Hur man köper fastigheter i kanada

En bra utgångspunkt för alla som vill köpa fastigheter i Kanada. Även om den här artikeln är inriktad på brittiska köpare har den allmän information om verktyg för alla läsare som är intresserade av att köpa kanadensisk egendom som en outsider.

Steg

  1. Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 1
1. Tänk på orsakerna till att du väljer Kanada. Ökande antal brittiska människor väljer Kanada som plats för sitt andra hem, lockas av dess spektakulära landskap, avslappnad livsstil, politisk och social stabilitet. Enklare resor och ökad täckning av lågprisflygbolag är också överväganden, liksom det faktum att Kanadas internationella hemmarknad fortfarande är ung och utvecklare som vill locka till sig brittiska köpare måste därför ge bra värde.
  • Den kanadensiska bostadsmarknaden har fungerat bra de senaste åren och lider bara av den globala lågkonjunkturen av ekonomins förening med världsmarknaderna. Bostadsfastigheter är i allmänhet billigare än i Storbritannien, som tillsammans med historiskt sund huvudsakligen uppskattning gör det till en attraktiv investering för brittiska andra hemköpare eller de som vill emigrera permanent.
  • Kanada sägs ha förvitat den globala lågkonjunkturen bättre än nästan någon annan utvecklad ekonomi i världen, regeringen har lagt undan pengar när tiderna var bra och det fanns ett budgetöverskott i 12 år. De problem som för närvarande ses av kanadensiska företag är nästan uteslutande till följd av deras exponering för globala marknader. Detta ger fastigheten i Kanada en riktig chans att överleva lågkonjunkturen, trots att priserna för närvarande är på bilden.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 2
    2. Leta efter de populära platserna. Under åren har intrepid briter immigrerat till alla delar av Kanada. För dem som överväger köp av ett fritidshus, kommer dock resetid och kostnad förmodligen att reglera valet av plats. Dessa kommer att variera avsevärt beroende på varifrån i Storbritannien bor du. På grund av den jämförande lättan av resan har brittiska andra hemköpare traditionellt gynnat östra Kanada. Den nyligen genomförda introduktionen av billiga transatlantiska tjänster har dock lett till ökat intresse för västra områden. Syfte-byggda orter är också populära. Vi hoppas att den här guiden ger en plats att börja. Det finns många resurser för att hjälpa till med ytterligare forskning, inklusive tv- och radioprogram, tidskrifter, internet- och fastighetsutställningar, samt fastighetsmäklare i både Storbritannien och Kanada.
  • Östra Kanada - Hem i Östra Kanada är i allmänhet billigare än jämförbara i väst. Traditionellt har Montreal haft de lägsta bostadspriserna i Kanadas stora stadsområden. Men de ökar nu snabbt, så det kan vara ett bra ställe att överväga att investera. Området har mycket att erbjuda. Vacker landsbygd och utmärkta sportfaciliteter, inklusive skidåkning, är inom räckhåll. USA är 40 minuter i söder. Boston och New York är sex timmars bilresa bort, eller en timme med flyg. Det finns flera dagliga flyg till London, i en flygtid på cirka sju timmar. På grund av sin starka hyramarknad växer Toronto också i popularitet. Uthyrning i både Toronto och Montreal har hållit sig bra trots kreditkrisen.
  • Vancouver - British Columbia, Kanadas västligaste provins, är också en av sina vackraste, med härliga berg, sjöar, floder och stränder. Den har Kanadas mest tempererade klimat och några av dess vänligaste människor. Vancouver, den största staden, är det dyraste området i Kanada för bostadsfastigheter. Staden, med den närliggande skidorten Whistler, är att vara värd för OS 2010, ett faktum som måste leda till ytterligare prisökningar. Transportförbindelser med Storbritannien förbättras. Det finns direkta dagliga tjänster från London till Vancouver (flygtid ca 9.5 timmar).
  • De Rocky Mountains - många människor besöker de klippiga bergen på semester och blir kär i detta spektakulära område. Egenskapen tenderar dock att vara dyr och, så mycket av det ligger inom nationalparkerna, utom gränserna för de flesta köpare. Ett område som är värt att överväga är Canmore i Alberta. Med tanke på att det ligger bredvid Banff och Kananaskis National Parks, bara en timmes bilresa från Calgarys internationella flygplats (flygtid till London cirka nio timmar) och i en tempererad klimatzon, är det ingen överraskning att Canmore har fördubblat sin befolkning sedan det var värd vinterns olympiska spelen 1988. Priserna är relativt låga, men ökande. Priserna stiger också i Calgary, en ung stad med en stark förstköpsmarknad.
  • Resorts - Kanada är världens tionde mest populära turistmål men erbjuder fortfarande stor potential för tillväxt. Att erkänna detta har regeringen investerat stora summor i turism, särskilt i öst, vilket förrän nyligen var i stort sett försummat som semestermål. Följaktligen är Resort Developments nu stora affärer. Fler och fler britter ser fördelarna med att köpa resort egenskaper. Många av dem är skidåkare frustrerade av kostnader och folkmassor av europeisk skidåkning. Men de flesta orter, även de som erbjuder vintersport, är nu året runt, med familjeorienterade attraktioner. Dessa faktorer bidrar till att förlänga hyresäsongen och locka ett bredare utbud av köpare. Som en bonus är byggkvaliteten generellt hög, underhållet är ordnat av ett förvaltningsbolag och kapitaltillskott tenderar att vara utmärkt, särskilt i östra Kanada.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 3
    3. Köp en egendom. Känn reglerna och reglerna. Regler om fastighetsköp varierar i hela Kanada, så det är viktigt att ta reda på dem när du forskar ett område. I British Columbia, New Brunswick, Newfoundland, Nova Scotia, Ontario och Quebec, finns det inga restriktioner för utländskt ägande, förutsatt att du spenderar mindre än sex månader per år i Kanada. Men i Banff, som ligger inom en nationalpark, kan endast företag och anställda i parken äga egendom, och även de kan göra det bara genom förnybara 42-åriga hyresavtal.
  • Varje provins har en annan gräns för det belopp och typ av mark som kan ägas. Om inte köpa en ny egendom från en utvecklare krävs potentiella köpare att registrera sig hos en fastighetsmäklare (fastighetsmäklare).
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 4
    4. Bekanta dig med inköpsprocessen. Köpprocessen i Kanada skiljer sig från det i Storbritannien och på annat håll, och övningen av gazumping är okänd. Eftersom majoriteten av kanadensiska fastighetsmäklare samarbetar i flera listor kan en realtor vanligtvis få tillgång till information om alla tillgängliga egenskaper i ett område. När du väl valt en fastighet bör du utse en oberoende fastighetsmäklare (eller köparens agent) för att representera dina intressen. I majoriteten av fastighetsaffärer betalar säljaren både de involverade fastighetsmäklare. Din agent kommer att utarbeta ett erbjudande att köpa, som då kommer att skickas med en deposition, som återbetalas om försäljningen faller igenom. När erbjudandet är undertecknat av både leverantör och köpare och eventuella villkor (till exempel, hypotekslånet) kan försäljningen fortsätta.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 5
    5. Förbered dig för att möta kostnaderna. Transaktioner Kostnader i Kanada, medan varierar från provinsen till provinsen, består vanligtvis mellan 4.7 och 11 procent av fastighetspriset, vilket gör det till ett av de billigare platserna att köpa från ett avgiftsperspektiv. En varu- och tjänsteskatt (GST) på 7 procent och en provinsiell moms (PST) på upp till 10 procent ingår vanligtvis i priset för nya bostäder. Alberta är den enda provinsen som inte tar ut PST.
  • I New Brunswick, Newfoundland och Labrador och Nova Scotia kombineras GST med en 8 procent provinsiell detaljhandelskatt för att bilda harmoniserad moms (HST) på 15 procent.
  • Med förbehåll för vissa villkor kan GST och HST minskas eller undvikas (se beskattningsavsnitt). Köpa kostnader varierar mellan provinser, men köpare bör tillåta upp till 2 000 kronor för juridiska avgifter, en undersökning och försäkring. Köpskatt på mellan 0.5 procent och 2 procent av priset betalas också.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 6
    6. Finansiera ditt köp. När du utför hur du finansierar ditt köp, överväg alla alternativ. Betala kontanter, om du har råd att göra det, rekommenderas ofta, men du kanske inte vill knyta en relativt stor summa på detta sätt. De andra alternativen är remortgaging ditt brittiska hem eller ordnar en inteckning på din kanadensiska egendom genom en kanadensisk eller brittisk långivare. Remortgaging erbjuder den enklaste lösningen. Frigör eget kapital i ett brittiskt hem innebär att det andra hemmet kan köpas för kontanter, utan att behöva ett annat inteckning. Detta kan dock bara vara genomförbart för dem som äger sitt första hem direkt.
  • Flera brittiska hypoteksleverantörer kommer att låna medel på upp till 80 procent av köpeskillingen för andra hemköp, vanligtvis en 15-årig term.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 7
    7. Förstå beskattningssystemet. Kanadas skattesystem - både de federala och provinsiella regeringarna ålägger inkomstskatter, som tillsammans utgör mer än 40 procent av de totala skatteintäkterna. Skatter är progressiva, de rika betalar en högre andel av sin inkomst än de mindre välskötta. Kanada har ingen arvskatt som sådan. Arv behandlas som avyttring av en tillgång och är därför föremål för kapitalvinstskatt, för närvarande 25 procent.
  • Ett antal andra federala, provinsiella och lokala skatter betalas av individer, inklusive försäljningsskatter (se Kostnadsavdelningen för att köpa en fastighet) och fastighetsskatt. Bostadsfastigheter är föremål för årliga lokala skatter på mellan 0.5 procent och 2 procent av deras värde.
  • Beskattning av utländska bosatta - Utländska bosatta betalar federal och provinsiell inkomstskatt på kanadensisk inkomst. Som Storbritannien har ett omfattande dubbelbeskattningsavtal med Kanada kan skatter som betalas i Kanada minska brittiska ansvaret. GST och HST debiteras på nya hemköp för privat bruk. Under vissa omständigheter - till exempel, om ägaren av en anläggningstillgång begår det till en uthyrningspool och använder den för 10 procent av året eller mindre - ett hem klassificeras som kommersiell egendom och inte föremål för skatt. Hyresintäkterna beskattas med 25 procent, men kostnader kan kompenseras mot skatt.
  • En icke-bosatt som säljer en fastighet i Kanada måste betala kapitalvinstskatt på 25 procent, som tas ut i procent av vinsten.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 8
    8. Sortera ut dina pass, visum och bostad.
  • Pass och visum - För att komma in i Kanada som besökare måste en brittisk medborgare vara i besittning av ett standard 10-årigt pass. Visum är inte allmänt nödvändiga, men det finns några undantag. Icke-boende kan spendera upp till sex månader per år i Kanada.
  • Bostad - permanent bosatt status ger en icke-kanadensare rätt att bo i Kanada. Vissa uppehållstillstånd måste uppfyllas för att behålla det. De som önskar permanent bosättning måste ansöka om landad invandrarstatus. Eftersom det här är en komplicerad process är det klokt att konsultera en advokat som specialiserat sig på invandring.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kanada Steg 9
    9. Förstå den tillgängliga meddelandena.
  • Telefon - En utmärkt service tillhandahålls i hela Kanada, med modern teknik, genom ett antal nationella och provinsiella telefonföretag. Som i Storbritannien är myntstyrda telefoner tillgängliga på många offentliga platser, och PayPhones som accepterar stora kreditkort är allt vanligare. Nästan alla telefonföretag producerar förbetalda telefonkort för inhemsk och internationell användning. Dessa säljs i en mängd olika butiker, inklusive bensinstationer, apotek och postkontor. Vissa företag producerar också affinitetskort, varigenom kostnaden för ett samtal debiteras från uppringarens kredit- eller betalkortskonto.
  • Internet - de flesta större städer och även några mindre städer har nu internetkafé. Många stora hotell, offentliga bibliotek och andra anläggningar erbjuder även tillgång till internet.
  • Tips

    Efter andra världskriget förvandlade tillväxten i Kanadas tillverknings-, gruv- och tjänstesektorer landet från en i stort sett landsbygdsekonomi till en huvudsakligen industriell och stadsbaserad baserad på teknik och innovation. Tre av fyra kanadensare är nu anställda inom tjänstesektorn. Inlåning av naturgas på östkusten och i väst gör Kanada självförsörjande i energi, och det har en mängd naturresurser. Utsikterna ser ljus ut. Verkliga tillväxthastigheter har i genomsnitt nästan 3 procent sedan 1993 och arbetslösheten har fallit, men den trenden kommer sannolikt att sluta i den globala lågkonjunkturen. Bortsett från de globala ekonomiska woes, verkar de enda molnen i horisonten vara hotet om en splittring i federationen, som följer av fortsatt konstitutionella meningsskiljaktigheter mellan engelska och franska talande områden och den pågående hjärnavloppet till USA.
  • Kanadas valuta är den kanadensiska dollarn ($ CDN). Den nuvarande växelkursen är $ 1.66 CDN till £ 1.00 sterling. Standardbanktid är 10:00 till 16:00, måndag till fredag. Storbritanniens betalkort kan användas i bankomater, som finns på många offentliga platser, inklusive biografer och stormarknader, såväl som banker.
  • Kreditkort är allmänt accepterade, liksom Travellers `Checks. Det finns inga valutakursrestriktioner för import eller export av lokal och utländsk valuta. De som överväger att flytta pengar utomlands, antingen i en schablonbelopp eller för att möta regelbundna ekonomiska åtaganden, bör konsultera en finansiell rådgivare eller valutakursexpert, som kan ge råd om hur man minskar valutafluktuationsrisker, såsom punkt eller framåtriktat transaktioner.
  • Många nya invandrare till Kanada har inte den kanadensiska kreditposten som är nödvändig för att kvalificera sig för bankfinansiering på ett hem. För människor i den situationen kan hyra för egen eller hyra att äga en viktig väg för att etablera den krediten och låta dem köpa ett hem mycket tidigare. EasyHomebuy Canada har en omfattande noteringsdatabas med kanadensisk leasing / hyra till egna bostäder samt information om processen och hemförsäljare som erbjuder det här alternativet. Du måste granska dessa hyror till egna transaktioner mycket noga, eftersom många människor inte kommer att kvalificera sig för ett framtida lån och bli sämre för erfarenheten.
  • Varningar

    Detta är endast avsett som en guide. Du bör alltid söka professionell rådgivning när du utför någon typ av egendomstransaktion.
  • Du är skyldig att ha en sponsor som är godkänd av den kanadensiska regeringen innan den slutfört denna process framgångsrikt, eftersom bostadsleverantörer är obehöriga för att ge utlänningar en enhet eller ett hus utan bevis på en sponsor som godkändes av den kanadensiska regeringen.
  • Att köpa ett hem eller egendom utomlands är ett stort beslut och en som inte bör tas lätt. Innan du förbinder dig är det viktigt att du har undersökt alla aspekter noggrant och är i besittning av alla relevanta fakta. Individuella omständigheter kommer att variera mycket, så det är viktigt att få professionell rådgivning och vägledning skräddarsydd för din speciella situation, särskilt inom områden som fastighetsköp, potentiella hyresavkastning, beskattning och inteckningar.
  • Du bör spara upp eftersom det kan vara mycket dyrt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande