Hur man kommer till harvard university

Harvard är den äldsta högskolan i USA och kanske den mest prestigefyllda, också. Beläget i Cambridge, Massachusetts, har Harvard producerat dig.S. Presidenter, Fortune 500 VD och akademiska prisbelönta aktörer. Harvards antagningsstandarder är rigorösa, och konkurrensen om acceptans till skolan är hård. Studenter hoppas att gå till Harvard en dag måste lägga en solid grund av akademiska och extracurricular prestationer tidigt i sina högskole karriärer och upprätthålla den nivån av excellens till examen. Om du vill komma in i Harvard, följ dessa steg.

Steg

Del 1 av 4:
Demonstrera akademisk excellens
  1. Bild med titeln Kom in i Harvard University Steg 1
1. Upprätthålla en hög GPA. Även om antagningsofficer inte kommer att bryta ner din dörr bara för att du har en nära perfekt GPA, ha utmärkta betyg kommer att hålla dig i körningen för antagning till högskolan. De flesta Harvard-sökande faller inom de 10-15% av sin klass, så du bör sträva efter att vara inom detta sortiment för att bli allvarligt övervägd. Om din GPA ligger långt under detta sortiment, måste de andra delarna av din ansökan vara otroligt imponerande för att kompensera för det.
  • Om de erbjuds på din skola, ta hedrar / AP-kurser. Med andra ord, ta den mest utmanande kursbelastningen du kan hantera, eftersom om du essar AP-klasser (och i viss utsträckning hederkurser), kommer det att visa att du är uppe på rigor av kurser på Harvard. Men om du får dåliga betyg (Cs eller under) i Honors / AP-klasser är det förmodligen bättre att ta en vanlig klass och gör bättre, till exempel en A / B.
  • Att upprätthålla utmärkta betyg i gymnasiet (särskilt i heders / AP-kurser) berättar för antagandena att du är en hård arbetare och att du kommer att kunna hålla koll på kursens rigor på Harvard. Du kan visa att du kan sticka ut i andra delar av programmet.
  • Du bör visa excellens i Allt av dina akademiska ämnen. Även om du kan vara starkare i vissa ämnen och svagare än andra, borde du vara en exceptionell student i nästan varje klass.
  • Inte avskräckas om din GPA inte är ganska så högt som du ville att det skulle vara. Om dina betyg har förbättrats från ditt freshman-år tills den tid du ansöker, kommer officerare att bli imponerade, och om det var ett dopp i dina betyg på grund av en personlig situation kan du förklara det i din uppsats.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 2
    2. Få höga poäng på SAT eller ACT och AP-testen. Gör mycket bra på din Satt eller AP-test kommer att visa antagningsofficer som du är en hård arbetare med stellar akademiska prestationer. Precis som att ha en perfekt GPA kommer inte att göra dig en shoo-in, kommer en hög SAT-poäng och starka AP-testresultat inte att garantera dig en plats i Harvard, men det kommer att hålla antagningsofficer intresserade av din ansökan.
  • Var inte orolig om din skola inte erbjuder massor av AP-test. Inte varje skola erbjuder 20 olika AP-test, och antagandena kommer att veta om din gymnasium inte gör det. Försök bara att göra det bra på de test som din skola erbjuder. Ett annat alternativ kan vara att ta AP-kurser online.
  • Var noga med att ta dina test vid rätt tidpunkt. Om du vill imponera Harvard med din SAT-poäng måste du ta det bra innan ansökan är förfallen. Ta provet under ditt juniorår för att ge dig tillräckligt med tid för att återta det om det är nödvändigt.
  • Kontrollera Harvards krav för det sista möjliga testdatumet för lagen eller lör. Det är alltid bara en vecka eller några veckor efter ansökningsdatumet, men du borde redan ha ett utmärkt betyg när du ansöker.
  • Harvard kräver också att du tar två SAT II-test.
  • Glöm inte att få dina poängrapporter skickade direkt till Harvard Admissions Office.
  • Del 2 av 4:
    Ha imponerande extrautbildade aktiviteter
    1. Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 3
    1. Visa excellens genom ditt deltagande i en klubb eller aktivitet som du är intresserad av. Även om dina betyg och poäng kommer att bevisa att du kan få akademisk excellens, kommer dina extrautbildade aktiviteter att få dig att stå ut som en unik person som investeras i att driva sina intressen. Att hitta två eller tre klubbar Du är intresserad av och göra ett försök att utmärka sig på dessa områden och även nå en ledarroll kommer att visa att du är en dedikerad, välrundad individ.
    • Kom ihåg att ha kvalitet över kvantitet.Harvard och andra Ivy League Colleges bryr sig inte om hur många saker du deltar i. Snarare vill de se excellens och djupt engagemang i ett eller två fält som du är passionerade om.
    • Vissa människor som utmärker sig i ett visst ämne, konkurrerar också i olika tävlingar. Intresserad av vetenskap? Prova efter tävlingar som Vetenskap Olympiad, Quiz Bowl, eller andra finns i din skola. Vad sägs om matematik? Tänk på AMC-8, en mattekonkurrens där barnen måste lösa problem på en begränsad tid. Harvard vill ha elever som sticker ut, så att ha några få konkurrenser under ditt bälte, även med deltagande, är en bra boost för någon.
    • Bli ledare. Gå inte bara med i en klubb, men kör för sekreterare, eller till och med president. I de flesta klubbar måste du arbeta dig upp från en mindre ledarroll till huvudrollen.
    • Starta ditt engagemang under ditt freshmanår. Du bör gå med i klubbar och andra aktiviteter tidigt så att du kan visa en uppgift om engagemang och engagemang.
    • Visa din ledarskap färdigheter genom att ansluta sig till studentrådet och arbeta dig upp för att vara presidenten i din klass.
    • Om du gillar att skriva eller använda teknik, gå med i skolpapper eller årsbok.
    • Om du gillar politik eller debatterar, gå med i Model FN-laget eller debattlag.
    • Om du älskar språk, gå med på den franska eller spanska klubben.
    • Om du älskar att agera, vara en del av skolans teater troupe (teater).
    • Du kan också gå med i en klubb eller en organisation utanför din skola som har att göra med en religiös institution eller ditt lokala samhälle.
    • Inte avskräckas om du inte har mycket tid att bedriva intressen utanför skolan eftersom du måste jobba efter skolan. Även om du fortfarande borde göra det bästa du kan, kommer du också att kunna sätta din arbetslivserfarenhet på din ansökan.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 4
    2. Stå ut genom att gå med i en sport eller skolbandet. Även om du inte behöver vara en olympisk idrottsman eller en världsklass musiker för att komma in i Harvard, kommer att delta i en sport eller gå med i skolbandet, att du kommer att sticka ut. Även om klubbar kan vara tidskrävande, ta en sport eller spela ett instrument kräver att du tränar eller konkurrerar nästan varje dag efter skolan, så det visar en djup grad av engagemang.
  • Om du går med i en sport, försök att arbeta upp till en ledande position. Kom ihåg att du inte ofta behöver vara den bästa idrottaren att vara lagkaptenen. Du måste vara den mest dedikerade eller mest gillade.
  • Kom ihåg att medan många sporter kräver tio eller flera timmars engagemang i veckan, kan du också göra en sport för bara en eller två av de tre sportsäsongerna. Till exempel kan du köra cross country på hösten, men ta på vintern för att fokusera på dina studier och klubbar, och sedan springa springer efter nästa säsong.
  • Om du spelar ett instrument, bör du också sträva efter att få en ledarposition i ditt lags band. En hel del högskolor tittar på musikalisk excellens.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 5
    3. Volontär i ditt samhälle. Volontärarbete i ditt samhälle är ett bra sätt att visa din generositet och ditt stora hjärta. Det är också ett bra sätt att imponera på antagningsofficer. Det finns otaliga sätt att volontär i ditt samhälle, oavsett om du gör det via din skolas nyckelklubb, eller hitta möjligheter genom ditt lokala ungdomscenter eller närliggande välgörenhetsorganisationer. Här är några bra saker att göra:
  • Volontär för att hjälpa barn att lära sig att läsa i ditt lokala bibliotek.
  • Volontär i en gammal ålder eller veteran hem i ditt område.
  • Volontär i ett lokalt hemlöst skydd eller soppkök.
  • Volontär att städa upp ditt samhälle på en lokal parkeringshändelse.
  • Hjälp bygga bostäder för livsmiljö för mänskligheten.
  • Tillbringa din sommarvolontärarbete eller bygga bostäder i ett främmande land.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 6
    4. Driva dina intressen under sommaren. Även om din sommar ska vara en semester, om du verkligen vill imponera Harvard, kan du inte bara spendera sommaren lounging runt i din baddräkt och titta på verkligheten TV. Även om du bör ta lite tid att dekomprimera från allt det hårda arbetet du har gjort, bör du också hitta ett sätt att fortsätta följa dina drömmar och bedriva dina intressen. Om du inte gör något under sommaren, kan antagningsofficer tänka att du inte tar initiativ om du inte är i skolan.Här är några saker som du kan göra:
  • Resa till ett främmande land eller ett språkläger för att driva ditt intresse för ett främmande språk.
  • Ta en sommarklass i något du gillar på en lokal högskola.
  • Spendera mer tid att utveckla dina talanger. Gå till Band Camp eller Boot Camp för fotbollsspelare.
  • Få en praktik på ett ställe som rör dina intressen. Om du gillar vetenskap, försök att få jobb i ett labb.
  • Få ett jobb och jobba hårt.Antaganden är ofta imponerade på studenter som tar initiativ till att betala sin egen väg till college snarare än att förlita sig på sina föräldrar för att täcka de orimliga kostnaderna.
  • Del 3 av 4:
    Förbereda en stellarapplikation
    1. Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 7
    1. Skriv en uppsats om ett ämne viktigt för dig. Din uppsats ska göra två huvudsakliga saker: det borde visa antagningsofficer som en original, intressant och driven person du är, och att du har toppklassiga färdigheter. Du bör ta dig tid att skriva en uppsats som är meningsfull för dig och lämna tillräckligt med tid för dig själv att korrekturläsa det när du är klar. Du kan hitta riktlinjerna för uppsatsen på den sista sidan i ansökan. Det ska vara 250-500 ord länge. Här är några tips.
    • Var originell. Skriv något som bara du kan skriva. Visa vad som gör dig speciell.
    • Visa din starka karaktär. Berätta en historia som visar din persistens, arbetsetik, kreativitet eller till och med din förmåga att lära av dina misstag.
    • Vara övertygande. Haka antagningsofficer från din öppningslinje och behåll sina intressen med ditt livliga språk, varierade meningar och engagerande ämnet.
    • Vara kortfattad. Gå inte över ordgränsen. Admissions officerare kommer att läsa tusentals uppsatser, och de kommer inte att uppskatta det om du inte kan följa anvisningar.
    • Några populära admissions Essay-ämnen inkluderar att skriva om dina prestationer i en klubb eller en sport, som beskriver din familj och bakgrund, eller skriver om en livsförändrande upplevelse.
    • Få feedback. Kör din uppsats av en pålitlig vän eller familjemedlem och din engelska lärare, om du kan. De kan hjälpa dig att fånga grammatikfel, och de kan också berätta om din uppsats hade sin avsedda effekt.
    • Alltid korrekturläsa ditt arbete. När du är klar, kolla din uppsats för grammatik och skiljetecken. Kom ihåg att antagningsofficer inte bara är intresserade av innehållet i din uppsats, men också med hur bra du kan skriva.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 8
    2. Har de bästa lärarutvärderingarna. Harvard kräver att du skickar in två lärarutvärderingar för att ge mer inblick i din prestation i klassrummet. Välj två lärare som känner dig bra och har ett unikt perspektiv på dina styrkor i ditt klassrum och din karaktär.
  • En lärare kan beskriva din excellens i hans eller hennes klassrum, liksom dina bidrag till klassdiskussionen. Välj en lärare som verkligen sett dig på ditt akademiska bästa. Om din lärare också är din atletisk tränare eller klubbledare, kan han lägga till ännu mer dimension till rekommendationen.
  • Välj två lärare från två olika ämnen. Fråga inte din Sophomore och Junior Year engelska lärare att skriva rekommendationer, eller det kan se ut som du bara excel i ett ämne.
  • Välj någon som du vet kommer att skriva en knockout rekommendation. Fråga äldre studenter om de rekommenderar en viss lärare, eller om det finns en lärare som har ett rykte att vara sent med rekommendationerna eller inte skriva något för specifikt. Du bör inte bara välja en lärare eller en person som har en nära anslutning till dig, men någon som du vet kommer att skriva något detaljerat och positivt.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 9
    3. Lägg till kompletterande material om de är nödvändiga. Även om du i allmänhet bör undvika att göra din ansökan bulkier än vad den behöver, om du verkligen känner att du har en exceptionell talang att visa Harvard som inte faller i den traditionella applikationen, skicka den tillsammans. Kom ihåg att visa diskretion. Dela bara dessa material om du känner att du är verkligt Exceptionell på något sätt.
  • Lägg till i varför du är en bra kandidat till skolan. Förklara hur du vill hjälpa till att förbättra världen och hur kommer Harvard att hjälpa dig att uppnå det. Men försök att hålla förklaringen kortfattad.
  • Om du är en exceptionell musiker kan du skicka ett tejp av dig själv som spelar musik.
  • Om du är en fantastisk skådespelerska, skicka en tejp av dig själv i din senaste skolspel.
  • Om du är en prisbelönt kreativ författare, skicka längs en kort historia.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 10
    4. Fyll i den faktiska applikationen på ett tankeväckande sätt. Du måste fylla i antingen den gemensamma applikationen eller Universal College-applikationen för Harvard. Det här är den plats där du kommer att ge information om din biografi, din familj, dina extrautbildade aktiviteter och arbetslivserfarenhet, och dina heder, aktiviteter och arbetslivserfarenhet. Gör detta omtänksamt och på ett sätt som visar att du vet hur man följer riktningar.
  • Vara noggrann. Fyll i allt utrymme du ges utan att gå över gränsen.
  • Skriva snyggt. Om du fyller på din ansökan för hand, visa din flitighet genom bra handstil.
  • Vara imponerande. Beskriv dina aktiviteter och hedrar på det mest imponerande sättet möjligt. Du behöver inte ljuga för att få ut det mesta av dina prestationer.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 11
    5. Se till att Allt Aspekter av din ansökan är klar innan du lägger den i posten. Om du glömmer på ansökan, kommer du inte att övervägas för kandidatur. Håll en checklista över alla objekt du behöver innan du skickar din ansökan i eller skicka den online. Här är vad du behöver:
  • Ansökan.
  • Din uppsats.
  • Din SAT eller ACT-poängrapport. Du bör ordna att få testbolaget skicka poängen direkt till Harvards antagningsbyrå.
  • Dina två SAT II-poängrapporter. Återigen ska dessa skickas till antagningskontoret av testbolaget.
  • Två lärarrapporter (rekommendationer).
  • Harvard-tillskottet. Detta är en kort applikation som kommer att ge mer information om dina akademiska och extrautbildade intressen.
  • Din ansökan om ekonomiska stöd (om du kvalificerar dig).
  • Skolrapporten och mitten av skolrapporten. Fyll i informationen på toppen av dessa och lämna dem till din skolvägledning. Skolrapporten ska vändas av din rådgivare innan din ansökan är förfallen, och din halvårsrapport ska ändras i början av februari.
  • Kom ihåg att om du accepteras till Harvard, kommer din slutliga skolrapport också att bli in, så du borde behålla en rekord av excellens.
  • Din ansökningsavgift eller ansökningsavgift waver. Ansökningsavgiften är $ 75.
  • Del 4 av 4:
    Skickar i din ansökan
    1. Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 12
    1. Vänd din ansökan i tid (eller tidigt). Harvard-applikationsprocessen involverar en serie steg som uppnås under en period av flera månader. Om du ansöker om inträde för en fallperiod tidigt eller för den regelbundna tidsfristen, måste du aktivera din ansökan i tid. Ansökan kommer att finnas tillgänglig i mitten av augusti, och du borde få ett start på det. Här är några viktiga datum att komma ihåg:
    • Tidiga handlingskandidater bör gälla senast den 1 november och kommer att få meddelande senast den 13 december. Harvard rekommenderar att dessa kandidater vänder sig i sin ansökan senast den 15 oktober.
    • Regelbundna beslutskandidater bör tillämpas senast den 1 januari och kommer att få meddelande senast den 28 mars. Harvard rekommenderar att dessa kandidater vänder sig i sin ansökan senast den 15 december.
    • Om du verkligen vill åka till Harvard, tillämpa tidigt. Beslutet är icke-bindande, så du har förrän den 1 maj för att fatta ditt beslut och att jämföra finansiella stödpaket från högskolor om de är nödvändiga. Även om Harvard säger att du inte får en fördel för att ansöka tidigt, bör du göra det för att visa ditt engagemang för Harvard. Du kommer också att känna dig mer tillfreds om du vet att du har accepterats till Harvard tidigt!
    • Om du tillämpar tidiga åtgärder kommer du inte att kunna ansöka om några andra högskolor tidigt. Det enda undantaget är om du också gäller för din lokala offentliga institution.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 13
    2. Mötas för en intervju om du är vald för att göra det. När du väl ansöker om Harvard kan du bli ombedd att träffa en alun för en intervju i ditt lokala område. Du borde gå till det här mötet för att visa att du är verkligen intresserad. Det kommer inte att göra eller bryta dina chanser att komma in, men om du verkligen vill åka till Harvard, bör du göra allt du kan för att få din Harvard att drömma en verklighet.
  • Vara snabb, artig, artig och engagerande om du träffas.
  • Förbered några frågor att fråga om Harvard-upplevelsen.
  • Oroa dig inte om du inte är ombedd att ha en intervju. Detta kan bara vara för att det var svårt att ordna ett möte mellan dig och någon i ditt område.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard University Steg 14
    3. Vänta på ett beslut. När du väl har vänt i din ansökan är det inte så mycket att du kan göra, men vänta på beslutet. Du kan ange om du vill ha ditt beslut via e-post eller ett officiellt brev på din ansökan. Under tiden är det här du kan göra:
  • Upprätthålla en rekord av excellens. Även om du kan koppla av lite grann, Det här är inte dags att släcka, klippa klassen eller sluta vara en stellär student. Harvard tar ditt halvår och (om du är accepterad) Slutrapporter på allvar.
  • Planera ett campusbesök. Om du inte redan har besökt campus, kolla in det för att se om det känns som en bra passform för dig.
  • Ansök på andra högskolor. Harvard är en drömskola för även den mest fantastiska studenten, så se till att du ansöker om vissa säkerhetsskolor såväl som Andra Ivy League och prestigefyllda högskolor.
  • Obsesse inte. Det finns inget du kan göra för att ändra beslutet när din ansökan är i posten, så njut av ditt seniorår och gör vad du normalt gör.
  • Reagera på lämpligt sätt. Om du kommer in, kasta dig en stor fest! Och om inte, svett inte det. Det kan kännas som din drömskola, men du kommer att ha tiden för ditt liv på en annan fantastisk institution innan du vet det. Av de 34 303 studenter som ansökt om Harvards klass av 2016, var bara 2 706 tillåtna (en 7% acceptanshastighet). Var inte avskräckt om du känner att du har träffat alla krav och fortfarande inte klippt.
  • Tips

    Vara respektfull och visa ett genuint intresse för skola, inte bara namnet. Om du har tur, kommer du att ha något gemensamt med din intervjuare - även om du inte gör det, kan du fortfarande fråga om deras erfarenhet på skolan. De har sett hundratals, eventuellt tusentals, av barn med samma poäng och samma aktiviteter och samma allt: så vad gör dig unik? Varför vill du gå till den specifika skolan? Varför vill du ha en utbildning?
  • Kontrollera alltid Harvards hemsida för den senaste informationen om antagningstidens tidslinjer och krav.
  • Gör kopior av alla dina applikationsmaterial så att du har dem bara i fall.
  • Om du verkligen vill åka till Harvard, starta din spelplan så snart du går in i gymnasiet. Du bör starta dina planer för akademisk excellens och extra-curricular engagemang så tidigt som möjligt.
  • Om du har äldre status på Harvard, kom ihåg att nämna det på din ansökan.
  • Varningar

    Oavsett hur säker dig känner dig om din potential att vara en Harvard-student, gäller för en mängd olika skolor så att du håller dina alternativ öppna.
  • Förstör inte dina poäng eller prestationer på din ansökan. Om Harvard finner ut, kommer du att diskvalificeras och i allvarliga problem.
  • Gör inte något beklagligt när du kommer in i Harvard. Om du fuskar på dina gymnasieskolor eller engagerar sig i allvarliga missförhållanden, kommer din status som Harvard-student att återkallas.
  • Reated wikihows

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande