Hur man blir en universitetslektor i storbritannien

Att vara docent vid ett universitet i Storbritannien innebär att du har ett spårposition och arbetar mot en professor. Medan vissa länder använder villkoren "assisterande professor" och "docent" För dessa positioner, i Storbritannien använder de villkoren "lärare" och "Seniorlärare." Om du vill vara universitetslektor i Storbritannien måste du slutföra ett doktorandprogram, göra dig en önskvärd kandidat genom ditt examen och väljas genom en mycket konkurrenskraftig anställningsprocess. Detta kommer att kräva att du förbereder dig för dina målår i förväg och arbetar hårt för att göra din undervisning, stipendium och tjänsten sticker ut i mängden.

Steg

Del 1 av 4:
Slutföra din utbildning
  1. Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 1
1. Fyll i en grundutbildning. Innan du fyller i ett doktorand måste du komma in i college och slutföra en kandidatexamen. Att ha en högkvalitativ punkt och examen från en högt rankad skola kommer att hjälpa dina chanser att komma in i ett doktorandprogram, och därmed få en föreläsareposition.
  • Om du vill gå vidare till ett examensprogram efter din undergrad, bör du fokusera på att vara en bra student och få bra betyg medan du fyller i din kandidatexamen.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Storbritannien Steg 2
    2. Ansök på ett doktorandprogram. För att bli universitetslektor i Storbritannien måste du först komma in i ett doktorandprogram. De flesta föreläsningsposter i goda universitet i akademiska ämnen (inklusive konst, humaniora och vetenskap) kräver doktorand som ett minimikrav. För att komma in i de flesta doktorander måste du fylla i en ansökan, skriva ett brev och leverera ett urval av ditt skrivande eller forskning. I vissa fall måste du också slutföra en slags forskarutbildningstest, även om det varierar.
  • Gå till det mest rankade doktorandprogrammet som du kan. Detta kommer att förbättra sannolikheten för att du får en föreläsare position efter forskarskolan.
  • Två av de viktigaste prövningarna som används för doktorsexamen är den examen rekordundersökning (GRE) och examensbehandlingstestet (GMAT). Graduate Management Admission Test (GMAT) används för en mängd olika examensprogram. Graduate Management Admission Test (GMAT) används för doktorandprogram i näringsliv och ledning.
  • Att ta examensutgångsundersökningar är mycket vanligare i USA, men det kan krävas för specifika skolor eller specifika program på annat håll. Kontrollera med den skola du ansöker om att se om det krävs för antagning.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 3
    3. Slutför din Doktorandprogram kurs. Du kommer sannolikt att behöva ägna minst tio år av ditt liv till akademisk studie. En del av din tid i ett doktorandprogram används för att slutföra kurs, vilket betyder klasser du tar med professorer.
  • Antalet klasser av kurser du behöver ta för ditt doktorandprogram bestäms av ditt specifika program.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 4
    4. Slutföra en avhandling eller originalforskning. Ett doktorandprogram innehåller vanligtvis slutförandet av en avhandling, speciellt om du arbetar i humaniora eller samhällsvetenskap. Projektet måste visa inte bara att du är bekant med hela fältet i samband med ditt projekt, men måste också göra ett nytt bidrag till befintlig kunskap i området.
  • Du behöver inte utveckla ett nytt läkemedel eller göra en ny upptäckt om Shakespeare, men du måste undersöka ett originalämne, komma med en ny ram för att tänka på ditt valda område eller sätta ihop befintliga material på färska och spännande sätt.
  • Del 2 av 4:
    Förbättra din marknadsförbarhet
    1. Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 5
    1. Få undervisningsupplevelse. Under hela ditt doktorand bör du försöka göra lite undervisning utöver ditt kursarbete och din egen forskning. Detta kan innefatta att ge gästföreläsningar för klasser i din avdelning eller få en position som undervisningsfakta eller fast fakultet. Ju mer av denna erfarenhet kan du få, desto bättre.
    • Undervisning under ditt kandidatarbete kan du utveckla den skickligheten, förutom dina färdigheter som forskare och en tänkare.
    • Om du inte har fått någon lärarupplevelse i ditt examenprogram hittills, prata med din rådgivare om din önskan att få den typen av erfarenhet. Det kan ta dig proaktiv för att få lärarupplevelse, särskilt i forskarutbildningar som inte betonar undervisning.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Storbritannien Steg 6
    2. Gå till och presentera på konferenser. För att bygga ditt namn och referenser i ditt fält är det viktigt att börja gå till konferenser och presentera dem. Dessa möten hjälper dig att bygga kontakter och ta reda på nya och intressanta aspekter av ditt fält. Viktiga möjligheter kommer ut ur dessa möten.
  • Din akademiska rådgivare bör uppmuntra dig att delta i akademiska konferenser och ge papper på dessa konferenser. I vissa fall kan du till och med kunna arbeta med din rådgivare och presentera det som arbetar på en konferens med din rådgivare. Men om din rådgivare är välkänd eller ett stort namn i sitt fält, är de mindre benägna att ha tid att göra denna typ av samarbetsarbete.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 7
    3. Få din akademiska forskning publicerad. Det blir alltmer nödvändigt att en doktorand som ansöker om ett jobb som redan har publicerats eller publicerats. I de flesta fall kommer det att bli en artikel eller en recension i en akademisk tidskrift. Att ha publikationer innan du slutför din doktorand gör dig mer konkurrenskraftig för det begränsade antalet lektorpositioner tillgängliga.
  • Att ha publikationer innan du avslutar Graduate School kan vara svårt, men det visar potentiella arbetsgivare att du är seriös om din akademiska forskning. Det visar också dem att du sannolikt kommer att hålla fast vid kraven på tidsfristen.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 8
    4. Gör universitetsservice under ditt examensprogram. Förutom undervisning och stipendium bör du arbeta med att få erfarenhet av universitetsservice under forskarskolan. Detta visar att du kommer att vara ett attribut till en universitetsavdelning och du förstår att tjänsten till institutionen är en viktig del av en föreläsare.
  • Tjänsten till universitetet kan komma i ett brett utbud av former. Några exempel är att betjäna som doktorandrepresentant för att anställa kommittéer och hjälpa till att organisera konferenser eller talande engagemang vid ditt universitet.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Storbritannien Steg 9
    5. Överväg att ta en post-doc-position. För att konsolidera din undervisningsupplevelse, konferensupplevelse och att lägga till i dina publikationer, tar många doktorander tillfälliga kontrakt som postdoktorska forskare eller lärare. Många använder den här gången för att omvandla sin doktorsavhandling i en bok eller publikationer. Också, om du inte fick lärarupplevelse under ditt examensprogram, kan du behöva överväga en post-doc-position för att få den erfarenheten.
  • När du har publikationer och lärarupplevelse är det mycket mer troligt att du kommer att kunna få ett jobb som universitetslektor.
  • Del 3 av 4:
    Ansöker om en position
    1. Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 10
    1. Leta efter jobbposter. Liksom med de flesta jobb är de akademiska föreläsarens positioner på nätet på universitets- eller högskolans webbplatser och webbplatser för högre utbildningsorganisationer. Sök specifika universitets webbplatser, liksom webbplatserna för organisationer som fokuserar på högre utbildningsjobb i Storbritannien.
    • Det finns också specialwebbplatser som skickar jobb i specifika akademiska discipliner.
    • Det kan vara att du kommer att höra om jobb från kollegor och handledare också. Till exempel, om du befinner dig i ett doktorandprogram kan du höra om ett kommande jobb från en professor i din avdelning eller från andra studenter i ditt program.
    • Du borde vara villig att gå till en mängd olika platser om du vill vara universitetslektor. Att begränsa ditt jobbsökning efter plats är inte en bra idé. Med de begränsade jobböppningarna finns det, där jobben är viktiga.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 11
    2. Skapa en CV. Ett CV, som är kort för "meritförteckning," är i grunden ett akademiskt CV. Det listar alla dina erfarenheter av akademia och de färdigheter du har utvecklat där. Det ska ske i ett tydligt och kortfattat format som belyser din erfarenhet och unika attribut.
  • En av fördelarna med att använda ett CV är det som inte behöver ändras för varje position du ansöker om, eftersom det är en grundlig lista över allt ditt arbete och utbildning.
  • I minimum bör ditt CV inkludera avsnitt för utbildning, lärarupplevelse, publikationer och universitetsservice samt referenser.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 12
    3. Gör forskning om skolan. Du bör ta reda på så mycket du kan om skolan du hoppas att undervisa på. Detta inkluderar deras övergripande filosofi, deras ekonomiska situation och deras planer för framtiden.
  • Denna information är vanligtvis tillgänglig online.
  • Leta efter allmänt universitet eller högskoleinformation, information om den specifika avdelningen du hoppas att gå med, och om fakulteten redan i den avdelningen.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Storbritannien Steg 13
    4. Komplett och sätt in en applikation. En akademisk jobbansökan kommer vanligtvis att innehålla ett brev, uttalande om undervisningsfilosofi, en av dina publikationer och andra dokument, förutom ditt CV. När du fyller i en arbetsansökan för en föreläsare, måste du se till att du gör lite forskning om universitetet och dess kurser innan du ansöker. Du måste också läsa jobbannons mycket noga så att du vet exakt vad de vill ha. Med den information du får i din forskning kan du skräddarsy din ansökan till institutionens behov.
  • De flesta jobbansökningar görs online idag. Det finns vanligtvis en länk ansluten till jobbet där du kommer att aktivera alla dina programkomponenter.
  • När du vrider i elektroniska dokument för en arbetsansökan, se till att dokumenten är i ett format som inte tillåter dem att ändras beroende på vilken applikation som används för att se dem. Till exempel är ett PDF-dokument i en permanent form som inte kommer att ändras av PDF-tittaren som används för att visa den.
  • Del 4 av 4:
    Få jobbet
    1. Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 14
    1. Förbered dig för intervjuer. För de flesta föreläsare positioner måste du gå igenom flera omgångar av intervjuer innan du är vald. Dessa kan innehålla en första telefon- eller videointervju och sedan en in-persons intervju om du är finalist för jobbet. Några saker du borde göra när du förbereder dina intervjuer är:
    • Granska vad som är unikt om dig. Medan du gör en intervju är det viktigt att lyfta fram vad det är unikt och viktigt om dig. Om du kan få dessa punkter över, är de som intervjuar dig sannolikt att förstå hur du kan förbättra programmet du hoppas att gå med.
    • Öva sannolika frågor. Medan du inte kommer att kunna veta exakt vad dina intervjuare kommer att fråga, finns det några vanliga frågor du kan träna. Dessa inkluderar frågor om din forskning, din undervisningsupplevelse och din erfarenhet av akademisk tjänst.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Storbritannien Steg 15
    2. Förhandla ditt kontrakt. När du väl har valts för en föreläsare, måste du förhandla om ditt kontrakt. Det här är första gången i processen som du har någon makt att styra situationen, men du borde inte bli för girig. När högskolan eller universitetet ger dig ett första erbjudande kan du välja att förhandla om någon del av deras erbjudande, be om mer lön, uppstartspengar, resurser eller andra former av stöd.
  • Gör lite forskning om löner vid universitetet eller högskolan du hoppas på och hålla dina önskemål i enlighet med befintliga löner. I många fall, om det är en offentlig institution, är denna information offentlig och kan hittas online.
  • När du går in i förhandlingar måste du komma ihåg att universitetet eller högskolan sannolikt kommer att börja med ett lågt erbjudande med förväntan att du kommer att försöka förhandla om mer. Men med det stora antalet kvalificerade personer som ansöker om varje föreläsare, kom ihåg att du inte kan begära för mycket eller de kan gå vidare till någon annan.
  • Bildbeteckningen blir en universitetslektor i Förenade kungariket Steg 16
    3. Avancera i din karriär. När du har en föreläsare, måste du arbeta hårt för att hålla den positionen och avancera på ditt universitet. De flesta föreläsningspositioner är permanenta, men börjar föreläsare i en probationell position tills de passerar en utvärdering efter tre år. Det finns utrymme för framsteg från föreläsare till universitetslektor till full professor för lärare, men denna karriärutveckling kräver excellens inom undervisning, service och forskning.
  • Inte alla föreläsare kommer att främja hela vägen till fulla professorer under sina karriärer. Platsen för full professor är reserverad för dem som har visat särskilt utmärkt arbete i sitt stipendium, undervisning och service.
  • Utföranden uppnås vanligtvis när en befintlig position öppnas, när avdelningshuvuden nominerar en föreläsare för framsteg, eller när en föreläsare ansöker om framsteg.
  • Tips

    Medan det är traditionellt att kalla dem i TENUR-TRACK-positioner som inte har uppnått full professor "lärare," den traditionen förändras. Fler och fler brittiska universitet använder den nordamerikanska modellen, som använder villkoren "assisterande professor" före tjänstgöring och "docent" Efter befattning men före full professor.

    Varningar

    Om du ansöker om en föreläsareposition i Storbritannien och du är inte medborgare i Storbritannien, måste du få ett arbetsvisum innan du börjar jobba. Högskolan eller universitetet du arbetar för ska kunna hjälpa dig med den här processen, så många universitet och högskolor hyra människor från hela världen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande