Hur man hanterar parrotlets aggression

Trots sin lilla storlek är parrotlets feisty, höga energifåglar med stora personligheter. Om din parrottlet är aggressiv, förstärkning och desensibilisering Träning kan hjälpa dig att korrigera oönskade beteenden. Berikande dess livsmiljö kan också hjälpa det att hålla sig upptagen och bränna av energi. Plötsliga beteendeförändringar kan vara tecken på sjukdom, så se en veterinär om du är bekymrad över ditt husdjurs hälsa.

Steg

Metod 1 av 3:
Korrigera aggressivt beteende
  1. Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 1
1. Identifiera när din parrotlet är mest aggressiv. Aggression kan bero på ett antal orsaker, så observation är det första steget att korrigera beteendet. Obs! Om din parrottlet är aggressiv när du rör den eller som svar på specifika sevärdheter och ljud.
  • Om ditt husdjur biter eller lungor när du rör det, kan du hantera det för grovt. Ge det lite utrymme, erbjuda godis för att göra det bekvämare med dig, och arbeta med att vara mer mild när du hanterar det.
  • Om det agerar aggressivt som svar på skrämmande triggers, som när du kör vakuumet eller har en besökare, kan desensibiliseringsutbildning vara ditt bästa alternativ.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 2
    2. Skrika inte eller använd det fysiska straffet. Om du svarar felaktigt till oönskade beteenden, kan du av misstag förstärka dem. Att använda kraft för att straffa din parrotlet kommer bara att uppmuntra till ytterligare aggression. Skriker inte heller, eftersom din fågel kommer att njuta av uppmärksamheten.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 3
    3. Belöna acceptabla beteenden och ignorera oönskade beteenden. När du ser din fågel börjar bita eller lung, ge det en leksak så att det kommer att attackera objektet istället för din hand. Erbjuda godis och verbal beröm när det spelar med leksaker för att låta det veta att det gör ett bra jobb. Om det laddas på dig och du inte har en leksak, kan du placera fågeln på marken där den kommer att känna sig mindre säker. Ge det inte någon ytterligare reaktion.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 4
    4. Korrekt rädsla Biting med desensibiliseringsutbildning. Exponera din parrotlet till objektet eller situationen som skrämmer det i små mängder och använder godis för att hjälpa det att övervinna sin rädsla. Till exempel, om det är rädd och aggressivt kring nya människor, bör besökare lägga en högvärdesbehandla i buret och sedan gå utan dröjsmål.
  • Låt dem släppa några mer behandlar i buret under sitt besök. Med tiden borde fågeln associera besökare med positivitet och bli mer bekväm med dina gäster.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 5
    5. Träna din fågel för att gå upp och ner. "Öka" och "Stiga ner" är grundläggande kommandon som kan hjälpa till att etablera dig som Alpha Bird. Håll fingret på nivån på parrotlets bröstkorg och säg "Steg upp!"När det går upp, erbjuda en behandling och verbal beröm omedelbart.
  • Försök att inte hålla fingret över fågelns huvud. Detta kan skrämma det.
  • Om din fågel biter dig under steg upp träning, använd en handhållen abborre eller gren istället för ditt finger.
  • Grundläggande kommandon kan vara till hjälp med feisty parrotlets, eftersom de tenderar att se sig som ansvariga.
  • Metod 2 av 3:
    Berikande dess livsmiljö
    1. Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 6
    1. Se till att dess hölje är tillräckligt stor. Parrotlets är höga energifåglar och kräver mycket utrymme för sin storlek. Minsta burstorlek rekommenderas för en parrotlet är 18 med 18 tum (46 med 46 centimeter). Att få en större bur eller ge mer ut av burtid kan hjälpa din feisty parrotlet att bränna av mer energi.
    • För parrotlets är bredden viktigare än höjd, så överväga att få en bredare bur med mer utrymme för att det ska spela.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 7
    2. Ge flera perches som efterliknar naturliga grenar. Enkel, nittio graders perches ger inte mycket stimulans för fåglar. Istället, ge flera naturliga träpercher av olika tjocklekar och slag, såsom manzanita eller eukalyptusgrenar. Du kan hitta naturliga perches online eller på din lokala djurförsörjningsbutik.
  • Att ha en mängd perches kommer inte bara ge din fågel mer stimulering. De hjälper också det att utveckla friska fötter och förhindra pododermatit.
  • Perches som svänger är också bra, eftersom de ger fysisk träning och mental stimulering.
  • Bild med titeln Deal med Parrotlet Aggression Steg 8
    3. Dölja godis för att uppmuntra foder. I det vilda, spenderar fåglarna mycket tidsfödning för mat. Fångande fåglar kan bli uttråkad om de inte har någon anledning att utforska deras hölje, så dölja godis i hela buret för att uppmuntra foder.
  • Prova att dölja godis under högar av papper eller kartong. Placera en behållare av frön täckta med stenar i höljet. Mat dispensing leksaker är också bra för uppmuntrande foraging.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 9
    4. Ge en mängd olika leksaker för att hålla din fågel upptagen. Se till att det har en stadig rotation av tuggoleksaker och pussel för att hålla det underhöll medan du är hemifrån. Ge leksaker med varierade färger och texturer, och se till att de är hållbara nog för din parrottlets starka näbb.
  • Rotera leksaker varannan en till två veckor så det blir inte uttråkat med dem.
  • Välj mer slitstarka leksaker markerade för cockatiels och conures istället de märkta för budgies och finker.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression steg 10
    5. Överväg att få din parrottlet en lekkamrat. Parrotlets är sociala fåglar och hålls ofta i fångenskap i par. Om du behåller två fåglar är det bäst att få dem att sova i separata burar. Även om du har ett par parrotlets, gör du bäst för att spendera mycket kvalitetstid med dem för att förstärka ditt band.
  • Parrotlets kompisar för livet och kommer att binda starkt till en partner. Av denna anledning tror vissa människor att parrotlets i par inte gör bra husdjur. Det beror verkligen på vilken typ av relation du vill ha med fåglarna, dock.
  • Du kanske inte utvecklas så nära en bindning till parrotlets i par. Men det här kan vara bättre för fåglarna om du inte är kvar eller inte kan spendera mycket tid med dem.
  • Metod 3 av 3:
    Consulting Professionals
    1. Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 11
    1. Planera en checkup om din fågelens beteende ändras plötsligt. Plötsliga förändringar i beteende kan vara ett tecken på sjukdom. Om din vanligtvis välskötta fågel oväntat börjar uppför sig aggressivt, ta den till veterinären för en checkup.
    • Sök på nätet för att hitta en aviär veterinär om du inte redan har en. Du kan använda sökverktyget på webbplatsen för Association of Avian Veterinärer: http: // aav.org.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression steg 12
    2. Fråga veterinären om din fågel kan vara hormonell. Aggressivt hormonellt parningsbeteende är normalt. Om du har problem med att hantera det, fråga veterinären om de rekommenderar läkemedelsbehandling för att minska spiket i hormoner.
  • Om din fågel är hormonell, försök att flytta sin bur och minskande ljusnivåer. Byt högkalorie behandlar för färska frukter och grönsaker, och undvik att hantera det för mycket.
  • Bild med titeln Deal med parrotlet aggression Steg 13
    3. Få en hänvisning till en certifierad tränare om det behövs. Om du, trots dina bästa ansträngningar inte kan bekämpa din fågelgrepp, en certifierad tränare eller beteendeist kan hjälpa till. Fråga din aviär veterinär för ett hänskjutande eller sök webbplatsen för den internationella föreningen av djurbeteende konsulter: https: // iaabc.Org / konsulter.
  • Parrotlets är naturligt feisty, så kom ihåg att du kanske bara måste acceptera ditt husdjurs höga energi.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande