Hur man dricker ansvarsfullt

Om du dricker alkohol är det viktigt att finna ansvariga beslut. Annars kan du skada dina vänner och familj, eller du kan sätta dig i allvarlig fara. För att dricka ansvarsfullt måste du göra en spelplan, känna till dina gränser och kunna upptäcka och undvika farliga situationer. Om du gör det kan du säkert njuta av att ha drycker med dina vänner!

Steg

Del 1 av 3:
Gör en spelplan
 1. Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 1
1. Dricka med en grupp vänner. Om du vill dricka på ett ansvarsfullt sätt, så är det första du borde göra att dricka ensam, eller att dricka med människor du inte vet eller litar på allt så bra. Om du är ute på egen hand och ingen tittar på dig, kan du få i alla slags problem utan att någon ens vet något är fel. Oavsett om du är på väg till en fest eller ut till barerna, var noga med att dricka med en grupp människor du gillar och lita på.
 • Drick inte med människor som uppmuntrar binge dricker eller ser ner på dig för att inte dricka, eller inte "hålla upp" och dricker mycket. Du borde vara bekväm att dricka i din egen takt.
 • Gå inte ut med människor som har ett rykte för att springa för att koppla upp med någon de möter i en bar eller bara försvinner i mitten av natten. Se till att du går med personer du kan lita på.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 3
  2. Skapa en "Buddy System" med minst en av dina vänner. När du går ut med vänner, borde åtminstone en av dem vara en person som känner till sin egen gräns, eller till och med som inte dricker väldigt mycket, och kommer att vara villig att se upp för dig och berätta när det ser ut som du har fått nog. Ibland kan du dricka långt över din gräns medan du är för envis för att erkänna det, och den här vänen kan låta dig veta när det är dags att byta till vatten.
 • Den här vänen kan berätta när du har fått nog, hålla dig från att köra och vara beredd att ta dig hem om du har en hård natt.
 • Missbruk inte "Buddy System" -- Om du alltid är det där Tjej, ingen kommer att vilja gå ut med dig. Du borde kunna se upp för din vän medan hon ser ut för dig.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 2
  3. Känna till dina gränser. Före allt annat, känner du dig själv och dina egna gränser. Det tar inte lång tid att lära sig hur lite eller hur mycket alkohol du kan tolerera och alla är unika i sin förmåga att tolerera alkohol. Lyssna på din kropp och svara på ett sätt som vårdar det istället för att missbruka det. Första gången du dricker, bör du dricka med nära vänner i ditt eget hem eller deras hem, så att du inte blir socialt överväldigad. Detta hjälper dig att få en känsla av vad du kan och inte kan hantera.
 • Du kan ställa in dina gränser väldigt konkret. Dina gränser kan vara "Fyra glas vin på sex timmar," "Fyra öl per natt," eller "Två blandade drycker per natt" (beroende på vad som finns i dem). Berätta själv vad dina gränser är innan du lämnar så att du är mer benägna att hålla fast vid dem hela natten.
 • Om det är din första gången dricker det viktigt att anta en stadig och långsam takt, så att du kan lära dig din alkoholtolerans.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 4
  4. Vet hur du kommer hem. Om du går ut med vänner, borde du veta exakt hur du kommer hem natten innan. Det finns några alternativ: det enklaste är att ha en utsedd förare innan du går ut, så du har en person som kommer att avstå från alkohol den natten och får dig hem. Du kan också komma hem genom att ta en buss eller andra former av kollektivtrafik eller bara ringa en hytt eller gå om du är tillräckligt nära baren. Någon av dessa planer är bra.
 • Vad du borde inte gör är köra till baren och hoppas att en av dina vänner kan köra dig hem, eller låta någon som du vet, kommer att dricka mycket kör dig där, hoppas att någon annan kan ta över bilen senare.
 • Om du inte kör eller har tillgång till en bil, oavsett omständigheten, aldrig komma in i en bil som drivs av någon annan som har haft för mycket att dricka.
 • Gå aldrig in i en bil med en främling om du är berusad. Alkohol påverkar dina sinnen och dom. Få sitt nummer och vänta tills du är nykter innan du bestämmer dig för att driva honom eller henne längre.Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 4Bullet3
 • Även om du är desperat att komma hem, är det bättre att betala för en hytt eller kalla en betrodd vän att hämta dig än att komma i bilen med någon som är full eller en främling bara för att det är mer bekvämt.
 • Kör aldrig full. Kör inte om du är till och med tipsig. Bara en drink per timme kan lägga dig över den lagliga gränsen för körning. Även om du tror dig "mår bra," Din BAC kan ange annars.Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 4Bullet5
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 5
  5. Drick när du är av laglig ålder. Om du är i USA, betyder det 21, och om du är i andra delar av världen, kan den åldern typiskt sträcka sig från 16-18. Gå inte ut med ett falskt ID eller dricka på en college campus om du är under den lagliga åldern, om du inte är beredd att hantera de juridiska repercussionerna. Om du bryter mot lagen är du inte ansvarig.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 6
  6. Drick inte om du inte är i en positiv sinnesstämning. Alkohol är en depressivt, så om du redan känner dig arg, upprörd eller bara instabil är det mycket troligt att du känner dig värre. Även om du kanske tror att dricks kommer att få dig att få tiden för ditt liv och glömma alla dina problem, det kommer faktiskt att få dig att känna dig mycket värre. Du kan känna en första buzz och lättnad efter din första drink eller två, men du kommer att dricka dig i ett mycket sämre humör än du började med.
 • Du borde göra en regel att bara dricka när du är glad, inte när du vill klara av din sorg.
 • Använd aldrig att dricka som ett sätt att hantera dina problem. Du måste vara nykter att göra det.
 • Gå inte ut och drick med någon du är arg på. Alkoholen kommer att få din ilska att komma ut, och du blir mycket bättre om du löser dina konflikter när du är i en tydlig sinnesstämning.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 10
  7. Drick inte på en tom mage. Du kommer att känna effekterna av alkohol mycket snabbare om du dricker på en tom mage och ökar sannolikheten för att känna sig sjuk. De flesta mat är bättre än ingen alls, men du borde försöka äta en mer stor måltid som är rik på kolhydrater och proteiner som kan hjälpa dig att absorbera alkoholen, istället för att bara äta lite frukt eller en sallad. Att ha en måltid innan du går ut kommer du att göra dig mycket mindre än att dricka över din gräns mycket snabbt.
 • Om du har kommit fram till en bar och inser att du inte har ätit, beställa lite mat och ha en snabb bit att äta innan du börjar dricka. Oroa dig inte om det här är lite obekvämt eller om det håller dig från att dricka ett tag. Det blir värt det.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 8
  8. Kolla med din läkare för att se om du kan blanda dina receptbelagda läkemedel med alkohol. Om du är på receptbelagd medicin, kolla med din läkare för att se till att du kan dricka alkohol samma dag när du tog det. Det varierar genom medicinering, så se till att du vet om ditt recept kommer att ha några negativa interaktioner med alkohol innan du börjar dricka.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 9
  9. Drick inte om du inte har haft mycket sömn. Om du kör på två eller tre timmars sömn, blir du mycket bättre att slå på höet än att slå upp en bar. Alkohol kommer att påverka dig mycket mer intensivt om du redan känner dig woozy, trött och inte kontroll över ditt eget sinne och kropp eftersom du är utmattad.
 • Du kan ha stannat upp för en examen natten innan och kunde dö för en festdryck med dina vänner, men du borde hålla av för en annan natt tills du känner dig väl vilad.
 • Tänk inte att ha en super dos av koffein genom att chugga tre koppar kaffe eller ner en energidryck gör saker bättre. Faktum är att blanda mycket koffein och alkohol får dig att känna dig ännu värre och mer sannolikt att krascha.Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 9Bullet2
 • Del 2 av 3:
  Hantera din dricka
  1. Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 5
  1
  Håll hydratiserad. Alkohol dehydrater och drar vitaminer och mineraler ut ur din kropp. Drick vatten, läsk eller vatten med tillsatta vitaminer för att återställa dina förlorade vitaminer.
  • Att dricka ett till ett förhållande av alkoholfrihet till alkoholhaltiga drycker är en bra politik - det är en servering av vatten för varje servering av alkohol. Det är alltid att föredra att ha ett större förhållande av alkohol till alkohol.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 6
  2. Vet vad du dricker. Medan det är bra att prova något för första gången, som en "Kön på stranden" eller a öl Du har aldrig haft tidigare, var medveten om sin alkoholinnehåll innan du slår på mer än en. Du kanske inte alltid kan upptäcka alkoholens styrka i din drink på grund av sötningsmedel, mjölk eller grädde eller andra fyllmedel som täcker alkoholen. Dessutom kan din egen personliga reaktion på en okänd dryck vara snabbare iebriation än med dina vanliga drycker.
 • Vissa innehåll av blandade drycker kan ta upp din blodalkoholkoncentration (BAC) snabbare än andra, beroende på din vikt. Alkoholtolerans, som många tror, ​​kommer inte att resultera i en lägre BAC jämfört med en person som inte har tolerans uppbyggd.
 • Det är sant att öl är ett säkrare val än en blandad dryck, men du borde veta alkoholinnehållet i den öl du dricker. Även om många har en alkoholhalt på 4-5%, kan vissa öl ha ett alkoholinnehåll på 8-9% eller mer, vilket kan göra en stor skillnad.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 12
  3. Har inte mer än en drink per timme. Om du vill dricka ansvarsfullt, bör du inte ha mer än en drink per timme. "En drink" betyder en 12 oz. öl, en 5 oz. ett glas vin, eller en 1.5 oz. Skott på 40% alkohol per timme. Det kan vara svårt att hålla fast vid den här gränsen när dina vänner dricker mycket mer, men det här är sättet att vara säkert. Sippa på en öl eller ammande ett glas vin tar längre tid än att ta ett skott och rekommenderas eftersom alkoholen inte kommer att slå dig på en gång.
 • Människor har ofta mer än en drink per timme bara för att de inte har något att göra med sina händer och börja fida eller känna sig nervös när de inte håller en drink. Om så är fallet med dig, håll bara på ett vatten eller en klubb soda mellan drycker så det finns alltid något i dina händer.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 9
  4. Lugna dig. Det är viktigt att hålla en stadig takt när du dricker. Det kan ta tid för alkohol att ta sin effekt. Du kanske känner dig okej för ett annat skott efter ett par minuter, men kom ihåg att du förmodligen inte har känt sina effekter än. Nibble på lite mat eller drick lite vatten under tiden, så att alkoholen kan diffundera genom din kropp.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 14
  5. Undvik att dricka spel. Även om att dricka spel som Bullshit, kan kungar, öl pong och flip-kopp vara ett bra sätt att klara tiden på en fest och göra några vänner som du aldrig kommer ihåg, dessa spel uppmuntrar extremt binge-dricks och garanteras att du glömmer var Du är på bara några minuter.
 • Du kan också spela dessa spel genom att diskret hälla ut alkoholen du "skall" dricka, eller gå vidare till en vän som inte har haft mycket att dricka.
 • Del 3 av 3:
  Undvik farliga situationer
  1. Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 8Bullet1
  1. Bli bekväm med din omgivning. Om du är på ett husparti, känner du dig bekant med de personer som äger huset och dess anläggningar. Vet var badrummet är. Hitta en avskild plats och välj att hålla dina skor eller kappa där (men aldrig din väska eller plånbok). Om du upptäcker att du förlorar kontroll, gör snabbt en ursäkt ("Jag lämnade min telefon i min kappficka!") och gå till det avskilda stället att lugna sig och / eller att dumpa drycker. Om du behöver komma hem, hitta husägarna och be dem att ringa en taxi eller ordna en nykter person att ta dig hem.
  • Om du är på en allmän plats, notera Allt av utgångarna vid din ankomst. Du bör göra det instinktivt i händelse av en nödsituation som ett brandutbrott så att du i förväg vet den närmaste exitpunkten. Det är också bra att veta var närmaste hyttmark eller kollektivtrafikstopp ligger till den plats du är på. Gör inte saker svårare för dig själv - har alltid en utgångsstrategi.
  • Se till att du vet hur du kommer hem av hjärtat. Om du blir full till punkten av Förlora ditt minne, Din självbehållande kommer att vara så försämrad som dina hämningar och du kan lätt förloras. Om du inte vet hur man kommer hem, borde du förmodligen inte gå ut dricka.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 16
  2. Undvik peer-tryck. Kom alltid ihåg att du dricker för att njuta och ha det roligt, inte att visa upp. Hela drickspunkten är att njuta av drycken, njut av företaget och känna dig fri. Du behöver inte "upprätthålla," eller engagera sig i dumma tävlingar som kan förstöra natten och till och med vänskap. Om du hänger med människor som uppmuntrar dig att dricka mer trots att du inte vill, så hänger du med fel personer.
 • Om du verkligen vill att folk ska sluta bugga dig om varför du inte dricker mer, håll en klubb soda eller koks i dina händer och lägg en kalk i det så att människor kommer att tro att du kör och lämnar dig ensam. Det här är en bra kortvarig lösning - den långsiktiga lösningen är att hålla sig borta från människor som sätter oönskade tryck på dig.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 11
  3. Sluta dricka om du börjar känna dig full. Symptom på förgiftning inkluderar att känna en förlust av kontroll över dina tankar, suddig syn, slurred tal och svårigheter med att bibehålla din balans.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 18
  4. Sluta dricka om du kräkas. Även om detta i allmänhet är en given är det viktigt att du inte försöker dricka mer alkohol, även om du känner "bättre" När du har kastat upp. Kräkningar är en signal som din kropp inte kan ta den mängd alkohol som du har konsumerat och avslaget är din kropps sista försvarslinje som kommer till spel. I det här skedet har du verkligen överdriven det och det är dags att bry sig om din hälsa i stället för din fest.
 • Om du känner uppmaningen att kräkas, ska du gå till ett badrum och göra det. Kräkningar är ett sätt för din kropp att släppa överskottet av alkohol som inte hör hemma i ditt system. Du borde inte tvinga dig att kräka, men du borde inte hålla den i, heller.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 12
  5. Ligga på din sida om du känner dig sjuk. Oavsett om du har kastat upp, känns som om du kan kasta upp, eller bara känna dig hemsk, bör du ligga ner på din sida för att förhindra att du choking på din kräkningar om du ligger på ryggen. Håll en hink med din mun och var beredd att kasta upp om det är nödvändigt. Om du befinner dig i det här obehagliga tillståndet, gå inte hem själv - ha en betrodd vän stanna natten så att hon kan titta över dig när du behöver hjälp.
 • Om du känner dig sjuk, upplever huvudvärk eller något fel, berätta för någon. En ansvarig person måste hålla koll på dig om du har utvecklat alkoholförgiftning och behöver medicinsk intervention snabbt.
 • Om du ser någon annan som är väldigt sjuk, ligger du att vända den personen över på hans eller hennes sida också.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 20
  6. Gör inga sexuella val när du har druckit. Även om du kanske tror att alkohol kan ge dig något flytande mod att äntligen prata med eller att ansluta till din förälskelse, kan det faktiskt försämra din beslutsprocess och kan leda dig att göra något som du djupt ångra senare. Du kan flörta lite, få en kille eller en tjejnummer, och kolla in när du är nykter, men du bör undvika att gå hem med någon du just träffat, eller till och med bara att göra i en bar - det är inte elegant beteende, Och du kommer inte vara stolt över dig själv senare.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 21
  7. Acceptera inte en drink från en främling. Om du har gått in i en fest och en kille erbjuder dig en drink direkt, acceptera inte det om du inte ser honom göra det eller ta det för dig så du vet exakt vad det är drycken. Om killen bara griper dig en öl från en svalare, så är det bra, men om han försvinner i köket och återvänder med a "mysterium dryck" som kan fyllas med alkohol eller till och med datum-raps droger, så kommer du att vara i mitten av en mycket farlig situation.
 • Du behöver inte vara oförskämd om att minska drycken. Var bara ärlig om din resonemang. Det är bättre att se ovänliga än att vara i fara.
 • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 22
  8. Lämna inte din drink obevakad. Din dryck ska vara i din hand eller åtminstone i din syn hela tiden, oavsett om du är på en fest eller i en bar. Om du ställer ner din drink och går bort, kan någon röra med din drink, eller du kan till och med sluta plocka upp en starkare dryck av misstag, tänker att det var din.
 • Om du går upp för att gå till toaletten, få en nära vän att hålla din drink för dig eller ta den med dig. Detta hjälper dig att undvika att någon manipulerar med din drink.
 • Tips

  Om du blir bortkastad varje gång du dricker och gör dumma saker, eller dina vänner måste ta dig hem eftersom du slås ut, så småningom kommer ingen att dricka med dig längre och du kan vara säker på att du har korsat linjen. Du kan ha ett allvarligt problem. Söka hjälp omedelbart.
 • Vara fast besluten att takt varje drink, till exempel att ge dig själv 45 minuter för att njuta av varje alkoholhaltig dryck och rusa inte till baren omedelbart när du avslutar en drink.
 • Kom ihåg att dricka är inte svaret på några problem du kommer att ha och kan till och med orsaka fler problem i ditt liv. Om du gillar att dricka, försök bara ha en eller två drycker. Om du är en lätt, försök ännu mindre än det. Att inte bara dricka och bli fullt dåligt för dig eftersom du förlorar hjärnceller, men det är också extremt farligt att vara, "under inflytandet". Du behöver inte bli full varje gång du dricker, du kan dricka i moderering. Om du blir full så, se till att du är med någon och i ett säkert innehåll där du inte kan skada eller skada något annat än den egendom du är på.
 • Alkohol är en depression. Därför är det en dålig idé att blanda alkohol med stimulanser - särskilt koffein, som kaffe eller energidrycker. Stimulantanter lurar din kropp att känna sig mer alert och medveten, vilket kan leda dig att känna som om du kan hantera några fler drycker. Kom ihåg att komma ihåg antalet drycker som du har haft den natten.
 • Stimulanter påskyndar också din hjärtfrekvens, som kombineras med alkohol, kan leda till kortsiktiga hjärtklappningar och andra allvarliga hjärtproblem.
 • Låt bli ta sömntabletter, eller receptbelagda eller receptbelagda läkemedel med alkohol om den har en känd kontraindikation med alkohol
 • Varningar

  Antal alkoholinducerade dödsfall, exklusive olyckor och mord: 23.199
 • Tillgripa inte att dricka på problematiska skäl. Medan du går till en bar med några vänner för Super Bowl inte nödvändigtvis ett problem kan det inte sägas om du vänder dig till flaskan av whisky efter att ha brutit upp med din betydande andra.
 • Om du dricker, tänk inte ens på att köra. Gå hem, ring en taxicab, eller fråga någon för en åktur.
 • Var medveten om att varje mängd alkohol kan riskera att påverka din samordning och sinnesstämning. I vilken utsträckning det gör det kommer det att bero på vad du dricker, din ålder, din kroppsmassa och hur snabbt du dricker. Ansvarigt dricker medför att du känner till dina egna gränser, dricker i mått och är mogen om det.
 • Om du observerar någon som passeras ut, ska inte komma till medvetandet och inte krävas efter extrema mängder alkohol, ta personen till sjukhuset. Den här personen kan vara föremål för alkoholförgiftning. Medvetslöshet - period - är ett livshotande tillstånd.
 • Undvik drycker efter att ha fått lite smärtstillande tabletter / läkemedel.
 • Blanda inte energidrycker med alkohol. Känslan av berusning är dämpad av energidrycker som är farliga eftersom det hämmar sin förmåga att döma sin gräns och ökar sin risk för alkoholförgiftning.
 • Saker du behöver

  • Vatten
  • Mat eller snacks
  • Vänner att hjälpa till
  • Utpekad förare eller kollektivtrafik eller taxicab
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande