Hur man köper jicama

Jicama är en rotgrönsak som är infödd till Mexiko. Den har en tjock brun hud som liknar en potatis och är formad som en stor omgång. Det inre av jicama roten är skarp och vit. Dess konsistens liknar en potatis, medan dess smak är mildt söt och liknande vissa sorter av äpplen. Jicama äts ofta rå, och är utbredd i både mexikanskt och östasiatiskt kök. Att lära sig att välja och köpa Jicama är det första steget mot att integrera denna grönsak i din matlagning.

Steg

  1. Bild med titeln Köp Jicama Steg 1
1. Hitta en butik nära dig som säljer Jicama. Jicama blir vanligare i både amerikanska och världsrätter, och som sådan har det blivit relativt lätt att hitta. Många livsmedelsbutiker kommer att bära JICAMA i produktionen, särskilt mellan hösten och våren när den är i säsong. Om du inte hittar den på en vanlig mataffär, prova en ekologisk mataffär eller en bondens marknad. Special Mexican Livsmedelsbutiker kan också bära Jicama.
  • Bild med titeln Köp Jicama Steg 2
    2. Välj små till medelstora jicama rötter. När du plockar ut Jicama, leta efter rötter som är mindre i storlek. När roten växer större, släpper sin smak och dess konsistens blir lite hårdare och förlorar sin tilltalande skarpa.
  • Bild med titeln Köp Jicama Steg 3
    3. Leta efter rötter som har slät, glänsande, obelagd hud. Jicamas tjocka hud skyddar köttet inuti från att ruttna eller torka ut. Välj de med smidiga, glänsande och oöverträffade skinn, eftersom de kommer att ha de bäst bevarade interiören och kommer att vara minst mottagliga för bakteriell och svampinfiltrering. Tråkig och blemished jicama bör undvikas. Kontrollera stamänden för grön missfärgning och köp inte - det här är mögel.
  • Bild med titeln Köp Jicama Steg 4
    4. Förvara Jicama ordentligt. När du väl har köpt din JICAMA, var noga med att lagra den korrekt. Jicama bör lagras på en sval, torr plats och lämnas avtäckt. Även en liten mängd fukt kan leda till ruttning, så undvik att sätta Jicama i kylskåpet. Jicama kan lagras i upp till 3 veckor.
  • Om du lagrar klippa jicama, täck roten löst med en pappershandduk och placera den i en plastpåse. Väskan kan lagras i kylskåpet i upp till 2 veckor. Före användning kanske du vill skära bort några av det utsatta köttet om det har blivit fuktigt eller missfärgat.
  • Bild med titeln Köp Jicama Steg 5
    5. Förbered Jicama som önskat. Jicama konsumeras ofta rå i sallader eller slaws. Den kan också kokas i rörfries, soppor eller andra preparat. Dess kulinariska användning och smak är mycket lik vatten kastanjer eller äpplen.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Jicama kommer att missfärga mycket som ett äpple eller päron när dess kött utsätts för luften. För att förhindra detta, doppa jicama i en skål med vatten som innehåller några droppar citron eller limejuice. Av den anledningen är det ofta till hjälp att tjäna Jicama i en maträtt som kommer att klä sig med citrusjuice.

    Varningar

    Jicama hud är oätlig, och bör avskalas helt före förbrukningen. Hudens tjocklek kan kräva användningen av en kniv snarare än en grönsakspeeler.
  • Stammarna och löven på Jicama-fabriken är giftiga. Konsumera inte någon del men roten.
  • Saker du behöver

    • Jicama
    • Pappershandduk
    • Plastpåse
    • Kniv eller grönsakskalare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande