Hur man hejer någon upp

Alla blir ledsna från tid till annan. Att cheera någon upp handlar om att ta sig tid att lyssna på dem, empati med vad de går igenom, och hjälper dem att få lite perspektiv. Om du vill veta hur man heja någon, här är några enkla steg för att hjälpa dig att få dem på väg till att läka och så småningom lycka.

Steg

Hjälp att jubla någon upp

Lyssna tips

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Exempel presentidéer

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Självavskrivande humor Exempel

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Lyssnar och relaterar
  1. Bild med titeln Lyssna Steg 5
1
Lyssna på dem. Hälften av tiden, ledsna eller stressade människor letar inte efter ett svar - de vill bara bli hörda och ha en chans att ventilera. Vet du varför de är ledsna? Verkar de som att dela sina känslor med dig?Dra upp en stol, ge ett leende och ge dem en axel att gråta på. Ge råd om du tror att det kommer att vara användbart, men det viktigaste är att du låter dem utlopp till dig.
  • Avbryta dem aldrig i mitten av sin historia. Om det inte finns en paus som berättar kommentarer är okej, behåll dina kommentarer till "Åh" och "Man". Annars kan du komma ut som mycket oförskämd, vilket gör att de är ännu värre.
  • Verkar verkligen intresserad av vad deras problem är, även om du inte kunde bryr dig mindre eller inte riktigt veta hur man ska relatera. Ju mer intresserade av deras problem du är desto mer intresserad av dem Du verkar, och det är inte det väldigt hjärtat av problemet? Människor vill att andra människor bryr sig om dem och vara intresserade av deras framgång. Försök att kommunicera det.
  • Låt dem inte känna sig som en börda. De flesta tiderna är människor tveksamma att lita på andra människor med sina problem eftersom de inte vill att lyssnaren känner sig saddled med ansvar.Så, om det behövs, försäkra personen som behöver cheering upp att de inte på något sätt är en börda, och att du är glad att lyssna och erbjuda råd om du kan.
  • Bild med titeln starta en konversation när du inte har något att prata om steg 2
    2. Fråga dem relevanta frågor. Det finns inget bättre sätt att engagera sig i konversationen annat än att ställa frågor, särskilt frågor om hur den andra personen känner. Relevanta frågor är dock nyckeln här. Fråga frågor som inte har något att göra med problemet kommer att förvirra dem, avskräcka dem från att öppna upp.
  • Här är några bra allmänna frågor att fråga personen som behöver jubla upp. Förhoppningsvis kommer de att motivera personen att prata om sina känslor, vilket hjälper dem att ventilera:
  • "Hur får det dig att känna?"
  • "Har det någonsin hänt dig förut?"
  • "Finns det någon specifikt vem du kan vända dig till vem som kan ge dig råd?"
  • "Vad tror du att du gör när det är dags att agera?"
  • "Finns det något sätt som jag kan hjälpa till?" (Var beredd att hjälpa dem!)
  • Bilden med titeln startar en konversation när du inte har något att prata om steg 18
    3. Relatera till dem, om det är lämpligt, se till att du inte tar spotlight från dem. Stjäla inte uppmärksamheten bort från dem, men erbjuder en liknande historia eller erfarenhet som du har gått igenom om du tror att det kan hjälpa till. Alla lärdomar som du lärde dig kan vara väldigt hjälpsam, även om de slutligen inte är lämpliga för den andra personen.
  • Relaterade till någon annan handlar om sätt Du säger något, inte Vad du säger. Om någon säger att deras far bara har diagnostiserats med cancer, är det inte riktigt bra att säga: "Tja, om det får dig att känna dig bättre, var min morfar bara diagnostiserad med cancer också."Istället, säg något som: "Jag vet hur förödande denna typ av sak kan vara. Min farfar diagnostiserades med cancer förra våren, och det var gut-wrenching för mig att hantera det. Jag kan bara föreställa mig vilken typ av smärta du går igenom just nu."
  • Bild med titeln vara en bra pojkvän Steg 2Bullet1
    4. Efter att ha lyssnat, ge dem råd Om de ber om det. Efter att ha tagit ut vad problemet är, ta lite tid att avsikt över vad deras bästa handling kan vara. Låt dem veta att du har en uppfattning om vad de kunde göra. Om du inte gör det, var ärlig mot dig själv och de ser till att du inte ljuger. Ta dem till en person som har en bättre åtgärd för problemet än vad du har.
  • Kom ihåg, det finns sällan en enda, perfekt lösning för ett problem. Var noga med att erbjuda den person du tröstar ett alternativ, och se till att de förstår att de har andra alternativ. Ett sätt att göra detta är att ge dem råd genom att använda ord som "kanske," "kanske," "makt," etc. På så sätt kommer de inte att känna sig skyldiga om de bestämmer sig för att inte följa ditt råd.
  • Försöka att vara ärlig mot dem, för. Det värsta du kan göra med någon i ett så bräckligt tillstånd är helt och hållet lögn. Om du pratar om ämnen med allvarliga konsekvenser, försök att berätta sanningen, även om det kan skada. Om din flickvän frågar råd om sin pojkvän som dumpade henne, men det är okej att ringa pojkvännen en scumbag även om han är okej. I så fall, gör henne bättre är viktigare än att säga sanningen.
  • Var försiktig med att ge oönskade råd, eller råd att folk inte begär. Den andra personen kanske inte vill ha det, och om de följer det och misslyckas (utan eget fel) kunde de skylla på dig.
  • Bild med titeln Få en tjej att vara din flickvän Steg 3
    5. Få ansikte mot ansikte. För så stor och lätt teknik gör livet, kan det också göra allt lite svårare. Det är frestande att vilja skicka din vän ett bra meddelande via text, men det kommer förmodligen inte att göra det. Det är bäst att visa att du verkligen bryr dig personligen. Eftersom så mycket av livet spenderas bakom en skärm nu, betalar ett ansikte mot ansikte, verkligen något.
  • Snigelpost blir nästan romantiskt - det är så, så omtänksamt. E-kort kommer att göra, men om du vill skicka dem ett riktigt snällt meddelande, kasta dem ett kort i posten. De kommer säkert inte att förvänta sig det!
  • Del 2 av 3:
    Erbjuder gester av vänlighet
    1. Bild med titeln Boost en man
    1. Ge dem en gåva. Kan du komma ihåg en tid när någon gav dig en gåva utan skyldighet att göra det? Hur varmt och fuzzy kände du dig inuti när det hände? Att ge en gåva till någon kan lysa hela tiden, vilket hjälper dem att förstå att gåvans gest är viktigare än själva gåvan.
    • En gåva behöver inte kosta mycket pengar, eller till och med vara en fysisk sak, att ha en inverkan. Ta dem till din hemliga tänkande plats, eller visa dem hur man viker en origami kran. Små gester som dessa är ofta mer ovärderliga än något du kan köpa i en butik.
    • Erbjuda dem något gammalt och omhändertagna. En gammal heirloom eller minnessak är känslomässigt resonant eftersom du har hållit på det under en lång tid, och värner därför det. Gamla föremål är också symbolmeddelanden som livet rör sig på, även när vi inte kan föreställa oss att det kommer att.
  • Bild med titeln Få en kille att fråga dig Steg 3
    2. Försök att få dem att le. Få dem att le med att påminna dem hur mycket du bryr dig om dem och le ett lugnande leende själv. Eller kanske, om du vet att de kommer att vara okej med det, du kan till och med kittla dem!
  • Bild med titeln Act Abount A Guy Du gillar Steg 11
    3
    Få dem att skratta. Skämt och roliga historier är alltid bra isbrytare efter att du har pratat om ett problem under lång tid. Skämtet behöver inte vara knä-slapper, men om det sägs vid rätt tidpunkt, kommer det att ha en stor effekt.
  • Var inte rädd för att göra roligt med dig själv. Att göra roligt med den person du cheering upp är svårt. Att göra roligt med dig själv är lätt: Markera en tid när du är generad själv, gjorde något dumt, eller fångades i en situation där du var långt över huvudet. Din vän kommer att uppskatta humor.
  • Bild med titeln Gör en kvinna bli kär i dig Steg 13
    4. Överraska dem. Gåvor på jul och födelsedagar, tankeväckande på Alla hjärtans dag och andra helgdagar, det är alla vackra par för kursen. Men att vara tankeväckande den 34: e tisdagen av året är något de aldrig kommer att förvänta sig. När du inte förväntar dig det är gåvor ännu mer meningsfulla.
  • Tänk på vad den personen älskar mest i världen och se om du inte kan överraska dem med det. Kanske älskar de mat - så överraska dem med middag, eller få dem att laga mat. Kanske älskar de filmer eller musikaler - så överraskar dem med en filmkväll eller biljetter till en show.
  • Bilden med titeln startar en konversation när du inte har något att prata om steg 1
    5. Försök att tänka på det. Nu när du har lyssnat, erbjudit råd och förlängt en vänlighet, försök att se till att de inte låter deras problem / s väga ner dem eller trycka dem. Säg inte något som "Hur som helst, Blah Blah" eller "Kom över det, det är inte så illa" för det ångrar allt du just har jobbat för. Istället ge dem lite tid att få sina lager och försök sedan säga något som "Vill du höra en rolig historia?" och se hur de svarar på det.
  • Omfamna din sociala-saviness att mäta där de är på uppmaningsprocessen. Om din vän är mid-bawl är det inte dags att fråga dem om de vill höra om din dag. Men om han / hon bara hade ett argument med mamma och verkar ha svalnat lite, känner dem ut. Det handlar om timing.
  • Bild med titeln Få en tjej att bli kär i dig Steg 18
    6. Ändra sin miljö. Ofta tar vi inte ledtrådar från vår omgivning och låt dem bestämma våra humör. Om du behöver få någon ut ur en funk, ta ut dem! Att ha en annan uppsättning stimuli kommer att uppmuntra olika tankemönster och nya - bättre - sätt att tänka.
  • Det behöver inte vara till en klubb eller en bar. Att vara socialt är inte alltid svaret. Heck, en resa till den lokala hundparken kan bombardera dem med tillräcklig cuteness att deras sinne går någon annanstans. Vad du än kan se din vän är distraherad av, gör det. Det är bra för dem, oavsett om de vill stanna i sina PJs eller inte.
  • Del 3 av 3:
    Gör din del
    1. Bild med titeln Hjälp en deprimerad pojkvän Steg 7
    1. Ge dem en stor kram, om de är okej med kontakten. Vissa människor när de är upprörd kan skjuta bort, men det är okej också. En varm arm runt någon kan ljusna sin dag.
  • Bild med titeln Tro på dig själv Steg 3
    2. Spela till dina styrkor. Inte alla är Julia barn, morot topp (...) eller bob ross. Men de flesta av oss har något vi är bra på. Vad det än är, använd det för att heja upp din vän. Kan du laga en genomsnittlig lasagne? Fantastiskt - det är middagstid någonstans. Kan du rulla av skämt som ordspel är en färdighet som lärs i dagis? Kan du måla en genomsnittlig skjul på sidan av ett eteriskt berg? Bra. Dessa färdigheter kan också vara lyckliga färdigheter.
  • Använd din kreativitet och finess för att ta itu med deras blues. Sjung dem en sång på toppen av dina lungor. Ta dem på en vandring. Tvinga din kattunge på dem. Vad är det i din Verktygsbälte av färdigheter? Anställa dem.
  • Bildtiteln blir en bättre person Steg 5
    3. Vara optimistisk. Titta på den soliga sidan av livet. Fokusera på halvfull, inte den halvt tomma. Att vara optimistisk är en tankegång, och det kan vara smittsamt om det används på rätt sätt. Vara på utkik efter intressanta, spännande eller upplyftande möjligheter som din vän kan ha förbisett medan de var upptagna att vara pessimistiska.
  • Det finns nästan alltid ett silverfoder till ett problem. Vi vill ibland inte titta på det, men det är vanligtvis där. Här är några sätt att tänka på några vanliga problem på ett mer positivt sätt:
  • Min partner / betydande andra bröt upp med mig. "Oroa dig inte för någon som inte värdesätter dig helt som en person. Om han / hon inte får hur speciell du är, förtjänar de förmodligen inte dig. Det finns gott om andra berättigade människor där ute som vill."
  • Någon i min familj / social cirkel dog. "Döden är naturlig biprodukt av livet. Medan du inte kan ta tillbaka personen kan du fira hur mycket de påverkade ditt liv, och kanske hur mycket du ändrade dem. Var tacksam för den tid du fick spendera med dem."
  • jag förlorade mitt jobb. "Ditt jobb är en viktig reflektion av vem du är, men det är inte det hela bild. Tänk på de lektioner du lärde dig i ditt jobb och försök hitta sätt att tillämpa dem på ditt nästa jobb i framtiden. Att hitta ett jobb handlar om att arbeta hårdare än alla andra. Motiveras för att visa arbetsgivare hur mycket mer kvalificerade du är än alla andra."
  • Jag har inte förtroende för mig själv. "Du har så mycket att vara säker på. Alla har styrkor och svagheter - det är det som gör oss unika och vackra. Jag gillar dig precis som du är. Jag ser ingen anledning till varför du inte borde ha lika mycket förtroende som personen bredvid."
  • Jag vet inte vad som är fel, jag vet bara att jag känner mig dålig. "Det är okej att känna sig blå. Våra glada stunder görs ännu ljusare av de mörkare. Tvinga inte det om du inte känner för det, men tänk på hur lycklig du jämförs med andra människor. Som alltid lyckas hjälpa mig."
  • Bild med titeln Berätta för en kille som du gillar honom Steg 9
    4
    Var inte ledsen själv. Om du är nere i dumpningarna, hur ska du heja upp din vän? Slå en bra balans mellan berörda - du vill att de ska veta att du inte är glad att de inte är glada - och optimistiska - är en lycklig lycklig, glas halvfull person. Det är mycket arbete, och det kan vara emotionellt slipning, men din vän är värt det, rätt?
  • Hjälpa dem ut och göra så mycket som möjligt för dem, så de vet fortfarande att någon bryr sig. Detta bygger förtroende. De vet att de kan lita på dig. Gör det alltid, med ett leende.
  • Erbjuda att tänka på det med en aktivitet, som att gå på bio, gå på en vandring, simning eller spel. Om de inte vill bli distraherade, pester inte dem om det: du kan inte hjälpa människor som inte vill hjälpa sig själva. Håll dig glad, håll dig tillägnad och håll dig tillgänglig tills de vill sortera ut saker eller glömma det.
  • Bild med titeln Hjälp en deprimerad pojkvän Steg 17
    5. Vet att ibland måste människor vara ledsna. Det finns några människor i världen som kommer att gynna mer från en dag med sorg än andra - till dem, det erbjuder tid för reflektion, självanalys och tankning. Din vän kan bara behöva lite för att samla sina woes och komma tillbaka på den. Om han / hon begär det här, respektera det. Det är inte din plikt att fixa dem. I tid kommer de att fixa sig själva.
  • Och ändå finns det tider när människor skall vara ledsen. Det är inte logiskt att förvänta sig en tjej vars far dog för tre månader sedan till plötsligt snap ut ur det. Varje person är annorlunda och deras tidslinje av sorg är lika unik för dem som fingeravtryck. Om de fortfarande är oroliga från en händelse, är det enda du kan göra för deras sida. Det talar för sig själv.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Krama dem! (Om de är okej med det). Kramar dem när de inte vill ha en kram kommer att göra dem mer upprörd.
  • Berätta för dem en rolig historia eller titta på något roligt!
  • Skriv dem ett mycket vänligt brev eller kort om hur mycket av en bra vän de är, och hur mycket du älskar och bryr dig om dem.
  • Några idéer för gåvor:
  • Ett doftande stressavlastande ljus.
  • Choklad! (Om personen / personer i fråga inte är allergiska.)
  • Ett humoristiskt certifikat av vissa "prestation." Till exempel, om de bröt upp med någon och är ledsen om det, ge dem ett certifikat som märker dem "Årets sobhistoria." (Gör det bara om de är i ett tillstånd som kan acceptera det, dock. Inte alla kan njuta av att du gör det, speciellt om det de går igenom är allvarligt.)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande