Hur man torkar lavendel

Delikat, doftande lavendel är lätt att torka och bevara så att den kan användas i doftande påsar eller som en del av ett torkat blommarrangemang. För att torka lavendel är det viktigt att skörda blommorna i rätt ögonblick, när deras färg är mest lysande och deras doft starkaste. Du kan då välja att torka blommorna i ett mörkt rum eller i solen, beroende på deras avsedda användning. Läs vidare för att lära sig att torka lavendel två olika sätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Torka lavendel i ett mörkt rum
  1. Bild med titeln Torka ditt hem odlad lavendel steg 2
1. Skörda lavendel innan det är helt i blom. Skär lavendelen vid botten av stammen strax innan knopparna är öppna. Detta kommer att se till att den torkade lavendelen behåller en stark blommig doft och förblir den ljusa lila färg.
  • Bild med titeln Torka ditt hem odlad lavendel steg 3
    2. Skära mogna lavendelblommor strax ovanför bladen. Syfte att få den längsta stammen som är möjlig på blomman. I skörd av lavendel beskär du också växten, vilket hjälper det att växa starkt under hela vintern.
  • Växten behöver bladen och stammen för att avsluta växtsäsongen, så se till att de lämnar dem på plats.
  • Bild med titeln 8842 3
    Bild med titeln 8842 3
    3. Samla lavendel till en gäng. När du har skördat en bra handfull, samla den i en massa. Skär botten av gänget så ändarna är jämn.
  • Bild med titeln Torka ditt hem odlad lavendel steg 4
    4. Binda stammarna med ett gummiband. Hålla buntar ¾ "runt eller mindre så att de kommer att torka jämnt. Detta kommer att bidra till att förhindra mögel och mögelväxt. Vind gummibanden mot stammarnas botten. Håll lindningen tills stammarna är tätt säkrade, men inte krossade.
  • Att använda ett gummiband istället för sträng eller band kommer att se till att stammarna inte kommer att glida från slipsen när de krymper under torkningsprocessen.
  • Bild med titeln 8842 5
    5. Hitta en mörk plats att torka lavendel. Torka lavendel långsamt i mörkret är det bästa sättet att bevara sin färg, eftersom solen kommer att blekna de lila blommorna. Leta efter en torr, mörk plats som inte får mycket solljus, som ditt skjul, garage eller en skuggad plats under dina takfotar.
  • Bild med titeln Torka ditt hem odlad lavendel steg 6
    6. Häng lavendelbunten upp och ner. Loop en sträng av gummibandet över en krok eller spik. Du kan också knyta en sträng från gummibandet till en krok eller en rack för att hänga lavendelen, eller du kan delvis koppla av en papperslip och använda det för att haka gummibandet till ett rep, kedja eller krok.
  • Bild med titeln Torka ditt hem odlad lavendel steg 7
    7. Låt lavendeltorken torr i 2 - 4 veckor. Kolla alla så ofta för att se när lavendel är torr. När du borstar blommorna, bör de lätt falla från stammarna. Du kan lämna blommorna på stammarna eller borsta dem för att använda i påsar eller för bakning.
  • Metod 2 av 2:
    Torka lavendel i solen
    Bild med titeln 8842 8
    Bild med titeln 8842 8
    1. Skörda lavendel. Skörda lavendel strax innan knopparna är öppna. Klipp vid basen av stammarna för att bevara så mycket stam som möjligt.
  • Bild med titeln 8842 9
    Bild med titeln 8842 9
    2. Lägg lavendel på ett block av trä. En skärbräda eller en annan stor bit av trä är perfekt för att torka lavendel i solen. Om du använder ett metallfack, blir lavendelen för varmt - om du använder plast, kan du ha en smält röra på dina händer.
  • Bild med titeln 8842 10
    Bild med titeln 8842 10
    3. Placera lavendel på en solig plats. Flytta skärbrädet eller träblock till en plats som får gott om sol, antingen inomhus eller utomhus. Torkning Lavendel På detta sätt är en mycket snabbare process än att torka den i mörkret, men var beredd för solen att blekna lavendel till en mycket blek lila färg.
  • Om du bor i ett område som får mycket regn, torka lavendel inuti ett soligt fönster eller vara redo att flytta den inuti när molnen hotar att bryta.
  • Bild med titeln 8842 11
    Bild med titeln 8842 11
    4. Låt solen helt torka lavendel. Det ska ta under en vecka för den heta solen att torka lavendel. Kontrollera varje par dagar för att se om lavendel är torr. När det är klart, bör blommorna smula lätt från stammarna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du använder halva hitchknutar kan du återanvända din sträng många gånger.
  • Torkningstiden är väderberoende. Om du bor i ett fuktigt område kan de ta längre tid att torka ut.
  • Lavendel kan avskräcka moths, så att hänga lavendelen i dina klädskåp kommer inte bara att luktar trevligt för dig, men kan också spara dina kläder från insektsangrepp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande