och känsla av själv. Arbeta för att möta dina privata mål och gör de saker du älskar är mycket viktigare än att glädja människorna runt dig.
  • Låt inte folk få dig att kolla in din reflektion i ett fönster eller stirra på dig själv i spegeln. Detta kommer att se ut som om du är alltför bekymrad med din bild.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 3
    3. Utveckla ditt självförtroende. Även om du utvecklar ditt förtroende är lättare sagt än gjort, måste du arbeta för att förbättra ditt självvärde om du vill vara mindre besvärlig. En del av att vara besvärliga stammar från att känna dig som om du bara inte gör det "förstår," och vet inte hur man ska agera runt människor som alla ser ut som om de vet vad de gör. Tja, tills du ser att du inte är värre än folket runt dig, kommer du inte att kunna interagera med andra på lika villkor.
  • Var stolt över att göra de saker du älskar. Oavsett om du älskar klassiska filmer, byggnadsmodellplan eller igång, bör du spendera tid på att göra de saker du tycker om att förbättra din känsla av själv.
  • Även om ingen perfekt garderob eller frisyr kommer faktiskt att känna dig självsäker, ta dig tid att duscha, brudga dig själv och erbjuda ett presentabelt ansikte mot världen kommer att få dig att känna dig bättre om dig själv.
  • Häng ut med människor som får dig att må bra om dig själv istället för de människor som sätter dig ner. En del av anledningen till att du kan känna dig besvärlig runt andra människor är att de människor du är med gör att du inte känner dig värderad.
  • Bild med titeln vara mindre besvärlig steg 4
    4. Ta ett grepp på sociala normer. En annan anledning att människor känner sig besvärliga är att de känner att de bara inte vet vad de ska göra i en social situation, och befinner sig ständigt säga något olämpligt eller felaktigt sociala signaler. Tja, det finns ingen handbok som kan lära dig exakt hur man förstår sociala normer och att vara mindre besvärliga, men det finns några saker du kan göra för att få ett bättre grepp om sociala normer:
  • Om du har en vän eller bara en bekant som har fantastiska sociala färdigheter, försök att spendera mer tid runt den personen för att få en bättre förståelse för hur han drar av det.
  • Om du gjorde något som verkligen förolämpade någon eller bara misslyckades socialt, notera det så att du kan undvika det nästa gång.
  • Lär dig att läsa dynamiken i situationen innan du hoppar in i den. Om människor skojar runt i en grupp är det inte dags att prata om det hårda matteprovet som kommer upp. Å andra sidan, om en person pratar om hur ledsen han är efter sin uppbrott är det inte dags att berätta ett off-color skämt.
  • Bild med titeln vara mindre besvärlig steg 5
    5. Omfamna din obekvämhet. Du behöver inte vara så cool som James Dean för att få folk som du. Faktum är att vara besvärligt, bumbling runt, och spilla mat över dig själv kan faktiskt störa dig till människor. Även om du kan arbeta med att förbättra dina sociala färdigheter, bör du inte försöka vara super slät, eller folk kommer att veta att du inte är själv. Omfamna din obekvämlighet betyder inte att säga, "Jag är så besvärlig!" varannan sekund - men det betyder att vara bekvämt med din enstaka brist på social nåd.
  • Lär dig att skratta åt dig själv. Det kommer att göra människor mer bekväma runt dig och kommer att vara glada att du är villig att erkänna att du är ofullkomlighet.
  • Du behöver inte vara självavskrivning för att göra roligt med dig själv ibland med rätt ton. Till exempel, om du alltid spillar på dig själv och någon har påpekat den stora besvärliga ketchupfläcken på dina byxor, säg bara, "Lita på mig, det är vanligtvis sämre," istället för att se alla generad och obekväma.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 6
    6. Visas inte för tidigt eller för sent. Även om det här kan låta som en liten punkt, kommer en hel del social awkwardness från dålig timing. Om du visade dig själv tidigt till en händelse och är den första där, så kan du fastna med att prata med den person som organiserar evenemanget utan att ha mycket att säga, eller du kan känna att du är bara i vägen och står bättre till sidan. Å andra sidan, om du visar upp till en händelse för sent, kommer alla redan att ha utvecklat sin dynamiska, och det kan vara svårare att sätta in dig i konversationen.
  • Om du kommer till en fest, kan du se upp exakt i tid, få dig att se lite för ivrig. Visa upp minst femton minuter sent om det inte finns någon styv tidsfrist. Självklart, dyka inte upp sent om det blir oförskämd.
  • Metod 2 av 3:
    Var mindre besvärlig runt nya människor
    1. Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 7
    1. Var intresserad - inte intressant. Detta är en viktig regel när du möter nya människor. Du kan vara besatt av att rapportera det coolaste fakta du läser på nyheterna eller du kanske vill wow din nya bekanta med din omfattande kunskap om italiensk mat, men om du vill ha en positiv social interaktion bör du fokusera på att visa intresse för Annan persons liv istället för att prata om och om dig själv. Här är några sätt att visa intresse utan att komma för stark i början av en konversation:
    • Om personen läser en bok, fråga honom hur han gillar det.
    • Om personen har en tröja med en högskolans namn på det och du vet något om skolan, fråga om personen åkte dit och prata om vad han tycker om det.
    • Du kan fråga den person där han eller hon är på väg om du stöter på varandra, och det kan slå upp en konversation om den personens intressen.
    • Fråga personen om hans eller hennes planer för helgen.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 8
    2. Fråga omtänksamma och öppna frågor. När du borde intressera dig för en person, borde du inte bara ställa någon fråga som kommer till ditt sinne eller personen kommer att tro att du är slumpmässig eller till och med oförskämd. Ställ frågor som kan leda till ett långt svar och visa att du sätter i någon ansträngning för att lära känna personen. Ställ inte en fråga som kan besvaras med en enkel "ja" eller "Nej" Om du inte har en omedelbar uppföljning. Här är några sätt att utgöra en tankeväckande fråga:
  • "Trevlig tennisracket. Hur länge har du spelat?"
  • "Mary kastar alltid de bästa partierna. Hur känner du henne?"
  • "jag älskar Räddaren i nöden. Läser du det för skojs skull, eller för skolan? Vad tycker du om det?"
  • "Vad tyckte du om herr. Petersons test? Jag kunde inte tro hur svårt det var."
  • Bild med titeln vara mindre besvärlig steg 9
    3
    Mästare konsten av små prat. För att lära känna nya människor måste du behärska konsten av små samtal. Små prat kan låta dumt, men det är precis vad får dig att känna till en person och att kunna ha en mer meningsfull diskussion när konversationen fortskrider. Att göra små samtal betyder bara att kunna hålla upp flödet av en konversation, för att lära dig att bygga från ett ämne till nästa och att läsa sociala signaler för att se vad personen verkligen vill prata om. Här är några saker att tänka på när du försöker göra små samtal:
  • Gör personen bekväm. Sätt personen tillfreds genom att le, inte lutar sig för nära och ger honom all din uppmärksamhet.
  • Avslöja något litet om dig själv. Säg att du älskar att titta på hockey, att du växte upp i Brooklyn, eller att ditt favoritämne är historia - bara ge den andra personen något litet att arbeta med.
  • Vara en bra lyssnare. Om personen nämner att han har en syster i förbigående, kan du ringa tillbaka till den om ämnet för syskon kommer upp - då kan du säga, "Du nämnde att du hade en syster. Är du nära i åldern?" Och personen kommer att bli imponerad av att du kom ihåg.
  • Engagera personen. Se till att du ställer frågor och håller samtalet att flytta fram och tillbaka utan att dominera konversationen eller låta personen göra allt som pratar.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 10
    4. Undvik personliga ämnen först. Som du och den andra personen lär känna varandra kan du börja prata om mer personliga ämnen. Först är det dock bättre att rensa, eller du riskerar att göra den andra personen obekväma. En av anledningen till att människor känner sig besvärliga är att de tar upp ett ämne som tydligt gör den andra personen obekväma men de vet inte varför. Här är några ämnen som ska undvikas när du pratar med en person för första gången:
  • Allvarliga uppbrott
  • Döden av en älskad
  • Sexuell erfarenhet
  • Hälsoproblem du kan ha
  • Djupa personliga kamp
  • Pinsamt stunder
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 11
    5. Övervakas inte. Överskott är relaterat till att bli för personlig. Du kan vara den typ av besvärlig person som ser att den andra personen inte har något att säga, och kompenserar sedan genom att prata nonstop, undrar, "Hur Heck slutade jag prata om min mormors bronkit?" Även om du kanske tror att prata om någonting som kommer till ditt sinne kommer att göra konversationen fortsätta, det är faktiskt bättre att pausa och omdirigera konversationen på ett bekvämare sätt. Här är några andra saker du bör undvika att nämna en ny person om du inte vill riskera överskott:
  • Dina djupaste längtan
  • Dina deep-sittande problem med dina föräldrar
  • Din otillfredsställande barndom
  • Dina känslor av sorg, ensamhet, alienation eller andra djupt negativa känslor
  • Det konstiga utslaget på din arm
  • Den tiden blev du så full att du kastade upp
  • Bildbeteckningen är mindre besvärlig steg 12
    6. Läs personen för att undvika att förolämpa honom eller henne. Du borde få en känsla av vad den nya personen är som innan du försöker ut dina raunchiest skämt eller börja hårt kritisera en tidigare president. Kom ihåg att varje person är annorlunda, och att inte alla delar ditt perspektiv på politik, religion eller till och med sport. Kom ihåg att du och den nya personen kan vara i en liknande social cirkel, men det betyder inte att personen har samma perspektiv på alla människor runt dig. Här är några ämnen som ska undvikas så att du inte förolämpar en ny person:
  • Några oförskämda skämt
  • Hård kritik av den nuvarande eller tidigare presidenten
  • Kommentarer till Guds obestridliga / omöjliga existens
  • Kritik av en person som du båda vet
  • Kritik av alla fans av en "sämre" sportlag som personen kanske vill
  • Inuti skämt som du delar med andra människor
  • Alla allmänna kommentarer som skulle få personen att tänka, "Jag antar att jag måste lära känna den här personen för den konstiga kommentaren att vara meningsfull..."
  • Metod 3 av 3:
    Var mindre besvärlig runt någon du gillar
    1. Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 13
    1. Var inte för ivrig. Att vara besvärlig runt dina kamrater och perfekta främlingar är svårt nog, men vara besvärlig runt någon du faktiskt gillar att börja känna sig omöjlig. Det finns fortfarande några saker du kan göra för att ha mer social nåd runt din förälskelse, och det börjar med att spela det coolt och inte agerar som en valp som är redo att humpa benet av någon som kommer med. Här är några sätt att spela det coolt utan att titta för ivriga:
    • Le och säg hej, men gå inte in för en kram om du inte är på "kram" status med personen. Om du inte är säker, vänta på att personen ska initiera kramen.
    • Om du ser den person som kommer ner i hallen, närma sig han eller henne om du är i närheten, men kör inte till den andra änden av byggnaden bara för att säga hej eller du kommer att se ut som en stalker.
    • NoD inte för kraftigt på allt som personen säger, tänker att det bara hjälper dig att visa ditt intresse. Att göra meningsfulla svar är effektivare än nickning.
    • Undvik att skratta på varje liten sak som personen säger - speciellt om han eller hon inte ens försöker vara rolig.
  • Bild med titeln vara mindre besvärlig steg 14
    2. Ge meningsfulla komplimanger. För att vara mindre socialt besvärligt måste du kunna känna igen skillnaden mellan a "obehaglig kommentar" och en "trevlig kommentar." Berätta inte för en tjej, "Du har ett sådant mjukt, fluffigt hår. Jag vill bara köra mina händer genom det," Om du inte vill att hon sakta tillbaka. I stället säg, "Jag gillar din frisyr. Det gör att du ser ut som [infoga namn på söt kändis här.Anklagelse" Komplimangen ska låta personen se att du uppmärksammar utan att känna att du sätter för mycket tryck på.
  • "Du har ett bra leende" eller "Du har ett bra skratt" är vanligtvis säkra satsningar.
  • Att komplimangera en tjejs klänning eller smycken kan få henne att känna sig speciell.
  • Att komplimangera en aspekt av personens personlighet kan arbeta för att berätta för en kille som han har en bra humor, kommer att få honom att må bra.
  • Använd dina komplimanger sparsamt. Om du komplimangerar personen varannan sekund, kan han eller hon bli irriterad eller till och med överväldigad.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 15
    3. Hantera ditt kroppsspråk. Ett socialt besvärligt drag är "stänga tal," som står så nära en person som du praktiskt taget redan försöker kyssa honom eller henne. Du kan göra det här bara för att du vill visa intresse, men stående tum bort från en person och lutar sig så långt att personen fortsätter att flytta tillbaka kommer inte att utgöra dig till ditt kärleksintresse.
  • Upprätthålla ett respektabelt avstånd och använd dina armar för att gestas ibland för att göra din konversation mer dynamisk.
  • Göra ögonkontakt men titta bort varje gång så att du inte kommer av som för intensiv.
  • Nå inte ut för att röra en tjejs hår om du inte är inbjuden till. Det är viktigt att respektera sitt personliga utrymme för henne att vara bekväm med dig.
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 16
    4. Sätta personen tillfreds. Kom ihåg att den person du gillar kan återvända dina känslor och kan också känna sig lite besvärliga. Du borde arbeta med att sätta personen lugn genom att vara vänlig, skrattar åt något som personen sa om du vet att det var tänkt att vara roligt och ge den person som den reaktion hon vill ha från hennes uttalanden. Om hon säger något roligt, skrattar du - om hon är seriös, få det stora grinen av ditt ansikte. Få personen att känna att du är på samma nivå och att du inte kommer att dra några knep.
  • Om du är underhållande du älskar intresse som gäst, gör henne mer bekväm genom att erbjuda henne en drink, snacks eller ett säte.
  • Poking kul på dig själv lite kommer att få personen att känna sig mer avslappnad.
  • Om personen av misstag släpper eller släpper något, säg bara, "Det händer mig hela tiden."
  • Bilden med titeln är mindre besvärlig steg 17
    5. Vet när du ska lämna. Eftersom social awkwardness har mycket att göra med timing, bör du inte bara veta när du ska komma in i en konversation, men du bör också veta när du ska lämna den. Om du pratar med en person du gillar, bör du komma ur konversationen innan Du har båda slut på saker att säga, när du fortfarande har ett enkelt flöde av konversation, så kommer personen att fortsätta att prata med dig nästa gång.
  • Och om personen klargör att du inte ville ha koll på hennes klocka eller ringa eller titta på för sina vänner, säg artigt hejdå.
  • Om du inte är önskad, säg bara, "Det har varit roligt att prata med dig" istället för, "Tja, jag vet när jag inte är önskad," Vilket kommer bara att göra sakerna värre.
  • Och om du har haft en bra konversation, säg bara, "Jag ser fram emot att komma igen snart" och lämna med huvudet högt.
  • Tips

    Stå inte stirra på människor. Det gör att du ser ännu mer besvärligt och även om du stirrar för mycket, är det bara platt ut konstigt.
  • Var inte rädd för att göra ett intryck. Om du har något att säga, säg det. Tvekan gör vanligtvis dig mer besvärlig, men titta fortfarande på vad du säger.
  • När du har träffat någon, prata med fler människor. Bjud in alla som bara står i din konversation. Du vill veta mer än en person.
  • Se till att du ser presentable. Om ditt hår är rörigt eller du har på dig konstiga kläder kan folk få det allmänna intrycket du är konstig och de vill inte veta dig.
    • Säg inte något "coolt" i ögonblicket, senare kan det verka cringey. Tänk noga på vad du ska säga (om du kommer att säga någonting alls).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande