Hur man dricker alkohol

Det finns rätt och fel sätt att göra nästan allting. Dricker är inget undantag. Här är några tips på de bästa sätten att undvika de uglier fallgroparna med alkoholkonsumtion.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för att dricka
  1. Bild med titeln Drink Alkohol Steg 1
1. Hydrat i enlighet därmed. Alkohol kommer att dehydrera dig, så det är viktigt att du har tillräckligt kompenserat för detta. Ditt system kommer att vara mindre upprörd av upplevelsen av förgiftning om du är väl hydrerad innan du har din första alkoholhaltig dryck på dagen.
  • Du borde redan vara vana att dricka tillräckligt med vatten per dag för att hålla sig hydratiserad. Om du inte är, är det förmodligen bäst att du börjar. För att vara tydlig, räknas läsk, juice och te inte som vatten. De kan ha vatten i dem, men det finns ingen ersättning för ren H2O när målet är att hydratisera. Drick extra vatten när du vet att du kommer att ha mycket alkohol inom en snar framtid.
  • Ta hänsyn till fysisk ansträngning när man bestämmer hur mycket vatten att dricka. Om du gick till gymmet eller spelade sport innan du slog baren, drick mycket vatten innan du börjar dricka alkohol. Om du planerar att dricka medan du är ute och dansar, förbered dig för att komplettera dina boozydrycker med gott om vatten.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 2
    2. Notera andra ämnen som orsakar uttorkning, och var försiktig så att de inte kombinerar dem med för mycket alkohol. De vanligaste är koffein, socker och natrium. Definitivt hoppa efter efterrätt om du planerar att dricka mycket alkoholhaltiga drycker.
  • Det upptäcktes nyligen att dricka upp till fyra koppar kaffe per dag inte dehydrera dig så mycket som ursprungligen spekulerats. Du bör fortfarande vara försiktig med saker som energidrycker och koffeinfria sodavatten eftersom de tenderar att kombinera socker och koffein i onaturliga mängder. Observera också att sötningsmedel som används i diet soda dehydrera din kropp mer än naturligt socker. Om du måste blanda din drink med saker som Red Bull eller Cola, se till att du balanserar det med ett glas vatten mellan drycker.
  • Tänk på att alla har olika reaktioner på vad de lägger i sina kroppar. Beroende på din vikt, höjd, metabolism och andra biologiska faktorer, kan du behöva dricka mer eller mindre vatten för att avvärja symptomen på uttorkning.
  • Var medveten om din kropps reaktioner på uttorkning så att du kan behålla kontrollen över ditt tillstånd hela natten. Tidiga symptom inkluderar huvudvärk, yrsel och illamående. Var redo att lägga ner flaskan och börja dricka vatten så snart du upplever något av dessa saker.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 3
    3. Ät en god måltid innan du dricker alkohol. Om du dricker på en tom mage, kommer du att nå förgiftning mycket snabbare och effekterna blir mer intensiva.
  • Var försiktig när du dricker medan du äter. Vissa drycker, som vin, går bättre med mat än andra. Att dricka öl med mat kan få dig att känna sig full snabbare. Det gör inte ont för att lämna åtminstone en hel timme mellan att äta middag och börja dricka.
  • Med en trevlig god buffert av mat i ditt system skickas mindre alkohol direkt till blodet och du kommer att kunna njuta av fler vuxna drycker innan saker går ur hand.
  • Goda livsmedel att äta innan en natt av att dricka är hög i protein, fett och kolhydrater. Några exempel är hamburgare, pommes frites, ägg, bröd, potatis, bacon, tacos, etc. Stekt mat, medan de kommer med andra riskfaktorer som involverar allmän hälsa, ger en stor grund för en saucy natt på staden.
  • Att konsumera alkohol till eller förbi berusningens punkt tar mycket ut ur din kropp. Du kan göra det lite lättare om du regelbundet tar en allmän multivitamin. Men akta dig, eftersom multivitaminer kräver mycket tid och vatten för att bryta ner ordentligt. Om du planerar att dricka på natten, ta dina vitaminer på morgonen med en hel del vatten.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 4
    4. Var medveten om att alkohol inte blandas med de flesta mediciner. Studier visar att 70% av amerikanerna tar regelbundet recept. Om du är en av dem, kolla in informationspaketet du har från apoteket för att se om det finns några alkoholrådgivningsvarningar i samband med din medicin innan du dricker.
  • Kontrollera varningsetiketterna på alla receptfria läkemedel också.
  • Alkohol kommer att minska effektiviteten hos många antibiotika. Det kan också orsaka illamående eller andra biverkningar i kombination med sådan medicin.
  • Många antidepressiva medel och ångestmedicin bör inte, under några omständigheter blandas med alkohol. Det är troligt att din läkare varnade dig om det här, så du borde redan veta bättre än att dricka medan du är på dessa meds.
  • Smärtmördare bör aldrig kombineras med alkohol. Även över diskdoserna av acetaminofen och ibuprofen kan orsaka leverskador när de blandas med alkohol. Om du tog ett par ibuprofen tidigare på dagen för kramper eller huvudvärk, vänta 4-6 timmar innan du har en drink.
  • Läkemedel kräver i allmänhet mycket vatten för att absorberas fullt ut i ditt system. Några orsaker uttorkning. Även om dina meds är okej att blanda med alkohol, var noga med att du har konsumerat tillräckligt med vatten för att kompensera för skillnaden innan du slår flaskan.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 5
    5. Vila mycket. Symptomen på sömnbrist går inte mycket bra med effekterna av alkoholkonsumtion. Sömnbrist orsakar många symtom som liknar alkoholförgiftning. Du kommer nästan definitivt att black ut snabbare än vad du annars skulle. Ta hänsyn till detta innan du börjar.
  • Om du inte fick tillräckligt med sömn igår kväll, kan du börja känna dig berusad efter färre drycker.
  • Ta en disco-nap bara för att vara säker. Du kan göra det mellan att gå av jobbet och förbereda oss för att gå ut på staden.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 6
    6. Undvik att dricka ensam. På toppen av att vara riskabelt är det inte så mycket roligt. När du dricker ensam är det lättare att överdränera och låt sakerna gå ur hand. Du har inte rädsla för pinsamt. Det kommer inte heller att finnas någon att märka om du går ut från alkoholförgiftning.
  • Var försiktig när du går ut för drycker ensam. Minskade hämningar kan göra dig mer benägna att söka uppmärksamheten hos främlingar och komma in i en potentiellt farlig situation. Gå alltid ut med minst en betrodd vän.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 7
    7. Säkra en utsedd förare innan någon i din grupp har en drink. Annars står du risken att bli strandsad, rida hem med någon som är full eller slutar bakom ratten när du inte borde vara.
  • Lägg undan några pengar för hyttpris Om ingen vill förbli nykter och påminna dina vänner att göra detsamma.
  • I händelse av att människor dricker på din plats, var noga med att erbjuda kraschutrymme för dem som inte kan köra hem. Det är ditt ansvar som värd för att se till att ingen i din fest får köra full.
  • Metod 2 av 3:
    Dricker ansvarsfullt
    1. Bild med titeln Drink Alkohol Steg 8
    1. Kom ihåg dina tidigare erfarenheter. Dessa ska vara en bra indikator på vad och hur mycket du kan dricka utan att ha en dålig tid.
    • De flesta har minst en typ av alkohol som inte sitter bra med dem. Det är bra att veta vilka specifika cocktails som innehåller den här typen av ande så att du kan bli mer framgångsrik när du undviker det.
    • Om det här är din första gången, börja långsamt med ett par öl eller glas vin så att du kan få en uppfattning om hur alkohol påverkar dig.
    • Var extra försiktig när du experimenterar med något nytt. Det kan ta år att bli verkligt medveten om hur alla olika typer av alkohol påverkar dig.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 9
    2. Undvik att blanda för många typer av alkohol tillsammans. Vissa människor reagerar bättre till olika kombinationer än andra, men det är i allmänhet mindre stressigt för ditt system om du bestämmer dig för en drink och håller fast vid hela natten.
  • Tequila är notoriskt oförenligt med andra typer av alkoholhaltiga drycker.
  • Crème likör som irländsk crème kan blandas bra i vissa cocktails, men är känt att orsaka en ojämn effekt som kan störa din mage snabbare än vanligt. Detta bör aldrig förbrukas i överskott.
  • Många människor upplever också problem vid kombination av öl med sprit. Tyvärr är det bästa sättet att veta vad som fungerar och det som inte i det här fallet är genom din egen rättegång och fel.
  • Vissa drycker har många olika typer av alkohol i dem. Tänk på att cocktails som Long Island Iced Teas innehåller flera sorter av andar och kan vara mer berusande än andra drycker. Var försiktig med dessa typer av cocktails, och begränsa din konsumtion i enlighet med detta.
  • Cider är starkare än öl i genomsnitt. De flesta är mellan 4-5 procent men vissa är 7-8.5 procent. Var försiktig om du väljer en cider på den starkare sidan. Det kommer att få dig druckit mycket snabbare än du inser. Starka ciders rekommenderas inte för nybörjare.
  • Vet alltid vad du dricker. Någon bra bartender ska kunna berätta exakt vad som finns i de cocktails de tjänar. Det hjälper till att se dina drycker förberedas så att du kan vara säker på att du vet vad du kan förvänta dig. Om du blandar dina egna drycker, håller du alltid på ett recept och använder ett glasglas för mätning.
  • Bild med titeln drick alkohol steg 10
    3. Var försiktig med sugariska mixers och sirap. Nybörjare är särskilt troliga att försöka maskera den alarmerande smaken av alkohol med söta mixers som ett sätt att få sakerna ner i halsen. Som diskuterats tidigare ökar socker dehydratiseringseffekterna av alkohol och är ofta förknippad med blackouts och baksmälla symptom.
  • Vissa vätskor som rum, brandy, bourbon och hjärtliga har ett ganska högt sockerinnehåll på egen hand. Var särskilt försiktig när du kombinerar dessa med sugary mixers.
  • Tänk på att när du beställer en drink som whisky och cola, finns det bara ett skott av whisky i ditt glas. Resten av drycken är mestadels hög fruktos majssirap. När du har konsumerat nog av dessa att känna Tipsy, har du också konsumerat två eller tre gånger mer cola än alkohol.
  • Vet också att de flesta barer inte serverar 100% juice, så någon fruktjuice som är blandad i dina cocktails kommer att ha extra sötningsmedel.
  • Populära skott som sex på stranden har även mindre sprit i dem än blandade drycker. De serveras i skottglas, men uppgår till mindre än ett fullt skott av alkohol eftersom de också innehåller mixers.
  • Dietblandare får inte innehålla socker, men vissa sockersubstitut är kända för att vara mer uttorkning än socker i sig.
  • Om du vill undvika dehydrerande effekter av socker, är de bästa blandarna att använda soda och tonic. Soda är i huvudsak bara kolsyrat vatten. Tonic innehåller kinin, som har lätta smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper. Det innehåller också socker, men inte lika mycket som andra kolsyrade mixers. Vissa märken av diet tonic innehåller inte några sötningsmedel alls, så det här är särskilt bra att blanda med alkohol. Dessa kan inte göra så mycket för att maskera alkoholhalten av sprit, men de är mindre benägna att bidra till kräkningar, huvudvärk och andra baksmälla symptom.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 11
    4. Hålla sig till topphylla varumärken när det är möjligt. Billiga sprit har fler föroreningar och leder ofta till en hårdare baksmälla. Du kanske inte har råd med så många topphylla per natt, men de kommer att smaka bättre. Det betyder att du kan njuta av smaken utan en massa mixers.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 12
    5. Lugna dig. Det kan vara frestande att stilla din drink, men då blir det svårare att hålla koll på hur det påverkar dig. Det är mycket lättare att överdränera när du dricker för fort eftersom du inte tillåter effekterna av alkoholen att sätta in innan du bestämmer om du vill ha en annan drink eller inte. En bra start takt för att dricka alkohol handlar om en drink per timme.
  • Var noga med att dina drycker mäts ordentligt så att du kan noggrant begränsa dig själv. Om du dricker i en bar kan du vara säker på att detta redan är under kontroll. Om du blandar dina egna drycker eller dricker på en fest, mät alltid mängden alkohol i varje drink med skottet.
  • Lyssna på din kropp. När du har avslutat varje drink, kolla dig själv för tecken på uttorkning innan du får en annan. Som diskuterats tidigare är dessa huvudvärk, illamående och yrsel. Sluta dricka alkohol och byt till vatten så snart du känner någon av dessa saker. Observera också villkoren för dina grundläggande motoriska färdigheter. Om du befinner dig snubblar eller kämpar för att tala tydligt, borde du förmodligen inte ha en annan drink.
  • Lyssna på dina vänner. Om någon som bryr sig om dig föreslår att du ska sakta ner eller stanna för natten, är de förmodligen rätt.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 13
    6. Vet när du ska sluta. Det finns ett antal sätt att göra detta, men det kommer allt till medvetenhet och självkontroll. Dessa saker kommer ofta med mognad och erfarenhet, så det här är den svåra delen för människor som bara lär sig att dricka.
  • Ange en gräns för dig själv i början av natten. Tre drycker är en bra gräns för oerfarna drinkers. Det borde vara tillräckligt för att du ska uppleva eufori och social smörjning av lätt berusning utan att kasta upp, blyka ut eller på annat sätt komma ur handen.
  • Om du tror att du kanske har problem med att begränsa dig själv, berätta för en vän eller betecknad förare om din gräns innan du börjar dricka och be dem att hålla dig ansvarig.
  • Metod 3 av 3:
    Avsluta natten rätt
    1. Bild med titeln Drink Alkohol Steg 14
    1. Ät något. Undvik socker i det här fallet. Du kommer att tacka dig på morgonen.
    • Stanna vid en all-night diner på väg hem och ta lite frukostmat. Tänk absorberande, oljig och hög i kolhydrater. Dessa typer av livsmedel är dåliga att äta hela tiden, men som nämnts innan de är riktigt bra för att flytta alkohol genom ditt system utan för mycket av det att komma in i blodet.
    • I allra minsta, mellanmål på något absorberande kakor, popcorn eller pretzels innan du lägger dig.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 15
    2. Drick minst ett glas vatten innan du sover. Om du kan, drick mer.
  • Var noga med att tömma blåsan innan du sover.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 16
    3. Ta en enda 200 mg ibuprofen tablett. Detta kan fungera som en förebyggande strejk mot baksmälla.
  • Du borde bara göra det efter att ha konsumerat en måltid och gott om vatten. Att dricka stora mängder alkohol kan ha skadat magen i magen. Mat, vatten och ett par timmar bör ha förbättrat detta tillstånd nog för en standard över-the-counter ibuprofen piller att göra mer bra än skada.
  • Ta inte mer än ett piller, bara för att vara säker.
  • Undvik acetaminofen, eftersom det kommer med en högre risk för leverskador.
  • Bild med titeln Drink Alkohol Steg 17
    4. Förstå att du kommer att sova mer lugnt efter att ha druckit. Du kommer att sova mer ljud, även om kvaliteten på din sömn blir lägre. Gör vad du måste för att kompensera för detta.
  • Om du måste vara upp på en viss timme, sätt ditt larm för tidigare än vanligt. Det kommer förmodligen att ta ett tag för dig att gå med i världen av de levande.
  • Tips

    Varningar

    Alkohol är olaglig i Saudiarabien, Kuwait och Bangladesh och dricker alkohol i något av dessa länder kan leda till dåliga påföljder.
  • KÖR INTE BERUSAD. Att dricka alkohol och körning samtidigt är Extremt farligt och olagligt och kan orsaka olyckor och kommer förmodligen att få dig att arresteras särskilt i Malaysia och Singapore.
  • I Förenta staterna måste du vara 21 år i alla stater för att köpa alkohol.
  • Känn lagarna i det land där du bor och kontrollerar den lagliga åldersgränsen. Drick inte underlag.
  • Känna till dina gränser. Tryck inte på dem.
  • Alkoholenheter är 2-3 för kvinnor och 3-4 för män. Var försiktig om du dricker över dessa enheter. Kvinnor blir fulla snabbare än män på grund av mindre genomsnittliga kroppsstorlekar. Män blir berusade också men det tar längre tid på grund av större kroppsstorlek.
  • Om du är ny att dricka öl / cider, börja med de genomsnittliga styrka. Dessa är ofta 3.5-5 procent. Undvik starka tills du blir mer erfaren. Om du dricker cider, undvik vintage om du bara börjar dricka. Medelvärdet är 7-9 procent alkohol så undvik dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande