Hur man köper ingenting

Förslaget att "köpa ingenting" kan verka skrämmande och svårt att uppnå. Men att köpa ingenting, även i ett år, kan spara dig tusentals dollar och göra dig mer tillbringa medvetna. Börja med enkla justeringar av din livsstil och din budget för att övergå till att köpa ingenting under en lång tid, eventuellt för alltid.

Steg

Metod 1 av 2:
Justera din budget
  1. Bild med titeln Köp Inget Steg 1
1. Bestämma källorna till dina utgifter. Sitt ner med en penna och ett papper, eller med ett tomt textdokument på din dator och tänka på hur mycket du spenderar varje månad på:
  • Levnadskostnader (hyra, inteckning)
  • Transport (bilförsäkring / underhåll, gas, bussbruk)
  • Mat (matvaror varje vecka / månad)
  • Verktyg (el, uppvärmning)
  • Mobiltelefon, Internet
  • Gå ut (drycker efter arbete, med vänner eller speciella måltider)
  • Vara så detaljerad som möjligt. Fokusera på hur många gånger i veckan du går ut till lunch eller middag, eller köp en kaffe. Lägg upp en grov mängd för varje kategori. Är du överskridande på dina matkostnader? Den genomsnittliga hushållet spenderar $ 500 per månad på matvaror. Är du överspänning att gå ut för drycker eller på extra aktiviteter (som gymmedlemskapet du aldrig använder)?
  • Bild med titeln Köp Inget Steg 2
    2. Ta reda på vad du kan klippa från din nuvarande budget. Bestäm var du kan börja spendera ingenting. Börja med de mer avkopplande utgifterna först, som att gå ut med vänner, eller spendera pengar på kläder.
  • Tänk på dina matvanor. Finns det ett sätt att minska dina matkostnader så att du bara köper väsentliga livsmedel eller använder Pantry Foods du redan äger?
  • Tänk på dina transportkostnader. Kan du minska eller ta bort bilkostnaderna med hjälp av din bil mindre eller med en cykel eller gå? Även om det kan vara svårt att föreställa sig livet utan bil, tänk på hur mycket du spenderar varje månad på denna kostnad, särskilt på gas.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 3
    3. Ange stöd av en vän eller partner. Många som har försökt köpa ingenting experiment i ett år, eller som har deltagit i köpet Inget projekt anpassar sin livsstil med en partner, make, rumskompis eller som en del av en större grupp. Att göra denna utmaning med en annan person kan motivera dig att hålla fast vid dina begränsade medel och ha kul att köpa ingenting.
  • Det finns flera köp ingenting grupper online som gör gruppevenemang och ger tips om hur man köper ingenting under en längre tid.
  • Många köper ingenting framgångshistorier görs också av rumskamrater eller en familj som alla bestämmer sig för att begå ett köpfria livsstil.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 4
    4. Spåra dina framsteg och din brist på utgifter. Nu när du har isolerade fritidsutgifter kan du minska eller klippa från din budget, spåra dina lägre utgifter för en månad. Starta en blogg om ditt köp inget projekt, eller ta anteckningar i en tidskrift. Observera hur mycket pengar du sparar bara genom att skära ut fritidsutgifter och aktiviteter. Nu multiplicera detta belopp med 12 för att bestämma hur mycket du kan spara på ett år utan dessa kostnader. Tänk på det här beloppet du köper inget mål.
  • Det finns en teori om att det tar 30 dagar att ändra en vana eller anta en ny vana. Efter en månad med lägre till inga utgifter på vissa föremål eller aktiviteter bör du börja märka att du uppfattar föremål i en butik eller umgås på en restaurang eller bar annorlunda. Du kan börja fråga dig själv, "behöver jag verkligen det här?"Innan du köper något. Ofta är svaret att vara "nej".
  • Metod 2 av 2:
    Justera din livsstil
    1. Bild med titeln Köp Inget Steg 5
    1
    Lär dig att leva hyrafri. En av de svåraste sakerna att eliminera från din budget är sannolikt hyra, eller kostnaden för ditt bostadsyta. Det finns flera möjliga sätt att leva utan att betala ut att hyra eller för ett hem, inklusive:
    • Flytta in i ett oupptaget hem. Vissa städer eller områden har lediga bostäder som behöver lite uppmärksamhet och vård. En hyresvärd kan vara villig att låta dig leva hyra gratis i ett ledigt hem i utbyte mot att fixa och upprätta hemmet. Du bör inspektera hemmet för att bestämma hur omfattande skadan är till grunden och strukturen. Leta efter ett hem Du kan behålla med några grundläggande verktyg och lite hårt arbete. När det är i levande ordning kan du nu ockupera det, hyra gratis.
    • Hus sittande. När husägare går bort under längre perioder, letar de efter pålitliga individer att uppta och behålla sina hem. Förutom husuppgifter, och ibland husdjursuppgifter, kommer du att betala en timlön för att ta hand om fastigheten, allt från $ 15 / hr till en fast månadshastighet för längre jobb. Leta efter husmöjligheter online, och skriv alltid ett kontrakt innan du tar ett hus sittande jobb.
    • Bostadsledning. Du kan också bli en hyresvärd själv, där du får gratis hyra i utbyte mot att bibehålla byggnaden och svara på byggnadens hyresgäster. Detta kan dock vara ett stort ansvar när det gäller tid och energi.
    • Flytta in med dina föräldrar. Även om du kanske inte vill hamna med dina föräldrar förbi gymnasiet, flyttar många kandidater och unga vuxna tillbaka med sina föräldrar för att spara pengar på hyra och mat. En noll hyra, hemlagad måltidsituation kanske inte är så dålig, och kommer att ta dig ett steg närmare att köpa ingenting.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 6
    2. Gör en lista över objekt du redan äger eller kan låna. Skära ner på behovet av att köpa några nya saker genom att tänka på de saker du redan äger. Detta kan vara kläder, flaskor oanvända rengöringsmedel eller staplar av varor som har samlat damm i ditt garage.
  • Handel eller låna föremål genom att ha en klädbyte eller föremålsswap med vänner. Sök efter objekt online på webbplatser som gratis cykel eller grannar. Dessa webbplatser lista objekt människor ger bort gratis eller för handel.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 7
    3. Promenad eller cykel, istället för att köra. Utmana dig själv att köpa ingen gas i en månad och gå eller cykla överallt. Det kan innebära en längre morgon pendling för att arbeta eller kunna bara göra två eller tre ärenden om dagen istället för sex eller sju. Men du kommer att spara pengar och bli fysiskt passande under hela dagen.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 8
    4. Förbered dina egna måltider. En stor del av att köpa ingenting undviker att äta ute och spendera pengar på mat. Fokusera på att skapa en måltidsplan varje vecka där du använder Pantry-objekt du redan äger och grönsaker från en lokal trädgård eller din egen bakgårds trädgård.
  • Många människor som begår att köpa inget livsstil investerar i ett Aquaponics-system, där fisk hjälper till att befrukta en trädgård som kan växa tillräckligt med producera för en person. Aquaponic Systems är självförsörjande och kräver minimal underhåll. De kan också producera en mängd olika produkter, från örter till tomater, paprika, sallad och andra gröna. Med tiden kommer detta system att ge dig en fri matkälla.
  • Det finns flera budgetvänliga matbloggar och böcker med recept som kostar mindre än $ 10 för att förbereda och använda pantryartiklar du kanske redan äger.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 9
    5. Leta efter gratis måltidsmöjligheter. Soppkök och matbanker ger gratis måltider till människor dagligen. Det finns också andra praxis, som dumpsterdykning, eller livsmedelsborttagning, som kräver inga pengar och kan leda till lite fri mat.
  • Dumpster Dykning är när du tittar i dumpsters och papperskorgen för saker som kan vara ätbara, användbara eller återvinningsbara. Dumpsterdykning kan också vara lönsamt, eftersom du kan sälja några värdefulla saker som du hittar i soporna. Men du måste alltid ha full kroppsskydd när dumpsterdykning och har en stark mage för potentiellt brutala upptäckter, som döda djur, farliga vapen och biohazardousobjekt som begagnade nålar.
  • Mat byte är när du handlar en matvara för en annan matvara. Till exempel kan du ha ett överskott av tomater i din trädgård, eller för många bröd av hemlagat bröd i ditt kök. Du skulle då nätverk med andra människor i ditt område till byteshandel för annan mat. Det finns flera livsmedelsbortsgrupper på Facebook och Online. Sök efter livsmedelsborttagningsnät i ditt område.
  • Bild med titeln Köp Inget Steg 10
    6. Lär dig att DIY (gör det själv). Från hemreparationer till cykelreparationer för att fixa gamla hushållsobjekt, gör det själv betyder att du inte behöver betala någon för en tjänst eller uppgift. Att göra reparationer eller redecorating själv fyller också din tid med aktiviteter som bidrar till att du köper inget livsstil, snarare än att sätta dig i position där du kan bli frestad att spendera pengar.
  • Det finns många webbplatser som är avsedda att göra det självprojekt som kräver en minimal kompetensnivå, med en mängd olika projekt som du kan prova på egen hand.
  • Bild med titeln Köp Inget Steg 11
    7. Gör dina egna hushållsprodukter. Föremål som tvättmedel, tandkräm, deodorant, ansiktsvask och tvål kan göras hemma med några grundläggande pantryartiklar. Detta är ett annat bra sätt att fylla din tid med en aktivitet som leder till mindre utgifter och användbara föremål runt huset.
  • Bild med titeln Köp ingenting Steg 12
    8. Leta efter gratis evenemang och utflykter. De flesta stora städer har gratis evenemang varje månad för att fira helgdagar. Kolla in listorna i ditt lokala papper för att ta reda på om några gratis festivaler eller speciella evenemang pågår i ditt område.
  • Aktiviteter som vandring eller promenader i en lokal park eller på lokala spår, liksom cykling till avlägsna destinationer eller områden, är alla bra sätt att komma ut, ha kul och köp ingenting.
  • Bild med titeln Köp Inget Steg 13
    9. Notera dina framsteg på en blogg eller en journal. Att köpa ingenting kommer att spara pengar och ge dig ett nytt perspektiv på utgifterna. Men det kan också vara ensam och isolering när du inte kan gå ut med vänner för drycker eller köpa presenter för någons födelsedag. Starta en blogg om ditt försök att köpa ingenting kommer att ansluta dig med ett samhälle av andra som är intresserade av din livsstil eller försöker för närvarande köpa inget livsstil själva. Det kan också ge dig uppmuntran och stöd för att eliminera dina utgiftsvanor.
  • Sök på köpet Inget projekt för att ansluta till andra som också är inblandade i rörelsen att köpa ingenting.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande