Hur man rengör greener

"Gröna" är bara ett trevligt, snabbt sätt att säga grönt, lövigt grönsaker. Det här är grönsaker som sallad, Kål och spenat. Tyvärr är dessa löv stora för att fånga bekämpningsmedel och andra kemikalier som du kanske inte vill ha i din kropp. Och även om de är organiska kan det vara smuts och vem vet vad mer än de som hanterade det. Så, du måste rengöra dem. Och det enklaste sättet att rengöra gröna är med mycket av vatten i handfat.

Steg

Metod 1 av 2:
För hand
  1. Bild med titeln Clean Greens Steg 1
1
Rengör diskbänken noggrant inuti och runt kanterna, se till att du inte lämnar någon tvålrester bakom. Det behöver inte vara sterilt, bara tvättas så det finns inga livsmedelsrester eller andra föroreningar. Ju större handfat, desto bättre.
  • 2
    Stoppa diskbänken, Men fyll inte det med vatten ännu.
  • 3. Vet att det enklaste sättet att kärna och separera ett salladschef är att fast (men inte klämma) hålla greenshuvudet i dina händer med stamsidan ner och slå den snittade änden av stammen mot en bänkskiva. Detta brukar kärnan i ett eller två slag. Då kan du dra greener ifrån varandra (så att ingenting kvarstår mellan löv som fastnar ihop) och lägger dem i diskbänken. För mindre babygrönsaker kan stammen vanligtvis klämas bort med en tumme och pekfinger.För att ta bort tuffa stammar från greener, vik gröna i halva längs stammen med enD-clasping nära stammen. Med den andra handen rip bort stammen från basen mot spetsen av bladet. Kassera hjärtat (om du inte planerar att använda hjärtat för en maträtt) och några tuffa stammar.
  • 4. Fyll diskbänken med kallt vatten.
  • 5. Agitera gröna runt försiktigt med händerna för att cirkulera vattnet genom dem grundligt. Varje blad ska vara nedsänkt och flyttas runt.
  • Bild med titeln Clean Greens Steg 6
    6. Låt bladen sitta i ett par minuter, för att låta smutsen bosätta sig på botten av diskbänken.
  • 7. Lyft ut bladen en eller två i taget, riva dem i den storlek du vill ha, eller lämna dem hela för användning senare. Om du drar ett blad ut ur vattnet och det verkar fortfarande smutsigt, vrid det i vattnet försiktigt eller, om du har en dubbel handfat, kör den under kranen i den andra diskbänken. Försök att inte röra vattnet (och smuts) för mycket.
  • Bild med titeln Clean Greens Steg 8
    8. Sätt bladen i en kolv att dränera. Om du placerar kolven i diskbänken, se till att du har dränerat diskbänken helt och sköljs bort några rester. För att ta bort överskott av vatten från gröna, placera gröna i mitten av en stor bit bomullsmuslin (36 `x 36`). Samla upp de fyra hörnen och fyra kanterna på muslinen och förstå det här. Gå utanför (eller i en duschkabin) och sväng armen runt i en stor cirkel. Vattnet kommer att snurra bort från denna centrifugåtgärd. Då medan du förbereder resten av din måltid kan du öppna muslinen och placera gröna på en yta någonstans cool och torr, så gröna torkar ut ännu längre. Du kan också använda en salladspinnare, men Muslin är mycket lättare att lagra och billigare. Torra gröna gör de bästa salladerna - salladsdresset är inte utspätt av sköljvatten, och bladen är mindre benägna att ruttna när salladen är lagrad.
  • Metod 2 av 2:
    Med en tvättmaskin
    1. Överväg att använda en tvättmaskin om du har en stor mängd sandiga gröna. Denna metod är inte praktisk för de flesta situationer. Men om du har skördat många gröna från din trädgård som har mycket smuts eller sand på dem, kan det vara ett bra sätt att gå.
  • Bild med titeln Clean Greens Steg 9
    2
    Skölj tvättmaskinen noggrant så att det inte finns någon återstod kvar.
  • Bild med titeln Clean Greens Steg 10
    3. Ställ in den känsliga cykeln, med kallt vatten.
  • 4. Sätt gröna i tvättmaskinen och låt dem sväva runt i upp till 5 minuter, men låt dem inte snurra (se tips).
  • Bild med titeln Clean Greens Steg 12
    5. Dränera vattnet.
  • Bild med titled Clean Greens Steg 13
    6. Gör en enda skölj i kallt vatten.
  • Bild med titeln Clean Greens Steg 14
    7. Dra ut gröna och dränera dem i en kolv. Lägg inte dem i en torktumlare!
  • Tips

    Lägger till en nypa av salt- kan också hjälpa till att döda skadedjur och få dem att lossa från greenerna.
  • Tvätta i satser om det behövs.
  • Om det finns skadedjur på dina gröna, som bladlöss, kan du behöva låta gröna blöt lite längre. Den varmare vattnet, desto lättare blir det att lossna skadedjur, speciellt om du har att göra med en räfflad grön som kale.
  • E. Coli är vanligtvis inte ett problem för ordentligt odlade produkter, men det har varit känt att dyka upp i greener - även de från stora organiska odlare - troligen som ett resultat av tillämpningen av gödsel (som gödselmedel) som inte har varit behandlas eller helt komposterad. Detta kan ses i maj 2011-utbrottet i Europa med gurka e. Coli. E. Coli kommer inte att dödas genom att skölja ensam, men du kan lägga till en halv capfull blekmedel mot vattnet och låt det suga 5 minuter.Överför sedan till ett annat diskbänk med kallt vatten och ingen blekmedel och låt blöta ytterligare 5 minuter före sköljning.Skölj väl och använd inte mer än en mycket liten mängd blekmedel utspädd i en stor handfat fullt av vatten.Att använda blekmedel kan låta lite extrem, och för konsumenter hemma är det i allmänhet.Odlare och producera processorer, men rutinmässigt använder klor för att döda bakterier. Detta kan ses i maj 2011-utbrottet i Europa med gurka e. coli
  • Vissa människor använder spincykel av en tvättmaskin för att torka sina gröna. Sätt dem i en ren örngott och binda slutet, först. Snurra sedan i några minuter. Detta är dock lite av ett slöseri med avseende på energi och kan enkelt adresseras med en manuell salladspinnare.
  • Greens kan också tvättas i en stor behållare eller kruka om tillgång till en diskbänk är begränsad.
  • Varningar

    Med Turnip, Senap, Collard och Andra Sand Vuxna Gröna - Kom ihåg att du kommer att koka gröna senare så en sanitiserad tvättmaskin är inte nödvändig. Om du har små barn och "olycksfall" är vanliga att du ska göra en tom belastning med en touch av blekmedel innan du rengör dina gröna. Tvätta inte gröna i blekmedel! Gör bara en tom belastning (endast vatten) med en touch av blekmedel för att döda några bakterier.
  • Att använda en tvättmaskin för att rengöra gröna är mer lämplig för stora mängder gröna (I.e. Rengöring i förberedelse för att sälja). Annars är det slöseri med energi och vatten.
  • Vissa gröna säljs förtvättade. Du bör fortfarande skölja dessa i ett handfat av kallt vatten, eftersom skräp fortfarande finns i "Trippel tvättad" påsar.
  • Om du hanterar sallad gröna, var försiktig om du inte har något emot limp, rynklig sallad.
  • Om du använder en tvättmaskin, använd inte en allmänhet och kom ihåg att smutsiga kläder med alla sina bakterier tvättas där också!
  • För att undvika tvål och bakterier från tvättmaskinen kan du köra din maskin genom sköljcykeln innan du börjar tvättprocessen eller göra en tom belastning med varmt vatten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande