Hur man lämnar ner proteser

Dentures kommer att ta itu med problemet med saknade tänder, men de kan vara obekväma eller kräva periodiska justeringar. När du först får dem kan du märka några skarpa platser som behöver justera. Dessutom, efter några år att bära dem, kommer normalt slitage att ackumuleras, och du måste reparera eller ersätta dem. Det är inte en bra idé att försöka fixa dem själv, eftersom du kan skada dina proteser.

Steg

Metod 1 av 2:
Arkivering och andra hemma lösningar för smärta
  1. Bild med titeln File Down Dentures Steg 1
1. Känna till riskerna. Om du försöker fila dina proteser själv riskerar du att skada dem bortom reparation. Eftersom Dentures är dyra, riskerar du att förlora en stor summa pengar om du försöker lämna dem själv. Det är alltid bäst att fråga din prostodontist eller tandläkare att anpassa dem.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 2
    2. Prova en nagelfil. Vissa människor gillar inte längden på vissa tänder på sina proteser, och de använder en nagelfil för detta ändamål. Gnugga det lätt mot de tänder du vill förkorta, arkivera på tanden eller kanten. Men var noga med att göra små justeringar. Du vill inte gå för långt när du lämnar tänderna eftersom det är svårt och dyrt att reparera dem efter att du har arkiverat för långt.
  • När du skickar dem ner, fortsätt att stoppa för att kontrollera hur långt du har arkiverat. Försök att inte gå till långt.
  • Rengör proteserna innan de sätter tillbaka dem i munnen och kontrollerar dina justeringar.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 3
    3. Fil av taggar med ett roterande verktyg. Ibland kommer dina proteser att gräva i ditt tandkött eftersom de inte passar ordentligt. De kan också ha små taggar kvar från tillverkningen. Vissa människor använder rotationsverktyg för att göra justeringar. Var noga med att hålla den på en mycket låg rotation. Värmen av en hög rotation kan skada dina proteser, även om någon form av reparation kan skada dina proteser.
  • Identifiera var problemet är. När du har proteserna i, förklara exakt var de gräver i ditt tandkött. Försök att vara mycket exakt och mild.
  • Ta dem ur munnen. Använd det roterande verktyget för att försiktigt gnugga mot det området, arkivera det. Se till att bara ta bort lite åt gången. Var noga med att rengöra proteserna innan de sätter tillbaka dem i munnen och testar justeringen, så du irriterar inte ditt tandkött med den arkiverade ytan.
  • Du kan till exempel använda en fingernagelborr eller ett crafting-rotationsverktyg. Använd lite som låter dig sanda av kanter, till exempel en rund- eller ovalformad bit.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 4
    4. Prova dental lim. När du först får proteser behöver din mun tid att anpassa sig till de nya tänderna. För att hjälpa din mun ute kan du använda dentala lim för att hålla dem på plats för de första dagarna. Så småningom bör musklerna i munnen anpassa sig för att hålla dina proteser på plats, så du bör bara behöva använda dem under en kort tid. Lim är till hjälp när du har ont eftersom det håller din protes fortfarande i munnen. Rörelse mot en redan öm punkt kommer att leda till ett sår.
  • Du använder också lim som en tillfällig åtgärd när de börjar bli lösa efter år av att ha på sig. Du måste dock få din tandläkare att förklara dina proteser när de blir lösa, så du bör bara använda limet för en kort stund.
  • Varje lim är lite annorlunda. Men i allmänhet tar du proteserna ur munnen och rengör dem. Skaka några av pulvret på tandköttets sida av proteserna. Sätt dina proteser tillbaka i. Cream Adhesive måste appliceras på en torr protes för att fungera, skölj din mun och placera sedan protes på ett vått tandkött och vänta fem minuter innan du äter eller dricker någonting.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 5
    5. Sätt dina proteser i frysen. Ett alternativ som vissa människor använder för att hjälpa till att lindra smärta, särskilt med nya proteser, är att placera dem i frysen. När du tar ut dem, hjälper kölden att lugna smärtan i ditt tandkött.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 6
    6. Prova smärtkräm. Krämer som bensokain topisk kan ge tillfällig lättnad från smärta. Bara gnugga grädden på det smärtsamma området i munnen, och det kommer att döma smärtan. Baby Teething Gel finns i de flesta stormarknader. Det finns mycket starkare mediciner tillgängliga, men om kostnaden är ett problem, eller tillgänglighet, är babygelén ett bra alternativ. Det är väldigt säkert och ger rimlig lättnad till ömma fläckar på ditt tandkött.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 7
    7. Ta bort dina proteser. Om andra alternativ inte hjälper, fortsätt och ta dina proteser ut för lite. Det kommer åtminstone att ge smärtlindring. Se din tandläkare för hjälp.
  • Metod 2 av 2:
    Att ha din tandläkare fixa dina tänder
    1. Bild med titeln File Down Dentures Steg 8
    1. Har din tandläkare undersöka dina proteser. Om du bara har dina proteser och de inte passar ordentligt, ska din prostodontist arbeta med dig för att få dem att justeras ordentligt. Du borde inte vara erfarenhet av skarpa smärtor, åtminstone. Berätta för din tandläkare där det skadar, och be honom eller henne att leta efter små yta eller oegentligheter som kan behöva arkiveras. Du bör också informera din tandläkare om du har haft någon blödning eller tandköttsmärta under de första dagarna med att bära proteserna.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 9
    Bild med titeln File Down Dentures Steg 9
    2. Fråga om trimning. Efter din tandläkare identifierar eventuella problem med dina proteser, kan han eller hon rekommendera att trimma dem. Han eller hon kommer sannolikt att använda en trimmare eller trimning av bur för att anpassa dina proteser.
  • Låghastighetshandstycken genererar mindre värme och kommer därför inte att skada dina proteser. Och din tandläkare kommer att ha en mängd olika akryltrimmer tillgängliga, med varierande grad av grovhet, så han eller hon kommer att kunna anpassa reparationen.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 10
    3. Få dina proteser polerade. Efter trimning kan din tandläkare polera proteserna (förutom vävnadsytan, vilket skulle ändra passformen). Polering kommer att göra dina proteser mjukare och shinier.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 11
    4. Reline Dentures efter år av att ha på sig. När du har haft denturer under en tid, bär de ner ditt käftben, vilket innebär att de inte passar också. För det mesta kan din tandläkare relera dem för att passa bättre igen. Ibland kan du behöva nya proteser.
  • Relining betyder bara att din tandläkare lägger till material till proteserna för att få dem att passa bättre.
  • Du kan ha mjukt foder eller hårt foder som sätts in. Den mjuka fodret kommer bara att vara några månader, men det kan vara bra om du har problem med hårdare proteser. Det kan återanvändas. Hårda linjer är gjorda av harts och är avsedda att vara längre.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 12
    5. Försök att återuppliva. En annan, mindre vanlig, proceduren rebaserar. I grund och botten gör din tandläkare en ny bas för dina proteser. Nackdelen med denna process är din tandläkare måste hålla dina proteser i några dagar. Men de borde passa bättre när de kommer tillbaka till dig.
  • Bild med titeln File Down Dentures Steg 13
    6. Kontrollera passformen. När proteserna har granskats, trimmas och poleras, kommer din tandläkare att utvärdera passformen. Först och främst, låt din tandläkare veta om något känns smärtsamt eller obekväma. Då kommer han eller hon att kontrollera efter en mängd olika problem, inklusive förlängningen av flänsarna, läppstöd, rätt höjd och dina proteser påverkar ditt uttal
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vänta inte tills du har extremt obekväma proteser för att se din tandläkare. Få regelbundna dental check-ups och se till att din tandläkare kontrollerar dina proteser ofta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande