Hur man kommer in i yale

Yale University, ett privat universitet beläget i New Haven, Connecticut, grundades 1701 och är en Elite Ivy League School. Dess totala anmälan är i allmänhet mindre än 12 000 studenter. Yale får många fler sökande än skolan kan acceptera varje år - det accepterar bara 6.3% av dessa sökande. Det betyder att admissionsprocessen är mycket selektiv. Du behöver inte bara göra ära roll och visa akademisk excellens, men du måste hitta något som gör att du sticker ut från mängden för att accepteras.

Steg

Del 1 av 3:
Bygga en stark akademisk portfölj
  1. Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 1
1. Ta AP eller College Prep kurser om de är tillgängliga. Utmana dig själv med svår college prep curriculum i gymnasiet. Eftersom Yale är en Ivy League School, admissions officerare letar efter studenter som har bevisat att de kan överleva en tung kursbelastning. Att uppnå höga betyg i lätta kurser kommer sannolikt inte att räcka för att få dig till Yale, så ladda upp på avancerad placering och college prep-kurser för att bevisa att du sticker ut bland dina kamrater.
  • Om din gymnasium erbjuder ovanliga eller unika kurser som inte finns i de flesta gymnasieskolor, ta dem. Till exempel, om din gymnasium erbjuder ett exotiskt språk som japanska eller mandarin förutom spanska, franska och tyska, väljer det japanska eller mandarin. Detta hjälper dig att sticka ut.
  • Ta inte "lätt" eller "blås av" valfria. Få en 4.0 i enkla valfria klasser hjälper dig inte att få tillträde till Yale. Så dike dodgeballklassen och ta något lite mer utmanande.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 2
    2
    Få bra betyg. Det första Yale kommer att titta på är din akademiska prestanda under hela din högskoleutbildning. Att upprätthålla ett konsekvent högkvalitativt punkt i hela gymnasiet är ett kritiskt steg för att ansöka om yale.
  • Som en Elite Ivy League School, kommer Yale att undersöka din betygs historia från alla fyra år av gymnasiet, medan mindre exklusiva skolor tenderar att väga din prestation i ditt junior och seniorår högre.
  • Men du bör se till att din senior kursbelastning återspeglar ett strikt studieprogram. Skäm bort dig inte "senitit."
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 3
    3. Anmäl dig till SAT eller ACT Prep kurser. Det finns ett antal program och kurser som är utformade för att hjälpa dig att förbereda sig för lördagen och agera. Dessa kurser kan hjälpa dig att utforma metoder för att studera och ta tentamen som hjälper dig att uppnå högsta poäng du eventuellt kan.
  • Dessa kurser eller program tillhandahåller i allmänhet tekniker som är utformade för att hjälpa dig att maximera din poäng på lagen eller satt, som hur man ökar den hastighet som du arbetar genom enskilda frågor eller hur man eliminerar klart felaktiga val när du inte känner till svaret.
  • Gemenskapscentra och offentliga skolor erbjuder ibland dessa klasser gratis eller till en reducerad skattesats, så kolla in ditt område för att se vilka alternativ som är tillgängliga för dig.
  • LAT-ämnesprov rekommenderas men krävs inte för antagning till Yale. Men dessa test är ett bra sätt att visa upp din kunskap i ett visst område och kan hjälpa dig att skilja dig från resten av förpackningen.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 4
    4. Planera dina examensdatum försiktigt. Var noga med att uppmärksamma datumen när du kan ta lagen eller satt i ditt område och jämföra de datumen till Yales årliga ansökningsfrister. Detta hjälper dig att planera ett schema som maximerar dina chanser att poängera högt på ett standardiserat test innan du måste ansöka om Yale.
  • Ansökningsfristen för enkla aktuella ansökningar om enkla handlingar - där du godkänner att acceptera ett erbjudande om upptagande om det är gjort - är 1 november. Den ordinarie ansökningsfristen är 1 januari. Om du ansöker om regelbunden tillträde rekommenderar Yale att du tar SAT eller ACT senast december.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 5
    5. Överväg att ta SAT eller ACT flera gånger. Om du är orolig för din poäng, överväga att ta SAT eller agera mer än en gång. Din poäng på dessa tentor är en viktig del av ditt applikationspaket. Men Yale föreslår att du inte återvänder testet om din poäng redan är i ballparken, eftersom din tid blir bättre att stärka andra delar av din ansökan.
  • Yale har inte standardiserad testpoäng cutoffs. Den senast inskrivna Freshman-klassen hade dock satt poäng som varierade mellan 2130-2400 och aktörerna varierar mellan 32-36.
  • Yale deltar inte i "Score Choice" -rapportering på SAT och ACT Allmänna tentor. Det betyder att du måste skicka in alla dina SAT och ACT Allmänna tentor till Yale.
  • På SAT-ämne-testet tillåter Yale "poängval" -rapportering, vilket innebär att du kan välja vilka poäng du vill skicka till universitetet på SAT-ämnena.
  • Medan du kan ta dessa test flera gånger, finns det lite bevis för att stödja tanken att din poäng kommer att stiga drastiskt efter den andra eller tredje gången du tar tentamen. Spara dig tid, pengar och huvudvärk genom att fokusera på examensberedningen i början snarare än att försöka maximera antalet gånger du tar testet.
  • Del 2 av 3:
    Engagera sig i extracurricular aktiviteter
    1. Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 6
    1. Gå med i ett atletiskt lag på din skola. Ivy League-skolorna ger inte atletiska stipendier till studenter. Ändå hjälper engagerande i friidrott dig att visa yale som du är mer än bara en bokmask. Att spela gymnasieskolor samtidigt som du behåller höga betyg visar att du är en väl avrundad person som kan balansera flera ansvarsområden.
    • Också, om du excel i en sport där Yale deltar och dina högskolekvaliteter är över genomsnittet, är det möjligt att Yale kommer att "böja" några av de strängare akademiska normerna för antagning för att få önskvärda student-idrottare att delta i skolan.
    • Medan Yale inte är känt för sitt Atletikprogram har universitetet haft lite framgång i mäns dykning och simning, golf, hockey och kvinnors fäktning.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 7
    2. Engagera sig i studentpolitik på din skola. Att bli involverad i studentregering i din gymnasium är ett bra sätt att visa Yale som du är engagerad i din akademiska miljö och är redo att ta på sig ledarnas roller inom den miljön. Så kör för klasspresident, vice ordförande eller kassör.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 8
    3. Hitta en klubb eller grupp på din skola. Medan han gick med i klubbar och gruppaktiviteter i skolan är stora extracurricular aktiviteter på en högskolans applikation, är ingenting mer imponerande än en ung student som tar initiativet att hitta en grupp eller spearhead ett studentprojekt. Identifiera områden där din skola saknar extracurricular aktiviteter och lobbar din skolas administration så att du kan börja en ny grupp.
  • När du tar det här steget, var noga med att du identifierar andra studenter som kommer att delta och en fakultetsmedlem som kan övervaka gruppen. Detta kommer att göra "pitching" idén till din skolas administration mycket lättare.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 9
    4. Engagera sig i aktiviteter som hjälper ditt samhälle. Bli involverad i samhällstjänst, välgörenhet och offentliga uppsökningsprogram. Yale letar efter intelligenta individer som kommer att använda sin intelligens och ambition att förbättra sitt samhälle och de runt dem. Att hjälpa till att förbättra ditt samhälle under gymnasiet kommer att visa att du är exakt den typ av utåtriktande personen Yale vill ha på sin skola.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale steg 10
    5. Bygga en stark anställningskort. Att arbeta ett deltidsjobb under din högskoleutbildning kommer att visa din arbetsetik och personlig körning till antagningskommittén på Yale. Arbeta på en lokal restaurang, Carwash eller Retail Store kommer att bevisa att du kan jonglera flera ansvarsområden medan du utmärker sig i många områden.
  • Se bara till att ditt jobb inte påverkar dina betyg och skärs inte i mycket nödvändig studietid. Också, bli inte avfyrade, som avslutas från en anställningsposition inte kommer att förbättra dina chanser att erkänna.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra ansökan
    1. Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 11
    1. Besök Yales antagningswebbplats. Innan du ansöker, försiktigt och noggrant över Yales antagningsriktlinjer och tillämpningskrav. Du kommer att vilja veta vad du behöver innan du börjar sätta applikationen tillsammans.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 12
    2. Identifiera din status till skolan. Var noga med att du nämner någon i din familj som har deltagit i Yale tidigare. Det är välkänt att Yale ger preferens till "arv" studenter - tidigare har de medgett att cirka 20-25% av äldre sökande är tillåtna, jämfört med cirka 6-7% av de totala sökande.
  • Informera även skolan om du är en ras, etnisk, religiös minoritet eller en första generationens högskolestudent någonstans i ditt applikationspaket. Yale har mångfaldskvoter som de försöker uppnå och kanske föredra de som har brutit formen för att bli den första personen i sin familj för att delta i ett fyraårigt universitet.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 13
    3. Utkast till stellära uppsatser. Testpoäng, högskolans betygspoäng och rekommendationsbrev kommer att återspegla vad andra tycker om dig och din prestation till Yale Admissions Office. Applikationsuppsatsen är din chans att representera dig själv till universitetet. Personliga uppsatser är en viktig del av Yales antagningspaket och är ofta elementet i en persons applikation som kommer att sätta dem ifrån varandra. En stark applikationsuppsats ska adressera följande frågor:
  • Vem är du?
  • Vilka erfarenheter har format ditt liv och din utsikter hittills?
  • Vad har du uppnått under din tid i gymnasiet?
  • Vad hoppas du uppnå i framtiden?
  • Hur kan du delta i Yale hjälper dig att uppnå framtida mål?
  • Vad kan du ta med till Yale för att förbättra, förbättra eller nytta av studentgemenskapen?
  • Kom ihåg att alla starka uppsatser innehåller en tydlig och kreativ introduktion som kommer att "haka" läsaren, en välorganiserad kropp som ger konkreta exempel som förstärkning för påståenden i din introduktion och en gripande och meningsfull slutsats som slår resten av din uppsats tillsammans koncis.
  • Alltid korrekturläsa din uppsats, letar efter grammatiska, syntaaktiska och typografiska fel. Har också någon annan, som en förälder eller respekterad lärare, läs din uppsats och ge feedback innan du skickar in. Ett friskt par ögon kan göra underverk för att förbättra skriftens klarhet.
  • De frågor som ska behandlas i Yales två applikationsuppsatser ändras från år till år, så var noga med att läsa och överväga de frågor de frågar dig noga innan du försöker utarbeta dina ansökningsuppsatser. Du kan inte passa din livshistoria i korta uppsatser och Yale vet det här, så försök inte att klämma allt i dina uppsatser. Håll dig fokuserad på ett visst tema och behandla det tematområdet.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 14
    4. Stanna i ordräkningen. Den vanliga applikationsuppsatsen måste vara mellan 250-650 ord, och Yale Writing Supplement Essay måste vara 500 ord eller mindre. Du kommer inte att kunna skicka in din ansökan om dina uppsatser överstiger ordräkningen.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 15
    5. Slutföra den gemensamma applikationen och yale-tillskottet. Du kan fylla i både online genom att besöka den gemensamma applikationswebbplatsen. Betala den aktuella ansökningsavgiften med ett kreditkort eller elektronisk kontroll.
  • Du kan också ladda ner och maila dessa formulär till Yale, men en överväldigande majoritet av sökanden skickar dem online. Postadressen för Yale är: Office of Grunduate Admissions, Yale University, PO Box 208235, New Haven, Connecticut, 06520-8234
  • Inkludera en check eller order som betalas till Yale University.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 16
    6. Förvärva rekommendationsbrev. Be två av dina gymnasielärare att skriva en personlig rekommendationsbrev till dig. Lärare kan skicka bokstäverna online med en länk du ger dem från den gemensamma applikationswebbplatsen. Yale rekommenderar starkt att du frågar dina 11: e och 12: e klasslärare för rekommendationer, eftersom de lärare har lärt dig senast och i mer rigorösa kurser.
  • Du borde ha ett CV, C.V., eller lista över prestationer förberedda för dina lärare så att de kan göra specifika referenser till saker du har gjort eller uppnått i rekommendationsbrevet.
  • Yale letar efter rekommendationer som lyfter fram din prestation i klassen, liksom din energi, motivation, relation med dina klasskamrater, intellektuell nyfikenhet och påverkan på din klassrumsmiljö.
  • Dessa rekommendationer är konfidentiella och du, som student, borde inte ha tillgång till dem. Som sådan, var noga med att välja två lärare som känner dig bra, tycker mycket om din prestation i klassrummet och kan skissera dina speciella prestationer. Om du kan, är det en bra idé att be om rekommendationer från lärare av olika ämnen.
  • Om du har betydande prestationer i ett annat fält, som musik eller forskning, kan du begära ytterligare en rekommendationsbrev från en person som är mycket bekant med dina prestationer och kan tala om dem i detalj. Men Yale rekommenderar att du bara gör det om det väsentligt kommer att lägga till i din ansökan. Det bör märkas som en "Kompletterande" rekommendationsbrev.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 17
    7. Sök hjälp från din vägledare. Fråga din gymnasierådgivare att lämna in en rekommendationsbrev för din räkning och ditt officiella högskolans transkript. Rekommendationen bör hjälpa Yale att förstå svårigheten hos dina klasser i gymnasiet, liksom allmän information om din bakgrund, inklusive alla ledarroller du har antagit under dina år i gymnasiet.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 18
    8. Skicka in dina SAT eller ACT-poäng. Skicka in dessa poäng via den gemensamma applikationswebbplatsen. Besök den standardiserade testsidan på Yale-webbplatsen för att avgöra om det program du ansöker om kräver några andra test.
  • Du kan också skicka in dina poäng genom att indikera att du vill att dina poäng ska skickas till Yale. Gör detta genom att ange Yales skolkod i rätt del av lagen eller SAT-examen. För lagen är Yales skolkod "0618". För SAT är Yales kod "3987".
  • Titta på Yales standardiserade testwebbplats kan vara användbar innan du tar dessa tentor också. Webbplatsen beskriver hur Yale ser din prestation på dessa test och identifierar de allmänna kriterierna för prestanda på dessa test.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 19
    9. Skicka in en halvårsrapport. Be din högskolans vägledare att lämna in en halvårsrapport om den gemensamma applikationswebbplatsen så snart som dina första terminer är tillgängliga. Yale vill se till att sökande upprätthåller en hög akademisk framgång under hela sitt seniorår.
  • Bilden med titeln Gå in i Yale Steg 20
    10. Övervaka din ansökan. Vänta upp till 3 veckor efter att du skickat in din ansökan om ett mail från Yale. Det här e-postmeddelandet kommer att ha instruktioner för att konfigurera ditt "ELI" -konto. E-postmeddelandet skickas till den adress du ingår i din ansökan. Du kan använda ditt Eli-konto för att spåra vilka dokument Yale har tagit emot och låter dig kolla på status för din ansökan.
  • Om du ansökt om en-valfri tidig handlingsåtkomst får du meddelande i mitten av december. Om du har ansökt om regelbunden tillträde kommer du att bli underrättad senast den 1 april.
  • Du kan erbjudas en intrång intervju. Om du erbjuds en, bör du acceptera. i alla fall, inte Att erbjudas en intervju betyder inte att du inte kommer att bli tillåten.
  • Tips

    Reated wikihows

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande