Hur man blir en domare

Vägen till att bli en domare är en lång, men det kan leda till en givande karriär inom rättsväsendet. Om du har en passion för rättvisa och rättvisa, kan bli en domare vara det rätta valet för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Uppfyller de utbildningsbehov
  1. Bild med titeln Bli en domare Steg 1
1. Få en kandidatexamen från ett 4-årigt universitet. Att förbereda dig för att komma in i en toppklassskola, delta i det bästa universitetet möjligt. Ivy League skolor som Harvard, Yale och Princeton kommer att förbereda dig bra för lagskolan.Emellertid accepterar prestigefyllda lagskolor ofta studenter från mycket mindre grundutbildning.Se till att du deltar i extracurricular aktiviteter som debatt, och förbereder sig bra för LSAT, är de viktigaste sakerna att komma ihåg när du tjänar din kandidatexamen.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 2
    2. Det finns inget specifikt viktigt krav, men många lagskolans sökande har kandidatexamen (BA) grader i ämnen som statsvetenskap, sociologi, historia, företag och ekonomi. Varje disciplin har ansökan till lagstiftningen och därmed din framtida roll som domare. Ju mer rigorösa dina grundutbildning, desto bättre förberedd kommer du att vara för lagskola.
  • Din prestation på college kommer att avgöra om du är accepterad i lagskolan, så får de högsta kvaliteterna. Kompletta uppdrag omedelbart, fortsätt med din läsning och studera tillräckligt för tentor.
  • Få verklig erfarenhet genom att fullfölja en praktik i ett advokatbyrå under dina grundutbildningsår. Ju tidigare du blir bekant med den lagliga världen, desto bättre.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 3
    3. Ansök på lagskolan. Det tar många år att arbeta dig till ett judgeship, så du kanske vill delta i lagskolan så snart du examinerar från college. Ansök om de bästa lagskolorna i områden där du kanske vill så småningom träna lag.
  • Ace Law School Admission Test (LSAT). Det är viktigt att göra så mycket som möjligt. Konkurrensen om att komma i lagskolan är notoriskt hög, och ännu mer i de bästa lagskolorna i landet. Människor som fortsätter att vara domare är vanligtvis toppscorer.
  • Överväg att anmäla dig till en LSAT-förberedande kurs eller anställa en privat handledare som hjälper dig att excel och få ett toppresultat.
  • Om du är missnöjd med ditt LSAT-poäng kan du ta testet igen innan du ansöker om lagskolan.
  • Skriv intelligenta, intressanta personliga uttalanden. Förmågan att undersöka, skriva och tänka analytiskt är nyckeln till lagskolan. Visa att du är en toppkandidat genom att lägga mycket tid och tänkt på dina personliga uttalanden och skriva prover.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 4
    4. Komplett lagskola. De flesta lagskolor erbjuder ett 3-årigt program, och vid slutförandet får du en juris doktorsexamen. Låt inte upp ditt engagemang för att få bra betyg och vara högst upp i din klass nu- Du måste sticka ut från dina klasskamrater som en av de bästa om du vill landa ett prestigefyllt jobb efter skolan.
  • Under det första året av lagskolan lär eleverna grunden för lag, såsom civilprocedur, kontrakt och torts. Under de närmaste två åren erbjuds valfria kurser i specialiserade lagområden som familjerätt och skattelag.
  • Det är viktigt att du får erfarenhet av advokater medan du är i lagskolan. Ställ in ett möte med Karriärkontoret på din skola för att ta reda på praktikmöjligheter i ditt område.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 5
    5. Skicka en bar examen. Barprov är ett test som är utformat av American Bar Association för att avgöra om en kandidat är kvalificerad att träna lag i hans eller hennes jurisdiktion.Varje stat har sin egen bar examen, och du måste skicka tentamen i den stat där du vill träna. Barprov i olika stater varierar i deras svårighetsgrad och pass / misslyckande.
  • Anmäl dig i en barberedande kurs. Det finns några olika program för Bar Review, de mest populära är Barbri och Kaplan.
  • Ta baren så snart som möjligt efter examenskolan så att informationen är fräsch. Om du inte passerar baren första gången du tar det, kan du försöka igen.
  • Del 2 av 3:
    Få erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir en domare Steg 6
    1. Arbeta som en advokat. Domare måste arbeta som advokater innan de uppnår en domar. Advokater representerar kunder inför en domstol och i andra rättsliga förfaranden för att lösa tvister och skydda sina kunders intressen.
    • Det finns en mängd olika områden som en advokat kan specialisera sig, inklusive invandringsrätt, bolagsrätt, skattelagstiftning, medborgerliga rättigheter, miljölagstiftning och immateriella rättigheter. Välj ett fält som du är passionerad om.
    • När du börjar, ansöka om lagstiftning på inträdesnivå på advokatbyråer och kontor i ditt tillstånd.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 7
    2. Spendera mycket tid i rättssalen. Att vara åklagare eller regeringens advokat erbjuder en unik chans att bli nära bekant med hur bänken fungerar. Om du dras till den här inställningen och föredrar att spendera din tid framför en domare istället för att göra juridisk forskning, förfölja en position som domare kan vara det rätta valet för dig.
  • Det är inte obligatoriskt att vara en åklagare att bli domare, men majoriteten av människor som ansöker och utses till domar har en gott om åklagare erfarenhet.
  • Spendera tid i rättssalen är också fördelaktig eftersom det ger stående domare och andra personer vars stöd du senare behöver chansen att lära känna dig. Gör ditt bästa för att bli en vanlig, högprofilerad närvaro i ditt lokala domstolssystem.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 8
    3. Förbered dig med att vara en bra domare. Banan för att erhålla ett judgeship handlar om mer än att nätverket är vägen till toppen. Det är lika viktigt att klara sig och visa egenskaper som du måste ta på sig myndigheten och ära av att ha befogenhet att göra tuffa rättsliga beslut.
  • Vara respektfull mot rättsliga assistenter, domstolsreporter och motsatta rådgivning. Ditt jobb som advokat är att främja rättvisa, inte störa domstolen för att fortsätta att främja din egen karriär.
  • Visa värdighet och tålamod under stress. Om du förlorar ditt humör eller avslöjar en orättvis bias under ett uppvärmt ögonblick, kommer du inte att tas så seriöst som en rättslig kandidat när tiden kommer att ansöka.
  • Utveckla empati för ett brett utbud av människor. Som domare måste du vara en bra lyssnare till människor från alla samhällsskikt. Varje person förtjänar samma omtänkta, balanserade, lagligt exakta och bara övervägande, och det är ditt ansvar att leverera det.
  • Del 3 av 3:
    Förfölja en judgeship
    1. Bildbeteckningen blir en domare Steg 9
    1. Ansök om en domar i ditt tillstånd. Kandidater gäller för judgeships genom en rättslig nominerande kommission, eller kan rekommenderas av senatorer eller andra politiker. Hur som helst måste kandidater gå igenom en lång applikationsprocess. I slutet av processen kan de väljas eller utnämnas till arbete som domare, beroende på jurisdiktion.
    • Federala, statliga och lokala domare har fasta eller förnybara kontor, medan vissa federala domare utses till livslånga termer.
    • Var redo att avslöja personlig information i din ansökan. En domare tidigare misstag avslöjas alltid, och ibland är de rehashed i pressen. Du kommer att bli ombedd om ditt engagemang i tidigare rättegångar, behandling eller rådgivning du har fått för missbruk av missbruk, och så vidare.
    • Skicka en ansökan till barföreningar. Förutom att ansöka om domar genom den statliga högsta domstolen är det nödvändigt att utvärderas av barföreningar som kan vara inflytelserika beslutsfattande. Barföreningar har befogenhet att antingen rekommendera eller välja att inte rekommendera dig för en judgeship, så dessa applikationer ska tas på allvar.
    • Applicera mer än en gång. De flesta människor får inte en judgeship på första försöket. Faktum är att misslyckad första gången är nästan en förutsättning för att så småningom få en judgeship. Gå igenom ansökan igen, fortsätter att garnera stöd från domare och visa dina talanger och kvalifikationer i rättssalen.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 10
    2. Lär känna domarna i ditt distrikt. Bortsett från att ha en grundlig, välskriven ansökan är det bästa du kan göra för att förbättra din chans att få dom att få veta domarna. De kommer att vara mer benägna att stödja en kandidat som de vet och respekterar.
  • Fortsätt visas i domstol så att domare blir vana vid din närvaro. Argumentera för rörelser och försök så ofta som möjligt.
  • Delta i konferenser, möten och andra evenemang där du har chansen att tala en-mot-ett med domare.
  • Stödja andra människor, så de stöder dig. Förvänta dig inte att vinna människors stöd utan att försöka att hjälpa dem att lyckas också.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 11
    3. Vinna ett val. Beroende på vad domar du förföljer, kan du bli vald, snarare än utsedd, för rollen. I vissa fall kan du vinna ett tillfälligt möte med förståelsen du kommer att springa för positionen som sittande domare. Under alla omständigheter måste du fungera som en del av ett politiskt parti och driva en kampanj för att få eller hålla sätet.
  • Var en folk person. Körning för ett valfritt rättsligt kontor är som att springa för andra politiska kontor - du måste ha en tilltalande offentlig person som gör att folk vill rösta för dig.
  • Samla in pengar. Alla kampanjer innebär att du ökar tillräckligt med pengar för att göra dig till en livskraftig tävlande. Det här är inte lätt att göra, men det är absolut nödvändigt.
  • Bildbeteckningen blir en domare Steg 12
    4. Slutföra den nödvändiga träningen. När du väl har blivit vald eller utsedd måste du slutföra vissa introduktionsprogram eller seminarier innan du kan börja träna som domare. Praktikanter kan delta i domstolsförsök, granska juridiska publikationer och kompletta online-övningar. Utbildning kan fortsätta under hela din karriär för att säkerställa att du är informerad om de senaste ändringarna i lagen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Svaranden är oskyldig tills bevisad skyldig.
  • Den förväntade arbetstillväxten för domare mellan 2010 och 2020 är 7%.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande