Hur man firar världsmiljödagen

Världsmiljödagen (ons) är en årlig händelse som hålls den 5 juni för att öka den globala medvetenheten om behovet av att ta positiva miljöåtgärder. On drivs av FN: s miljöprogram (UNEP) och är toppen av miljöaktiviteter som utförs året runt av UNEP och andra organisationer och individer runt om i världen. Att vara en del av firandet ger dig möjlighet att dela med dig av dina idéer och aktiviteter för att göra vår världsrengörare, grönare och ljusare.

Steg

Metod 1 av 3:
Delta i Världsmiljödagsevenemang
  1. Bild med titeln Hitta en saknad person i Mexiko Steg 1
1. Besök World Environment Day-webbplatsen. Gå till världsviromentdag.Global / sv och spendera lite tid att bläddra i informationen där för att se vad som är mest intressant för dig. Du kan läsa historier och nyheter om miljön och lära dig hur du deltar i händelser.
  • Du kan också använda webbplatsen för att registrera en aktivitet som du, din skola, företag, arbetsplats eller din gemenskapsgrupp gör för onsdag. Det stora med att registrera din aktivitet är att du kan inspirera andra som lär dig om vad du gör.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 54
    2. Ta reda på vad edmiljö temat är för året. Till exempel, i 2017, var temat "anslutande människor till naturen."Detta tema uppmuntrar människor att spendera tid i naturen och uppskatta den naturliga världens skönhet och storhet. Det fokuserar också på att skydda miljön från skada.
  • Kolla även ur vilket land som är värdlandet för onsdagen. Till exempel, i 2017, Kanada var värdlandet för onsdag. Om du bor i värdlandet, förvänta dig extra spännande aktiviteter som ska planeras!
  • Bild med titeln Skriv om dina hobbyer och intressen Steg 7
    3. Kolla in de aktiviteter som redan är planerade i ditt område. Du kanske gillar att gå med i det som har planerats, eller till och med hjälpa till om du är tillräckligt tidigt för att registrera dig som en volontär- För evenemanget. Kontrollera onsdagens webbplats och gör en Internet-sökning efter ons evenemang nära dig.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 13
    4. Lägg till ett foto eller video i naturalbumet för att dela din favoritplats. Ons webbplats arbetar för att skapa det största naturalbumet i världen. Ta ett fotografi eller en video av din favoritplats i naturen och skicka den till albumet. Ta till exempel ett foto av din favorit sjö eller bergskedja, skapa en video som visar en blixtstorm, eller gör en time-lapse video av coola moln.
  • Bild med titeln bemyndiga människor Steg 13
    5. Främja världsmiljödagen på sociala medier. Använd Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier för att främja ons. Dela händelser i ditt område, citera Miljöfakta, lägg till foton som tagits i naturen, eller ge tips om att leva hållbart. Hur som helst, sprida ordet till dina vänner, familj och anhängare som det är världsmiljödagen!
  • Metod 2 av 3:
    Hosting Your Own World Environment Day Event
    1. Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 10
    1. Samla återvinningsbara föremål för att minska avfallet. Posttecken runt samhället som låter folk veta att de kan släppa av material som ska återvinnas på ditt hem eller valda plats. Ta sedan objekten till en plats där de kan återvinnas. Detta kommer att vara särskilt användbart om du samlar in saker som inte kan återvinnas på det lokala återvinningscentret, som elektronik, batterier och färgburkar.
  • Bild med titeln Bli medlem av Delta Sigma Theta Steg 7
    2
    Värd en filmfestival att markera eko-problem. Du kan organisera en filmfestival i ditt samhälle med fokus på ekologiska problem. Kolla på En obekväm sanning, Övermorgon, Soylent grön, eller Erin Brockovich. Om barn deltar, överväga att lägga till Vägg-e eller Ferngully: Den sista regnskogen.
  • Om du planerar det i förväg, kan du lägga till din stad till den vilda och natursköna filmfestivalen.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 51
    3. Organisera en konst- och hantverksutställning som fokuserar på hållbarhet. Detta visar deltagare att det är viktigt att överväga var dina produkter kommer ifrån och hur de görs för att lämna ett mindre fotavtryck på miljön. Bjud in lokala konstnärer och crafters som gör sina produkter hållbart.
  • Välj till exempel artister som använder återvunnet material i sina projekt eller stickare som använder miljövänliga garn för att skapa kläder och andra föremål.
  • Bild med titeln vara en sångare Steg 6
    4. Ställ in en poesi läsning för att höra andras åsikter om miljön. Du kan organisera en poesi läsning på en lokal kafé eller bokhandel för att skapa en plattform för att människor ska dela sina åsikter, bekymmer och hoppas på miljön. En händelse som detta hjälper också att ansluta människor genom en kärlek av naturen. Välj poeter eller dikter som fokuserar på miljöfrågor, som eko-poesi.
  • Du kanske också vill inkludera dramatiska avläsningar eller föreställningar också.
  • Du kan välja att läsa dikter som "Flood" av Pablo Neruda eller utdrag från Walt Whitmans Gräslöv.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 57
    5. Planera en konsert för att samla in pengar för en eko välgörenhet. Det här är ett roligt sätt att få människor tillsammans för en bra sak. Bjud in lokala musiker att spela musik i en utomhuslokal. Du kan till och med hitta musiker som använder återvunnet material för sina instrument eller musikare vars musik fokuserar på natur eller miljöfrågor.
  • Du kan ta ut en inträdesavgift och donera pengarna till en miljöförmåga, till exempel att spara utrotningshotade arter. Alternativt kan du lämna en donationslåda så att människor kan donera pengar.
  • Om du inte vill debitera en inträdesavgift kan du behöva att människor tar med sig flaskor för att återvinna eller delta i ett granskning om de vill se konserten.
  • Du kan spela inspelningar eller ha band täcka sånger som "Mother Nature son" av Beatles, eller John Mayer "väntar på världen att ändra."
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 42
    6
    Plantera träd För att öka syre i luften. Träd är bra för miljön, eftersom de vänder koldioxid till syre. Samla en grupp människor tillsammans och ordna att plantera träd i ditt samhälle. Få tillåtelse innan du planterar på offentliga platser som parker, eller väljer att plantera träd i dina egna eller dina grannar eller vänner.
  • Bild med titeln Bli av med droghandlare i ditt grannskap Steg 13
    7. Organisera ett granskning av grannskap för att försköna ditt samhälle. Bjud in dina grannar för att städa upp det område där du alla bor. Detta är en stor aktivitet att göra med barn. Plocka upp papperskorgen, dra ogräs eller till och med göra mindre reparationer av staket eller hus i området.
  • Bild med titeln Bli av med trädgårds sniglar Steg 2
    8. Planera en naturavskiljare jaga för att ansluta till världen runt dig. Bjud in vuxna och barn från ditt grannskap för att delta i en naturavskiljaktig jakt. Skapa en lista med saker att hitta, till exempel: en gul blomma, ett grönt blad, en nyckelpiga, en fjäder, en slät sten, ett gräsblad, ett puffigt moln, något blått, etc. Överväg att dela ut priser till vinnarna, som miljövänliga tygpåsar.
  • Bild med titeln Marknad En produkt Steg 2
    9. Öka medvetenheten i ditt samhälle. Ställ in en bås utanför det lokala biblioteket eller mataffären, efter att ha fått tillstånd. Tala med människor om miljöfrågor eller dela ut broschyrer eller informationssatser. Detta kan vara ett bra sätt att utbilda andra om viktiga miljöpersoner.
  • Metod 3 av 3:
    Gör saker som gynnar miljön
    1. Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 32
    1. Anta en miljövänlig, hållbar livsstil. Gör en inventering av din energianvändning, dina konsumtiva vanor och ditt beroende av ohållbara produkter och göra en lista över sätt att bekämpa dina ohållbara aktiviteter och vanor och ersätta dem med hållbara. Ställ in en tidslinje för att träffas, med hårdare ändringar som kommer i slutet av tidslinjen.
    • Till exempel, överväga att äta köttfria måltider två gånger i veckan. Du kan också göra en punkt att stänga av ljus och elektronik när den inte används. En annan idé är att begå dig själv att gå till jobbet eller marknaden så ofta som möjligt.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 14
    2. Välj att köpa hållbara, organiska eller rättvisa varor. Läs etiketterna av ursprung och tillverkning av dina varor och bestämma om du kan göra bättre val. Ta reda på om dina produkter är certifierade som hållbara, organiska, lokalt gjorda eller rättvisa handel. Det finns massor av saker som en etikett kan berätta om du väljer att läsa den.
  • Hållbara produkter inkluderar de som är hållbart erhållna, till exempel, alla skogsprodukter med FSC-logotypen är inloggade med hjälp av hållbara skogsbruksmetoder.
  • Ekologiska produkter, såsom bomullskläder, orsakar mycket mindre miljöskador än icke-organiska metoder, såsom konventionella bomullsodlingspraxis.
  • Lokalt gjorda produkter minskar miljöpåverkan eftersom de reser mindre miles, vilket innebär mindre utsläpp, för att göra det till konsumenten.
  • Fair Trade Products produceras et etiska och ta hänsyn till det inhemska människorna såväl som miljöledigheterna, i de områden de produceras.
  • Om du inte hittar en etikett, e-post eller skicka ett meddelande på Facebook till företaget, återförsäljaren eller tillverkaren ansvarig för produkten. Facebook är en bra metod eftersom massor av andra människor kommer att kolla upp din fråga och vänta på svaret!
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 23
    3. Ta kollektivtrafik För att minska din miljöpåverkan. Gör ett val att använda kollektivtrafik oftare än du redan ska skära tillbaka på mängden skadliga rök som introduceras i miljön. Carpooling är också ett bra sätt att minska utsläppen. Du kan också cykla eller gå till nära destinationer.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 31
    4. Bli involverad i ett bevarande, restaurering eller eko-gemenskapsprojekt. Idag är en bra dag att anmäla sig och bli involverad i människor som gör snarare än att prata eller läsa. Registrera dig för att återställa en gammal byggnad i stan, eller gå med i en lokal vattenskyddsgrupp.
  • Bild med titeln Starta en grönsaks trädgård Steg 7
    5. Planera ditt trädgårdsutrymme för att inkludera ätbara föremål. Om du har en gård eller trädgård som sitter tom, gör en plan att plantera frukter, grönsaker och örter för personligt bruk, eller till och med bee-vänliga blommor. Att odla din egen mat bidrar till att minska belastningen på miljön. Saker du kan göra som kommer att få ut det mesta av din trädgård:
  • Kompostera dina skrotor. Använd detta kompost För att öka trädgården produktion.
  • Skapa en del av det som är ätbart och växt säsongsbetonade grödor. För dig med bara en balkong eller en liten tomt, kan du fortfarande odla mat som en potatis i en väska och små groddar i din Windowsill. Du kan också gå med i ett Gemenskaps trädgårdsprojekt.
  • Växa örter och kryddor som lägger smak för din mat, ser vacker ut i trädgården, och det har också medicinsk, skönhet, helande, andlig eller annan användning. Låna en bok från biblioteket för att lära dig mer om ört och kryddanvändning. Dessa växter behöver inte mycket utrymme, och de kan odlas på en fönsterbräda eller balkong.
  • Uppmuntra fördelaktigt och vänligt djurliv i din trädgård genom noggrann plantering och skyddsskapande.
  • Lär dig att göra egna trädgårdsprayer med hjälp av saker som är giftiga för buggar och mögel men inte till människor och husdjur!
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 4
    6. Avvisa, minska, återanvända och återvinna. Vägra att köpa ohållbara produkter, minska din konsumtion, återanvända objekt och material runt ditt hem och återvinna allt du kan. Allt det rubba måste gå någonstans, så gör ett val att inte ta in i huset till att börja med och om det måste lämna, gör bra val om var det kommer att hamna!
  • Tänk på att låna, dela, donera, tidsdelning mm., istället för att köpa för att hålla. Eller skicka det på när du har läst / begagnat / sett / slitna / åtnjutit det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande