Hur man kommer in i oxbridge

Att bli accepterad att studera på Oxford eller Cambridge är ingen lätt uppgift. Att vara bra i skolan är inte det enda kravet. Du måste planera i god tid och se till att skriva den bästa applikationen som är möjlig. Polska dina intervjuförmåga och gör dig redo att komma in i dessa två prestigefyllda universitet.

Steg

Del 1 av 2:
Ha en långsiktig plan
Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 1
Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 1
1. Bestäm om Oxbridge är rätt för dig. Oxford och Cambridge är bra ställen att studera och se väldigt bra ut på ett CV. En av fem medlemmar av parlamentet gick faktiskt till Oxbridge! I några få fall kanske du vill överväga högsta universitet utomlands eller ett annat universitet för en specialexamen (E.g. Maskinteknik). Du kanske också vill studera i ett annat europeiskt land för att njuta av andra kulturer eller lära sig ett språk.
  • Var noga med att besöka Oxford och Cambridge. Du kan komma åt högskolorna och prata med eleverna. Du kan också kontakta universiteten och högskolorna via sina webbsidor eller via telefon. Skicka inte e-post till lärare och professorer. De hanterar inte allmänna frågor och är redan upptagna nog.
  • Om du inte har studerat i Förenade kungariket innan, kolla på kriterierna online eller kontakta antagningsgrupperna. De har mycket specifika kriterier för varje land på planeten.
  • Bild med titeln komma in i Oxbridge Steg 2
    Bild med titeln komma in i Oxbridge Steg 2
    2. Bestäm om du är villig att begå dig själv. Dina A-nivåer kommer att avgöra om du är tillåten eller inte. Som tonåring kommer du att förväntas arbeta över 40 timmar i veckan för vissa ämnen, så se till att du är villig att ägna dig till det hårda arbetet.
  • Dina resultat är extremt viktiga. Om du känner att du kommer att kunna uppnå mycket när du tar mer än tre resultat, så är det bra att göra det. Antalet resultat är dock mycket mindre viktigt än betygen. Det är bättre att göra bättre med tre nivåer (åtminstone AAA eller högre, beroende på kurs och universitet) än att göra mindre bra med fyra eller mer. De flesta intrångshandledare kommer att hålla med detta.
  • Det är inte obligatoriskt att avvisa dina GCSE-kvaliteter, men de används ofta för att skilja mellan deltagare på grund av det höga antalet A har uppnåtts på en nivå. Eftersom de inte är obligatoriska finns det officiellt ingen nivå att nå. I praktiken är ju bättre de är desto mer sannolikt ska du accepteras.
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 3
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 3
    3. Bestäm vad du vill studera på universitetet. Ditt val av A-nivåer behöver återspegla din önskan att studera en disciplin. Du kan inte studera medicin om du aldrig haft intresse för vetenskapen. Det är alltid en bra idé att kontrollera i förväg vad som behövs i ditt aspirerande fält. Det är också en bra idé att se till att du är passionerad om ditt ämne, gör det inte bara för Oxbridge, för ett jobb eller för att du är bra på det. Du kommer att slog ut det för de kommande tre eller flera åren, se till att det är något du kan njuta av. Intervjuaren ser också ut för denna passion.
  • Tänk i förväg. Din examen bestämmer vad du gör i livet. Du bör inse att du kanske inte arbetar i historien, även om du har en examen på fältet. Bestäm vad som är rätt för dig och låt inte andra välja för dig.
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 4
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 4
    4. Överväga att avrunda din ansökan med extracurricular aktiviteter. Många sökande kommer att ha perfekta betyg på GCSE och A-nivåer. När allt annat är lika, beroende på vilket program du är i, kan Oxbridge titta på ditt liv och på vem du ska bestämma vem som har gjort den extra milen.
  • Få ledarskapsupplevelse. Att ha ansvar och förmåga att leda ett lag är alltid ett sätt att skina. Försök bli kaptenen i ditt sportlag eller ordföranden för din debattklubb.
  • Volontär med välgörenhetsorganisationer. Att hjälpa andra och visa att du bryr dig om din omgivning gör att du ser ut som ett värdefullt tillägg till ett samhälle.
  • Engagera sig med kulturella aktiviteter. Oxbridge är baserad på traditioner och historia. Även om du vill studera vetenskap, visa att du bryr dig om det förflutna och kulturen.
  • I slutändan är dock extrautbildade aktiviteter inte alla och slutna. Folket som granskar din ansökan kommer att vara akademiker, så det är mycket viktigare att visa en äkta passion för ditt ämne och att säkerhetskopiera dina påståenden med bevis. Detta kan innehålla listande relevanta böcker du har läst, filmer eller dokumentärer du har sett, eller händelser du har deltagit i.
  • Del 2 av 2:
    Mastering av ansökan
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 5
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 5
    1. Välj mellan Cambridge och Oxford. Det kan vara uppenbart men du behöver veta var du vill studera när du ansöker. Det finns en stark rivalitet mellan de två universiteten och du har förmodligen redan en preferens. Det mest rationella sättet att välja rätt institution för dig är att välja den starkaste i ditt fält. Oxford utför mycket sämre i teknik och teknik än Cambridge men är bättre för biovetenskap, medicin och humaniora.
    • Det är lite lättare att nå Cambridge från London.
    • Tänk på den ekonomiska implikationen. Undervisningsavgifterna är för närvarande £ 9 250 per år och du bör tillåta ytterligare 9,670 kr per år att bo i Cambridge.. Oxford är lite dyrare när det gäller levnadskostnader.
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 6
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 6
    2. Välj din högskola. Du måste välja ett college när du ansöker och skriv ansökan. Läs om så många högskolor som möjligt. Du kan se statistiken för varje college online för att se hur många som ansökts och fick in för varje kurs. Studera högskolans historia och försök att komma ihåg namnet på några av sina framstående medlemmar. Det är viktigt att visa att du bryr dig.
  • Var noga med att välja ett högskola som erbjuder ditt ämne. Du kan hitta information om detta på universitetets webbplatser.
  • Ta bara en öppen applikation om du är osäker på vilken högskola du vill gå till. Detta kommer inte att påverka dina chanser, men du kommer att bli frågad om varför du inte ansökte om en högskola vid intervjun. Var noga med att understryka att det inte har något att göra med att du inte bryr dig eller inte har läst på dem.
  • Bild med titeln Gå in i Oxbridge Steg 7
    Bild med titeln Gå in i Oxbridge Steg 7
    3. Skriv en utmärkt personligt uttalande och UCAS-ansökan. Oxbridge ser bara på ditt personliga uttalande i några minuter. Det måste vara perfekt. Be flera lärare att titta över det och till och med få dina vänner att dubbelkontrollera. Var noga med att ta råd från erfarna lärare. Det finns många sätt att närma sig ett personligt uttalande, men se till att du nämner följande i ditt brev:
  • Introduktion om ämnet, varför vill du göra det, etc. (visa viss kunskap om kursen)
  • Akademisk prestation
  • Icke-akademisk prestation
  • Extra kursande aktiviteter och hobbyer
  • Slutsats (inkludera vad du vill göra efter universitetet).
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 8
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 8
    4. Gör provet. Det finns extra steg mellan UCAS och intervjun för vissa kurser. Den första är ett att ta ett antagningstest. Olika ämnen kräver olika inträdesprov, så kolla med ditt universitet som testar du behöver ta och när du behöver registrera dig med.
  • Testet är inte systematiskt. Det krävs när du behöver specifik kunskap eller färdigheter, som latin och grekiska för klassiska studier. En fullständig lista och flera exempel på tester finns på webbsidorna vid University of Oxford och University of Cambridge.
  • Varje test är annorlunda. Var noga med att läsa vad som krävs och kriterierna om din specifika disciplin.
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 9
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 9
    5. Skicka ditt skriftliga arbete. Du kan behöva skicka in ett skriftligt arbete beroende på ämnet. Stycket måste märkas och kan inte vara mer än 2000 ord. Var noga med att välja det bästa skrivet du kan. Högskolan du ansöker om kommer att berätta hur du skickar ditt skriftliga arbete.
  • Det skriftliga arbetet bör vara relevant för din framtida karriärväg. Skicka inte en historia uppsats om du vill studera biologi.
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 10
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 10
    6. Shine vid intervjun. Om du kallas en intervju, måste du förbereda dig. De kommer att fråga dig svåra frågor och försöka testa dig. Du måste bevisa din kunskap och din önskan att lära dig i det aktuella universitetet. De kommer också att fråga dig om dina hobbyer. Kom ihåg att de letar efter människor som kan bidra till högskolans liv.
  • Vet varför du vill åka till kollegiet, varför du vill studera din kurs, och vad du älskar om din kurs.
  • Håll dig självsäker under hela intervjuerna.
  • Det är alltid en bonus att söka upp dina intervjuare för att se de områden de specialiserar sig på. Läs upp på dessa områden som det kan vara troligt att de kommer att ställa frågor om dessa ämnen. Det är alltid bättre att vara clued upp, och du kommer att imponera på dem.
  • Det finns kurser som hålls varje år för studenter att förbereda sig för intervjun. Dessa är extremt dyra, ibland kostar hundratals pund. De är inte nödvändiga om du stöds av din skola och utbildas av dina lärare.
  • Det är en bra idé att få lärare att ge dig flera olika stilar av mock intervjuer. Se till att du studerar relevanta ämnen och var beredd att svara på frågor som kräver oberoende tanke.
  • Glöm inte att klä sig ordentligt och uppträda oklanderligt. Det första intrycket räknas mycket.Men se till att du känner dig bekväm i dina kläder, det kan tyckas mindre men det kan påverka din prestation i intervjun som är överlägset den mest kritiska delen av denna process. Om du ska bära en kostym eller inte är ett tvetydigt ämne. Vissa handledare kan klä sig mycket mer tillfälligt än andra (det kan ha en korrelation med vilket ämne de undervisar). Brevet eller e-posten som inbjuder dig till intervjun kan hålla en antydan om vilken typ av kläder som är acceptabla.
  • Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 11
    Bilden med titeln Gå in i Oxbridge Steg 11
    7. Säkra din plats. Oxbridge kommer vanligtvis att meddela dig om sina beslut sex månader före dina slutliga A-nivåer. Om du får accepteras, måste du fortfarande fungera bra på dina A-nivåer, eftersom erbjudandet kommer att vara villkorat av att du får vissa betyg. Det typiska Oxford-erbjudandet är AAA på A-nivå, men Cambridge erbjuder vanligtvis frågar efter den nya A * -graden.
  • Om du avvisas måste du överväga dina alternativ. Om du vill prova året efter, se till att du gör något konstruktivt, som volontärarbete, under ditt gapår. Du kan också välja att ansöka om ett annat universitet.
  • Tips

    Varningar

    Var noga med att ansöka om det speciella åtkomstschemat om du kommer från en familj och skola där få människor går in i ytterligare utbildning.
  • Var beredd att inte komma in i ditt föredragna universitet - ha en back-up-plan och gäller för flera universitet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande