Hur man blir en advokatprofessor

Kanske hade du en särskilt inspirerande professor i lagskolan som motiverade dig att följa i sina fotspår. Eller efter några år av övning saknar du lagskolan och bestämmer att du hellre skulle gå tillbaka och undervisa. Oavsett din motivation, blir en jurist som professor kan vara utmanande - särskilt med så få nya professorer som hyrs varje år. Men om du har en stark akademisk bakgrund och expertis inom ett specifikt område, finns det flera olika vägar du kan vidta för att försöka bli en advokat.

Steg

Metod 1 av 4:
Tar den traditionella vägen
  1. Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 1
1. Gå till en av de bästa lagskolorna i landet. De flesta advokatprofessorer fick sin lagsexamen vid Harvard, Yale, Stanford eller Chicago. Det finns ett annat dussin eller så framträdande lagskolor som regelbundet producerar advokatiska professorer. Om du planerar att ta den klassiska vägen mot att bli advokat, behöver du få din lagsexamen från en av dessa skolor.
  • Några högskolor har större framträdande regionalt. Till exempel, om du ville undervisa i en södra lagskola, kunde du sannolikt göra klippet med en examen från Emory, Duke eller Vanderbilt.
  • Om du planerade på undervisning på västkusten, kunde du lägga till Berkeley och UCLA till listan.

Dricks: För den klassiska vägen är betoningen på prestige. Även om denna väg har blivit något mindre relevant som lagskolor placerar mer fokus på klinisk träning, är det fortfarande ett lönsamt sätt att bli en advokatprofessor.

  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 2
    2. Utföra exceptionellt väl akademiskt medan i lagskolan. Hur bra du gör är bestämd relativt enligt din klassrankning. Medan du inte nödvändigtvis behöver examen först i din klass, sträva efter att vara i topp 5%. Den lägre rankade din lagskola, desto högre är din klassrankning att vara om du vill bli märkt.
  • Oavsett vilken skola du går till, finns det lite hopp för dig att bli en advokatrofessor om du inte är i topp 25% av din klass.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 3
    3. Gå med i lagrevisionen och håll en ledande redaktionell position. Om du tar den klassiska vägen mot att bli advokat, måste du vara medlem i den viktigaste laggranskningen på din lagskola. Medan de flesta lagskolor har flera tidskrifter som fokuserar på ett särskilt område, för den klassiska vägen, är den främsta lagöversynen den enda som är viktig.
  • Du måste också hålla en ledande redaktionell position i ditt tredje år. Helst kommer du att vara chefredaktör. Om du inte lyckas ta den övre platsen, bör du åtminstone vara ansvarig för en viss avdelning eller process. Till exempel kan du vara artiklaren redaktör.
  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 4
    4. Publicera minst en artikel i lagskolan. Om du är på rättspersonal, skriver du en studentanteckning och skicka in den för publicering. Inte alla studentnoteringar publiceras. Men om du vill bli advokat, bör din anteckning vara tillräckligt bra för att publiceras.
  • Förutom din studentanteckning, börja arbeta med en artikel som du kan skicka till andra tidskrifter för publicering efter att du har examen från lagskolan. Idealiskt kommer din andra artikel att vara i samma rättsområde som din studentanteckning så att du kan börja bygga kompetens inom ett område.
  • Du kan också överväga att skriva en artikel om ett kärnområde som du studerade ditt första års lagskola, som kontrakt eller straffrätt. Nya advokater lär ofta förstaårs klasser, så det är en bra idé att etablera kompetens inom ett av dessa områden.
  • Dricks: TENUR-TRACK LAW FRESSALORER KRAVAS vanligtvis av lagskolan för att publicera artiklar i lagtider. Har publicerat artiklar under ditt bälte innan du blir professor visar ditt engagemang för juridiskt stipendium.

  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 5
    5. Tjäna som en clerk för en domare efter lagskolan. Top Law Professor kandidater brukar spendera de första åren efter att ha examen att klara sig för prestigefyllda domare. Den amerikanska domstolen är ett bra ställe att börja. En clerkship med en rättvisa på högsta domstolen är bäst.
  • Nya kandidater är typiskt clerk för en domare på appellationsdomstolen först, sedan ansöka om en clerkship med en högsta domstolen.
  • Statliga domstolsberäkningar, även på appellationsnivå, är inte lika imponerande som Federal Court Clerkships.
  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 6
    6. Fortsätt att publicera efter lagskolan. En clerkship ger dig vanligtvis möjlighet att undersöka och skriva. Du kommer att se utmanande fall kommer genom domstolarna varje dag och kommer att ha en känsla av att utveckla trender i lagen. Du har också insikt om snabbknappsproblem som kan göra för att tvinga tidskriftsartiklar.
  • Leta efter ett problem på vilka federala kretsar är uppdelade. Ett fall som presenterar det här problemet är moget för ett högsta domstolsbeslut och kan fungera som grund för en stark tidskriftsartikel som kan nämnas av appellationsdomstolar eller till och med högsta domstolar.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 7
    7. Öva i ett topplista för 2 till 5 år. Efter dina clerkships får du lite erfarenhetsproblem - helst vid en nationellt känd "vitsko" advokatbyrå. De flesta av dessa företag är belägna i New York City, även om de vanligtvis har filialer över hela världen.
  • Medan du vill ha en viss erfarenhet av praktiserande lag kan för mycket erfarenhet sänka dina chanser att bli advokat. Lagskolor gynnar akademiskt stipendium över övning i den juridiska handeln, särskilt för tidsspårpositioner.
  • Karriärserviceföretaget Vault publicerar advokatbyråer varje år baserat på bedömningarna av praktiserande advokater. Om du tar den klassiska vägen mot att bli advokat, sikta på att vara en associerad på ett av de 10 bästa advokatbyråerna på den här listan.
  • Bilden med titeln Bli en advokatprofessor Steg 8
    8. Få rekommendationer från professorer. För en advokatansökan behöver du minst 3 eller 4 referenser. De borde vara från professorer som förstår dina forsknings- och stipendier, inte nödvändigtvis professorer vars klasser du tog i lagskolan.
  • Professorerna kan vara från någon skola. Men du vill vanligtvis att minst 2 professorer är från skolan där du tog examen.
  • Det hjälper om du har en berömd professor eller två, men går inte för prestige över substans.
  • Metod 2 av 4:
    Går post-doc-vägen
    1. Bilden med titeln Bli en advokatprofessor Steg 9
    1. Tjäna starka betyg i lagskolan. Om du följer post-doc-vägen får du en annan grad efter din lagsexamen, så dina betyg och klassrankning i lagskolan är inte lika viktig som de skulle vara om du tog den klassiska vägen. Du behöver dock fortfarande starka kvaliteter som ska accepteras till ett post-doc-program. Lagskolor kommer också att titta på dina lagskolor när du ansöker om att vara professor, även om du har en annan examen.
    • Generellt bör du vara i topp 25-30% av din klass om du får en annan grad efter lagskolan.

    Dricks: Medan Prestige i lagskolan du deltar är inte lika viktigt för post-doc-vägen som för den klassiska rutten, behöver du fortfarande gå till en mer framträdande, nationellt känd lagskola.

  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 10
    2. Servera på redaktionen i en advokatbok. När du får en annan grad efter din lagsexamen, kanske du inte nödvändigtvis behöver vara chefredaktör för din skolas mest prestigefyllda laggranskning. En del tidskriftsupplevelse är dock fortfarande viktigt för att visa ditt intresse för juridiskt stipendium.
  • Att tjäna på redaktionen är vanligtvis mindre viktig än att publicera artiklar. Men att vara på personalen i en tidskrift ger dig det bästa tillfälle att skriva en journalartikel.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 11
    3. Skriv minst en juridisk forskningsartikel i lagskolan. Om du är på personalen i en advokatbok, kan din artikel vara din studentanteckning. Det är dock en bra idé att komma igång med en annan artikel i syfte att skicka in det till lagtider efter att du har lagt ut.
  • Om allt du har är din studentanteckning, bör du åtminstone ha en avhandling för ett ytterligare forskningsprojekt som är uppradad, tillsammans med en viss preliminär forskning.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 12
    4. Ansök om examenslagsprogram i Top Law Schools. Om du får en annan grad efter lagskolan, kan du få en bättre chans att få ett jobb som advokatprofessor om din andra examen också är i lag. Avancerade lagstudier inkluderar LLM, JSD eller SJD-program. Men dessa grader hjälper dig inte mycket i ditt strävan att bli en lagstudent om de inte är från en av de bästa lagskolorna i landet, som Harvard eller Yale.
  • Yale har också ett pH.D. I lag som erbjuds av Yale Law School.
  • Graduate Law-program ger dig också ytterligare möjligheter att engagera sig i juridiskt stipendium, så du kan eventuellt få en annan publikation eller två under ditt bälte när du examinerar.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 13
    5. Lär juridisk forskning och skrivning vid en topplista skolan. Juridisk forskning och skrivning (LRW) Instruktörer är vanligtvis inte tillvägagångssätt Professorer som bara är anställda för att undervisa en termin eller år i taget. LRW-instruktörer undervisar främst första års juridiska skrivklasser, men kan ha andra uppgifter, till exempel övervakning av kortskrivning för skolans moot domstolslag.
  • Eftersom det här är icke-tidiga spårpositioner är de vanligtvis lättare att få och låta dig få fötterna våta och bestämma om undervisningsrätt är vad du verkligen vill göra.
  • Som en LRW-instruktör har du full användning av skolans bibliotek och tillgång till den andra fakulteten. Detta kan ge dig de verktyg du behöver skriva och publicera artiklar.
  • Varning: Eftersom LRW är ett mer kliniskt område kan det vara svårt för dig att övergå från lagligt skrivande till ett mer akademiskt tåldrag ("dogmatisk") position.

  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 14
    6. Få ett stipendium att öka din forskning och skriva. Många Top Law Schools, inklusive Harvard och Yale, erbjuder gemenskapsprogram som ger eleverna som vill bli advokater att sträva efter stipendium. Vanligtvis behöver du ett visst förslag till den typ av forskning du planerar att göra. Fellows kan också hjälpa till med undervisningsskurser i lagskolan eller mentor JD-studenter.
  • Stipendier är mycket konkurrenskraftiga. Du kan också försöka få jobb på en lagskola som en besökande biträdande professor (VAP). Dessa jobb gör det också möjligt att fortsätta din forskning och skriva, även om ditt arbete kommer att vara mycket mer självstyrt än det skulle i ett gemenskap.
  • Metod 3 av 4:
    Försöker det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet
    1. Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 15
    1. Få exceptionella betyg i lagskolan. Oavsett ditt tillvägagångssätt för att bli advokat är en stark akademisk rekord viktig. Åtminstone bör du ranka i topp 25-30% av din klass. Den högsta möjliga rangen är alltid det bästa.
    • Din klassrankning och betyg kommer att vara viktigare för lagskolorna när du ansöker som advokat än de kommer att vara när du ansöker om din examen. Fakulteten och antagningspersonalen i andra discipliner kommer sannolikt att vara obekant med lagskolans betygsprocess.
  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 16
    2. Arbeta på en lagbok för att visa ditt intresse för juridiskt stipendium. Särskilt om du får en examen i en annan disciplin, kan lagskolor ifrågasätta om du är mer engagerad i den disciplinen än du är lag. Lagsskolor tenderar att hyra professorer som är passionerade om juridisk studie och stipendium. Ditt arbete med en lagtidskrift i lagskolan hjälper dig att etablera och visa att intresset.
  • Du kan överväga en position i en tidskrift som är relaterad till din andra examen, om din lagskola har en sådan tidskrift. Till exempel, om du planerar att få ett pH.D. I ekonomi kan du tjäna på redaktionen i en lag och ekonomi.
  • Dricks: Även om du inte blir vald för en tidskrift, försök att skriva minst en artikel i lagskolan som du kan skicka till tidskrifter efter att du har examen. Till exempel kan du ta ett seminarium och sedan anpassa och utöka ditt seminariepapper för publicering.

  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 17
    3. Öva lagen i 2 till 5 år innan du går tillbaka till skolan. Generellt är det en bra idé att få lite rättspraxis i innan du får din examen i en relaterad disciplin, i motsats till att gå direkt till skolan. Det blir lättare att hitta ett jobb på ett advokatbyrå medan du är i lagskolan och kan dra nytta av skolans karriärresurser.
  • När potentiella arbetsgivare frågar dig om dina karriärmål, borde du inte ljuga. Det är dock förmodligen bäst att spela upp det faktum att du planerar att gå tillbaka till skolan för att få en examen i en annan disciplin på ett par år.
  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 18
    4. Driva en examen i ett akademiskt område relaterat till lag. Att ta ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att bli advokatprofessor, behöver du ett pH.D. i en disciplin som ofta korsar rättslig studie. Den specifika graden kan också diktera de typer av lagskolor som du skulle vara kvalificerad att undervisa.
  • Till exempel har många jurisprudens eller juridiska filosofiska professorer också ett pH.D. i filosofi. Ekonomien är en annan disciplin som ofta skärs med juridisk studie.
  • Dricks: Skolans prestige, från vilken du får ditt pH.D. spelar ingen roll så mycket som Prestige i din lagskola om du vill vara en advokat. Men du vill vanligtvis försöka få din examen från en av de bästa skolorna för den disciplinen.

  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 19
    5. Fortsätt att publicera i lagtidskrifter samtidigt som du får din examen. Faren för att få en examen i en annan disciplin är att du kommer att tyckas ha övergivit lagen i flera år. Även om ditt fokus kommer att vara på dina examensprogram, balansera din studie ut med ett par publikationer i lagtider.
  • Leta efter tvärvetenskapliga tidskrifter där du kan skriva artiklar om områden där de två disciplinerna skär eller överlappar varandra. Detta kommer att förstärka tanken att du får den andra graden att komplettera och berika din juridik och bidra till ditt juridiska stipendium.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 20
    6. Håll kontakten med din gamla lagskolans professorer. När du arbetar mot din kandidatexamen, ständigt nå ut till gamla lagskolans professorer och upprätthålla relationer med dem. När du anger den juridiska undervisningsmarknaden behöver du rekommendationer från professorer. Att hålla dessa relationer aktiva visar också ditt engagemang för rättsligt stipendium.
  • Till exempel kan du starta en e-postkorrespondens med en professor du beundrar. När juridiska frågor eller frågor kommer upp i din doktorandstudie kan du skriva till dem för råd.
  • Om du har en uppfattning om en artikel för en lagbok, skriv till en professor som har gjort forskning i det området och begär råd eller hjälp. Detta kommer att se till att professorerna du får rekommendationer från är bekanta med den typ av forskning du vill driva som professor.
  • Metod 4 av 4:
    Etablera dig själv som en expertutövare
    1. Bilden med titeln Bli en advokatprofessor Steg 21
    1. Få betydande praktisk erfarenhet efter lagskolan. Om du överväger att vara professor baserad på din praktiska erfarenhet, vill du bli expert på vilken juridisk nisch du övar. Professorer som hyrs utifrån deras erfarenhet är vanligtvis kliniska professorer, men vissa lär också akademiska klasser i nischämnen, såsom underhållningsrätt.
    • Typ av advokatbyrå du övar inte spelar någon roll så mycket om du följer den här vägen. Du kan till och med starta ditt eget företag, vilket kan vara särskilt användbart om du övar i ett rättsområde som människor regelbundet behöver, som straffrättsliga eller familjerätt.
    • Håll din övning fokus så smal som möjligt och knuten till typen av lagskolor som du i slutändan vill lära. Till exempel, om du vill undervisa straffrätt, kan du arbeta som försvarsadvokat.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 22
    2. Publicera artiklar i praktiken tidskrifter och akademiska tidskrifter. Lagskolor ser vanligtvis ner på träningstidskrifter eller handelsmagasiner. Men om du försöker bli advokatbaserad på din erfarenhet, bidrar publicering i praktiska tidskrifter att stärka ditt rykte som expert.
  • Du kan också överväga att skriva en bok eller ett kapitel för en nonfiction-bok som är relaterad till ditt område med juridisk expertis. Om du får ditt namn där ute genom att publicera tidskrifter mycket, kan dessa typer av möjligheter komma upp.
  • Dricks: Ju längre du övar desto mer publikationer borde du ha i akademiska tidskrifter. Detta visar ditt engagemang för stipendium över lagens övning.

  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 23
    3. Gör dig tillgänglig som en juridisk kommentare för att få namnigenkänning. Börja med din lokala nyhetsstation. Skicka över din Résumé med ett brev och förklara vilka problem du är tillgänglig för att diskutera som kommentator. På många ställen är goda lokala juridiska kommentatorer i hög efterfrågan, så det borde inte ta lång tid innan du kontaktas.
  • Om du bor i en större stad kan det vara lite svårare att bli etablerad som en juridisk kommentator, även på lokala nyhetsstationer. Du kan börja med mindre städer i närheten.
  • Du kan också skapa ett namn för dig själv som en kommentator genom att starta en blogg eller skriva artiklar och skicka in dem till lokala nyhetsbutiker.
  • Bild med titeln Bli en advokatprofessor Steg 24
    4. Undervisa som en adjungerad professor samtidigt som man övar lag. Du kan förbättra ditt rykte som en expert samt få undervisningsupplevelse genom att arbeta som en adjungerad professor. Tillägget undervisar vanligtvis bara en klass en termin, vanligtvis i ett nischområde, som underhållning eller miljölagstiftning, som de också övar.
  • Undervisning som ett tillägg är vanligtvis lättare om du har ditt eget advokatbyrå eftersom du kan justera ditt klientintag för att göra tid för klassen.
  • Medan du undervisar en klass kan ta upp betydande tid och resurser, se till att du kan hålla dig uppdaterad med ditt skrivande och publikationer samtidigt. Om du vill bli anställd i en heltid, är PENSE-TRACT-fakultetsposition, publikationer nödvändiga, oavsett vilken väg du tar för att komma dit.
  • Bildbeteckningen blir en advokatprofessor Steg 25
    5. Göra vänner med advokater. Kontakta advokatörer som undervisar samma område som du övar (eller ett område som skär med din övning). Du kan skicka en journalartikel du har skrivit genom introduktion eller erbjudande att komma och prata med sina elever om din övning.
  • Om du till exempel övar musiklag kan du nå fram till upphovsrätt eller immateriella rättegångsregler och fråga om du kan komma till sin klass för att diskutera de olika upphovsrätten och varumärkesaspekterna som du stöter på i din övning.
  • Om du vill bli advokat, inte bara utövare utan också professorer måste visa dig som expert på ditt område. Rekommendationerna från dessa advokater kommer att göra det mycket mer sannolikt för dig att få en ståndpunkt på en lagskolans fakultet.
  • Tips

    Innan du sätter dig på marknaden som kandidat, nå ut till lagskolan du tog examen från. Top Law Schools som producerar advokatörer har vanligtvis resurser tillgängliga som kan hjälpa dig att landa positionen för dina drömmar, inklusive mock-arbetssamtal och intervjuer.

    Varningar

    Marknaden för jurister är extremt konkurrenskraftig. Att få en heltid, tjänstespårfakultetsposition som advokatprofessor kan vara svårare än att komma in i en Ivy League-skola, få jobb i ett topplista, eller få en clerkship i den högsta domstolen.
  • Denna artikel diskuterar hur man blir en jurist i USA om du var utbildad i USA. Om du bor i ett annat land, prata med en advokatprofessor om hur du kan få ett liknande jobb.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande