Hur man torkar tranbär

Tranbär gör ett gott tillskott till ganska mycket allt - sallader, yoghurt, fyllning, spårblandning...Listan fortsätter. De har historiskt använts för mat, medicin och till och med tygfärg. Spara lite pengar och gör din egen torkade version av dessa coola bär genom att följa de steg som anges i den här artikeln.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereder tranbär
  1. Bild med titeln Dry Cranberries Steg 1
1. Sätt 2 qt. (63.9 oz.) av vatten i en stor kruka.Ta med vattnet och ta bort krukan från värmen. Du vill inte placera tranbär i vatten som kokar för hårt eftersom du faktisktblancherar dem istället för att laga dem.
  • Bild med titeln Dry Cranberries Steg 2
    2. Placera 12 oz. (340 g) färskt tranbär i en kolv. Skölj dem med kallt vatten och sedan klappa dem torra. Lägg dem ut på några pappershanddukar och plocka ut något som är gamla eller skadade på något sätt.
  • Bild med titeln Torra Cranberries Steg 3
    3. Placera tranbär i potten med varmt vatten. Låt tranbären suga i vattnet men hålla ett öga på dem. Där skinn börjar bryta sig på grund av sin kontakt med värmen. När alla tranbärsskinn har knäckt, avlägsnat dem från vattnet. Häll tranbär i en sil. Töm dem noggrant, se till att ta bort så mycket överskott av vatten som möjligt.
  • Låt inte tranbären bli för varm eller stanna i vattnet för länge efter skinnen har knäckt. Att göra något av dessa saker kommer att få skinn att bli grumliga.
  • Bild med titeln Dry Cranberries Steg 4
    4. Vrid ugnen till 200ºF (93.3ºC). Medan ugnen är uppvärmning, linje ett bakplåt med pappershanddukar. Häll tranbär på pappershanddukarna. Pappershanddukarna kommer att absorbera extra vatten som fortfarande kan klamra sig på tranbär.
  • Del 2 av 2:
    Torkning av tranbär

    Metod en: Använda ugnen

    1. Bild med titeln Dry Cranberries Steg 5
    1. Placera ett annat lager av pappershanddukar över bären. Klappa dem torra såväl som du kan - bli av med någon fukt kommer att förkorta torkningstiden. Om du planerar att söta bär, är det dags att göra det. Strö en till tre matskedar socker eller majssirap på bären, beroende på hur söt du vill att dina tranbär att vara. Om du inte sötar dina tranbär, ignorerar du den senare halvan av det här steget.
  • Bild med titeln Dry Cranberries Steg 6
    2. Förbered ett annat bakplåt. Det här är det du kommer att placera i ugnen. Linda det med ett lager av pappershanddukar och lägg sedan ett ark av pergamentpapper på toppen. Sprid tranbären jämnt över ytan av pergamentpapperet.
  • Bild med titeln Dry Cranberries Steg 7
    3. Sänk ugnstemperaturen till 150ºF (65.5ºC). Placera tranbär i ugnen och vänta. Torkningsprocessen kan ta mellan sex och tio timmar, beroende på styrkan i ugnen och tranbärets torrhet. Det beror också på om du föredrar dina tranbär torra eller crunchy. Om du vill ha dem chewier, ta dem ut på cirka sex timmar.
  • Bild med titeln Dry Cranberries Steg 8
    4. Vrid bakplåten varje par timmar. Luftcirkulationen är en del av torkningsprocessen, så att du måste rotera bakplåten flera gånger medan tranbären torkar. Håll ett öga på dina tranbär under torkprocessen - några ugnar kommer att torka tranbär ut mer snabbt än andra. Om du märker att dina tranbär blir mycket torra före sex timmars markering, ta dem ur ugnen.
  • Bild med titeln Torra Cranberries Steg 9
    5. Ta bort dina tranbär från ugnen. Låt dem bär svalna innan du gör någonting med dem. För att lagra torkade tranbär, placera dem i en lufttät behållare och hålla dem i kylskåpet. Du kan också placera dem i frysen och hålla dem där tills du vill använda dem vid ett framtida datum.
  • Metod två: Använda en dehydrator

    1. Bild med titeln Dry Cranberries Steg 10
      1. Kappa tranbär med 1/4 kopp (2 oz.) av granulerat socker (valfritt.) Du kan också använda majssirap för att sötna dina tranbär. Du bör blanda tranbär med socker eller sirap i en skål, se till att bären är jämnt belagda. Tranbär kan ibland ha en bitter eller sur smak, så att lägga sockret garanterar sötma. För osötade tranbär, hoppa över det här steget.
    2. Bild med titeln Dry Cranberries Steg 11
      2. Placera pergamentpapper på ett bakplåt. Lägg bären jämnt på bakplåten, se till att ingen av dem överlappar. Om de överlappar, kan de frysa tillsammans, vilket gör stora tranbärsar.
    3. Bild med titeln Torra Cranberries Steg 12
      3. Placera bären i frysen. Frys de tranbär i två timmar. Placera tranbär i frysen torkar dem snabbt eftersom det bryter ner bärens cellstruktur.
    4. Bild med titeln Torra Cranberries Steg 13
      4. Överför de frusna bären till dehydrator. Du bör placera bären på ett nätark och placera det i dehydratorn. Vrid dehydratorn på och lämna bären där i 10 till 16 timmar.
    5. Innan du tar ut dem, kontrollera att alla fukt har tagits bort från bären. Testa en ut för att se om det har en bra chewiness. Om det är för snyggt, placera dem tillbaka i dehydratorn.
    6. Bild med titeln Dry Cranberries Steg 14
      5. Förvara dina torkade tranbär i frysen. Placera dina tranbär i en lufttät behållare och placera dem antingen i frysen för senare användning eller i kylskåpet om du planerar att äta dem inom en snar framtid.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Tranbär är höga i vitamin C och innehåller viktiga antioxidanter som visas för att förhindra hjärtsjukdom. Tranbär antas också hjälpa till att förhindra cancer, sår och tandköttssjukdom och har länge bevisats att främja urinvägshälsan.
  • Torkade tranbär kan användas i recept i stället för russin. De gör stora tillägg till sallader, såser och bakverk.
  • Färska tranbär är endast tillgängliga från oktober till januari men kan frysas för användning hela året. Om du köper bären för att frysa, välj de med djup-röd färg och glänsande skinn. Var noga med att tvätta och dränera dem bra. Detta torkade tranbärsrecept kan göras med frysta tranbär som har tinas.
  • Saker du behöver

    • 2 qt. (63.9 oz.) av vatten
    • Stor kruka
    • 12 oz. (340 g) färska tranbär
    • Sil
    • 1/4 kopp (2 oz.) av granulerat socker eller majssirap (valfritt)
    • Stor bakplåt (2)
    • Matdehydrator
    • Ugn
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande