Hur man köper präriehundar

Prairie hundar är en medelstora gnagare, även kallad en mark ekorre, som finns i hela den amerikanska västern. De namngavs för sin hundliknande bark. Som med andra gnagare håller människor ofta dem som husdjur. Att köpa en präriehund kommer du först att hitta en välrenommerad säljare. Då vill du noga överväga din förmåga att ge ett ordentligt hem för en hund eller ett par hundar. Att prata med en veterinär är en annan bra idé eftersom de kan ge dig att köpa råd och ge vård omedelbart efter ditt köp.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en säljare
  1. Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 1
1. Kontakta dina lokala djurhem. Skadade eller föräldralösa präriehundar vändes ibland till skydd av Wildlife Services. Shelters har ibland ibland tämjade präriehundar som överlämnar sina ägare av olika skäl. Gå online för att få kontaktinformation för skyddet i ditt område och ge dem ett snabbt samtal.
  • Om du antar från ett skydd måste du i allmänhet komma överens om att få din präriehund spayed eller neutraliserad av ett visst datum, om det inte redan har gjorts. Du kan behöva betala en adoptionsavgift.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 2
    2. Kontakta Lokala Wildlife Rescue-organisationer. Många områden med Prairie hundpopulationer har också djurlivsorganisationer som är etablerade för att skydda områdets djur. Dessa grupper upprätthåller ofta ett rehabiliteringscenter som en del av sin verksamhet eller de arbetar kooperativt med lokala veterinärer. De djur som de säljer är ofta rehabbed efter skada eller övergivande.
  • Många vildmarksräddningar, liksom djurskydd, listar nu sina tillgängliga djur på nätet på deras huvudsakliga webbplats eller en adoptionsnoteringstjänst. Adopt-A-Pet är en bra plats för att se bilder av räddade präriehundar. Du kan också söka efter plats.
  • Att få din hund via en räddning eller ett skydd är ett human alternativ som det frigör mer utrymme för ett annat djur som ska tas in och omhändertagna. Många av dessa organisationer kommer också att kräva att du överlämnar präriehunden tillbaka till dem om du ändrar dig.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 3
    3. Delta i en exotisk husdjurshow. Dessa visar hålls över hela världen och har återförsäljare som säljer (eller helt enkelt visar) sina exotiska sällskapsdjursamlingar. För att hitta en show nära dig, gå online och söka på din plats och "exotisk husdjurshow."Men var beredd att betala en premie för din hund, eftersom återförsäljaren ofta tar ut högre inköpspriser.
  • Oavsett om du köper från en återförsäljare personligen eller online, se till att fråga om hur de kommer över de djur som de säljer. Vissa präriehundar är lagligt fångade medan andra fångas på mindre reglerade sätt och kunde ha lidit som ett resultat.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 4
    4. Sök online för Prairie hund uppfödare. Det finns en handfull uppfödare på nätet som levererar och säljer präriehundar. Du kan hitta en lista genom att söka efter "Prairie Dog Breeders" online. Innan du köper, diskutera noggrant detaljerna om kostnad, vård och transport. Begär att se bilder av den speciella hunden som du köper, vilket kan hjälpa till att se till att du får ett hälsosamt djur.
  • Se till att du köper en ung, handhöjd hund. Det är bäst om du kan få hunden i hand innan den är 10 veckor gammal eftersom det här är en kritisk bindningstid för dig båda.
  • Avelsförhållanden är ofta ett ämne för viss kontrovers. Kolla online eller med djurrättsorganisationer (som SPCA) för att se till att din uppfödare inte är under utredning för djursocker. Till exempel, en präriehund uppfödare (U.S. Global Exotics) hade djur beslagtagna på grund av omänsklig behandling.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 5
    5. Köp från en exotisk djuraffär. Dessa anläggningar lager ofta djur direkt från uppfödare. Därför finns det bästa urvalet direkt efter uppfödningssäsong på våren. Om du köper en hund från en djuraffär kan du förvänta dig att betala rätt runt $ 150. De flesta butiker erbjuder också någon form av garanti för hälsa.
  • Prispunkten är beroende av plats också. I Japan kan ett par friska präriehundar i sin främsta sälja för tusentals dollar.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 6
    6. Leta efter recensioner och referenser. Oavsett vilken säljare du väljer, försök att gräva upp lite information om sina tidigare transaktioner. Prata med människor som du känner egna präriehundar och be om säljare referenser. Undersök din potentiella säljare online för att se om de har några negativa recensioner och varför. Detta är särskilt viktigt eftersom präriehundar kan ha några allvarliga hälsoproblem som är svåra att upptäcka tills efterköp.
  • Metod 2 av 3:
    Göra ett välinformerat köp
    1. Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 7
    1. Läs mer om Prairie Dogs. Innan du bestämmer dig för att dela ditt liv och tid med en präriehund, är det en bra idé att undersöka dem på internet. Eller besök en djuraffär och prata med de anställda. Gör ett möte med en exotisk husdjursvård och kom med några frågor att fråga. Du kommer att upptäcka att präriehundar kan göra bra husdjur, men har särskilda krav på deras vård.
    • Till exempel kan du fråga butikens anställd, "Hur ofta är de präriehundar som köptes här återvände för ohälsa eller andra problem?"
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 8
    2. Kontrollera din stat och stadens exotiska husdjurslagar. År 2003 förbjöd CDC och FDA försäljningen och importen av präriehundar på grund av bekymmer om spridningen av Monkey Pox. Detta förbud lyftes 2008, men vissa sate och lokala restriktioner kvarstår. Kontakta FDA och CDC för förtydligande om vilka exotiska djurlagar som kan påverka ditt ägande.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 9
    3. Bedöm din förmåga att tillhandahålla kortvarig vård. Dina präriehundar kommer att kräva en stor bur (minst 2`X2`X4 ") samt nestningsmaterial. De behöver dig att leverera en vanlig diet av vegetation och spannmål. Det är också bäst om du ställer upp en lampa för att ge vitamin D. Allt detta tar ansträngning i omedelbar mening, så du vill vara beredd på det extra ansvaret.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 10
    4. Bedöm din förmåga att tillhandahålla långtidsvård. Prairie hundar lever vanligtvis mellan 5-10 år. Därför bör ditt köp ses som ett långt engagemang för vård. Fråga dig själv om du kan föreställa dig och titta på din hund år nerför linjen.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 11
    5. Förstå de potentiella beteendemässiga farorna. Prairie hundar är vanligtvis välmodiga, om feisty, små varelser. Men de kan orsaka en hel del smärta och fysisk skada med deras bett. Deras främre tänder är extraordinära skarpa och kan skära igenom ett tjockt par handskar. Du kommer att vilja bestämma om du är bekväm att arbeta med dessa ibland utbrott.
  • Tänk på vad du ska göra när biten. Ditt omedelbara svar kan vara att flita din hand, men du kan döda din präriehund i processen. Det är bättre att försiktigt pry hundens käkar öppna.
  • Sexuell mognad utlöser ofta våldsamma impulser i präriehundar. Planera att spay eller neutera din hund med 9 månader för att undvika dessa problem.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 12
    6. Överväg att köpa ett par. Prairie hundar är mycket sociala djur och de längtar efter den interaktion som tillhandahålls genom att bo i en grupp. Du kanske vill köpa två hundar på en gång för att hålla dem i goda andar och skapa en trevligare ägarupplevelse. Detta är särskilt fallet om du inte kommer att kunna ge konsekvent interaktion hela dagen med din hund.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 13
    7. Var medveten om kostnaderna. Som med något djur kan kostnaderna i samband med vård snabbt lägga upp. Köpet själv kommer att vara cirka $ 150 och spaying eller neutering kan springa mellan $ 50-200. Då måste du budgetera för bur och materialköp, mat, veterinärbehandling, möjliga läkemedel, godis och leksaker. Se till att du har pengar att hålla omsorg på lång sikt också.
  • Metod 3 av 3:
    Förberedelser för ankomsten av din präriehund
    1. Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 14
    1. Ta bort alla hemrisker. Prairie hundar älskar att komma i trubbel och de älskar också att tugga saker. Var noga med att dölja alla dina elkablar. Sätta upp eventuella giftiga kemikalier. Se till att buret inte är i ett område som värms av solen och kan orsaka brännskador.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 15
    2. Välj en veterinär. När du letar efter en säljare, se till att hitta en veterinär i ditt område också. Du kommer sannolikt att behöva en som tillgodoser exotiska djur och kanske kommer de att ha en specialitet i präriehundar eller gnagare i synnerhet. Om du väntar tills din hund behöver behandlas, kan det vara en försening i vården.
  • Ett exotiskt djur veterinär kan också behandla eller övervaka din präriehund för några vanliga problem som hjärtsjukdomar och fetma.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 16
    3. Skapa ett vårdschema. Var beredd att spendera minst en timme varje dag interagerar och spelar med din präriehund. Om du lämnar dem i en bur riskerar du att de blir anti-sociala och deprimerade. Du måste spendera åtminstone dubbelt så mycket tid i den första veckan eller så som din hund anpassar sig till sin nya miljö.
  • Bild med titeln Köp Prairie Dogs Steg 17
    4. Utveckla en "det fungerar inte". Tänk noga på möjligheten att Prairie Dog-ägande inte kan sluta vara för dig. Om så är fallet, vad ska du göra? Kommer du att återvända hunden till den välgörenhet som du köpte den från?
  • Var medveten om att du inte bara kan vända din präriehund lös i det vilda. Domesticerade hundar är sjuk rustade för att överleva i naturen och kommer ofta att förgås om det inte är oroligt för.
  • Tips

    Om du bestämmer dig för att du inte kan köpa en hund vid den här tiden, var medveten om att du fortfarande kan fungera som en förespråkare för dessa djur. Titta på att stödja ditt lokala djur välgörenhet eller kanske det humana samhällets präriehund koalition.

    Varningar

    Se till att du överväger hur en präriehund kommer att interagera med andra medlemmar i ditt hushåll, inklusive barn och husdjur.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande