Hur man citerar lagar i harvard style

När du skriver ett forskningspapper, särskilt i samhällsvetenskapen, kanske du vill bestämma lagar eller använda dem som en källa. I allmänhet innebär det att du har en in-text-citat som hänför sig till en referenslista-post som innehåller fullständig publikationsinformation för lagen, så dina läsare kan hitta lagen och läsa den själva. Harvard referensstil ger ett grundläggande format för din referenslista och in-text-citat. Men specifika kan variera mellan institutioner, så kolla med din instruktör för exakta krav.

Steg

Metod 1 av 2:
Referenslista
  1. Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 1
1. Börja din post med titeln på lagen. Eftersom regeringen i huvudsak anses vara författaren till en lag, skulle du vanligtvis inte inkludera författaren i din referenslista för en lag. Snarare skulle du ge den populära titeln på lagen. Om lagen godkändes av parlamentet i ditt eget land, kursiviserade titeln. Kapitalisera titeln på lagen exakt som det är i själva verket.
  • Exempel: Aboriginal och Torres Strait Islander Act
  • Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 2
    2. Lägg till året och jurisdiktion. Lägg till ett mellanslag efter titeln och sedan året. Om titeln på lagen var kursiviserad, är året också kursiverat. Lägg till jurisdiktion inom parentes. Jurisdiktion är inte kursiv. Kontrollera med din instruktör för lämpliga förkortningar för jurisdiktion.
  • Exempel: Aboriginal och Torres Strait Islander Act 2005 (CWLTH)
  • I det ovanstående exemplet använder en lag som passerar av det australiska parlamentet "Cwlth," Förkortningen för "Commonwealth," Som jurisdiktion. "Commonwealth" kan också förkortas "Cth."
  • Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 3
    3. Inkludera kapitel eller sektioner om tillämpligt. I vissa situationer hänvisar du bara till ett specifikt kapitel eller en del av lagen snarare än lagen som helhet. Skriv ett komma efter den stängande parentesen av jurisdiktion och lägg sedan till kapitlet ("c.") eller avsnitt ("s.") siffra.
  • Exempel: Aboriginal och Torres Strait Islander Act 2005 (CWLTH), s. 67
  • Dricks: Referenslista Inlägg för lagar innehåller vanligtvis inte en period (fullstopp) i slutet.

  • Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 4
    4. Nära med platsen för publicering och utgivaren. När du använder Harvard referencing i Storbritannien kan du behöva inkludera ytterligare publikationsinformation för lagen, precis som du skulle med en bok eller journalartikel. Lägg en period efter kapitlet eller sektionsnumret, lägg sedan till platsen för publicering och namn på utgivaren. Denna information kommer typiskt att vara densamma för alla lagar som passerar av samma regering.
  • Exempel: Modern Slaveri Act 2015 (Storbritannien), C. 30. London: The Stationery Office.
  • Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 5
    5. Ange om du har tillgång till lagen online, om det behövs. UK-institutioner skiljer sig också typiskt från tryck och online lagar i referenslista poster. Efter kapitelnumret, lägg till ordet "uppkopplad" i kvadratkonsoler. Placera en period utanför stängningsfästet, inkludera sedan platsen för plats och utgivare som vanligt. Placera en period efter utgivarens namn och skriv sedan det datum som är tillgängligt i kvadratkonsoler, med hjälp av dagmånadårsformat för datumet. Förkorta inte namnen på månader. Lägg till en period efter stängningsfästet, skriv sedan orden "Tillgänglig från" följt av webbadressen.
  • Exempel: Modern Slaveri Act 2015 (Storbritannien), C. 30. [Uppkopplad]. London: The Stationery Office. [Åtkomst 20 maj 2020]. Tillgänglig från: https: // lagstiftning.gov.Storbritannien/
  • Metod 2 av 2:
    I-text citat
    1. Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 6
    1. Inkludera titeln på lagen och året i texten i ditt papper. Om du arbetar titeln på lagen och det år som det passerade i din text behöver du vanligtvis inte någon ytterligare parentetisk citat. Du kan också använda titeln med året i parentes omedelbart efter titeln.
    • Till exempel kan du skriva: den moderna slaveriagen från 2015 utformades för att bekämpa människohandel, särskilt unga tjejer i sexhandeln.

    Dricks: Vissa institutioner kräver inte en referenslista, alls om du inkluderar titeln på lagen och året i texten i ditt papper.

  • Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 7
    2. Ge en parentesistisk citat om titeln inte nämns i din text. I vissa sammanhang är det inte möjligt att inkludera titeln på lagen i din text. I den situationen lägger du till en parentesistisk med titeln på lagen och året i slutet av meningen där du diskuterar lagen, inom den slutliga skiljeteckningen.
  • Till exempel kan du skriva: Lagen ger styva påföljder för människohandel samt statligt stöd till offer (Modern Slaveri Act 2015).
  • Bild med titeln Cite Laws i Harvard Style Steg 8
    3. Lägg till jurisdiktionsförkortningen om det behövs. Vissa versioner av Harvard-referens, som den stil som används i australiensiska institutioner, kräver att du ger den jurisdiktion som passerade lagen inom parentes efter namn och datum. Denna information krävs även om du inkluderar namn och datum i texten i ditt papper.
  • Till exempel kan du skriva: Aboriginal och Torres Strait Islander Act från 2015 (CWLTH) reglerar besittning och konsumtion av alkohol i Aboriginal Trust-områden.
  • Tips

    Varningar

    Till skillnad från andra citationstiler har Harvard Referency inte en universell stilguide. Därför kan formatet på din institution variera från det format som presenteras här.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande