Hur man blir en vän

Det är inte alltid lätt att göra vänner, och det kan vara ännu svårare att hålla vänner runt om du inte vet hur man ska vara en. Träna dig själv för att träffa nya människor, vara hänsynsfull och övervinna dina osäkerheter. Dessa saker kommer att göra att behålla vänskap mycket enklare innan du vet det, du kommer att ha blivit en bra vän.

Steg

Del 1 av 3:
Bilda vänskap
  1. Bild med titeln Bli en vän Steg 1
1. Hitta peer grupper. För att bli en vän måste du hitta vänner i första hand. Gå ut ur din komfortzon genom att gå med i en grupp som delar dina värderingar eller position i livet, ibland kända som en peer-grupp. Studier visar att att ha vänner faktiskt kan lägga till år i ditt liv, så att möta nya människor är inte bara en bra idé - det är viktigt för din hälsa.
  • Om du är förälder, hitta en mamma grupp i ditt område. De flesta samhällen har mer än en typ av föräldersamling, oavsett om det är en mors dag ute eller en parkvagnsgrupp. De flesta av dessa grupper har Facebook-sidor du kan gå med.
  • Om du gillar politisk aktivism har de flesta städer lobbyistgrupper eller volontärcentra du kan gå med. När en grupp människor arbetar mot ett gemensamt mål, bildar en obligationsbindning bland dem.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 2
    2. Gå med i en klass på ett gym eller en gemenskapscenter. Upprepa din närvaro vid varje möte bygger en rapport med andra klasskamrater. Att ha ett gemensamt mål bygger också starka band bland människor i en grupp.
  • Hitta klasser som uppmuntrar samverkan mellan medlemmarna. Aktiviteter som yoga och pilates är bra för din kropp men tillåter inte mycket socialisering. Titta istället för möjligheter som självförsvarsklasser, Zumba, till och med sy och matlagningskurser.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 3
    3. Initiera konversationer. Även om du är vana att besöka nya platser, helt enkelt introducera dig själv är inte tillräckligt. Du måste ställa frågor. Visa intresse för andra människor, och de kommer att vara intresserade av dig i gengäld.
  • Var uppmärksam på icke-verbala signaler som leende och ögonkontakt. När någon inbjuder dig med dessa gester kan du ge en komplimang, kommentera vad som händer eller dela lite information.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 4
    4. Var lätt att prata med. Håll en lista med enkla konversationsämnen som körs i ditt sinne. Saker som lyckliga barndomsminnen, vädret och maten är alla ämnen som de flesta kan engagera sig i.
  • När du börjar en konversation med någon har du inte talat med ett tag, ta lite tid att komma ihåg den personen innan du hälsar dem. Om du har ett humoristiskt minne eller en vän gemensamt, låt det vara din konversationsöppnare.
  • Bildtiteln Bli en vän Steg 5
    5. Bjud in bekanta för kaffe. Du kan skapa nya vänner både personligen och online, det är sant. Men det visar sig att upprätthållande av ansikte mot ansikte kontakt med människor är viktigt, och du kan inte få det genom att förneka dina vänskap till din smartphone. När du känner igen att konversationer med någon leder mot en vänskap, bjuda in dem till en aktivitet utanför var du träffade ger en möjlighet för vänskapen att verkligen växa.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 6
    6. Vara taktfull. Taktfulness definieras som "försiktig så att du inte förolämpade eller upprörda andra personer."Medan du inte behöver vara en dörrmatta, behöver du vara omgivande av den person du interagerar med.
  • Vara hänsynsfull av deras ras, kön, sexuell läggning eller vad deras åsikter kan vara. Gör inte skämt eller oförskämda kommentarer på bekostnad av din vän - eller någon som dem.
  • Del 2 av 3:
    Håller vänner
    1. Bild med titeln Bli en vän Steg 7
    1. Lyssna. Lyssna är nyckeln till att vara en vän. Ingen tycker om att träffa någon som inte slutar prata. Faktum är att en regel är att lyssna 75% av tiden och tala bara de återstående 25%!
    • Det finns flera saker som hindrar dig från att vara en bra lyssnare: döma andra - Tänker du vet vad din vän kommer att säga - och dina egna känslor.
    • Istället tillåta andra att vara själva utan dom, tro att din vän har något nytt att säga och lägga undan dina känslor om ett ämne. På så sätt kommer du att vara bra på väg mot att lyssna bra.
    • Om du är en outspoken person, ta tid att studera din vän för att se hur mycket av dina åsikter de kan hantera. Be dem att uttrycka sin sida och lyssna noga.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 8
    2. Arbeta med negativa egenskaper. Alla har brister, men vissa saker kan stå i vägen för en meningsfull vänskap. Försök att identifiera negativa egenskaper som du kan ha och göra ett medvetet försök att stoppa dem.
  • Motstå skrytning om dig själv. Detta beteende är arrogant, och de flesta tycker att det är irriterande - du kommer att förlora vänner innan du får chansen att vara en. Det är viktigt att balansera i en vänskap så att du firar varandras prestationer, inte konkurrerar med varandra.
  • Vägra att skvaller. När någon är förtroende för dig, dela inte den informationen med andra, även om de inte specifikt ber dig att hålla en hemlighet. Detta bygger förtroende, vilket är viktigt för att upprätthålla en vänskap.
  • Håll dina åtaganden. Avbryta planer i sista minuten är obetydlig och det kan störa din väns liv. Ibland kan det vara oundvikligt, till exempel i en nödsituation, men du bör ge så mycket meddelande om du måste avbryta.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 9
    3. Dela från ditt liv. Även om du inte borde vara överbära med dina egna tankar och känslor, borde du inte vara för bevakad, heller. Om du tillåter någon annan att prata ditt öra utan att någonsin erbjuda dina åsikter, är det lika osannolikt att vara vänner som den som pratar för mycket.
  • Du behöver inte berätta för din vän dina djupaste, mörkaste hemligheter, speciellt om det är början på en vänskap och du etablerar förtroende. Men personliga anekdoter är vad som förbinder människor till varandra. Att dela din livserfarenhet är nyckeln till en stark vänskap.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 10
    4. Håll en uppriktig uppfattning. Osindriga människor tenderar att le för mycket, prata för högt och brukar skratta för att täcka sina osäkerheter. För att vara en bra vän måste du göra med insincerity. Du kan inte hålla upp en vänskap på det här sättet, för så småningom kommer din vän att se ditt sanna jag, och det är troligt att de kommer att känna sig förrådda.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 11
    5. Var snäll. Detta är en grundläggande regel i samhället, men om du vill ha en vän måste du vara en vän. Öva att göra små favoriserar, ger gåvor för att visa din eftertänksamhet och vistas tillgänglig för din väns behov även när det är obekvämt.
  • Del 3 av 3:
    Växer dina sociala färdigheter
    1. Bild med titeln Bli en vän Steg 12
    1. Öka din självkänsla. Om du tror på dig själv, så kommer andra. Och det går djupare än det - om du gillar dig själv, kommer du att behandla dig bra, vilket innebär att behandla andra bra.
    • Öva att bli medveten om dina tankar och övertygelser när du stöter på situationer som får dig att känna dig dålig. När du identifierar negativ självtalning, utmana det.
    • Gör saker som att använda hoppfulla uttalanden, förlåta dig själv, med fokus på det positiva och uppmuntra dig själv.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 13
    2. Krävande. Du är mycket mindre sannolikt att känna sig osäker med någon som förstår dig. Du kan i allmänhet berätta när du har en äkta anslutning med någon. Om någon hittar dig udda, kan de kritisera dig och öka dina känslor av osäkerhet.
  • Fråga dig själv frågor. Gör den här personen roliga med mina quirks? Gör deras ansiktsuttryck äkta eller falska? Är det någon som kommer att skratta med mig eller skratta åt mig?
  • Bilden med titeln Bli en vän Steg 14
    3. Känna sig själv. Om du inte känner dig själv, kommer ingen annan att kunna känna dig heller. Börja med en vanlig tid varje dag för att utforska dina tankar. Denna praxis kommer också att öka din självkänsla. Försök att göra några skrivövningar och tänka på vad dina svar avslöjar dina värderingar. Några skrivövningar som kan hjälpa dig att inkludera:
  • Reflekterar över en fantastisk upplevelse. Tänk på en tid när du kände dig väldigt glad. Vad var erfarenheten? Varför kände du dig så bra? Vad avslöjar erfarenheten av dig?
  • Identifiera vad som stör dig. Vilka saker gör dig väldigt arg? Vilka saker irriterar dig? Vad är ditt husdjur peeves? Lista allt som stör dig, från stora saker till mindre saker, och försök att identifiera varför dessa saker stör dig.
  • Tänk på vad du är bra på. Vad tenderar folk att komplimangera dig? Vad tycker du bäst?
  • Ta reda på vilka aktiviteter eller saker som är viktiga för dig. Vad tycker du är roligt att göra? Vilka saker är dyrbara för dig?
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 15
    4. Svara på kommunikation. Även om det ibland är obekväma att prata med nya människor, är en del av att övervinna dina osäkerheter inför dina rädslor. Svar telefonsamtal, textmeddelanden och e-postmeddelanden inom en dag eller så, oavsett hur mycket en person hotar dig - ganska snart, kommer nya människor inte att göra dig nervös längre.
  • Bild med titeln Bli en vän Steg 16
    5. Släpp av giftiga vänskap. Om du är van vid vänner som stressar dig, returnerar du inte favoriter, är det inte där när du behöver dem, eller är alltför krävande, då kan du ha några giftiga vänner i ditt liv. För att vara en sann vän måste du visa dig vad en vän verkligen är, så du kanske vill överväga att sluta vänskap som är ensidiga.
  • Ibland behöver du göra en kostnads-nyttoanalys när det gäller dina vänskap. Vad är positiva för relationen jämfört med negativen? Om negativen uppväger positiva, kanske vänskapen kanske inte är värt det.
  • Tänk på att bara för att en vän har några brister, betyder det inte att han eller hon är giftig. Försök att väga din väns goda egenskaper mot det dåliga för att avgöra om vänskapen är värt att spara.
  • Till exempel, om du har en vän som irriterar dig för att hon alltid klagar på sin pojkvän, men hon lyssnar på dig när du behöver prata om någonting, då kan du bestämma att hennes vilja att lyssna överväger hennes frekventa klagomål.
  • Tips

    När man slutar en konversation med en vän, skaka hand, kram eller åtminstone säga adjö. Denna artighet kommer att behålla en positiv rapport.
  • Uppriktig, välplacerade komplimanger är viktiga i god konversation.
  • Även om du har många vänner på internet, gör tiden för människor i det verkliga livet är det bästa sättet att ha meningsfulla vänskap. Du kan prata så mycket lättare och läsa kroppsspråk personligen, vilket leder till djupare förbindelser mellan människor.
  • Håll dina vänners hemligheter om det inte är skadligt eller fysiskt skadligt att göra det.
  • Fokusera på kvaliteten på dina vänskap, inte kvantiteten. Att ha några riktigt nära vänner kommer att göra dig lyckligare än att ha många bekanta du är inte så nära med.
  • Varningar

    Bara för att du följer dessa steg betyder perfekt inte att någon kommer att stanna din vän. Människor har många anledningar till att sluta vänskap eller undvika dem i första hand.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande