Hur man är feisty

Vad betyder det att vara feisty? När vi tänker på feisty människor, tänker vi på individer som är starka och livliga, men lekfulla, med ett liv för livet. Ordet "lättretlig" faktiskt stammar från 1800-talet feist, menande "liten hund", Så det är lätt att se var bilden av en feistig person som en rolig kärlek, djärv och den spirituerade är härledd från. Att bli mer feisty genom att främja dessa egenskaper i dig själv kan vara ett sätt att förbättra din egen njutning av livet och också att göra dig mer tilltalande för andra för vänskap eller dating, så om du är på staketet, läs vidare! Se steg 1 nedan för att komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Agerande djärv och assertiv
  1. Bild med titeln vara feisty Steg 1
1. Låt dina åsikter vara kända. Feisty människor är inte känsliga, krympande blommor. De tvekar inte att berätta för någon vad de tänker. Om du vill vara feisty, börja här. Alla feisty människor låter sina åsikter vara kända på ett eller annat sätt.Oavsett om du bara skjuter brisen med vänner eller deltar i en allvarlig debatt, vill du låta folket runt dig veta vad du tänker, även om det är något de inte kommer att hålla med. Detta har fördelar utöver att du bara gör att du verkar feisty - ett orädd uttryck av dina åsikter kan leda andra att respektera dig för din djärvhet, även om de inte håller med dig.
  • Medan du vill ha inga problem om att säga vad som är i ditt sinne gäller vanlig social etikett fortfarande för dig även om du är feisty, så undvik att vara oförskämd när du uttrycker dina åsikter. Till exempel, om du är med dina vänner och de vill se en film som du inte tror att du gillar, på middag, kan du säga något lätthjärtat och sarkastiskt som, "Wow, en annan paranormal tonårs romantik? Ljud grymt bra, grabbar!" Du skulle inte vilja säga något som, "Ni är moroner. Jag kan inte tro på idioter som det här skräpet." Kom ihåg att feisty människor uppfattas, men de är inte grymma.
  • Bild med titeln vara feisty Steg 2
    2. Låt dina känslor visa. Som en feisty individ, precis som du vill låta folket omkring dig vet vad du är tänkande, Du vill också låta dem veta hur du är känsla. I viss mån, det sätt du känner på insidan ska vara det sätt du beter sig på utsidan. Om du vill skratta, skratta. Om du vill gråta, gråta. Om du vill ropa i någons ansikte, fortsätt och skrika i ansiktet (förutsatt att de förtjänar det och att situationen är lämplig, förstås). Slösa inte tid att oroa dig för vad andra tycker om dina känslor. Om de är äkta, respekterar de dig för dem.
  • Återigen vill du dock vara rimlig om hur extrem du är med uttrycket av dina känslor. Om du är frustrerad under ett matteprov, stöta inte högt och avbryta andra studenter. Om du är i en begravning, undvik att bryta in i fiter av giggles, även om skämtet du tänker på är väldigt roligt. En hälsosam mått av sunt förnuft är nyckeln här - Feisty människor är öppna om sina känslor, men de är inte emotionella vrak.
  • Bild med titeln vara feisty Steg 3
    3. Var självsäker. De två bitarna av råd ovan (att vara öppna om vad du tycker och känner) är lättare sagt än gjort, speciellt om du är naturligt blyg. En stor del av att vara feisty är ha förtroendet att vara öppen om dessa saker. Förtroende gör att du kan vara äkta utan rädsla, att uttrycka dig utan reservation och att bry sig om vad andra tycker på ett sätt som inte är beroende av deras godkännande för din tillfredsställelse. Som ett bra allround socialt verktyg kan förtroendet också hjälpa dina sociala interaktioner smidigt i allmänhet, vilket till exempel ser till att du ses som feisty, snarare än konfronterande.
  • Att få förtroende för vissa sociala situationer är något som nästan alla kämpar med. Otaliga böcker, artiklar och andra resurser har skrivits om ämnet. Medan du får förtroende är en process som är för lång och detaljerad för att diskutera djupt här, är den grundläggande tanken att du vill först falsk Förtroende genom att bokstavligen imitera självsäker beteende (med ögonkontakt, stående med bra hållning, och så vidare). Så småningom kan du internalisera detta externa förtroende och börja fokusera på dina styrkor, snarare än dina svagheter, samtidigt som du arbetar med att förbättra dig själv. Det är en vagt process, men en som blir lättare med övning.
  • För mer information, kolla in vår fantastiska Hur man är säker artikel.
  • Bild med titeln är feisty Steg 4
    4. Njut av vänliga argument. Det undviks inte - om du är säker och öppen om vad du tänker och känner, så småningom kommer du att springa in i någon som tycker eller känner sig motsatsen till vad du gör. Konflikt är en naturlig del av att vara feisty, så spring inte från den. Istället, omfamna det. Feisty människor njuter av möjligheten till en livlig (men vänlig) debatt, så var god att engagera sig i en liten godmodig sparring när möjligheten uppstår. Det är inte bara en chans att sträcka dina mentala och verbala muskler, men också en chans att få en ny synvinkel, koppla en anslutning till en annan person och till och med flörta, så länge du är öppen för dessa möjligheter. Som alltid, men din "feistighet" är ingen ursäkt för att vara oförskämd, så var samvetsgrann över den andras känslor som du argumenterar.
  • Den knepiga delen av att argumentera som en feistig person balanserar dina egna äkta känslor med behoven av att upprätthålla ett civilt argument. Medan du inte har någon skyldighet att humoriska åsikter som du finner motbjudande (som till exempel rasistiska eller sexistiska fördomar), bör du göra en punkt att vara artig om någon förnuftig åsikt som din motståndare kan ha. Som en allmän regel är det OK att attackera någons åsikt, men inte personen han eller själv (e.g., gynna fraser som "det kommer inte att fungera" över de som "Du är dum för att tänka som kommer att fungera").
  • Bild med titeln vara feisty Steg 5
    5. Klä på hur du vill, inte hur andra vill att du ska. Så grunt som det låter, är de kläder vi väljer att bära ett viktigt sätt att uttrycka oss själva. Om du visar upp till en arbetsintervju som bär en kostym, presenterar du en mycket mer professionell bild än om du dyker upp i svettningar och en t-shirt. Medan Feisty människor fortfarande borde uppmärksamma den sociala konventionen när det gäller att klä på viktiga händelser som bröllop, intervjuer, examen och så vidare, när det inte är uppenbara sociala förväntningar på vad du ska ha på dig, är det upp till dig!
  • Klä men du vill - om du känner dig som bär ljusa färger, bära ljusa färger. Om du känner dig som att bära något mörkt och dämpat, bära det istället.Gör din kläder ett emblem av din inre personlighet - det är en något grundt men visserligen märkbart sätt att uttrycka dig till dig alla du möter!
  • Bild med titeln vara feisty Steg 6
    6. Var självförsäkrad, men inte arrogant.Alla förslag ovan har rekommenderat att du ska lyssna på dina inre tankar och känslor när det gäller att uttrycka dig själv, snarare än andra ". För feisty människor är det i allmänhet viktigare att vara ärlig och öppen om dig själv än att temperera dina åsikter eftersom en annan person kan vara oense med dem. Men när det gör det är det avgörande För att upprätthålla en positiv och vänlig attityd, eller riskerar du att komma över som arrogant eller uppfattad. Oroa dig för vad du förväntar dig av dig mer än vad andra förväntar sig av dig är en stor tankegång att ha, men åsikterna från andra människor är inte helt utan förtjänst, så att inte helt och hållet ignorera dem! Människor som inte gör det någonsin Lyssna på andra är inte feisty, de är bara nära.
  • Andra människors insats kan hjälpa dig att se problem från ett nytt perspektiv eller till och med komma till en ny förståelse av dig själv. Till exempel, om du har ett vänligt, feistigt argument med en vän om vad är och är inte Lämpligt dating beteende, om du lyssnar på vad han säger (utan att låta honom gå över dig), kan du lära dig något som kan vinna dig mer datum i framtiden. Du kanske inte, men om du inte lyssnar, du definitivt vana.
  • Del 2 av 3:
    Ha en lekfull attityd
    1. Bildbeteckningen är feisty Steg 7
    1. Ha en känsla av ondska. Som diskuterats ovan är Feisty People starkt och uppfattade, men de är inte blåsor. Faktum är att feisty människor vanligtvis är en glädje att vara runt eftersom de bara älskar att ha en bra tid! Om du vill bli feistier, börja med din känsla av ondska. Feisty människor letar ständigt efter en chans att få det bättre av andra i gott om natur, roliga sätt. Pranks och praktiska skämt är ditt bröd och smör här, men du kan också ge intrycket av att vara skrämmande bara av ordspråk Mischievous saker. För att börja med, prova något av följande:
    • Avsiktligt tolka de saker som dina vänner säger på det värsta sättet möjligt (e.g., med skämt som "det är vad hon sa" och så vidare).
    • Lämnar goofy-meddelanden på någons dator efter att han / hon lämnar rummet.
    • Impersonerar en telemarketer när en förälder svarar på ditt samtal.
    • Berätta för de människor du möter på en fest ett namn som inte är din.
    • Mer utarbetade praktiska skämt A la de i hur man drar ofarliga pranks.
  • Bild med titeln vara feisty Steg 8
    2. Se humor i livet.Även om feisty människor njuter av det enstaka argumentet, i sina hjärtan, är de bra, glada människor. Att uppnå denna typ av lycklig tillfredsställelse är lättast om du har en stark humor. Om du är naturligt lite allvarlig eller grym, kan det här vara knepigt, men det är inte omöjligt. Memorera några konserverade skämt eller roliga berättelser kan vara bra isbrytare, vilket ger dig en "i" till konversationer så att du kan låta din vakt och börja njuta av dig själv.Försök att stanna avslappnad och öppet under sociala möten. Empathize med andra människor - inse att den stora majoriteten är precis som du. Mest av allt, öva Genom att ha ljushjärtade konversationer med dina vänner och med personer du just har träffat. En känsla av humor är som en muskel: du måste använda den för att det blir starkt.
  • Det är svårt att ha en bra humor om du är stressad, trött eller distraherad. Det innebär att du måste ha ett starkt håll på andra aspekter av ditt liv, som din karriär och familjeansvar. Ironiskt nog är det bästa sättet att ha en bra humoristisk känsla att vara allvarlig om att se till att allt annat i ditt liv går bra så att du kan koppla av och njuta av dig själv.
  • Bild med titeln är feisty Steg 9
    3. Reta! Feisty människor har rykte som nådig reta, och med god anledning. Lätthjärtad Teasing är ett bra sätt att hålla andras ego i kontroll medan du subtilt bygga upp din egen. Med andra ord är det helt enkelt roligt! När du retar är det viktigt att hålla dina barbs milda och att hålla sig borta från personligt känsliga ämnen för att undvika att skada mottagarens känslor. Det är också viktigt att vara redo att ta emot en liten känsla av din egen. Skicka det inte om du inte kan ta det!
  • Ett av de mycket feistiest sätten att reta någon är att skjuta tillbaka med en perfekt retort efter att han / hon säger något fräckt eller intet ont anande. Att göra detta kräver en snabb vit och utmärkt komedisk timing - det är inte lätt, men med övning är det möjligt att bli bättre på den. För mer information, se Hur man tänker på snabba visade comebacks
  • Bild med titeln vara feisty Steg 10
    4. Flört! En av de största fördelarna med att vara feisty är att det är gratis licens att vara en skamlös flört! Flirta bör vara ett roligt, spännande tillfälle och det perfekta tillfället att visa upp din feistiness, inte något som ska fruktas. Var inte blyg - kom ihåg att feisty människor inte håller sina åsikter till sig själva.
  • Liksom att vara övertygad, är de särdragen att flirta så breda att det inte finns tillräckligt med utrymme att göra dem rättvisa i den här artikeln. Den grundläggande tanken är att du vill skämta och lätt reta människor du är lockad till, visar dem speciell uppmärksamhet samtidigt som du bor "svår att få". En känsla av förtroende är avgörande för goda flirta färdigheter, men utseende, intelligens, och en bra personlighet är också stora plusser.
  • Om du letar efter mer vägledning, kanske du också vill kolla in Hur man flirtar.
  • Bild med titeln vara feisty Steg 11
    5. Vara sarkastisk. Snabbt! Gör en lista över de feistiest personalen eller karaktärerna du känner till. Nu, hur många av dem har en sarkastisk sans för humor? Odds är det mest! Från prinsessan Leia till Danny Devito till Hermione Granger, är Feisty People kända för sina underbara sinnen av sarkasm. I grund och botten säger sarkasm motsatsen till vad du tycker på ett humoristiskt sätt som gör det uppenbart att du skämtar. Sarkasm är ett utmärkt verktyg för att skämta, reta och flörta och är ett potent konversationsvapen i händerna på en feisty individ.
  • Som ett exempel på sarkasm kan du säga sarkastiskt, "Gee, den här kycklingen är bara som mormor brukade göra" Om du tycker att det inte är så bra. Du skulle nog inte säga, "Denna kyckling är bra" som ett sarkastiskt skämt, som det inte är någonstans någon punchline här än att du inte tycker att det är bra. Sarkasm behöver humor att fungera bra - sarkasm för sarkasmens skull kan vara fruktansvärt irriterande.
  • Bild med titeln vara feisty Steg 12
    6. Se interaktioner som ett tillfälle att ha kul. Mer än någonting annat ser Feisty människor möjligheten att interagera med en annan person som ett sätt att njuta av sig själva. Flirta, reta, skämt och konversation är alla kul för den feisty mannen eller kvinnan, vilket gör dessa aktiviteter en underhållande slut i och av sig själv, snarare än ett medel till något annat. Genom att njuta av fram och tillbaka av en bra konversation och driva spännande nya interaktioner oavsett var du är, kommer du att göra nya anslutningar, hitta nya vänner och snabbt få ett rykte som en feisty go-getter.
  • Del 3 av 3:
    Vara hög energi
    1. Bild med titeln vara feisty Steg 13
    1. Diet och motion. Att vara feisty tar mycket energi. Att behandla varje konversation som en spännande ny möjlighet, ständigt letar efter sätt att skämta och reta, och gå till stora smärtor för att säkerställa att alla omkring dig vet vad du tänker kan vara mentalt och fysiskt krävande. På grund av detta är det lättast att vara feisty om din kropp kan hålla fast vid de krav som din nya feisty personlighet lägger på den. Håll dig i form genom att göra ett försök att få någon form av träning varje dag och undviker söta och feta livsmedel. Du behöver inte vara en bodybuilder att vara feisty - du måste bara vara tillräckligt passande för att ha energin att slå på varje tillfälle att uttrycka dig själv.
    • För detaljerad fitnessråd, kolla in vår artikelval på personlig träning.
  • Bild med titeln vara feisty steg 14
    2. Få gott om vila och down-time. Precis som det är viktigt att hålla din kropp i god form så att du har energin att vara som Feisty som möjligt, är det också viktigt att ge dig tillräcklig vila så att när du do Kör ut ur energi, du kan fylla på den. Alla tröttnar från sociala interaktioner med en annan takt - vissa människor kan gå från fest till fest utan att förlora ett slag, medan andra behöver återhämta sig i ensamhet efter några timmar och om. Bara du kommer att veta hur mycket vila du behöver för att vara på din feistiest, så lyssna på din kropp. Om du befinner dig internt stoar på tanken på att interagera med en annan människa, ge dig själv en ensam tid innan du väcker ut.
  • Det är värt att notera att vila är också mycket viktigt på grundläggande fysisk nivå. De flesta medicinska resurser rekommenderar att vuxna ska få ungefär 7 till 9 timmars sömn per natt. Underlåtenhet att få tillräckligt med sömn kan leda till kronisk trötthet, stress och irritabilitet, som alla kan leda till att du agerar mer grouchy än feisty.
  • Bild med titeln vara feisty Steg 15
    3. Pumpa dig själv när du känner dig låg energi. Medan man tar hand om den fysiska sidan av ekvationen genom att träna, äta näringsrikt, och att få tillräcklig vila är bra sätt att se till att du har att vara energin att vara feisty hela tiden, i själva verket, ibland har de feistiest människorna svårt att motivera sig. Om du känner att du inte har energi för att träffa världen med den feisty personlighet du vet att du har inom dig, försök att använda en av följande pumpningsstrategier:
  • Lyssna på din favoritlåt. Bonuspoäng om det är en motiverande sång i linje med "Tigerns öga".
  • Titta på en inspirerande eller suspensiful filmscene. Goda val inkluderar Alec Baldwins profanity-laden tal från Glengarry glen ross och den mexikanska standoffet i slutet av Den gode den onde och den fule.
  • Utföra en kort burst av intensiv fysisk aktivitet, som hoppande jacks eller sprinting.
  • Lyssna på din favorit komiker.
  • Ring en vän som du inte har pratat med på ett tag.
  • Skicka en flirty text till din signifikanta andra.
  • Titta på en hopp-skrämma video online för att chocka dig vaken.
  • Tips

    Var inte en mobbning. Bullies är cowards som väljer människor svagare än dem. Feisty människor är övertygade och behöver inte offra andra att visa det.
  • Ha en kvickt, förolämpande comeback förberedd som svar på en förolämpning.
  • Varningar

    Var försiktig så att du inte blir en av de personer som kommer att hota att slå människor i ansiktet för att titta i deras riktning i 2 sekunder. Underlåtenhet att följa detta tips kommer att resultera i ISS eller hemfjädring.
  • Var inte för i ditt ansikte
  • Motionellt missbrukar människor.
  • Kom ihåg att du inte vet allt. Att vara djärv betyder inte att vara arrogant och vägrar att acceptera någon annans uppfattning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande