Hur man matar en majs orm

Medan du matar din husdjur majs orm kan tyckas konstigt och komplicerat, det är faktiskt ganska enkelt. Corn ormar är rovdjur och köttätare, så du bör överväga hur bekväm du är med matar djur till din orm innan du tar en som ett husdjur. I allmänhet är tinade frysta gnagare den bästa matkällan och det enklaste sättet att mata din orm. Vidare är de den mest praktiska källan att köpa och till skillnad från levande gnagare, hotar de inte din orm med skada eller sjukdom. Om din orm inte äter kan det bero på matningsteknik, temperatur, andra stressorer i sin miljö, eller det kan helt enkelt vara shedding.

Steg

Del 1 av 3:
Välja din ormens matkälla
  1. Bild med titeln mata en majs orm steg 1
1. Välj mellan frysta och levande gnagare. Medan vissa människor tycker att man använder levande byte verkar mer naturligt, har de flesta fångade ormar aldrig haft live eller vildfångade byte. Live byte är dyrare och mindre bekvämt att köpa och lagra. Ännu viktigare, levande gnagare kan skada, eller till och med döda, ditt husdjur genom att bita eller skrapa, och kan sprida sjukdomar eller parasiter.
  • Om du fångade din husdjurs orm i naturen, kan det avvisa tinade gnagare och bara vill äta levande byte.
  • Kontrollera med din husdjursaffär för att se till att din butiksköpta majs orm höjdes på tinade gnagare. Huruvida en orm har tagits upp på levande byte är vanligtvis listad på dess beskrivning, eller en butik medarbetare kan låta dig veta.
  • Om du behöver mata din Corn Snake live byte, lämna inte rummet. Du måste se till att levande gnagare inte skadar din orm.
  • Om en timme eller två har gått och ormen inte har ätit, ta bort bytet, placera det i en annan bur med mat och vattenkälla och försök igen nästa dag.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 2
    2. Välj rätt storlek gnagare. I allmänhet, mata inte din majs orm allt större än 1.5 gånger storleken på dess midsection. Om din majs orm är en hatchling, mata den tinas pinkies eller möss som ännu inte vuxit päls. Mata din hatchling en till två pinkies per vecka. När den växer, byt till fuzzies, som är möss som just börjat växa päls. Börja med en per vecka och slutligen framsteg till två som din orm mognar.
  • Kontrollera storleken på din barns orms midsection för att bestämma storleken på deras byte. Om det är en mycket liten hatchling är pinky delar också tillgängliga.
  • Casually observera din orm regelbundet så att du kan lära känna sitt beteende. Leta efter när det rör sig runt buret som om det jakt, och börja strukturera din matningstid genom att mäta när din orm ser hungrig ut.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 3
    3. Foder din orm om en gång per vecka. När din majs orm är en baby, måste du mata den en gång var femte till sju dagar. När det är en vuxen måste du mata det var sju till 10 dagar.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 4
    4. Se till att du får ditt foder från en bra källa. Big Name Pet Stores tenderar att bära frysta gnagare från bra källor. Köpa i bulk från en husdjurskedja eller ett enda reptil eller ormsamhälle kan spara pengar. Du kan se om ditt område har en lokal herpetolog, eller reptilexpert eller herpetologi samhälle. Överväga att samråda med dem, eller alternativt en lokal veterinär, om lokala bulkfrysta gnagare köp alternativ.
  • Del 2 av 3:
    Matar din orm
    1. Bild med titeln mata en majs orm steg 5
    1. Hantera din ormens byte med tång, pincett eller tang. Tångar och liknande verktyg minskar risken för snakiter genom att hålla händerna ett säkert avstånd från de byte och din ormens mun. Om du rör din ormens byte, eller om du har en sällskapsdjur, tvätta händerna innan du matar din orm eller lägger händerna i sitt livsmiljö. Annars luktar du som byte och riskerar att bli lite.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 6
    2. Sätt en frusen mus i en plastkåp. Om det inte redan är individuellt bagged, lägg en frusen mus i en väska. Värm upp ca 2 koppar vatten på spisen eller i mikrovågsugnen. Placera musen i påsen i vattnet och låt den sitta i tio till femton minuter, eller tills tinas..
  • Se till att vattnet inte kokar, eller du kan smälta plastkåpan.
  • Tina inte en mus med en mikrovågsugn eller spis. Om det lagar mat, kan din orm avvisa den eller bli sjuk från att äta den.
  • För att kontrollera om det är klart, peka musens buk på några ställen. Om det inte finns några hårda fläckar är musen klar för utfodring.
  • Den tid det tar för musen att tina beror på sin storlek. Mindre möss kommer att tina tidigare än stora möss.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 7
    3. Bestäm om du ska mata din orm i sitt vivarium eller i en utfodring. Vissa ormägare föredrar att mata sina ormar i en speciell matningsbad. Detta kommer att tjäna din orm inte att förvänta sig mat när du lägger dina händer i sin livsmiljö, vilket minskar risken för bett. Matningsduken ska vara en behållare som bekvämt kan bifoga din orm och passar in i vivariumet.
  • Om du använder en matningsplatta, placera din orm i badkaret innan du matar, mata den, sedan en gång har svalnat musen placera ormen och matningsfisken i vivarium.
  • Låt det sliten ut ur badkaret tillbaka i vivariumet på egen hand istället för att lyfta ormen ut ur matningsbadet för att lägga tillbaka den i sin livsmiljö.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 8
    4. Dangle musen i din orms vivarium eller matningsbad. Oavsett om du väljer att mata din orm när den är i sitt vivarium eller med en matningsbad, är processen i princip densamma. Använd dina tångar eller tang för att dänga musen med svansen ca 5 tum (12.7 cm) från din orms huvud. Ge det några skakningar, eftersom ormar föredrar rörliga mål.
  • Ormen ska slå inom en minut eller så. När ormen griper musen, låt den gå omedelbart.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 9
    5. Ge din orm någon sekretess. Corn ormar föredrar att äta i mörkret och, särskilt med nya ägare, är mest bekväma att äta ensam. När din orm har tagit musen, stäng vivariumet eller täcka matningsbadet (se till att det fortfarande finns luftflöde) och lämna rummet och stänger dörren bakom dig. Efter några få matar kan ormen vara bekväm att äta framför dig, men se till att lämna honom / henne ensam för de första matarna eller om det är en hatchling.
  • Tänk på när en orm äter i det vilda: det kan inte verkligen försvara sig eller snabbt undkomma fara medan det sväljer byte.
  • Eftersom ätning är så sårbar tid, måste vissa ormar, speciellt hatchlings, vänja sig och bestämma att du inte är ett hot innan de äter framför dig.
  • Del 3 av 3:
    Främja matsmältningshälsa
    1. Bild med titeln mata en majs orm steg 10
    1. Hantera inte din orm efter att ha matat den. Ge din orm tid att smälta maten. Hantera det medan det är smältning kan orsaka upprepning och andra problem. Se till att vänta två dagar efter matningstid innan du hanterar din orm.
    • Förutom att undvika att hantera din orm den dag du matar den. Hantera det för mycket strax innan matningstiden också kan betona din orm, vilket kommer att minska sin aptit.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 11
    2. Bibehålla varma och kalla temperaturzoner. Snake livsmiljöer måste ha en temperaturgradient, vilket innebär att en ände måste vara varm och den andra svalna. Detta hjälper dem att behålla sin kroppstemperatur och är särskilt viktig under matsmältningen. Temperaturens obalans kan leda till att din orm vägrar att äta eller regurgitera.
  • Använd värmelampor och en exakt termometer för att upprätthålla temperaturer på 80 till 86 grader på den varma sidan och inte mindre än 65 grader på den kalla sidan.
  • Se till att det finns gott om gömställen i båda temperaturzonerna. Din orm kan skada sig om det bara finns en gömställe och det lämnar inte den zonen för att reglera sin temperatur.
  • Bild med titeln mata en majs orm steg 12
    3. Tänk om din orm är shedding om den inte äter. Om din orm inte vill äta, men verkar inte vara stressad och temperaturen är rätt, det kan vara för att det är på väg att skjuta. Kontrollera om huden är tråkig, ögonbollarna är blåaktiga. Om så är fallet förbereder din orm för att kasta och inte äta under shedding-processen. Det kommer att fortsätta att äta normalt så snart det är helt kasta sin hud.
  • Om din orm vägrar mat men inte shedding, stressad, och temperaturen är korrekt, kontakta en veterinär.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande