Hur man väljer en liten hund

Tänker du att få en liten hund att vara din trofasta följeslagare för de närmaste åren? Små hundar gör stora följeslagare, är ofta lättare att hantera än stora hundar, och varje ras har sin egen personlighet och speciella egenskaper. Innan du bestämmer dig för att få en liten hund, är det en bra idé att överväga dina behov, forskningsraser och bestämma om du hellre skulle anta din nya följeslagare eller köpa en från en välrenommerad uppfödare.Eftersom en hund är ett allvarligt, långsiktigt engagemang är det viktigt att ta din tid och helt överväga din livsstil och vad du vill ha av en hund.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på storlek och ras
  1. Bild med titeln Välj en liten hund Steg 1
1. Bestäm om en liten hund är rätt för dig. En liten hund kan vara bäst om du har ett litet vardagsrum eller om du inte känner sig kapabel att hantera en stor eller medelstor hund. Det är fortfarande en bra idé att tänka på dina skäl för att du vill ha en liten hund innan du fattar ditt beslut. Letar du efter en hund som sitter på knäet och håller dig ett företag på natten? Eller letar du efter en vakthund som kommer att barka för att varna dig om det finns potentiella inkräktare i närheten? Ta dig tid att identifiera orsakerna till att du tycker att en liten hund är det bästa valet för dig och din livsstil.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 2
    2. Tänk på vad du vill ha i en Canine Companion. Förutom att överväga dina skäl för att vilja ha en liten hund, bör du också tänka på vilken typ av personlighet du vill ha din lilla hund att ha. Små hundpersonligheter varierar kraftigt av ras, så det är viktigt att identifiera de drag som du vill ha din hund innan du börjar med tanke på raser.
  • Tänk på din aktivitetsnivå. Några små hundar är mycket energiska och kräver mycket träning och uppmärksamhet, medan andra hundar är ganska lata och kommer gärna att lounge runt med dig mest av tiden. Var realistisk om hur ofta du kommer att kunna gå din hund och leka med din hund.
  • Tänk på de andra medlemmarna i ditt hushåll. Har du barn? Andra husdjur? Frekventa gäster? Vissa raser av små hundar är bättre med barn, andra djur och nya människor än andra små hundar. Tänk på vem som delar dig hemma med dig och vad de behöver i en liten hund.
  • Tänk på din förmåga att bringa din hund. Några små hundar kommer att kräva mycket lite grooming, medan andra kommer att kräva regelbunden grooming i form av bad, borstning och hårklippningar. Tänk på om du är villig och kan bringa din hund själv eller om du har pengarna att betala en professionell groomer att göra det.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 3
    3. Forskning Små hundraser. När du har ansett den personlighet du vill ha din lilla hund att ha, börja undersöka små hundraser för att hitta en som är kompatibel med vad du vill ha. Det finns många små hundraser och de har alla olika personligheter, temperament och egenskaper på grund av deras avelshistoria.
  • Varje liten hundras med "Terrier" som är knuten till namnet har blivit rasen för att jaga eller arbeta, så de kan vara feisty och gör bäst som ett enda husdjur.Det är därför din forskning är så värdefull, eftersom vissa typer av terrier inte är så bra med små barn. Terriers som helhet har en stark instinkt att jaga katter och kanske inte är det bästa valet om du har andra husdjur.
  • Prata med en veterinär om att få en rekommendation om en liten hundras som skulle vara kompatibel med din livsstil.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 4
    4. Var medveten om potentiella hälsoproblem. Några små rashundar är mer benägna att hälsa problem än andra. Till exempel är Dachshunds mer benägna att intervertebral skivsjukdom, pugs är mer benägna att respiratoriska problem och miniatyrpudlar är mer benägna att pankreatit. Håll vanliga hälsoproblem i åtanke när du anser raser. Eftersom du ägde ett husdjur är ett livslångt engagemang, bör du vara säker på att du är villig och kunna hantera eventuella hälsoproblem som ditt husdjur kan stöta på under hela sitt liv.
  • Överväga om du kommer att kunna hantera veterinärräkningarna om ditt husdjur drabbas av en sjukdom eller annat tillstånd som är vanligt för sin ras. Om inte, bör du överväga en ras eller en mix som är mindre benägna att stöta på stora hälsoproblem.
  • Del 2 av 3:
    Anta en liten hund
    1. Bild med titeln Välj en liten hund Steg 5
    1. Överväga adoption innan du tittar på uppfödare. Många människor överlämnar sina hundar till lokala djurskydd, helt enkelt för att de inte har råd att hålla dem, inte för att de är dåliga hundar. Innan du tittar på att köpa en hund från en uppfödare, kolla ditt lokala djurskydd för att se vilka typer av små hundar som de har tillgängliga. Om du väljer att anta, kan du vara stolt över att du ger ett kärleksfullt hem till en förtjänt liten hund och hjälper ditt lokala djurskydd i processen.
    • Adoption är billigare än att köpa från en uppfödare, eftersom vissa uppfödare kan debitera upp till en $ 1000 för en av sina hundar. Adoptionskostnader hålls låga för att uppmuntra människor att anta. Kostnaden för att anta en hund är vanligtvis mellan $ 50- $ 200.
    • En annan fördel med att anta från ett skydd är att hunden redan kommer att vara uppdaterad på hans eller hennes skott, spayed eller neutered, och eventuellt även husutbildade.
    • Du kan till och med lära dig om hundens personlighet från de anställda eller de personer som för närvarande främjar hunden.
    • Att anta en hund från ditt lokala skydd kan till och med spara sitt liv, eftersom skydd är så överfulla och många skydd måste euthanize perfekt goda djur för att spara utrymme.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 6
    2. Besök ditt lokala skydd. Om du har bestämt dig för att titta på små hundar på ditt lokala skydd, ta reda på när de besöker timmen är och sedan besöker. När du går, be om att gå igenom skyddet och träffa några av de tillgängliga hundarna. Vissa hundskydd har bilder av hundar tillgängliga för adoption på sina webbplatser, vilket kan hjälpa dig att identifiera de hundar som vädjar till dig innan du besöker.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 7
    3. Var uppmärksam på kroppsspråk. När du går genom skyddet, var uppmärksam på hur hundarna du är intresserade av att reagera på dig. Verkar de lekfulla, blyg, aggressiva eller rädda? Titta på positivt kroppsspråk som vaggande svansar, pressning mot buret för att sniffa dig och avslappnade öppna munnar. Om en hund verkar aggressiv (skällande, grumla, etc.), bör du förmodligen styra den hunden.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 8
    4. Tillbringa lite tyst tid med ditt bästa val. När du har identifierat en hund som verkar som om den kommer att göra en bra följeslagare, be om att spendera lite tid med hunden. Du borde låta hunden komma och undersöka dig. Låt honom sniffa dig och närma dig i sin egen tid. Husdjur hunden och se hur han svarar på din uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 9
    5. Fråga skyddsansvariga och volontärer om hundens uppfattning och beteende. När du har haft en chans att spendera tid med en hund, bör du ställa några frågor om hunden för att bestämma om han är rätt för dig. Skyddsansvariga och volontärer har spenderat mycket tid med hundarna i skydd, så de borde kunna svara på några frågor som du har om hundens energinivå, personlighet och så vidare. Var noga med att berätta för dem vad du letar efter i en hundsamfund.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 10
    6. Besök igen innan du gör ditt slutliga beslut. Om möjligt är det en bra idé att betala ett annat besök innan du tar din hund hem med dig. Om du har en partner, barn eller annan hund som inte kunde komma med dig på det här första besöket, se till att du tar med dem för det andra besöket. Det är viktigt att se till att din nya hund blir bra med alla som lever i ditt hem.
  • Del 3 av 3:
    Hitta en uppfödare
    1. Bild med titeln Välj en liten hund Steg 11
    1. Forskningsuppfödare. Om du bestämmer dig för att du vill köpa en hund från en lokal uppfödare, gör dina läxor innan du väljer en. Fråga om att hitta en välrenommerad uppfödare i ditt område. Prata med vänner, en lokal veterinär, lokala djuraffärer och doggy daghem för att ta reda på vilka de mest välrenommerade uppfödarna är i ditt område. Du bör också besöka uppfödaren för att se var hundarna hålls och hur de behandlas innan du överväger en av sina hundar. Reckbara uppfödare kommer att göra vissa saker för att se till att deras hundar är friska och glada, vilket påverkar hundens hälsa och temperament när du tar hem.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 12
    2. Planera ett besök på en uppfödarens hem. Rekuterbara uppfödare kommer gärna att få dig hem, träffa sina hundar och visa dig runt. Om du kontaktar en uppfödare och de verkar ovilliga att ha dig över för att se sina hundar och var de hålls, är det en röd flagga. Du kanske vill undvika denna uppfödare eftersom han eller hon inte kan ta hand om hundarna, vilket kan innebära att hunden kommer att ha hälsa och / eller beteendemässiga problem.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 13
    3. Tänk på uppfödarens hundar. När du besöker en uppfödare, ska han eller hon visa dig var hundarna hålls. Om inte, se till att du ber om att se var de äter, sover, spelar mm. Som en allmän regel bör små hund uppfödare hålla sina hundar i sitt hem i stället för i en utomhuslöpning. Tänk på några av följande frågor:
  • Är hundens levande utrymmen rena och väl underhållna?
  • Har hundarna gott om utrymme att springa och spela eller är de begränsade till små burar?
  • Verkar levnadsförhållandena överfulla? (för många hundar för det utrymme de tillhandahålls)
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 14
    4. Observera hundens beteende. Det sätt som en uppfödarens hundar reagerar på dig och till uppfödaren kan också vara ett tecken på att den här personen är eller inte är en välrenommerad uppfödare. Var särskilt uppmärksam på hur hundarna reagerar på dig när du närmar dig dem eller när uppfödaren närmar sig dem. Hundarna borde inte göra saker som tyder på att de är rädda, som att koka eller gömma sig. Hundarna ska verka friska, energiska och lekfulla.
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 15
    5. Var uppmärksam på uppfödarens beteende och kunskap. Uppfödaren ska verka som någon som älskar hundar och vet också mycket om dem. Om uppfödaren verkar sakna kunskap eller verkar ointresserad i hundens välbefinnande som hon har eller har sålt till andra människor, kan det vara en röd flagga som uppfödaren inte har sina hundares bästa intresse i åtanke. En välrenommerad uppfödare ska:
  • Var kunnig om de hundar som han eller hon raser. Uppfödaren bör också uppmuntra till flera besök av dig och dina familjemedlemmar
  • visa dig dokumentation på hundarna som används för att odla sina valpar
  • Ge referenser från andra familjer som har köpt hundar från hennes lager
  • vara inblandad i lokala avelsklubbar som är specifika för de typer av hundar som hon raser
  • Ge information om utbildning och vård
  • har inte alltid valpar tillgängliga, men var villig att sätta dig på en väntelista för en av sina valpar i framtiden
  • Bild med titeln Välj en liten hund Steg 16
    6. Ta reda på uppfödarens krav. Välrenommerade uppfödare kommer inte bara sälja sina hundar till någon med pengar. De kommer att ha vissa krav för de personer som vill köpa en av sina hundar. Tänk på de frågor som uppfödaren ber dig att avgöra om han eller hon är ansedd. Om uppfödaren är ansedd, bör du kunna svara ja på alla följande frågor:
  • Kräver uppfödaren dig att förklara varför du vill ha en hund?
  • Frågar uppfödaren dig att förklara vem som kommer att ge hundens behov som att gå, utfodring och träning?
  • Frågar uppfödaren dig att underteckna ett kontrakt som säger att du kommer att spla eller neutera hunden om du inte planerar att odla den?
  • Om du hyr, ber uppfödaren dig att ge bevis på att hundar är tillåtna i din lägenhet?
  • Frågar uppfödaren dig att ge referenser?
  • Ger uppfödaren dig ett hälsokontrakt och ger dig gott om tid att titta på det innan du undertecknar?
  • Frågar uppfödaren dig att skriva ett kontrakt som säger att du kommer att återvända hunden till honom eller henne om du inte längre kan ta hand om hunden?
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Köp aldrig en hund från en djuraffär eller från någon utan bra referenser. Köpa hundar från dessa kanaler stöder valpkvarnar, som är kända för att utsätta hundar för fattiga levnadsförhållanden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande