Hur man dice tomater

Tomater används i en till synes oändlig mängd recept och behöver ofta vara tärningar. Dicing Tomatoes är en snabb, enkel process som någon kan behärska med lite övning. Både romer och vanliga tomater kan täras och läggs sedan till sallader, soppor, grytor och andra rätter.

Steg

Metod 1 av 3:
Dicing vanliga tomater
  1. Bild med titled Tice Tomater Steg 1
1. Tvätta dina tomater. Tomater ska alltid tvättas under kranen före dicing. Se till att du tar bort smuts och skräp. Skala av några klistermärken också.
  • Bild med titled Tice Tomatoes Steg 2
    2. Ta bort kärnan. En liten sked eller en tesked kan användas för att ta bort kärnan i din tomat. Sätt helt enkelt skedens spets i tomatens stam. Gräva ut stammen med skeden och sedan kassera den.
  • Bild med titled Tice Tomater Steg 3
    3. Skära tomaten i hälften. Håll tomaten med en hand och skiva genom den med en skarp kniv. Börja längst ner på tomaten och skära den i två ungefär lika stora längs ekvatorn.
  • Bild med titled Tice Tomater Steg 4
    4. Skär varje halv i skivor. Placera varje hälft av tomaten på ett skärbräda med den plana delen vänd nedåt. Gör en serie vertikala skärlängder för att göra en serie tunna remsor. Remsor bör inte vara mer än ungefär en centimeter i längd och bör vara ungefär i storlek.
  • När du skär, använd dina fingrar för att hålla tomaten på plats.
  • Bild med titled Tice Tomater Steg 5
    5. Skära över remsorna till tärning tomaten. Vrid remsorna i sidled. Gör vertikala nedskärningar över remsorna, skära tomaten i små, tärnad kuber. Sträva efter att hålla utrymmet mellan skär ungefär och använd fingrarna för att hålla remsorna på plats när du skär. När du är klar kommer du att ha en hög med tärda tomater.
  • Metod 2 av 3:
    Dicing roma tomater
    1. Bild med titled Tice Tomatoes Steg 6
    1. Tvätta tomaten. Tvätta varje romta tomat under kranen, vrid det som nödvändigt för att tvätta hela ytan och ta bort smuts och skräp. Om roma tomat har några klistermärken på den, se till att ta bort dessa före dicing.
  • Bild med titled Tice Tomater Steg 7
    2. Ta bort toppen. Nära toppen av en roma tomat, det finns en liten stam. Klipp av slutet av tomaten med stammen så att du är kvar med en platt ände.
  • Vissa människor stör inte att skära av stammen, eftersom det är så litet det är i stort sett obestridligt. Om du inte har något emot tomatstammen kan du hoppa över det här steget.
  • Bild med titled Tice Tomatoes Steg 8
    3. Skära tomaten i hälften. Skär tomatlängdenvis att skära den i hälften. Klippa den med en hand och håll den på plats med den andra.Försök att hålla de två halvorna av tomaten i ungefär sålunda storlekar.
  • Bild med titled Tice Tomatoes Steg 9
    4. Klipp tomaten i vertikala skivor. Vänd de två halvorna av din tomat sidled så att du skär dem längdvis. Gör vertikala nedskärningar för att skära tomaten i smala remsor av ungefär även storlekar.
  • Eftersom roma tomater är mindre än vanliga tomater, var försiktig när du använder fingrarna för att hålla tomaten på plats. Använd endast fingrarna på fingrarna och var försiktig med att hålla fingrarna borta från kniven.
  • Bild med titled tärning tomater steg 10
    5. Tärning tomatskivorna. Vänd dina remsor sidledes och gör en serie skärningar som löper över remsorna längdvis. Detta borde skära dina romta tomater i små kuber. När du är klar kommer du att vara kvar med en hög med tärnad romta tomater.
  • Sträva efter att hålla dina skär lika längd så dina tärnade tomater är ungefär lika stora.
  • Metod 3 av 3:
    Seeding tomater före dicing
    1. Bild med titled Tice Tomatoes Steg 11
    1. Klipp dina tomater i hälften. Gör en snitt ner i mitten av tomaten. Försök att hålla de två halvorna ungefär samma storlek.
  • Bild titled tärning tomater steg 12
    2. Skär halvarna i kvartalen. Gör en serie av tre till fyra längdvisa nedskärningar över varje hälft av din tomat. Detta borde skära din tomat i kvartaler. Varje kvartal bör vara ungefär samma storlek.
  • Bild med titled Tice Tomatoes Steg 13
    3. Skiva ut frön. Placera varje kvartal på ett bord eller skärbräda med hudsidan vänd nedåt. Skiva en kniv över tomaten för att skära ut den vita, köttiga delen av tomaten. Fröerna är fästa vid denna del, så de kommer också att skivas ut.
  • Ibland dröjer fröer på tomaten efter att du har klippt ut ur den köttiga delen. Om några frö inte kom ut, ta bort dem med fingertopparna.
  • Bild med titled Tice Tomater Steg 14
    4. Undvik att dicing roma tomater. Roma tomater är mycket små och känsliga. De tenderar att ha mindre frön och frön kan vara svåra att ta bort utan att skada tomaterna. Det är vanligtvis okej att lämna frön av romer tomater intakta.
  • Bild med titled Tice Tomatoes Final
    5. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta bort huden, om så önskas, genom att släppa hela tomater i kokande vatten i en minut. När den kyls, ta bort huden och kassera den. Recept som salsa och tomatsås kan kräva hudavlägsnande före dicing tomater.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande