Hur man undviker internetberoende

Internetberoende är ett vanligt problem som kan vara lika skadligt som någon annan form av missbruk. Om du är orolig för att du kan vara för beroende på internet, finns det flera strategier du kan använda för att begränsa din internetanvändning. Börja med att begränsa när du tillåter dig att använda Internet, till exempel genom att hålla en dagbok om din internetanvändning och ange när du tillåter dig att logga in. Du kan också ta bort frestelsen att gå online genom att stänga av enheter, lägga enheter i ett annat rum att ladda eller koppla ur din WiFi. Att utveckla friska vanor kan också hjälpa dig att skära tillbaka på din internetanvändning och känna sig bättre övergripande.

Steg

Metod 1 av 3:
Spårning och begränsande InternetanvändningGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Undvik internetberoende steg 1
1. Håll en logg över hur mycket tid du spenderar på internet. Starta en Internet-dagbok där du skriver ner detaljerna i din dagliga internetanvändning. Spela in tiden, de webbplatser eller appar du har åtkomst till, ditt emotionella tillstånd när du fick online, vad som fick dig att komma online, och hur mycket tid du spenderade med internet. Granska loggen efter 1 vecka för att kontrollera efter mönster och bli mer medveten om hur mycket tid du faktiskt spenderar på internet.
  • Spåra den tid du spenderar på Internet kan hjälpa till att göra dig mer uppmärksam på din användning och denna strategi kan också göra det lättare att förhindra att en missbruk kommer ur hand.
  • Bild med titeln Undvik Internetberoende Steg 2
    2. Ange en timer för att hjälpa dig att begränsa den tid du spenderar online. Ett sätt att begränsa tiden du spenderar på Internet är att ställa in ett 1-2 timmars block där du får komma åt Internet och använda en timer för att spåra den. Om du kan begränsa din internetanvändning till den här tiden på dagen, kan det drastiskt minska den totala tiden du spenderar online.
  • Du kan till exempel begränsa din internetanvändning till timmarna 3: 00-5: 00 dagligen och göra internetbegränsningar vid andra tider på dagen.
  • Eller du kan bryta din internetanvändning till 2 gångsblock, till exempel från 9: 00-10: 00 och 7: 00-8: 00 pm dagligen.
  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 3
    3. Skapa distraktioner för dig själv för att skjuta upp internetanvändning. Berätta själv Du kan kontrollera Internet på 15 minuter och fortsätt att skjuta upp internet för så länge du kan stå. Medan du väntar, distrahera dig med något, som att städa ditt skrivbord, slutföra en läxa uppdrag eller ladda diskmaskinen. Denna strategi kan hjälpa dig att skära tillbaka på din totala internetanvändning utan mycket ansträngning.

    Dricks: Undvik att distrahera dig själv med saker som är som att använda Internet, som dator eller videospel. Försök att göra något nedsänkt som inte innebär att titta på en skärm.

  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 4
    4. Minska hur ofta du kontrollerar Internet i 15 minuters steg. Om du kontrollerar Internet många gånger hela dagen, då klippa tillbaka för att kontrollera det bara en eller två gånger per dag kan vara för drastiskt. I stället kan du börja med att gradvis avvänja dig själv och förlänga tiden du väntar på att kontrollera internet med 15 minuter varje gång. Detta kan hjälpa dig att minska din totala internetanvändning på ett mindre skottväg.
  • Till exempel kan du börja med att vänta 15 minuter för att kontrollera Internet, vänta sedan med att kontrollera det igen i 30 minuter, vänta sedan 45 minuter och vänta sedan 1 timme och så vidare.
  • Se vad som känns bekvämt för dig. Du kanske kan öka din tid på 20 eller 30 minuters steg, eller du kan upptäcka att du måste öka det mer gradvis, till exempel 5 minuter, sedan 10 minuter, sedan 15 minuter, och så vidare.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort frestelsen att bläddraGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Undvik internetberoende steg 5
    1. Stäng av din smarta telefon, surfplatta och dator under sociala aktiviteter. Om dina enheter är på och inom armens räckvidd kan du hitta dig själv med tanke på dem under måltider och andra sociala aktiviteter. Om du spenderar tid med familj eller vänner, stäng av enheten eller åtminstone lägga den på tyst och placera den någonstans ur sikte, som i en kappficka, i din handväska eller i ett annat rum.
    • Om du är orolig för att du saknar ett brådskande telefonsamtal eller text, ställ din telefon till tyst, men med ett undantag till ring eller buzz för telefonsamtal eller texter från vissa kontakter.
  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 6
    2. Ladda enheter i ett annat rum på natten för att förhindra sängtidsbläddring. Om du ofta surfar på internet på din telefon medan du ligger i sängen, förhindrar dig att göra detta genom att ladda din telefon i ett annat rum i huset. Läs en bok (ett papper ett) eller en tidning, eller använd en avkopplingsteknik för att hjälpa dig att slå ner på natten.

    Visste du? Bedtime Browsing kan störa din förmåga att somna och sova på grund av det blå ljuset som din smarta telefon avger, så att stoppa sängtidsbläddring kan också hjälpa dig att sova bättre.

  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 7
    3. Ta bort sociala media apps från din telefon. Om du befinner dig att plocka upp din telefon och gå på internet varje gång du får en anmälan, ta bort de sociala medierna på din telefon. Gör det en regel att du bara kan kontrollera dessa appar på din dator. Detta kan bidra till att förhindra dig från att komma åt dem på och av hela dagen.
  • Medan sociala media apps är lämpliga för att hålla kontakten kan de också få dig att hoppa på internet mycket oftare än vad du normalt skulle. Du kanske märker en stor skillnad i dina internetvanor genom att helt enkelt radera apps.
  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 8
    4. Titta på 1 hemsida i taget istället för att ha flera flikar öppna. Om du tenderar att titta på en webbplats, öppna en annan flik, sedan en annan, och en annan, du kan dra nytta av att begränsa dig till en flik i taget. Om du är en webbplats och det leder dig till en annan, stäng den gamla fliken. Detta kan hjälpa dig att undvika att gå fram och tillbaka mellan flera platser och slösa tid.
  • Bild med titeln Undvik Internetberoende Steg 9
    5. Blockera tidsläckningsplatser på din webbläsare. Om du vill undvika åtkomst till webbplatser som tar upp mycket av din tid, kan du blockera dem genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Metoden för TIS kommer att variera beroende på vilken typ av webbläsare du använder och om du Använd en Mac eller PC. Genom att blockera tidslösa platser, som sociala medier, kan du hitta dig själv med mindre tid på nätet.
  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 10
    6. Stäng av eller klippa hemmet WiFi för att förhindra att Internetanvändningen helt. Koppla ur routern och ställ in en timer i 1, 2, 3 timmar, men längd du vill förbli offline, anslut sedan WiFi-igen när du är redo att använda den igen. För ett mer drastiskt alternativ kan du avbryta din hem till Internet. Det här kan vara en bra lösning om du inte kan kontrollera dina uppmaningar för att bläddra på Internet, svara på e-post eller kontrollera sociala medier.
  • Om frestelsen att bläddra är stark och du befinner dig själv avvikande, koppla alltid ur din WiFi-router för en del av den tid du är hemma. Unplugging är också ett bra alternativ om du har andra hushållsmedlemmar som vill skära tillbaka på sin internetanvändning.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla hälsosammare vanorGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Undvik Internetberoende Steg 11
    1. Byt ut Internetanvändning med en hälsosam aktivitet. Utövande, Att läsa en bok, skriva, studera, sticka och göra korsord är alla bättre alternativ för att tänka sig att bläddra på internet. Om du vill sänka hur ofta du använder Internet men är inte säkra på vad du ska göra med den extra tiden, identifiera några aktiviteter som du tycker om och väljer en att göra istället när du känner dig uppmaningen att gå online.
    • Du kan till exempel hålla ett stickprojekt i din handväska och hämta det när du hittar dig själv som vill kontrollera sociala medier.
    • Eller du kan hålla en liten paperbackbok med dig under dagen och läs när du normalt surfar på internet.
  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 12
    2. Använd avkopplingsteknik för att minska stress och ångest. Yoga, meditation, Progressiv muskelavslappning, och djupandning är alla fantastiska sätt att koppla av När du känner dig stressad. I stället för att nå för din smarta telefon eller bärbar dator när du känner dig stressad, försök använda en av dessa tekniker för att lugna dig själv. Andra strategier du kan försöka inkludera:
  • Går en promenad i naturen
  • Ringa en vän att prata
  • Ta ett bubbelbad
  • Engagera i en favorithobby
  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 13
    3. Nå ut till vänner och familj för att bygga mer i personliga anslutningar. Om du längtar efter social interaktion, ring upp en vän och gör planer på att göra något roligt, eller ordna en familjemiddag eller spel natt. Om du inte har vänner eller familj som du kan vända dig till, titta på en speciell intressegrupp som du kan gå med. Delta i personliga möten för att ansluta till andra personer som delar dina intressen och skaffa nya vänner.

    Dricks: Vissa människor vänder sig till Internet är att de känner sig ensamma, men Internet är inte en ersättning för att ansluta sig till personer personligen. Var noga med att balansera din virtuella socialisering med personlig socialisering.

  • Bild med titeln Undvik internetberoende steg 14
    4. Titta på tecken på internetberoende och söka hjälp om du märker dem. Om du är orolig för att bli beroende av internet, kan du vara medveten om tecknen på Internetberoende hjälpa dig att veta när du ska söka hjälp. Var på utkik efter några tecken på att du kanske har blivit beroende och agerar direkt för att bekämpa din internetanvändning. Om strategier till Övervinna Internetberoende Fungerar inte för dig, prata med din läkare eller en terapeut för hjälp.Du kan vara beroende av Internet om:
  • Internetanvändning stör dina normala dagliga aktiviteter, som att göra dig sen för möten, skolan eller arbetet.
  • Stanna upp sen surfar på internet blir normen och du blir mindre sömn som ett resultat.
  • Du har svårt att fokusera på andra uppgifter, till exempel arbete eller skoluppgifter, eftersom du fortsätter att logga in för att kontrollera saker.
  • Klipp tillbaka på din internetanvändning gör att du känner dig irriterad eller ängslig.
  • Du drar tillbaka från sociala aktiviteter och förlorar intresse för att göra saker du använder för att njuta av.
  • Du är orolig att du kanske saknar något om du inte kontrollerar Internet regelbundet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande