Hur man är självförsörjande i en stad

Oavsett om du drömmer om att bo i landet eller komma ifrån ett konsumtionsliv, kan du alltid vara självförsörjande. Självförsörjning handlar om att utveckla resursfullhet, spara pengar och vara medveten om vad du gör och hur. I den stad som innebär att träna vad du är mest beroende av och hur man använder mer användning av lokala samhällsresurser och dina egna färdigheter.

Steg

Metod 1 av 5:
Gör din egen mat
  1. Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 1
1. Leta efter sätt att Växa dina egna produkter. Om du inte har någon utomhusutrymme för plantering, ta reda på om ditt område har en trädgårdsdeltagning där du kan hyra en tomt. Annars kan du odla mat i ditt hus eller lägenhet med behållare. Det finns så många alternativ, från örter till tomater till lavendel-.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 2
    2. Hoppa över den stora mataffären och gör din egen mat. Medan du fortfarande behöver köpa grunderna, som mjöl, ris, bönor och socker, kan du baka ditt eget bröd, lära dig hur man gör ost och yoghurt, och bevara maten du växer genom att konservera den och göra sylt eller pickles.
  • Bild med titeln vara självförsörjande i en stad Steg 3
    3. Försök att göra dina egna drycker. Om du dricker öl, vin, cider eller mead, du kan brygga alla dessa saker hemma. Kostnaden för att börja brygga hemma kan vara högre, men efter ett tag är det möjligt att sälja eller dela vad du gör, vilket kan hjälpa till med kostnaderna nerför linjen.
  • Metod 2 av 5:
    Minska avfallet
    1. Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 4
    1. Försök att återvinna gamla eller använda föremål runt huset. Till exempel kan plastflaskor användas för att göra små krukor eller terrarier för plantor, medan den övre halvan kan användas som en tratt. Om ett föremål verkar vara befintligt, kan du kanske hitta nytt liv för det innan det äntligen blir kastat - till exempel kan gamla kläder och handdukar användas för dammduk eller trasor för rengöringsmaskiner.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 5
    2. Kontrollera om ditt område har ett återvinningsprogram. Även om du inte kan återvinna saker på egen hand, har många platser ett återvinningsprogram. Vissa områden ger rutor som de hämtar, men andra kan kräva att du tar med sig återvinningsbara ämnen. Gör en snabb Google-sökning för att se om alternativ nära dig.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 6
    3. Kompostera dina matskrot. Massor av mat är komposterbar, så bygga en fack i din gård (om du har en) eller behåll en liten, lidded kompostkorg i ditt kök. Kompost ger en icke-kemisk gödselmedel för din trädgård och minskar mängden skräp som skickas till deponier.
  • Skrotar som inte är komposterbara inkluderar djuravfall, lök, citrusskal, påsar från te eller kaffe, ben, bitar av kött eller fisk, och några andra.
  • Några skrot, som potatisskal, lökskinn och kycklingben, kan hållas i en väska i frysen istället, för att göra hemlagad lager.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 7
    4. Ändra dina gamla lökar ut för lysdioder. LED-lampor använder mycket mindre energi än traditionella glödlampor och är coola till beröring, så de kommer inte att värma upp ditt hus när de är på. Det kommer också att spara pengar på din elräkning och vara bättre för miljön.
  • 5. Köpa saker som kan återanvändas eller repurposed. Engångsobjekt skapar mycket avfall, så om du försöker skära tillbaka, leta efter saker som kan användas flera gånger, istället. Även om de kostar lite mer på kortsiktiga, kan köpkvalitetsobjekt som kommer att hålla länge spara mycket pengar över tiden.
  • Till exempel, istället för att använda plastfolie, inköpsbeeswax wraps som du kan återanvända ett antal gånger.
  • Metod 3 av 5:
    Lärande användbara färdigheter
    1. Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 8
    1. Lär dig hur man gör reparationer. Lär dig själv hur man Unclog en toalett, fixa en kran, eller fixa ett hål i väggen. Även små korrigeringar kan hålla dig från att behöva ringa en rörmokare eller reparatör.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 9
    2. Köp egna verktyg. En fullständig verktygslåda hjälper dig att göra några mindre reparationer till ditt hem eller lägenhet. Du kan köpa en uppsättning från en hårdvaruaffär, eller kontrollera secondhand marknader, egendomsauktioner och välgörenhetsbutiker för begagnade verktyg.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 10
    3. Investera i hållbar köksutrustning. I stället för att spendera massor av pengar på takeout, köp matlagningsutrustning som kan göra en mängd olika rätter. Få en långsam spis eller en crockpot, och bra krukor, kokkärl och ugn. Många föremål kan köpas billigt från begagnade marknader, online auktioner och fastighetsförsäljning.
  • Om du kan, köpa en matprocessor: medan det inte är nödvändigt, är det en tidsbesparare. Andra grundläggande verktyg som är viktiga inkluderar anständiga omrörande skedar, blandningsskålar och små föremål som kan öppnas och ostgratrar.
  • Om du inte kan Koka för dig själv, Lär dig själv hur. Till exempel, läs cookbooks, använd gratis online matlagningsskolor eller YouTube-videor, eller delta i klasser.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 11
    4. Lära sig hur sy. Du behöver inte följa mönster eller använda en komplex symaskin, men enkla stygn och lapptäcke är goda färdigheter att ha. Att kunna fixa dina kläder när de sliter ut betyder färre resor till affären och mindre pengar som spenderas på nya kläder. Du kan köpa böcker, hitta tutorials online, eller titta på YouTube-videor för de bästa sätten att lappa olika material (som denim).
  • Metod 4 av 5:
    Att vara förberedd för olyckor
    1. Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 12
    1. Investera i en första hjälpen låda. En första hjälpen kit är viktigt för att behandla mindre hem sjukdomar, såsom huvudvärk och förkylningar, insektsbett och behandla små nedskärningar och repor. Första hjälpen kit kan också användas för att lagra vårdbehov, till exempel en digital blodtrycksmätare, solskyddskrämer, vitaminpiller och så vidare.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 13
    2. Sätt ihop en grundläggande överlevnadssats. Detta kan vara en grundläggande rutan för att lagra ditt första hjälpen, med ljus, matchningar eller ljusare, batterier och en ficklampa eller lykta. Listan över objekt du behöver kan variera, speciellt om du bor i ett område sårbart för jordbävningar, översvämningar eller bränder, så kontrollera alltid för lokala förslag när du sätter ditt kit tillsammans.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 14
    3. Ha en lista över nödnummer någonstans. Hitta numren till kris eller nödläge, som giftkontroll eller krislinjen på en terapeut kontor, och få dem skrivna eller skrivna ut på en sida. Håll listan på kylskåpet eller i ditt första hjälpen kit så du vet var du ska hitta den.
  • Metod 5 av 5:
    Hålla dig organiserad
    1. Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 15
    1. Lär känna ditt lokala område väl. Få en karta, använd Google Maps, eller vandra runt ditt grannskap, hålla reda på var du är och var du har varit. Att lära ditt område hjälper dig att hitta platser att gå, saker att göra, och det enklaste sättet att komma runt.
    • Du vet aldrig vad ditt grannskap kunde ha undangömt. Att hålla en karta med dig kan du markera coola platser du hittar, som parker eller funky barer och restauranger, och kommer att låta dig få en rekord av var exakt det är beläget, vilket kan hjälpa dig och andra att hitta det senare.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 16
    2. Skriv en livsmedelsbutik och "to-do" lista. Det enklaste sättet att vara organiserade och komma ihåg saker runt huset är att skriva ner dem. Varje gång du slutar med mjölk, lägg den till i inköpslistan. Om du har sysslor att göra runt huset eller ärenden att springa, skriv ner varje uppgift, som att dammsuga eller plocka upp fler frön från hårdvaruaffären, så du kan hålla dig på spår och korsa dem när du är klar.
  • För vissa är det enklaste sättet att hålla reda på sina listor att hålla det på kylskåpet eller ett kritkort. Hitta det bästa sättet för dig, som en anteckningsbok du håller på räknaren eller en klibbig anteckning vid dörren.
  • Bild med titeln Var själv tillräcklig i en stad Steg 17
    3. Köpa eller göra mappar För dokument. Det bästa sättet att undvika att förlora någonting och behöva byta ut det är med mappar. Köp några billiga filmappar, eller gör några av gamla spannmålslådor eller skrotpapper. När du har någonstans att lagra filer kan du sortera dem efter typ, som att hålla alla skolrekord i en mapp och all medicinsk information i en annan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande