Hur man fokuserar på skolarbetet

Att fokusera på skolarbetet är viktigt för din framgång i gymnasiet och högskolan, men det kan vara mycket svårt att tvinga dig att fokusera. Mellan vänner och familj, kära, extracurriculars och sociala medier, är det svårt att noll i skolan. Men med hjälp av uppmärksamhetsfokuseringstekniker och belönar dig för att slutföra uppdrag kommer att hjälpa dig att fokusera på ditt skolarbete och slutföra dina uppdrag snabbare.

Steg

Metod 1 av 3:
Etablering av bra arbetsvanor
  1. Bild med titeln passera en klass utan att verkligen studera steg 4
1. Var noga med att du förstår dina uppdrag. Det är nästan omöjligt att fokusera på skolarbetet som du inte förstår. Innan du lämnar skolan, försök att fråga läraren eller en annan student för att förklara några uppdrag med instruktioner som inte är klara för dig. När du klart förstår vad din lärare vill att du ska göra, kan du börja fokusera på ditt arbete.
  • Ibland kan det vara till hjälp att se om din skola erbjuder handledning, speciellt om du tycker att förvirring över dina läxor är det ofta varför du kämpar för att fokusera på det.
  • Att arbeta med en handledare kommer definitivt att hjälpa dig att hålla dig på uppgift med ditt skolarbete och bidra till att förbättra dina betyg, också.
  • Bild med titeln Study Steg 1
    2. Använd en planerare för att budgetera din tid. Detta är särskilt viktigt om du har ett upptaget extracurricular schema eller är på den glömska sidan. Att skriva dina uppdrag i en planerare hjälper dig att visualisera din dag, vecka eller månad framåt och hjälpa dig att planera dina uppdrag runt arbete och sociala evenemang. Detta hjälper dig att hålla dig fokuserat på ditt arbete och hålla dig från att bli överväldigad, vilket kan leda till att prograstinering.
  • Du kan använda antingen en fysisk anteckningsboksplanerare eller ladda ner en app på din telefon eller surfplatta.
  • Var noga med att organisera din planerare. Använda färgkodade flikar eller klibbiga anteckningar kan hjälpa dig att hålla reda på dina uppdragsarbete och extracurricular schema. Använd till exempel blå flikar för att beteckna kommande uppdrag eller tester, röda flikar för att visa ditt arbetsschema och gula flikar för att visa ditt sociala schema.
  • Om du använder en fysisk planerare, var noga med att hålla det snyggt. En kaotisk utseende planerare som du inte kan läsa eller förstå hjälper dig inte att fokusera. Undvik att skribba ut ord eller skriva olikt. Skriv snyggt och var noga med att skriva i raderbar penna eller använd vit ut för att göra ändringar i uppdrag som skrivs i bläck.
  • Bild med titeln Study 24
    3. Prioritera dina uppdrag. Utöver bara budgeteringstid för dina uppdrag, vill du också rangordna dina uppdrag i enlighet med betydelse och förfallodatum. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig fokuserad på uppdrag som de kommer att ske och hålla dig från att bli boggad genom att försöka göra för många uppdrag på en gång.
  • Om du till exempel har ett visst papper på 5 sidor, bör det prioriteras över ett vetenskapsprojekt som beror på en månad. Test bör alltid märkas som hög prioritet i din planerare.
  • Ta hänsyn till hur långa uppdrag kommer att ta, liksom. Tänk på "hela bilden" av ditt skolschema. I stället för att bara fokusera på vad som beror på de närmaste dagarna, ta till exempel en makrovisning och överväga vilka uppdrag som beror i månaden. Då, som tiden tillåter, göra ett försök att chipa bort vid framtida projekt. På det här sättet, när de förfallna datumet, behöver du inte rusa och stressa ut över hur man hittar tiden för att slutföra dessa uppdrag.
  • Bild med titeln Studie för en geografi examen Steg 3
    4. Ställ in tid åt sidan specifikt för skolarbetet. Vilken tid på den dag du väljer spelar ingen roll, så länge du lägger undan ett dedikerat block av tid för att fokusera på ditt skolarbete. Under den här tiden måste du mentalt berätta för det här för det här tiden är ditt enda mål att få så mycket skolarbete som möjligt. Mängden tid du behöver lägga åt sidan varierar beroende på hur mycket läxa du har och hur svårt dina uppdrag är, så var noga med att tilldela tillräckligt med tid för att slutföra ditt arbete.
  • Låt dina föräldrar och vänner veta vilka tidsblock du har avsatt för skolarbete. Gör det kan hjälpa till att eliminera distraktioner.
  • Om du är en morgonperson, gå upp tidigt, äta lite frukost och arbeta på uppdrag före skolan eller arbeta. Om du är en nattuggla, ordna sedan tid att arbeta före sängen.
  • Oavsett vilken tid på dagen du väljer att göra ditt arbete, var noga med att du får tillräckligt med sömn. Det är kontraproduktivt att sova berövad medan du försöker fokusera på ditt skolarbete.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 16
    5. Ha ett utsett arbetsutrymme. Undvik att försöka fokusera på ditt skolarbete medan du tittar på TV eller ligger på din säng eftersom det är för lätt att somna eller bli distraherad. Ange ett lugnt område som ett enda utrymme. Detta kan vara ditt köksbord, ett bord på ditt lokala eller campusbibliotek, eller ditt skrivbord i ditt rum. Oavsett vilket utrymme du väljer, se till att du har tillräckligt med utrymme för att fungera och sprida ut så att du kan fokusera på ditt skolarbete.
  • Metod 2 av 3:
    Arbetar effektivt
    1. Använd meditation, yoga eller sträckning för att övergå till arbetsläge. Det kan vara svårt att gå från att vara dum och ha kul med dina vänner att sitta tyst och arbeta själv. Tillbringa 10-15 minuter stretching, gör yoga, eller mediterande Att lugna ditt sinne innan du sätter dig ner till jobbet.
  • Bild med titeln Study Steg 7
    2. Använd hörlurar eller öronproppar. Om du har höga rumskamrater eller syskon, kan det vara svårt att koncentrera sig på ditt skolarbete med buller runt omkring dig. Försök med buller avbryta hörlurar eller öronproppar för att blockera hörbara distraktioner så att du bättre kan fokusera på dina läxor.
  • Du kan hitta skum öronproppar på alla apotek eller närbutik. Syfte för öronproppar med en brusvärdesreduktion (NRR) på 32 eller 33, eftersom det här är den högsta brusavbeställningsvärdet som är tillgängligt över disken.
  • Bild med titeln Studie för en geografi examen steg 10
    3. Stäng av din telefon. Din smartphone är sannolikt en av de största distraheringarna när det gäller att fokusera på ditt skolarbete. Om du inte kan stänga av det av praktiska skäl, stäng sedan av WiFi och data så att du inte kan kontrollera sociala medier eller e-post. Koppla loss medan du arbetar på dina läxor, och du kommer att upptäcka att det blir lättare att fokusera på ditt arbete och att fungera snabbare.
  • Om du måste lämna telefonen, vrid den till tyst (inte bara vibrera) så att du inte hör några inkommande samtal eller texter för att distrahera dig från ditt skolarbete.
  • Bild med titeln Study Steg 5
    4. Undvik att kontrollera sociala medier och andra online-distraktioner. Datorn kan vara lika distraherande och beroendeframkallande som din telefon, så det är viktigt att minimera distraktioner där också. Eftersom du sannolikt behöver Internet för att göra många av dina uppdrag, är det inte så enkelt att "koppla bort" medan du är på en dator. Du måste aktivt hålla dig av sociala medier och spelplatser för att fokusera på ditt arbete.
  • Tänk på webbläsarförlängningar som kopplar bort sociala medier för dig. Browser Extensions som Nanny (Google Chrome) och Mac Freedom (Windows och Mac kompatibel) Blockera din åtkomst till dina Time-Waste-webbplatser.
  • Bild med titeln Studie för ett geografi examen steg 15
    5. Planera arbetsbrott. Efter att ha arbetat för en solid 45 minuter, ge dig en paus i 15 minuter. Stå upp och sträcka, ha ett mellanmål, eller kolla din telefon. Detta hjälper dig att återställa och ladda så att du kan fortsätta fokusera på ditt skolarbete.
  • Se till att du ställer in en timer eller väckarklocka så att dina raster bara är 15 minuter. Att dra ut brytningar längre kan spåra dina ansträngningar för att fokusera på och slutföra ditt skolarbete.
  • Bild med titeln Studie för en engelsk examen i sista minuten steg 14
    6. Ange ett mål och belöna dig själv för att slutföra det. Läxor är inte kul. Men om du bestämmer uppnåliga mål för dig själv och belöna dig själv för att slutföra dem, kommer det att hjälpa till att göra skolarbetet verkar mindre överväldigande.
  • Till exempel, berätta för dig själv att du måste avsluta din algebra läxa inom en timme så att du kan titta på din favorit show före sängen. Att ställa ett mål med en tydlig belöning i slutet kommer att hjälpa till att motivera dig att hålla fokus på att slutföra ditt arbete.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla realistiska förväntningar för dig själv
    1. Bild med titeln Study Steg 12
    1. Arbeta med 1 uppdrag i taget. Pacing själv är viktigt eftersom det är lätt att bli överväldigad och distraherad om du försöker arbeta med för många uppdrag på en gång. Närma dig din läxa en bit i taget och arbeta på varje bit för att slutföra. Undvik att ha två eller tre halvplacerade uppdrag, eftersom det här kan vara stressigt.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 10
    2. Försök inte göra för mycket på en gång. Se till att du inte ställer dig upp för misslyckande genom att ställa orealistiska mål för dig själv. Att försöka slutföra för mycket skolarbete på för kort tid är ett recept på stress och avskräckande.
  • Till exempel, förvänta dig inte att du kan komma hem från skolan och spendera en timme skriva en kvalitet tio sidopokument. Forskningshandlingar tar tid till både skriv och forskning, så det är orealistiskt att förvänta sig att klämma allt detta arbete i en kväll. Istället sprida din skrivning och forskning ut över flera dagar för att göra projektet mer hanterbart.
  • Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning Steg 18
    3. Tala med din vägledare eller rådgivare. Om du verkligen kämpar för att fokusera på ditt skolarbete trots att du tar steg för att hjälpa dig, försök med din rådgivare eller vägledare. Han eller hon kanske kan hjälpa dig att se problem som du saknade, till exempel en alltför tung kursbelastning.
  • Be om deras hjälp är inget att skämmas för. Det är faktiskt deras jobb att hjälpa dig när du kämpar!
  • Bild med titeln Studie för en engelsk examen i sista minuten steg 20
    4. Ta hand om dig själv. Även den bästa tidshanteringen och läxteknikerna kommer inte att vara till hjälp om du inte tar hand om dig själv först. Var noga med att du får tillräckligt med sömn och äter ordentligt. Att dra alla nighters för att slutföra dina läxor kan fungera på kort sikt. Men den här tekniken kommer att användas för att du blir utmattad och har ännu svårare att fokusera på ditt arbete.
  • Hoppa inte över måltider, särskilt frukost. Även om du inte är hungrig på morgonen, har du lite juice eller packar ett bärbart mellanmål som ett äpple eller en granolabar för senare.
  • Bild med titeln Live med depression Steg 5
    5. Prata med din läkare om ingenting hjälper dig. Om du har försökt många olika tekniker att fokusera på ditt skolarbete och talas med din rådgivare eller rådgivare, kan det vara till hjälp för dig att prata med din läkare om dina kampar. Han eller hon kan testa dig för Hyperactivity Disorder (ADHD) för att se om det kan vara orsaken till dina koncentrationsproblem.
  • Om din läkare bestämmer att du har den här störningen, kan han eller hon rekommendera mediciner, kostförändringar, terapi eller en kombination av dessa för att behandla ADHD.
  • Tips

    Skäms inte om att be om hjälp, oavsett om det är från en handledare, förälder, rådgivare eller läkare. Du vill vara så framgångsrik som möjligt i skolan, så använd varje resurs till ditt förfogande.
  • Om du diagnostiseras med ADHD, kom ihåg att det är ett legitimt medicinskt tillstånd som kan fokusera på skolarbetet nästan omöjligt. Det är inte en karaktärsfel eller ett tecken på latskap från din sida.
  • Saker du behöver

    • Buller Avbrytande hörlurar
    • Proppar
    • Planerare
    • Dedikerat arbetsutrymme
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande