Hur man blir tandläkare

Tandvård kan vara en riktigt givande karriärväg som är full av möjligheter. Du får chansen att förbättra människors leenden, hälsa och självkänsla, och du har potential att vara din egen chef och äga din egen övning. Om tandvård låter som rätt fält för dig, men du är inte säker på var du ska komma igång, oroa dig inte. Den här artikeln kommer att gå igenom allt du behöver veta, som hur man uppfyller de utbildningsbehov, få de certifieringar du behöver, och utveckla de färdigheter som ställs in för framgång.

Steg

Del 1 av 4:
Slutföra din utbildning
  1. Bild med titeln Bli en certifierad finansiell planerare Steg 1
1. Få en kandidatexamen i ett vetenskapsrelaterat fält. Den mest fördelaktiga grundutbildningen är en i pre-tandvård eller en vetenskap. Grader i vetenskapsrelaterade fält hjälper dig att uppfylla några förutsättningar du kommer att ha när Ange tandläkare. Medan i skolan bör du fokusera på att få bra betyg, lära dig så mycket du kan, och utveckla goda studievanor.
  • Alla amerikanska tandläkarskolor har grundutbildningskrav, som kommer att publiceras på sina webbplatser. Till exempel kräver de flesta att du tar förutsättningar i många vetenskaper, inklusive biologi, kemi, fysik, anatomi, biokemi och fysiologi.
  • Du bör också överväga att ta affärskurser.
  • Bildtiteln blir en podiatrist Steg 5
    2. Samla rekommendationsbrev. När du ansöker om tandläkare måste du skicka in rekommendationsbrev tillsammans med din ansökan. Du borde välja personer som känner till din arbetsetik och egenskaper, så de kan ge starka och stödjande bokstäver för dig.
  • Du kan få brev från professorer och alla tandläkare du har skuggat eller arbetat med under dina grundutbildning.
  • Bild med titeln Bli en certifierad finansiell planerare Steg 3
    3. Ansök om tillträde till en tandläkare. De flesta sökande gäller för mer än en tandläkare. Du bör bara gälla för tandläkare som är ackrediterade av ADA: s kommission på tandläkemedel eller en liknande ackrediteringsorganisation för ditt land.
  • Dina grundutbildning, poäng på DAT, rekommendationer, extracurriculars och intervjuer beaktas i antagningsprocessen.
  • Bild med titeln vara assertiv steg 41
    4. Komplett kurs på en tandläkare. När du går till dentalskola får du doktorsexamen. Ett standardprogram är fyra år, vilket inkluderar kurser och kliniska. Du kan få en doktor av tandläkare (DDS) eller doktor i medicinsk tandvård (DMD). Dessa är samma grad. Den enda skillnaden är namnet. Den tandskolan du går till kommer att ge ut en eller annan. Du kan också bli specialist, som tar några år längre.
  • Det viktigaste att se till att du gör är att välja ett program som är ackrediterat av en tandläkarorganisation, som kommissionen om dentala ackreditering.
  • Bildtiteln Bli en immateriell ägare Steg 19
    5. Ta de nödvändiga stegen om du vill bli specialist. När du har avslutat dentalskolan kan du bestämma att du vill göra något mer specialiserat än allmänt tandläkare. Om det här är din önskan måste du bli specialist. Att bli specialist kräver acceptans till ett bostadshus eller forskarutbildning. Då kommer du att fortsätta med forskarutbildning i två till sex år, beroende på specialitet.
  • Tävlingen om dental specialprogram är rigorös och endast de mycket bästa kandidaterna kommer att tjäna en position. Du måste behöva vara högst upp i din klass i tandläkare och vara inblandad i forskning eller andra extracurricular aktiviteter.
  • Det finns nio erkända dental specialiteter: dental folkhälsa, endodonti, muntlig och maxillofacial patologi, radiologi eller kirurgi, ortodonti och dentofacial ortopedi, pediatrisk tandvård, periodontics och prostodonti.
  • Del 2 av 4:
    Erhållande av certifieringar
    1. Bilden med titeln Bli en matchmaker Steg 14
    1. Få en hög poäng på dental-antagningstestet. För att komma in i tandläkare måste du ta Tandtillagningstestet (DAT). Detta test ges av American Dental Association. Testet har 280 frågor och tar fem timmar att slutföra. En genomsnittlig poäng på detta test är 19 av 30. Det tas ungefär ett och ett halvt år innan du börjar dentalskolan. De flesta tar det på våren eller sommaren av deras juniorår av undergrad.
    • Testet innehåller många frågor relaterade till naturvetenskap, tillsammans med läsförståelse och kvantitativ resonemang.
    • En hög poäng på detta test är viktigt eftersom tandläkaren är mycket konkurrenskraftig. Till exempel hade några av de bästa tandläkarna i landet hundratals sökande, men accepterade endast mellan 100 och 200.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan steg 15
    2. Passera National Board Dental Examination Test. När du har slutfört din examen på en ackrediterad skola måste du uppfylla kraven för att få din licens. På de flesta ställen kräver detta att du tar tentor efter att ha fått din examen. Vanligtvis är en tentamen ett skriftligt test som testar din grundläggande kunskap om fältet.
  • Din tandläkare kommer förmodligen att ordna testet för att examensklassen ska ta ihop.
  • Bildbeteckningen blir en podiatrist Steg 3
    3. Passera dina kliniska tentor. Din stat eller område ger din licens att träna tandvård. I USA kan tentorna variera från stat till stat. Dessa tentor är kliniska och kräver att du utför behandling på patienter.Om du planerar att träna i din tandläkares stat, kommer din tandläkare ofta att vara värd provet årligen eller halvårigt.
  • Vissa stater accepterar en regional tentamen, såsom den västra regionala granskningskommittén eller nordöstra regionstyrelsen.
  • Del 3 av 4:
    Skaffar ett jobb
    1. Bildtiteln Bli en immateriell ägare Steg 20
    1. Volontär i ett tandläkare. De flesta tandläkare vill se studenter som är väl avrundade, med goda betyg och extracurricular aktiviteter. Du kan få lite erfarenhet och förbättra din dentala skolansökan genom att hitta volontärarbete i ett tandläkare. Prata med en av dina professorer eller kontakta lokala tandläkare att fråga om frivilliga möjligheter.
    • Du kanske kan skugga en tandläkare eller hjälp på kontoret.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren steg 10
    2. Observera en tandläkare. Under dina studier kommer du att slutföra observationer av tandläkare för att lära dig mer om hur det är att vara tandläkare och huruvida du vill vara tandläkare eller inte. Du kan också kunna skugga en tandläkare innan du ansöker om tandläkare för att se till att det är rätt passform för dig.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren Steg 2
    3. Få professionell upplevelse. Om du kan hantera din tid effektivt, få ett deltidsjobb på ett tandläkare som tandläkare eller receptionist medan du är i tandläkare. Du kanske inte kan arbeta mer än 10 timmar i veckan. Men det här hjälper dig att få mycket behövs bakom kulisserna upplever på ett tandläkare som du inte kommer att lära dig i dentalskolan.
  • Bild med titeln Pay for Medical School Steg 12
    4. Bestäm var du vill arbeta. När du har examen från dentalskola har du några alternativ för jobb. Du kan öppna din egen övning eller gå med i en privat praxis med andra tandläkare. Du kan också kunna arbeta på ett sjukhus. Vissa tandläkare kommer att gå till jobbet för organisationer som gör laboratorieforskning, och andra kommer att hitta jobb som undervisar på tandläkare.
  • Vissa områden, som stora städer, har många tandläkare och arbetsmarknaden är svårare och konkurrenskraftig. Många kandidater från tandläkarskolan hittar fler jobbmöjligheter i landsbygden eller innerstaden.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren Steg 5
    5. Hitta en associeringsposition. De flesta som just har examen från dentalskolan i allmänhet får en associeringsposition med en etablerad tandläkare som har sin egen praxis. Om du får en position på det här sättet kommer du att arbeta med tandläkare tills du får erfarenhet och bestämmer dig för att öppna din egen praxis.
  • Du kan hitta dessa positioner via din Dental School eller Dental Organization Career Boards.
  • Del 4 av 4:
    Identifiera de specifika egenskaperna hos en tandläkare
    1. Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren Steg 11
    1. Se till att du är en hårdarbetare. Om du är intresserad av att bli tandläkare, bör du lära dig vad som krävs av dig i detta yrke. Du kommer att vara ansvarig för att ge människor tandvård. Du måste administrera lokala anestetika, titta på röntgenstrålar och komma med en behandlingsplan för dina patienter.
    • Du måste också ta bort hålrum och fyller fyllningar och ge rengöring. Du kan behöva göra lite muntlig kirurgi, som rotkanaler eller behandla människor med periodontal sjukdom.
    • En tandläkare som driver sin egen praxis kan behöva arbeta mer än 60 timmar varje vecka tidigt i sin karriär.
  • Bild med titeln Gör dina fingrar hårt för gitarrsteg 1
    2. Ha bra manual fingerfärdighet. Eftersom tandläkare använder sina händer, ofta gör precisionsarbete i små, svårt att nå områden, måste du ha enastående manuell fingerfärdighet. Din fina motoriska färdigheter är absolut viktiga för din framgång som tandläkare. Att arbeta med dina händer är en viktig del av din karriär.
  • För att förbättra dessa färdigheter, hitta en hobby som använder dina händer och fingrar. Till exempel kan du spela ett instrument, teckna och måla, göra modeller eller spela videospel.
  • Du kan också arbeta med din handstyrka genom att använda objekt för att arbeta musklerna, som kitt, bollar eller ett pressgrepp.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren Steg 9
    3. Se till att du har medkänsla. De flesta som vill vara tandläkare har en önskan att hjälpa människor. Tandläkare ska ha gott säng och verkligen vill interagera med människor. Du måste vara medkänsla eftersom många som besöker tandläkaren kommer att vara rädd eller har ångest. Du måste kunna medbringa dessa patienter.
  • Börja träna medkänsla I ditt vardag. Var en vän till andra och lyssna när de pratar. Volontär din tid och ge av dig själv i samhället. Försök att tänka på andras situationer och sätta dig i sina skor.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren Steg 8
    4. Utveckla din problemlösningsförmåga. Tandläkare behöver ha problemlösande färdigheter. Detta hjälper dig att räkna ut den bästa behandlingen för patienter. Vissa patienter kanske inte kan genomgå standardbehandlingsproceduren, så du måste kunna komma med alternativ.
  • För att förbättra dina problemlösningsförmåga, tänk på att identifiera problemet och närma sig det logiskt. Komma med möjliga lösningar på problemet och uppmuntra inmatning från andra.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren Steg 7
    5. Fokusera på tidsplanering. Tandläkare måste kunna hantera sin tid så att de kan utföra de nödvändiga procedurerna på en rimlig tid. De flesta tandläkare kommer att se många patienter varje dag och måste vara så snabb och effektiv som möjligt.
  • Börja göra scheman för dina dagar. Prioritera vad som behöver göras och vad du kan göra senare. Planera tid i din dag för klasser, arbete och studera, tillsammans med mat, avkoppling, fysisk aktivitet och sömn.
  • Bild med titeln övervinna din rädsla för tandläkaren steg 14
    6. Utveckla gott ledarskapsförmåga. Ingen tandläkare arbetar ensam, och de flesta tandläkare övervakar ett team av vårdpersonal. Det betyder att du måste vara en stark ledare när du är tandläkare. Tandläkare kommer att vara över andra på kontoret, som tandläkare och tandhygienister.
  • Goda ledare är kunniga, snälla, fasta och avgörande. De håller sitt ord, klär respektfullt och behandlar andra med respekt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande