Hur man är en vinförsäljare

Det borde gå utan att säga att för att vara en framgångsrik vinförsäljningsrepresentant bör du älska att diskutera, hantera, lära sig och dricka vin. Nästan som uppenbart är det faktum att du borde ha bra försäljningsförmåga, liksom. Vinförsäljare måste ibland arbeta mycket hårt för att lyckas, och de har ofta många uppgifter de måste utföra som en del av jobbet. Men för dem med en passion för vin, blir det svårt att bli nedsänkt i vinkulturen det hårda arbetet värt det.

Steg

Del 1 av 3:
Gör dina läxor
  1. Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 1
1. Läs om vin. För att vara en framgångsrik vinförsäljare måste du lära dig allt du kan om vin. Läs upp på de olika källorna och fermentationsprocesserna i samband med olika typer av vin, och lär dig om de årgångar och parningar som folk tenderar att föredra. Var särskilt uppmärksam på lokala viner, om det finns i ditt område.
  • Prenumerera på tidskrifter som "Wine Spectator" och "Decanter" för att hålla koll på nuvarande trender i vin. Vinmagasiner som dessa funktioner från etablerade kritiker, intervjuer med vinmakare och restauratörer, trender i vinframställning och "Best of" -listor som markerar populära årgångar för att leta efter.
  • Böcker som undersöker vinvärlden kan också vara bra informationskällor. Till exempel, "Oxford Companion till vin" är en respekterad myndighet på nästan allt relaterat till viner, vinframställning, regionala varianter, druvsorter och mer.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 2
    2. Gå med i en provsmakningsgrupp. Genom att gå med i en provsmakningsgrupp får du möjlighet att utsätta dig för att vinka från olika regioner regelbundet och ta reda på hur de är gjorda. Tastings kan också vara ett bra ställe att lära sig om vilka viner parar väl med vilka livsmedel. Du kan hitta en provsmakningsgrupp nära dig genom att söka online
  • Dra nytta av dina provsmöte genom att fråga så många frågor som möjligt av värdarna. Detta är ett bra sätt att lära sig några insiderfakta om de viner och vingårdar du kommer i kontakt med. Distribuera visitkort till vingårdschefer eller värdar - dessa individer kan bli professionella kontakter senare.
  • Ta en anteckningsbok med dig på provsmakningsturer så att du kan spela in dina intryck och saker du lär dig under hela upplevelsen. Gör inte detta om din provsmakningsguide säger att det inte är tillåtet.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljare rep steg 3
    3. Besök lokala vinbutiker och restauranger. På dina butiksbesök, ta dig tid att ta reda på vad de lager. I restauranger, undersök deras vinlistor och fråga din server för detaljer om de du är obekanta med. Du kan lära dig mycket genom att förstå vad som finns på en vinlista och varför.
  • Köp en rad vinsorter i en rad prispunkter. Som vinförsäljare, säljer du viner av varje kaliber och bör bli kunnig på billiga viner, liksom de sällsynta och dyra.
  • Notera vilka typer av viner som vanligtvis finns med specifika restaurangteman. Du kanske vill skapa ett kalkylblad så att du enkelt kan korsa referensvinstyper och se vilka matstilar de tenderar att gå med.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 4
    4. Ta lektioner. Om du inte redan har en examen i vinodling eller ett relaterat ämne, registrera dig i klasser på ditt lokala community college om ämnen som är relevanta för vin och vinframställning. Medan inte alla högskolor erbjuder klasser på dessa ämnen, gör många. Dessa klasser tenderar att vara populära hos vuxna hobbyister, så de erbjuds ofta på natten och på helgerna. Kontrollera med ditt lokala högskola för alternativ.
  • Dessa klasser kan ge dig grundläggande kunskaper om vinframställningskultur och processerna bakom växande druvor och producera vin. Även om du vet en hel del redan om vinmavorer och årgångar, kommer du att dra nytta av vinförsäljningsrepresentant genom att förstå det arbete som går till att producera de viner du säljer.
  • Om du inte bor nära ett college som erbjuder vinodlingsklasser eller inte kan passa dem i ditt schema, kolla in online-kursalternativ. Många av dessa är tillgängliga via högskolor och universitet, men kan också hittas på Viticulture and Enology Science and Technology Alliance (VESTA) webbplats.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljare rep steg 5
    5. Få erfarenhet i fältet. Många vinförsäljningsrepjobb kräver ett par års erfarenhet av att sälja vin på en viss marknad. Medan kunskap om vin är viktigt bör du också kunna navigera nätverket av restauratörer och distributörer i din region. Det är oerhört användbart att ha praktisk erfarenhet i branschen när du söker och fyller en vinförsäljningsreposition.
  • För att få en inträdesnivå vin rep jobb, kan erfarenhet i restaurangbranschen hjälpa - vare sig som chef, server eller bartender. Du kan också söka positioner på vingårdar, även om de inte är relaterade till vinförsäljning. Att arbeta på en vinbutik är också ett bra sätt att få en känsla för hur verksamheten fungerar som du bygger din kunskap om vinkultur.
  • Arbeta i branschen i någon kapacitet innan du övergår till vinförsäljare är också ett bra sätt att bygga relationer med potentiella framtida kunder och lära känna regionens stora spelare.
  • Del 2 av 3:
    Blir anställd
    1. Bild med titeln Var en vinförsäljare rep steg 6
    1. Uppfylla de grundläggande kraven för jobbet. Som med de flesta karriärer finns det vissa kvalifikationer som du måste träffas för att vara en vinförsäljare. Många av dessa är inte så mycket förutsättningar för att bli anställda, men kvaliteter eller egenskaper som du borde ha för att lyckas. Exempel är:
    • Besittning av ett giltigt körkort och ren körrekord. Detta krävs ofta eftersom vinförsäljningsrepresentanter måste resa ofta (till och från restauranger och vingårdar, till exempel) under deras normala arbete.
    • Helst bör du kunna lyfta cirka 50 pund (eller ca 23 kg) så att du enkelt kan tote runt lådor och vinrater vid behov. Alternativt borde du ha några andra sätt att göra detta.
    • En vinförsäljningste rep bör vara självmotiverad, entusiastisk och utåtriktad.Om du inte tycker om Schmoozing och arbetar med människor, kommer du förmodligen inte att njuta av en karriär som vinförsäljare. Du måste bygga relationer för att göra försäljning och tjäna provision.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 7
    2. Kom i kontakt med branschkontakter. Om du redan har jobbat i vinindustrin (vid en vingård, bar, restaurang eller vinbutik), bör du ha några kontakter som kan ta kontakt med människor som vill hyra vinrepresentanter. Nå ut till dina kontakter för att fråga om jobbmöjligheter istället för att vänta på att höra om något. Till exempel:
  • Prata med en nuvarande vinrep som serverar restaurangen, baren eller handla där du jobbar.
  • Fråga chefen för den vingård där du arbetar om han kan ställa upp dig med en intervju så snart en vinposition kommer tillgänglig.
  • Kontakta vinfördelaren som säljer din vingårds produkt till restauranger och butiker.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 8
    3. Sök online jobbbrädor. Många vinfördelare och producenter annonserar jobböppningar på mainstream jobbsökmotorer som faktiskt, monster, glasdörr, etc. Skapa en profil på en eller flera av dessa webbplatser och använd sökordsökningar och platsfilter för att se om det finns några vinförsäljningsredoöppningar i ditt område.
  • Använd ganska breda söktermer så du är säker på att se alla relevanta positioner. Till exempel, istället för att söka efter "vinförsäljare," försök bara söka "vin."
  • Ladda upp ett CV till din profil och gör den synlig för arbetsgivare. Detta kommer att öppna möjligheten att en rekryterare kontaktar dig direkt om de tycker att dina mål och kvalifikationer är lämpliga för deras tillgängliga position.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 9
    4. Uppföljning av jobbledare personligen. Vinförsäljningsrepresentationen handlar om interpersonella relationer och ansikte mot ansikte interaktion. Visa upp till det vingårds- eller distributionsbyrå du vill arbeta för och be att prata med chefen om sysselsättningsmöjligheter. Detta kommer att skapa ett mycket bättre intryck på din potentiella chef än ett e-postmeddelande eller ett jobbsansökningsformulär som någonsin kunde.
  • Öva din försäljningsteknik genom att sälja dig till de människor som kan anställa dig. De vill se att de människor som representerar dem till sina kunder är kompetenta och likbara. Övertyga dem om att du är rätt person att göra jobbet.
  • Ta alltid med ett CV och visitkort med dig när du besöker en potentiell arbetsgivare. Om du inte kan träffas med chefen personligen, lämna CV med en sekreterare eller assistent. Vissa vinförsäljare måste ha särskild utbildning och erfarenhet för att bli anställd, så visa dem du är kvalificerad strax utanför fladdermusen.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljare rep steg 10
    5. Öva dina intervjuförmåga. Om du kallas för en intervju, förbered dig genom att tänka på hur du vill presentera dig för intervjuarna. Eftersom du ansöker om att vara en säljare är det viktigt att du är personlig, formulär och kunnig om den produkt du kommer att sälja.
  • Studera de viner som säljs av det företag du vill arbeta för. Du kan mycket väl vara quizzed på specifika detaljer om de viner du skulle sälja, så du borde gå in i intervjun med så mycket kunskap som möjligt.
  • Borsta upp på detaljer om det företag du intervjuar med. Saker att veta inkluderar namnet på ägaren och VD / VD / VD, året som företaget startade, den allmänna produktlinjen (inklusive druvsorter och betydande årgångar), och vem dess stora lokala kunder är.
  • Del 3 av 3:
    Gör jobbet
    1. Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 11
    1. Gör försäljningssamtal. Som en säljare gör en stor del av ditt jobb kalla samtal till restauratörer och andra potentiella kunder för att upprätthålla stabila affärer. Ett nätverk av upprepade kunder tar tid att bygga, så först måste du göra oönskade telefonsamtal (och besök) till restauranger för att bryta sig in på marknaden.
    • För det mesta kommer den faktiska försäljningen att äga rum under personliga möten. Försäljningssamtal fungerar för att hålla befintliga kunder som är välfyllda på deras vinförsörjning och att ställa upp möten med potentiella nya kunder.
    • Du kan upptäcka att vissa kunder är svåra att komma i kontakt med via telefon. Av dessa och andra skäl är det vanligtvis bättre att besöka restauranger och butiker i person att prata med beslutsfattarna ansikte mot ansikte.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 12
    2. Organisera kampanjhändelser. Om du arbetar som en försäljningsrepresentant för en viss vingård, är en stor del av ditt jobb att marknadsföra den vingårdens varumärke. Reklamhändelser kan vara särskilt effektiva sätt att göra detta och attrahera nya kunder. Kampanjer kan hållas vid vin och spritbutiker, på restauranger eller vid evenemang som festivaler. Observera att beroende på händelse och plats, speciella tillstånd och behörigheter kan krävas för att främja alkoholhaltiga drycker.
  • Forskning finns för att visa de sorters kampanjer som tenderar att vara mest effektiva för att främja vinförsäljning. I allmänhet, som erbjuder specifika rekommendationer och fria provningar för att vara de mest effektiva strategierna för ökning av försäljningen.
  • Om du arbetar för en vinfördelare är dina kampanjer mer benägna att innebära diskonterade bulkköp för restaurang- eller spritbutikklienter.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 13
    3. Organisera och leda vinprovningar. Denna arbetsuppgift kan utföras som en del av en vingårdstur (om du är en försäljningsrepresentant för ett visst varumärke) eller som en speciell händelse på en restaurang, vinbar eller detaljhandel. Sådana händelser är vanligtvis inte ledda av oerfarna vinförsäljare, som en stor kunskap och expertis är vanligtvis skyldig att se till att eventuella patrons frågor kan behandlas tillräckligt.
  • Ta reda på från din arbetsgivare eller senior vinförsäljare på ditt företag Vad är inblandat i att organisera en vinprovningsevenemang.
  • Kom ihåg att syftet med en provsmakning är att generera affärer. Var inte rädd för att vända upp försäljningsförmedlingen i förekommande fall för att vinna över kunderna.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljningsrepresentant steg 14
    4. Utbilda restaurangservrar. Om du har restaurangklienter, be om att skapa träningssessioner med thewine servrar där för att lära dem om de viner som de kommer att sälja till restaurangmästare och visa ordentliga serveringstekniker. Du kanske också vill gå över restaurangens meny med servrarna och identifiera lämpliga parningar.
  • Det här är något du borde göra som vinförsäljare, oavsett vilken typ av arbetsgivare som helst. Både vingård och distributörsreps säljer till restauranger, så planerar att utföra träningssessioner som dessa.
  • Du måste få tillstånd från din arbetsgivare och restauranghantering innan du konfigurerar en serverträningshändelse. Klienten kommer sannolikt att behöva flera veckors varsel för att lägga ordet ut till alla sina servrar och säkerställa hög närvaro.
  • Bild med titeln vara en vinförsäljare rep steg 15
    5. Skapa och distribuera marknadsföringsmaterial. Vissa vinförsäljare är ansvariga för egen marknadsföring (i en utsträckning). Krav och restriktioner varierar beroende på arbetsgivare, men den vanligaste moderna marknadsföringstekniken för att expandera varumärkesigenkänning är användningen av onlineverktyg som sociala medier. Du borde förvänta dig att upprätthålla en konstant online-närvaro för ditt varumärke för att effektivt kunna utnyttja digital marknadsföring.
  • Millennials står för närvarande för en stor del av vinmarknadsutbyggnad, så individer i den åldersgruppen (personer i tjugoårsåldern eller början av trettiotalet) är ett värdefullt mål för marknadsstrategier och kampanjer. Data tyder på att millennials lättare och effektivt kan nås via sociala medier (till exempel Facebook, Twitter och Instagram).
  • Om din arbetsgivare ger dig en marknadsföringsbudget, överväga att annonsera på populära webbplatser som sannolikt kommer att se mycket trafik. Dessa onlineannonser kan vara effektiva, men du kanske måste samordna med ditt företags reklamavdelning (om tillämpligt) för att hjälpa dig med ett företag som detta.
  • Rabattera inte värdet av annonsering via traditionella medier. Flyers, skyltar, och postcirkelplaner kan också vara bra sätt att trumma upp affärer.
  • Tips

    I Förenta staterna måste du vara minst 21 år för att vara en vinförsäljare.
  • Tala med vinförsäljare som du vet eller kan enkelt komma i kontakt med om de specifika särdragen och vad de gör eller inte gillar det.
  • Varningar

    De flesta vinförsäljningsrepresentanter arbetar nästan helt på provision, så var beredd på fluktuerande lön och en potentiellt liten lönecheck medan du fortfarande lär dig vinens verksamhet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande