Hur man blir valedictorian

Weird Al Yankovic, Alicia Keys, och Jodi Foster. Vad har alla dessa kändisar gemensamt? De var alla valedictorians av sin klass. Även om Valedictorian inte kommer att göra dig till en supermodell eller sångare, kan den ställa dig på en imponerande väg som kan leda dig att lyckas i din college karriär och i världen i stort. Allt du behöver är att ha mental seghet, uthållighet och en oslagbar arbetsetik. Så hur gör du det? Följ bara dessa steg.

Steg

Del 1 av 3:
Gör mig i ordning
  1. Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 1
1. Börja ung. Tyvärr, i de flesta fall, kan du inte bara valsa in i din gymnasium på den första dagen i freshman år och bestämma sig för att vara valedictorian. Du måste ha visat dig i gymnasiet genom att ta de mest rigorösa matematik och engelska kurser som din mellanskola hade att erbjuda. Vissa mellanskolor har inte spårning för sina klasser, men vissa erbjuder hederskurser så tidigt som sjunde eller åttonde klass. Att vara i dessa kurser kommer att ställa dig på en väg till hederskurser i gymnasiet, så se till att du har lagt grunden för detta.
  • Du kan enkelt flytta upp på engelska, men när du är "låst" in i ett matte spår, det blir svårare att gå vidare. Till exempel, om du är i vanlig algebra i 8: e klass, måste du gå till vanlig geometri i 9: e om du inte har bevisat dig själv. Om du kan ta två matte klasser, eftersom det här kan hjälpa dig att komma framåt.
  1. Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 2
    1. Lär dig hur din skola väljer sin valedictorian. Vissa skolor rankar studenter med en obevekad GPA, medan andra tilldelar extra poäng för hårdare klasser. De flesta skolor do Erbjuder extra poäng för att ta hårdare kurser så du bör sträva efter att ta dessa - och även om din skola inte erbjuder extra poäng för hårdare kurser, bör du fortfarande sträva efter framgång - om du vill vara valedictorian, så är du förmodligen vill gå till en toppskola, vilket innebär att du måste ta de mest utmanande klasserna ändå.
  2. Till exempel, om din skola använder en viktad GPA för att bestämma Valedictorian, kan du få en 4.0 för en "A" i vanliga klasser, en 5.0 för en "A" i hedersklasser och en 6.0 för en "A" i AP-klasser.
  3. En Valedictorian ger också ett examen tal framför sina klasskamrater. Men om det här är den del som appellerar till dig mest, så se till att talgivaren är den valedictorian. Vissa skolor har studentkroppspresidenten, vilket talar, vissa har studenter att rösta för vilken student ska ge talet, medan andra har den valedictorian och Studentkroppspresidenten och en annan student ger ett tal.
  4. Vissa skolor har mer än en valedictorian - eller så många som 29!
  5. Bild med titeln Bli Valedictorian Steg 3
    2. Välj dina klasser klokt. Om din skola faktor den vägda GPA i sitt beslut att välja Valedictorian, bör du ta de mest strikta kurser när det är möjligt. Om du tror att de hårdare klasserna kan vara för tuffa för dig, kan du behöva ompröva vara valedictorian. Att vara den valedictorian, måste du få som i de svåraste klasserna på din skola ganska mycket varje gång. Är du upp för utmaningen?
  6. Ta AP-klasser över hedersklasser när du kan, om de är värda fler poäng.
  7. Dina valfria kan verkligen skada din vägda GPA eftersom de tenderar att betraktas som vanliga klasser. Men alla studenter i din skola kommer sannolikt att förväntas ta några valfria ämnen, till exempel gym eller konstklass. När du kan, trots att du kan ta en valfri är det värt fler poäng, om du har möjlighet. Till exempel, ta inte kreativ skrivning om det anses vara ett vanligt klass-ta-språk och komposition om det erbjuds till alla istället.
  8. Visst, du kan sluta sakna några roliga klasser under din gymnasieskola. Men de klasserna kommer inte att få dig att vara den valedictorian.
  9. Om din skola har möjlighet att inte behöva ta gym om du gör en sport, sedan överväga att plocka upp en sport om du inte tar gym kommer att öka din GPA. Om du vill vara valedictorian, bör du också vara väl avrundad så att du sticker ut i college-applikationer för mer än bara dina betyg. Du borde självklart inte ta en sport, men bara för att göra din GPA högre, eftersom den extra tid du ägnar dig åt sport kan hålla dig borta från dina studier.
  10. Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 4
    3. Kom ihåg att att vara Valedictorian kommer inte att garantera dig en plats till någon elithögskola. Om du vill vara valedictorian, måste du vara mycket ambitiös, med dina sevärdheter på elitskolor som Harvard, Yale, Duke eller Amherst. Men kom ihåg att när du ansöker om högskolor, som dessa, kommer Valedictorians att vara ett DIME ett dussin. Att vara Valedictorian kommer att hålla dig i löpningen och kommer att imponera antagningsofficer, men du vill undvika att se ut som en cold-case-obsessed automat och visa att du har djup, flera andra intressen, och att du är en bra medborgare i ditt samhälle.
  11. Även William R. Fitzsimmons, dekan av antagning vid Harvard, sade nyligen: "Jag tror, ​​det är lite av en anakronism. Detta har varit en lång tradition, men i världen av college antagning, gör det ingen verklig skillnad."
  12. Att vara valedictorian Förutom att visa styrkor i sport, samhällstjänst, eller konsten hjälper dig att vara en fantastisk kandidat. Men rankas # 10 i din klass och gör samma saker kommer inte att få dig att se mycket värre.
  13. Din SAT-poäng kommer också att ha stor inverkan på dina college acceptanser. Många högskolor placerar lika vikt på din GPA och Din SAT-poäng - det betyder att din ansträngning i fyra år av gymnasiet kommer att uppgå till ungefär lika mycket som dina ansträngningar på en 3.5 timmars examen! Ljudmässa? Det är inte, men du måste vänja dig.
Del 2 av 3:
Arbeta hårt
  1. Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 5
1. Studera smart. Om du vill vara en valedictorian, måste du studera smart till få bra betyg. Det betyder inte att du ska spendera alla dina vakna timmar uppflugen över din bok, men det betyder att du ska studera så effektivt och noggrant som möjligt. Här är några tips för att få dig att studera hårt:
  • Göra ett effektivt studieplan. Kanske kommer du att spendera 2-3 timmar att studera en natt, eller kanske du studerar i 3-4 timmar varannan natt. Vad du än gör, gör en plan i förväg så att du inte slutar bli överväldigad eller förhastad.
  • Lugna dig. Ange ett mål - 10-15 sidor per dag, och gå inte överbord för mycket eller du kommer att brinna ut.
  • Dra nytta av övningsquizzer. Dina historikböcker, matematiska läroböcker eller annat kursmaterial kan komma med övningsfrågor som du kan använda för att se hur bra du känner till kursmaterialen. Även om din lärare inte använder dessa resurser, kan de vara värdefulla för dig.
  • Göra flashcards. Om Flashcards hjälper dig att memorera historiska begrepp, främmande språk eller till och med matematiska operationer, använd dem.
  • Bild med titeln blir valedictorian Steg 6
    2. Stå ut i klassrummet. Du behöver inte vara lärarens husdjur att vara stellar i klassrummet. Du bör dock anlända till klassen i tid, delta i klassens diskussion och ställa frågor när du är förvirrad om något. Att vara inriktad i klassrummet hjälper dig att absorbera kursinformationen mer, vilket leder dig att göra bättre på test, och det kommer också att göra din lärare som du mer och hjälper dig att tjäna några i klasspunkter som tilldelas för kursen, sådan som deltagande poäng.
  • Håll din chatter med andra studenter till ett minimum. Du kan sakna viss viktig information.
  • Ta stellar anteckningar att studera från. Skriv inte bara vad läraren säger ord för ord - försök att sätta anteckningarna i dina egna ord så att du verkligen absorberar materialet.
  • Prata med din lärare efter klassen ibland. Du behöver inte irritera din lärare genom att alltid vara där, men lära känna dina lärare lite mer hjälper dig att sticka ut i ögonen.
  • Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 7
    3. Bli organiserad. Om du vill lyckas i klassrummet och under hela dina studier måste du organiseras. Du måste ha en anteckningsbok för varje klass, tydligt märkt bindemedel, en ren skåp och en organiserad skrivbord hemma. Om ditt liv är fyllt med rodnad, kommer du inte att kunna behålla information så enkelt och du kommer inte ha så mycket att fokusera på din kurs som du vill.
  • Håll en planerare där du skriver ner alla läxor på grund av varje dag.
  • Håll en kalender över ditt skrivbord där du kan markera viktiga testdatum.
  • Bild med titeln Bli Valedictorian Steg 8
    4. Läs vidare. Läser fram det material som din lärare kommer att täcka nästa dag eller nästa vecka ger dig ett ben upp på kursinnehållet och kommer att hålla dig från att bli förvirrad eller inte absorberat så mycket information som du kan. Så länge du inte täcker något för svårt, det är lättare att förstå om det först förklarades av din lärare, kommer du att ge dig ett ben upp genom att göra det här.
  • Att läsa framåt är ett bra sätt att ge dig en kant. Ta bara upp det när du deltar i klassen eller läraren kan bli irriterad att du stjäl hennes åska eller förvirrande andra studenter med ytterligare information.
  • Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 9
    5. Få extra hjälp. Du kanske tänker, "Om jag försöker vara den valedictorian, varför skulle jag behöva extra hjälp?" Det är här är du exakt fel. Om du vill vara den valedictorian, måste du få en kant över tävlingen. Få mer information eller mer repetition av ämnet, oavsett om du frågar din lärare för extra hjälp efter klassen, fråga dina föräldrar för mer hjälp om de förstår dina läxor bättre än du gör, eller till och med fråga en äldre framgångsrik student för lite hjälp.
  • Du kan också investera i en privat handledare, men de kan bli ganska dyr.
  • Del 3 av 3:
    Vistas centrerad
    1. Bild med titeln blir valedictorian steg 10
    1. Delta i extracurricular aktiviteter. Alltid lämna tid för klubbar, sport, volontärarbete eller andra aktiviteter utanför klassen. Tro det eller inte, extracurricular åtaganden kan öka dina betyg eftersom de kan hjälpa dig att organisera din tid bättre. Studier visar även att student-idrottare tenderar att göra bättre i skolan än icke-idrottare.
    • Detta hjälper dig också att hålla sig jordad och kommer att hålla dig från att besatta över dina studier för mycket.
  • Bild med titeln Bli Valedictorian Steg 11
    2. Behålla ditt sociala liv. Du vill inte bli holad i ditt rum, som studerar i tio timmar under bländningen av en för ljus glödlampa. Du vill ha tid att studera, säkert, men du vill också göra tid att fortsätta dina vänskap, gå till fester, umgås på bio, eller till och med gå till skolan Carnival. Om du spenderar 100% av din tid med din näsa begravd i en bok, kan du börja känna lite unhinged och ensam. Du behöver inte vara partiets liv, men att ha åtminstone några meningsfulla vänskap får dig att känna dig mer motiverad att studera. Var säker på att du håller dig borta från det mesta av drama på din skola, för det kan vara mycket tidskrävande.
  • Hitta några vänner som du kan studera med. Att ha en grupp likasinnade studenter kan hjälpa dig att studera mer roligt och produktivt. Försök att starta en studiegrupp för en av dina klasser och se hur det fungerar, om du kan hålla dig fokuserad, då har du bara förbättrat dina chanser att acing dina klasser.
  • Bild med titeln Bli vänner med en kille Steg 5
    3. Var medveten om din tävling, men observera inte om rivaler. Du vill inte slösa tid på narcissism och nervös back-stabbing. Gå inte runt och fråga dina rivaler vad de fick på sina tester, hur mycket tid de spenderade för att studera för den senaste examen, eller vilken grad de tror att de kommer att komma i en klass. Detta kommer att få dig att fokusera dina ansträngningar på fel ställe och kommer att hålla dig fokuserad på vad du måste göra.
  • Kom ihåg att alla är annorlunda. Kanske behöver du studera i 4 timmar att essera en tentamen och studenten bredvid dig behöver bara studera i 3 timmar att göra det bra. Du behöver inte vara den mest naturligt begåvade till Valedictorian - du måste bara jobba det svåraste.
  • Bildbeteckningen blir valedictorian Steg 13
    4. Behandla din kropp med omsorg. Att bli Valedictorian är inte ett test av rå intellekt, det är ett test av uthållighet. Var hälsosam. Ät frukost, och håll dig borta från droger och alkohol. Endast när din kropp är stark kan du utföra på högsta nivå. Även om du kan splurge på pizza och godis en gång i taget, att äta maktmat som nötter, grönsaker och proteiner kommer att hålla dig fokuserad på ditt arbete och kommer att hålla dig från att krascha eller förlora ånga.
  • Du kan fortfarande ha ett socialt liv samtidigt som du undviker droger eller alkohol. Om du vill vara valedictorian, måste du hålla fast med den rätta publiken.
  • Bild med titeln blir valedictorian steg 14
    5. Vila mycket. Få 7-8 timmars sömn en natt och går och lägger sig runt samma gång och vaknar runt samtidigt kommer att hålla din kropp att känna sig energisk och stark, och kommer att ge dig det bränsle du behöver för att uppmärksamma i klassen, lyckas i din tentor, och att vara en stellar student. Se till att du ger dig gott om tid att studera så att du inte slutar gå och lägga sig på tre på morgonen och sova genom dina klasser.
  • Försök att gå och lägga dig senast 10 eller 11:00 och ge dig minst 45 minuter till en timme innan du lämnar huset på morgonen så du känner dig varning när du går till klassen.
  • Bild med titeln Bli Valedictorian Steg 15
    6. Lägg inte för mycket tryck på dig själv. Om du vill vara den valedictorian, måste du koppla av lite. Berätta inte för dig själv att varje liten klass är viktig och kommer att påverka ditt öde och dina chanser att gå till en bra högskola. Visst är kvaliteter viktiga, men det är mentalt sund och har stora vänskap. Påminn dig om att det inte är världens ände om du inte får en perfekt testkvalitet - du får dem nästa gång.
  • För att vara den valedictorian måste du vara i en lugn sinnesstämning eller du kan upptäcka att trycket plötsligt är för mycket för att hantera.
  • Håll dig positiv och ser alltid fram emot - slösa inte bort din tid på din testkvalitet från en månad eller för ett år sedan. Det är bara inte värt det.
  • Tips

    Om du vill bli en valedictorian, se till att du inte är distraherad och ger aldrig andra chansen att utmärka dig när de inte borde.
  • Vara fokuserad. Om du verkligen vill vara valedictorian, måste du kämpa för det.
  • Att bli Valedictorian är bara hälften av striden. Det får bara dig hälften av vägen. Du måste också Skriv ett valedictorian tal.
  • Ta så många hedrar och AP-klasser som du kan.Om din skola går med viktad GPA, ger de dig fler poäng än vanliga klasser, så att du kan komma över en 4.0 GPA.
  • Håll dig borta från droger, alkohol eller dåliga influenser. De hjälper dig inte att bli valedictorian och kommer att ha negativa långsiktiga effekter.
  • Gå med som många grupper och klubbar på din skola som du kan, som CSF och National Honor Society.
  • Om din skola har det internationella baccalaureatprogrammet är det lämpligt att gå med på det eftersom det ger dig mer strikta kurser att välja mellan.
  • Spendera inte mycket tid på att sitta framför en TV eller dator. Det rör sig inte framåt alls. Tillbringa din tid och pengar på böcker och / eller erfarenheter istället.
  • Varningar

    Kom ihåg: Det finns mer till liv än klassrankning! Var inte rädd för att misslyckas. Tio år från och med nu spelar ingen roll vem den valedictorian var. Vad som kommer att vara de vänner du höll och de passioner du upptäckte. Håll bara hakan och följ dina drömmar.
  • Att bli Valedictorian är inte en stor fördel som garanterar acceptans i någon Ivy League School.Valedictorians blir avvisad hela tiden, ofta för dem på andra eller tredje plats. Gör sport eller andra extracurricular aktiviteter, om de inte blir för tidskrävande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande